-
Εγώ πάντως το ειρωνεύομαι ως 'νέο jimny' γιατι το ξεκίνησαν ώς ένα μικρό 4x4 που θα ήτανε στην κλάσση των συνηθισμένων μικρών 4x4 (terios, jimny) και τελικά το βγάλανε και τιμολογιακά και απο μέγεθος στην κλάσση των μεσαίων SUV πιο ακριβό και απο τα κορεάτικα και απο κάποια ιαπωνέζικα. Ξεκινάς λοιπον και δεν ξέρεις καν ποιο είναι το target group σου. Το Σεπτέμβριο του 2005 ήμουνε στη ΔΕΘ και το είδα το μικρό πρότυπο Yeti και ήτανε όντως κουκλί. Αυτό όμως έτσι όπως το κάνανε δεν έχει να προσφέρει καμιά καινοτομία στην αγορά!!!
-
Ο χρήστης Naurilf έγραψε:
Εγώ πάντως το ειρωνεύομαι ως 'νέο jimny' γιατι το ξεκίνησαν ώς ένα μικρό 4x4 που θα ήτανε στην κλάσση των συνηθισμένων μικρών 4x4 (terios, jimny) και τελικά το βγάλανε και τιμολογιακά και απο μέγεθος στην κλάσση των μεσαίων SUV πιο ακριβό και απο τα κορεάτικα και απο κάποια ιαπωνέζικα. Ξεκινάς λοιπον και δεν ξέρεις καν ποιο είναι το target group σου. Το Σεπτέμβριο του 2005 ήμουνε στη ΔΕΘ και το είδα το μικρό πρότυπο Yeti και ήτανε όντως κουκλί. Αυτό όμως έτσι όπως το κάνανε δεν έχει να προσφέρει καμιά καινοτομία στην αγορά!!!Νομίζω πως είναι ξεκάθαρες οι θέσεις του κάθε 4κίνητου ... τουλάχιστον στα κάτω των 2000 κυβικών.
Ένα καλοεξοπλισμένο Jimny κοστίζει 16.000 (περίπου τελική τιμή) την στιγμή που το φτωχότερο Terios στα 1300 κυβικά θέλει τουλάχιστον άλλα 2.000€. Οπότε ... η Daihatsu (έχοντας ως βασικό το 1,5 και επικουρικό το 1,3 στις πωλήσεις και στους στόχους της) ανέβηκε κατηγορία και άλλαξε target group στην κατηγορία που υπάρχει το μεγαλύτερο SX4.
Επειδή βρέθηκα προ ημερών σε αναζήτηση με φίλο για μικρό 4χ4, οι προτάσεις είναι οι εξής:
Στα πολύ μικρά το Panda 4x4 (το 1200άρι) βγαίνει στα 12500€.
Επόμενο και λίγο μεγαλύτερο (και σε κινητήρα και σε χώρους και σε δυνατότητες) το Jimny στα 16000€ (θα έλεγε κάποιος ίσως και το Subaru Justy 4χ4 (το Ignis που σταμάτησε), αλλά και τα Swift και Sirion 4x4 - στα 2 τελευταία το 1 εκατοστό ψηλότερα από τα 2κίνητα δεν προσφέρει αυτό που αναζητά κάποιος και για εκτός δρόμου).
(Ενδιάμεση στάση λόγω των 5θυρών και το μεγαλύτερο μέγεθος το Terios 1,3 στα 18.000€)
Επόμενα και σε μέγεθος αλλά και κυβισμο απο μικρομεσαίο (και μετά) τα SX4/Sedici από τα 18.000€-20.000€ και το Terios 1,5 από τα 20.000€.
Και φυσικά μετά τα Tiguan και πιθανόν και το Yeti που ανταγωνίζονται τα δίλιτρα ιαπωνικά.ΥΓ. Τα κορεάτικα είναι στη δύση της καριέρας τους και λογικό να προσφέρονται ακόμα και με την μείωση το ΕΤΤ τουλάχιστον 2 με 3000€ φθηνότερα από τα Xtrail, Rav κλπ.
Το Yeti προσφέρει μέγεθος δίλιτρου Suv (η Skoda ποτέ δεν τσιγκουνευτηκε σε λαμαρίνα) με 1800 κυβικά, ότι προσφέρει και το Tiguan με τον 1,4 (συν το premium όνομα).
Επειδή και εγώ το θυμάμαι το εκθεσιακό Yeti στη ΔΕΘ τότε ... το τότε μοντέλο είχε μέγεθος ίσα με το Fabia. To τωρινό δείχνει απο φωτογραφίες στο μέγεθος του Tiguan (αρκετά μεγαλύτερο δηλαδή από το εκθεσιακό ... έχοντας ως κοινό απλώς την μορφή και σχήμα).
Εκείνο που θέλω να δω τον Σεπτέμβρη που θα έρθουν, είναι οι τιμές του 1,8 4χ4 σε σχέση με το Octavia Scout 1,8.
-
Cosneop σωστά μιλάς με τα τωρινά δεδομένα, αλλά πριν εμφανιστεί στην τωρινή του μορφή όλοι λέγανε για νεο 'jimny'! Μηπως τελικά λείπει απο την αγορά ένα 'νέο jimny'?
