-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Πάντως είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις που μένεις και που δουλεύεις κ να σου εμπνέει ασφάλεια. Το σπίτι μου είναι χτισμένο πάνω σε νταμάρια (ελάτε να δείτε με τι ήρθαν να σκάψουν θεμέλια στο δίπλα νεόκτιστο) και επιπλέον το έχουν χτίσει οι δικοί μου με τα χέρια τους και όχι ένας απατεώνας εργολάβος. Το '99 ζήτημα είναι να πέσανε 1-2 μπιμπελώ και το βράδυ ούτε που ηθελα να μείνω έξω, με το ζόρι με κουβαλήσανε.Γενικά τα σπίτια στην Ελλάδα είναι πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα (αντισεισμικές προδιαγραφές)
Ίσως το μόνο πράγμα που είμαστε μπροστά...
Είναι αυτό που λέμε για τα θεμέλια έσκαβαν οι Dalton's
-
Δεν ξέρω γιατί αλλά ο σεισμός με αφήνει παγερά αδιάφορο ανεξαρτήτως μεγέθους, έντασης κτλ...Το 99 την ώρα του σεισμού μελετούσα σκάκι (όπως κάνω τη μισή μου ζωή άλλωστε ) και καθώς γινόντουσαν οι δονήσεις μου χάλασαν τη θέση στη σκακιέρα και εκνευρίστηκα, δεν σηκώθηκα καν από τη θέση μου, ξαναέφτιαξια τη σκακιέρα και συνέχισα το διάβασμα με το σεισμό!!...Όταν σηκώθηκα κάνα τέταρτο μετά για να φέρω κάτι να πιω διαπίστωσα, ότι το σπίτι ήταν έρημο, η μάνα μου και μια φίλη της βρίσκονταν έντρομες στο δρόμο όπως και όλος ο Παπάγος....Ούτε καν κατέβηκα στο δρόμο να ρωτήσω, από το παράθυρο τους είδα και πήγα να συνεχίσω...
Είναι ένα φαινόμενο που ούτε με απασχολεί καν, πιο πολύ με ενοχλεί μια βροχή παρά ένας σεισμός...Όταν έγινε στη Λευκάδα κάποιο καλοκαίρι πρόσφατα, μόλις είχα φύγει και κάκιζα την τύχη μου που δεν τον πόλαβα!!! για να ξεκουμπιστούν οι άλλοι, να αδειάσουν λίγο οι παραλίες που γινόταν το αδιαχώρητο και να ρίξουν τα ξενοδοχεία τις τιμές στον πάτο... ...Το ιδανικό μέρος για διακοπές δηλαδή -
εγώ κοιμόμουν, με ξύπνησε ο σεισμός και αμέσως ξανακοιμήθηκα
-
Ο χρήστης barout έγραψε:
Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής διατησίας,και το επίκεντρο ήταν το Γ.Καραισκάκης,και ΟΧΙ η Ραφήνα.
Πεεεεστα.....
Aν και βγαινουμε εκτος θεματος πεσταααααα
Τώρα την ανακαλύψατε την Αμερική ε?
Τόσα χρόνια που μας έχετε ταράξει με το 12ο παίκτη σας (τους διαιτητές φυσικά) δε λέτε τίποτα.
Τον ΠΑΟΚ τον έφαγε τις προάλλες ο διαιτητής σας και τιμωρήθηκε κι από πάνω επειδή τους έπνιξε το δίκιο!!!Δείτε κι εσείς πώς είναι τα κοράκια μπας και μας αφήσετε ήσυχους τους υπόλοιπους!
-
Και τι φταίει ο Ολυμπιακός που ο Θωμάς ήταν οπαδός του?
Σοβαρά τώρα και στο θέμα μας,ο σεισμός σίγουρα ήταν αποτέλεσμα της αποκάλυψης των παπάδων-κίναιδων.
Αν δεν γίνει κάθαρση, ο Μεγαλοδύναμος μας ετοιμάζει και χειρότερα. -
Οργή Θεού! Θα τον πιουν οι άπιστοι!!!
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Ναι, ναι ο σεισμός φταίει που είχε τα χάλια του ο ολυμπιακός και γλύτωσε μόνο με 3!
Μήπως το τσουνάμι στην Ασία έγινε επειδή ο ολυμπιακός δεν έχει κάνει μια πορεία στην προκοπής στην Ευρώπη;;;ΓΓΓΚΚΚΚρρρρρρρρ
-
Επιστρέψτε στα του σεισμού γιατι προβλέπεται καταιγίδα λουκέττων!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επιστρέψτε στα του σεισμού γιατι προβλέπεται καταιγίδα λουκέττων!Τουλάχιστον να είστε μέσα στην 'δημοσιογραφική' μόδα.
