-
Συμφωνώ ότι αν πρόκειται για αγορά νέου αυτοκινήτου και σε έναν ορίζοντα επταετίας με μια μέση χρήση 10000-15000 χλμ ετησίως σαφώς και τα diesel είναι πιο οικονομικά (όχι όσο φαίνονται βέβαια).
Με τον όρο νέο εννοώ την αγορά επειδή δεν έχω αυτοκίνητο- το παλιό είναι χρέπι-έκανα δίδυμα και δεν χωράμε στο miata κλπ
Αν είναι να γίνει αλλαγή ενός καλοσυντηρημένου οχήματος που καίει έστω και 10lt/100 μεικτά(ή και παραπάνω) μόνο και μόνο για το κόστος καυσίμου ,με την εκταμίευση ενός σεβαστού ποσού τότε θα πρέπει να περιμένεις πολύ περισσότερο για να κάνεις απόσβεση..... Μα πάρα πολύ όμως. -
Ο χρήστης nik0laus έγραψε:
Αν είναι να γίνει αλλαγή ενός καλοσυντηρημένου οχήματος που καίει έστω και 10lt/100 μεικτά(ή και παραπάνω) μόνο και μόνο για το κόστος καυσίμου ,με την εκταμίευση ενός σεβαστού ποσού τότε θα πρέπει να περιμένεις πολύ περισσότερο για να κάνεις απόσβεση..... Μα πάρα πολύ όμως.Ναι αλλά σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να βάλεις και το ότι παίρνεις ένα νέο όχημα, το οποίο σε 10 χρόνια θα είναι 10 ετών και όχι 20 για παράδειγμα, και θα έχει πολλές νέες τεχνολογίες μέσα του (ασφάλεια, μικρότερες απαιτήσεις συντήρησης και βλάβες, λιγότερα τέλη) και γενικά θα είναι ένα καλύτερο αυτοκίνητο.
Προφανώς όμως στους περισσότερους δεν περισσεύουν για καινούργιο όχημα, και η αγορά καινούργιου μόνο και μόνο για την κατανάλωση σπάνια είναι σωστή επιλογή.Είναι αυτό που λένε για τους Αμερικάνους: Είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά για να κάνουν οικονομία
-
Έπεσε η τιμή τις τελευταίες μέρες ή ιδέα μου είναι??
'Παιχνίδια' με το αργό? -
Ο χρήστης Γιώργος_i20 έγραψε:
Έπεσε η τιμή τις τελευταίες μέρες ή ιδέα μου είναι??
'Παιχνίδια' με το αργό?Έπεσε και άστο να κατακρυλήσει
-
Πέφτει αλλα με το σταγονόμετρο
-
1,497 σήμερα.Χρονια είχα να δω 4 μετά το 1!
-
Εδώ και μέρες έχει πέσει από 1,5...έχω δει και τιμές μέχρι 1,438 στην 95άρα αμόλυβδη σε Π.Ράλλη και Κερατσίνι.Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλές.
-
Το πρόβλημα είναι στον φόρο που παραμένει. Άμα δεν μειωθεί αυτός, δεν θα δούμε μεγάλη διαφορα.
-
1.119 σε βενζινάδικο στον Πειραιά το πετρέλαιο. Τι έγινε ρε παιδιά μπορεί να πάει και κάτω από 1 ευρώ το πετρέλαιο τελικά?
-
εγω παω με φιλο σε 2 διαφορετικα ΒΡ στα Γιαννενα να βαλουμε 100αρα και δεν ειχε κανενα απο τα 2
λεω στον 2ο πως και δεν εχετε? και μου λεει θελει παραγγελια πανω απο 3-4,000 λιτρα για να μας φερουν
τελικα βαλαμε shell -
Πέφτουμε πέφτουμε!!!!
-
1,36 http://www.ekems.gr/
-
αυτος μομιζω ηταν ο πατος....και τωρα σε λιγακι αρχιζει η ανοδος.
ανεβηκε στα 60$ το βαρελι σημερα. -
Μεσοπρόθεσμα και για όσο οι Σαουδάραβες προσπαθούν να κλείσουν τις εταιρείες που επένδυσαν στην τεχνολογία του σχιστολιθικού πετρελαίου, φαντάζομαι ότι δεν θα ανέβουν πολύ. Θα ανεβοκατεβαινουν για την ακρίβεια. Σκεφτείτε ότι είμαστε ήδη στην καρδιά του χειμώνα που παραδοσιακά ανεβαίνει λόγω ζήτησης στο βόρειο ημισφαίριο.
Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά γίνονται με πόλεμο στο Ιρακ και στην Ουκρανία. Δηλαδή αν κατακαθίσει λιγο ο κουρνιαχτός από το ISIS και αποκατασταθεί η ροή απο το βόρειο Ιρακ, θα πρέπει να πάει και λίγο πιο κάτω...
Βέβαια δεν το έχω σε τίποτα να πάνε τίποτα ντοπιοι φωστήρες και να αποκαταστήσουν τα προηγούμενα επίπεδα τιμών στην ελληνική αγορά προσθέτοντας ένα τέλος, αυξάνοντας τη φορολογία κτλ - ιδιαίτερα αν δεν βγάλουν το δημοσιονομικό κενό...
Τυχεροί όσοι μπορούν να αγοράσουν απο Βουλγαρία -
κι ομως συνεχιζει να πεφτει http://www.autoblog.gr/2014/12/19/petre ... ia-bareli/
-
Και όμως τις τελευταιες μέρες ξεκινησε να παίρνει ξανα την ανηφόρα
-
και καλα λενε οτι φταιει η ισοτιμια $ / €
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
και καλα λενε οτι φταιει η ισοτιμια $ / €πες τους το άλλο με τον τοτο αν το ξέρουν....55$ σταθερά είναι το πετρέλαιο και η πτώση στο ευρω δεν ειναι ουτε 3 λεπτα... αλλα γνωστό τι λαμογια ειναι,που χαίρονται στην αναμπουμπουλα....αλλα λιγα θα ειναι τα ψωμιά τους!...
το 1,40 που βλεπω σε πολλα πρατηρια ειναι αισχροκερδια...το 1,36 ειναι η σωστη τιμη.. και μιλαω για τιμες στην περιοχη μου
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
και καλα λενε οτι φταιει η ισοτιμια $ / €
πες τους το άλλο με τον τοτο αν το ξέρουν....55$ σταθερά είναι το πετρέλαιο και η πτώση στο ευρω δεν ειναι ουτε 3 λεπτα... αλλα γνωστό τι λαμογια ειναι,που χαίρονται στην αναμπουμπουλα....αλλα λιγα θα ειναι τα ψωμιά τους!...
+1
Τιποτα δεν εχει αλλαξει αυτες τις μερες τοσο ωστε αντιστοιχα να δικαιολογει τετοια αυξηση, απλα τελείωσαν οι εκλογες and that's all folks.
Καιρό το εψηνα για υγραέριο στο ενα αμάξι, έρχεται η ωρα του! Κι εκεί βέβαια το έχουν ανεβάσει αντίστοιχα.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μην είστε τόσο απόλυτοι. Δεν αγοράζουν στην ίδια τιμή τα πρατήρια και για αυτό δεν πουλανε στην ίδια.
Nokia 730 & Tapatalk
Βενζίνη ώρα μηδέν!