-
Οι σεισμοί είναι χαοτικά φαινόμενα.
Μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.
Τα άλλα, για το σεισμό στην ΝΑ Ασία και πόσο θα επηρεάσει είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Περιμένετε και θα δείτε τι θα γίνει στα Δελτία ειδήσεων. Θα οργιάσουν!!!
Και μόνο που το σκέφτομαι συγχήζομαι!!! -
Κατά φοβερή σύμπτωση την ώρα του σεισμού οδηγούσα. Το λέω αυτό γιατί πάντα τέτοια ώρα δουλεύω στο γραφείο. Πάντως ο σεισμός είναι από τα τελευταία πράγματα που με φοβίζουν. Στον πρόσφατο μεγάλο (Ricomex κλπ) δεν κατέβηκα καν στο δρόμο. Υπάρχουν τόσοι άλλοι κίνδυνοι. Πόσοι έχουν σκοτωθεί στην Ελλάδα από σεισμούς και πόσοι από τροχαία; Αν φοβόμουν στο σεισμό, αναλογικά θα έπρεπε να μην πλησιάζω αυτοκίνητο στα 100 μέτρα.
-
Δεν μου αρεσει να κινδυνολογώ, αλλά και λόγω ιδιοτητας, (περιβαλλοντολογος) γνωριζω οτι οποιαδήποτε μεταβολή στη φύση, προκαλει αλυσιδωτες αντιδράσεις.. Το μέγεθος της αλυσίδας ποικίλλει και εξαρταται από την ένταση του αρχικού φαινομένου
-
Ο χρήστης George Mavridis έγραψε:
Οι σεισμοί είναι χαοτικά φαινόμενα.
Μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.
Τα άλλα, για το σεισμό στην ΝΑ Ασία και πόσο θα επηρεάσει είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Περιμένετε και θα δείτε τι θα γίνει στα Δελτία ειδήσεων. Θα οργιάσουν!!!
Και μόνο που το σκέφτομαι συγχήζομαι!!!Θα αρχίσουν τα παράθυρα. Εναν μικρό και ασήμαντο σεισμό (ελπίζω), θα το κάνουν θέμα μεγαλύτερο του σεισμού της ΝΑ Ασίας!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Nα σταματήσω το ασανσέρ και να βγώ??? να βγώ πού? Ακόμα και αν προλάβω και στο σταματήσω (πριν κολλήσει μόνο του ανάμεσα σε 2 ορόφους), θα πάρει κάποιο χρόνο, και μετά θα βγω στο κλιμακοστάσιο, σε ένα κτίριο πού στην καλύτερη κουνιέται πέρα δώθε, στην χειρότερη πέφτει... τι κάνεις εκεί? (εκτός από την προσευχή σου)
Συμπέρασμα φίλε Krusenstern: δεν χρησιμοποιούμε ασανσέρ, πηγαίνουμε από τις σκάλες...
-
O σεισμός μάς προκαλεί τρόμο,διότι μετατρέπει τό ασφαλές μας καταφύγιο (σπίτι) σέ εχθρό πού απειλεί τή ζωή μας.
Αυτός είναι ο λόγος πού οι άνθρωποι πανικοβάλονται. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
O σεισμός μάς προκαλεί τρόμο,διότι μετατρέπει τό ασφαλές μας καταφύγιο (σπίτι) σέ εχθρό πού απειλεί τή ζωή μας.
Αυτός είναι ο λόγος πού οι άνθρωποι πανικοβάλονται.Εδώ να δεις topic....... κοιτάμε αρκετοί τα καλά αυτοκίνητα και δεν κοιτάμε τα καλά και ασφαλή αντισεισμικά σπίτια!!!!!
-
Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής διατησίας,και το επίκεντρο ήταν το Γ.Καραισκάκης,και ΟΧΙ η Ραφήνα.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής διατησίας,και το επίκεντρο ήταν το Γ.Καραισκάκης,και ΟΧΙ η Ραφήνα.Έεεετσι, έεεεετσι....
-
Μικρη διαρκεια σεισμου συνηθως σημαινει μικρη αποσταση απο το επικεντρο, εξ'ου και το βουητο, γιατι δεν προλαβαινουν να διαχωριστουν τα επιμηκη απο τα εγκαρσια κυματα.
Ρηγμα καινουργιο δε σημαινει οτι δεν υπηρχε. Μαλλον αχαρτογραφητο σημαινει, πραγμα απολυτως λογικο. Πρακτικα ειναι αδυνατον να εχουν χαρτογραφηθει ολα τα ρηγματα που ειναι δυνατο να δωσουν σεισμους.