Τσουνάμι λουκέτων λοιπόν...
:D:D
To κακό με το σεισμό πάντως είναι η εντύπωση ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.
Μόνο να προστατέψεις τον εαυτό σου.
Δεν είναι σαν την πυρκαγιά δηλαδή που προσπαθείς να σβήσεις την φωτιά. -
Το '99 στον μεγάλο σεισμό ήμουν στην δουλειά σε υπόγει, μπήκα κάτω από εναν σιδεράνιο πάγκο και μολις τελειωσε έτρεξα να δω μήπως το ΑΧ που ήταν παρκαρισμένο δίπλα σε ρέμα είναι εντάξει!!
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Είναι εντελώς απρόβλεπτος. Μπορεί να σε πετύχει όπου να ναι... στον ύπνο, στο μπάνιο, σε ανελκυστήρα... τι κάνεις τότε?
Aν σε πετύχει στο μπάνιο, τελειώνεις πιο γρήγορα.
Η ξαναρχίζεις από την αρχή
Πάντως κακά τα ψέματα είναι άγριο πράγμα γιατί έιναι απρόβλεπτος.
Το μόνο που χρειάζεται είναι ψυχραιμία, μια και τα περισσότερα γίνονται από τον πανικό και όχι απο το γεγονός αυτό καθ' αυτό. -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Είναι εντελώς απρόβλεπτος. Μπορεί να σε πετύχει όπου να ναι... στον ύπνο, στο μπάνιο, σε ανελκυστήρα... τι κάνεις τότε?
Εξαρτάται αν θα σαι μόνος σου
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εξαρτάται αν θα σαι μόνος σου
Άσε γιατί τρως μια γλύστρα και ....
-
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΣ! Όλα καλά μέχρι να νιώσω τον σεισμό του Αιγίου! Από τότε κάτιτις μου έμεινε
-
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω φοβιες εαν εξαιρεσει κανεις το σεισμο.
ασπριζω, τα χανω και
γενικοτερα με φοβιζει πολυ. -
Εμείς στο Ακρωτήρι των Χανίων έχουμε τόσο σταθερό έδαφος που τους σεισμούς που γίνονται κοντά μας συνήθως τους μαθαίνουμε απ'την τηλεόραση... Αν αισθανθούμε κάτι, θα είναι κάνας σεισμός της τάξεως των 5 ρίχτερ, που όμως απλώς θα τον αισθανθούμε και θα συνεχίσουμε τις δουλειές μας σα να μην τρέχει τίποτα.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
εγώ κοιμόμουν, με ξύπνησε ο σεισμός και αμέσως ξανακοιμήθηκαΜια απ'τα ιδια μονο που ξυπνησα για τα καλα....
-
Εμένα ο σεισμός δεν με σκιάζει .... ίσως είναι τα Κεφαλονίτικα γονίδια .... ....με εκνευρίζει όμως γιατί όταν κάνει σεισμό πρέπει να αρχίσω τα τηλέφωνα για να δω σε τι κατάσταση είναι οι άλλοι που τον φοβούνται .....
-
Ολα τα ακραια φυσικα φαινομενα παντως,ειναι αξια θαυμασμου...
-
Δεν μπορώ να πω ότι με τρομάζει, ίσως γιατί μάθαμε να ζούμε μαζί τους. Το καλύτερο είναι τουλάχιστον στο χώρο μας να παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για να μειώσουμε τις συνέπειες του. Σε αντίθεση με όλους τους γείτονες αντί να κατέβω στο δρόμο παίρνω την οικογένεια και βγαίνουμε στην ταράτσα. Είμαστε και τελευταίος όροφος βλέπετε, άσε που τα πλαϊνά κτήρια είναι χαμηλότερα όπότε ότι καλύτερο.
Προς τους φίλους με παιδιά. Προς θεού κατεβάστε όλα τα ευμεγέθη παιχνίδια από τις βιβλιοθήκες και τα ράφια που στολίζουν τα δωμάτια των παιδιών και ιδίως όσα είναι πάνω από τα προσκεφάλια τους. Το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν λέγεται. Καλά τα κάστρα, τα καράβια και τα τηλεκατευθυνόμενα αμάξια αλλά μπορούν να εκτεθούν με μεγαλύτερη ασφάλεια!!!!
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?