Παντως οποιαδηποτε συνδεση με ΝΑ Ασια δεν ευσταθει (να μην πω τιποτα αλλο χοντροτερο), ουτε ενας σεισμος 4,2 (περιπου 100 το μηνα γινονται τετοιοι) προκαλει αλυσιδωτες αντιδρασεις κλπ.
Αλλαγες στη γεωμορφολογια γινονται συνεχεια και οι σεισμοι ειναι αποτελεσματα και οχι αιτιες. Απλα η ανθρωπινη ζωη ειναι ελαχιστη για να τα αντιληφθει.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Δεν μου αρεσει να κινδυνολογώ, αλλά και λόγω ιδιοτητας, (περιβαλλοντολογος) γνωριζω οτι οποιαδήποτε μεταβολή στη φύση, προκαλει αλυσιδωτες αντιδράσεις.. Το μέγεθος της αλυσίδας ποικίλλει και εξαρταται από την ένταση του αρχικού φαινομένουΚαλά μην το φωνάζεις και πολύ γιατί θα πέσουν να σε φάνε μερικοί εδώ
Στο θέμα μας πάντως...όταν είμαι σε ασφαλή χώρο δεν φοβάμαι αν κρίνω από τα Ελληνικά δεδομένα ...
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής διατησίας,και το επίκεντρο ήταν το Γ.Καραισκάκης,και ΟΧΙ η Ραφήνα.Πεεεεστα.....
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής διατησίας,και το επίκεντρο ήταν το Γ.Καραισκάκης,και ΟΧΙ η Ραφήνα.
Πεεεεστα.....
Aν και βγαινουμε εκτος θεματος πεσταααααα
-
συμφωνώ μαζί σας παίδες ( ) αλλά θα μας κλειδώσουν έτσι όπως το πάμε
-
Ναι, ναι ο σεισμός φταίει που είχε τα χάλια του ο ολυμπιακός και γλύτωσε μόνο με 3!
Μήπως το τσουνάμι στην Ασία έγινε επειδή ο ολυμπιακός δεν έχει κάνει μια πορεία στην προκοπής στην Ευρώπη;;; -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
συμφωνώ μαζί σας παίδες ( ) αλλά θα μας κλειδώσουν έτσι όπως το πάμεεχεις δικιο , αλλα αν δεν πω και γω κατι θα σκασω.
ψιλο φοβαμαι λιγο , οχι πολυ ειναι το μονο φυσικο φαινομενο που φοβαμαι .
ευτηχως ημουν στ αμαξι και δεν πηρα χαμπαρι τιποτα. -
κόφτε το, πάμε για κλείδωμα!
-
Ο χρήστης sebastien loeb έγραψε:
συμφωνώ μαζί σας παίδες ( ) αλλά θα μας κλειδώσουν έτσι όπως το πάμε
εχεις δικιο , αλλα αν δεν πω και γω κατι θα σκασω.
ψιλο φοβαμαι λιγο , οχι πολυ ειναι το μονο φυσικο φαινομενο που φοβαμαι .
ευτηχως ημουν στ αμαξι και δεν πηρα χαμπαρι τιποτα.Εγω ξέρεις τι κάνω λάθος ενώ ξέρω ότι δεν είναι σωστό να πηγαίνεις στο μπαλκόνι... ασυναίσθητα την ώρα του σεισμού πηγαίνω προς τα εκεί λες και θα πέσει η πολυκατοικία και θα προλάβω να πηδήξω.......
Κάτι τέτοιο κάνουν και μερικού που βουτάνε και τελικά είναι αυτοί τα θυματα από το φόβο τους.... δες Τουρκία -
Δεν με τρομαζει ιδιετερα ο σεισμος. Σημερα παντος δεν τον καταλαβα (Γαλατσι).
Αφτο που φοβαμαι ειναι μην μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι -
Πάντως είναι μεγάλο πράγμα να ξέρεις που μένεις και που δουλεύεις κ να σου εμπνέει ασφάλεια. Το σπίτι μου είναι χτισμένο πάνω σε νταμάρια (ελάτε να δείτε με τι ήρθαν να σκάψουν θεμέλια στο δίπλα νεόκτιστο) και επιπλέον το έχουν χτίσει οι δικοί μου με τα χέρια τους και όχι ένας απατεώνας εργολάβος. Το '99 ζήτημα είναι να πέσανε 1-2 μπιμπελώ και το βράδυ ούτε που ηθελα να μείνω έξω, με το ζόρι με κουβαλήσανε.
Γενικά τα σπίτια στην Ελλάδα είναι πολύ μπροστά σε αυτόν τον τομέα (αντισεισμικές προδιαγραφές)
Ίσως το μόνο πράγμα που είμαστε μπροστά...
Σεισμός. Πόσο τον φοβόμαστε?