-
Ο χρήστης Naurilf έγραψε:
Cosneop σωστά μιλάς με τα τωρινά δεδομένα, αλλά πριν εμφανιστεί στην τωρινή του μορφή όλοι λέγανε για νεο 'jimny'! Μηπως τελικά λείπει απο την αγορά ένα 'νέο jimny'?Noμιζω πως οχι.
Αυτα τα οποια προσφερει το τωρινο Jimny θα προσφερει και το 'νεο'.
Και μιλαμε για τα ουσιαστικα προσοντα του.
Καλυτερη τετρακινηση για τη χρηση που προοριζεται το Jimny δε γινεται.Το πολυ πολυ να μπει κανα κουμπι ηλεκτρικης συμπλεξης αποσυμπλεξης.
Καλυτερη ανεση και συμπεριφορα παλι δε γινεται.Αφενος δε βοηθαει το μεγεθος του αυτοκινητου, αφετερου αν γινει πιο ανετο θα χασει τις εκτος δρομου δυνατοτητες.
Πιο δυνατο δεν υπαρχει λογος να γινει.Το πολυ πολυ να μπει κανας ντιζελ με λιγη περισσοτερη ροπη.Ας μη ξεχναμε οτι υπαρχει και το terios που αποτελει ισως το απωτατο σημειο που μπορει να φτασει η εξελιξη ενος μικρου off road.
Αρα το Υeti δε μπορει παρα να ειναι ενα ακομα suv με λιγο καλυτερη σχεση τιμης/αξια απο τους εσωτερικους (π.χ.Tiguan) και εξωτερικους ανταγωνιστες του (π.χ.sedici, sx4).
-
Για εμένα η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση θα είναι η δικίνητη με τον 1,2 TSI και το DSG7.
Aν το δώσουν σε καλή τιμή συγκρίσιμη με το αντίστοιχο Nissan Quashqai δηλαδή κοντά στα 18Κ θα πάει πολύ καλά όπως άλλωστε τα πάει πολύ καλά και το Nissan!Tην 4κίνηση λίγοι τη χρειάζονται, βασικά για τα χιόνια που δεν έχουμε και πολλά στην Ελλάδα.
Την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τη συνεπαγόμενη αντοχή σε λακούβες αλλά και την πιο άνετη μετακίνηση σε χωματόδρομους νομίζω οι περισσότεροι θα μπορούσαμε να την αξιοποιήσουμε.Με το 7άρι DSG μάλλον θα έχει και συμπαθητικές επιδόσεις παρά τον 1,5 τόνο βάρος!
συμπαθητικές = ~11,5sec. 0-100
-
Μπήκε και στην ελληνική σελίδα της Skoda.
http://www.skoda-auto.gr/models/skoda_yeti/intro/intro.php -
ένα φθηνότερο tiguan είναι και τίποτα παραπάνω..ο γνωστός κανιβαλισμός των μοντέλων του ομίλου..κάτι αντίστοιχο όπως ξέρετε ετοιμάζει και η seat και προσωρινά λόγω κρίσης έχει κολλήσει..tribu νομίζω θα λένε το ισπανικό tiguan
-
Ο χρήστης dim75 έγραψε:
ένα φθηνότερο tiguan είναι και τίποτα παραπάνω..ο γνωστός κανιβαλισμός των μοντέλων του ομίλου..κάτι αντίστοιχο όπως ξέρετε ετοιμάζει και η seat και προσωρινά λόγω κρίσης έχει κολλήσει..tribu νομίζω θα λένε το ισπανικό tiguanTo Tribu είναι όντως ισπανικό Tiguan. Το Yeti όμως δεν είναι, για να κρατήσουν το κόστος παραγωγής χαμηλότερα.
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
ένα φθηνότερο tiguan είναι και τίποτα παραπάνω..ο γνωστός κανιβαλισμός των μοντέλων του ομίλου..κάτι αντίστοιχο όπως ξέρετε ετοιμάζει και η seat και προσωρινά λόγω κρίσης έχει κολλήσει..tribu νομίζω θα λένε το ισπανικό tiguan
To Tribu είναι όντως ισπανικό Tiguan. Το Yeti όμως δεν είναι, για να κρατήσουν το κόστος παραγωγής χαμηλότερα.
Αυτό απο που το έμαθες?
-
Αν δεν κάνω τραγικό λάθος το είχαν πει οι ίδιοι στην παρουσίαση.
Όχι ότι το πάτωμα του Tiguan με εκείνο της Octavia στην οποία βασίζεται το Yeti δεν σχετίζονται βέβαια...
Αλλα δεν ταυτίζονται.
-
Πόσος είναι χώρος των αποσκευών του? Στο site λέει από 146 λιτρα. Τόσο μικρός....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πόσος είναι χώρος των αποσκευών του? Στο site λέει από 146 λιτρα. Τόσο μικρός....Μάλλον πρόκειται περί λάθους...
Ξαναβάζω (μεγαλύτερη) μια από τις φωτό που είχα ανεβάσει στη σελίδα 8 του θέματος -
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Αν δεν κάνω τραγικό λάθος το είχαν πει οι ίδιοι στην παρουσίαση.Όχι ότι το πάτωμα του Tiguan με εκείνο της Octavia στην οποία βασίζεται το Yeti δεν σχετίζονται βέβαια...
Αλλα δεν ταυτίζονται.
Μήπως είναι του Golf? Και τα 2?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πόσος είναι χώρος των αποσκευών του? Στο site λέει από 146 λιτρα. Τόσο μικρός....405 λίτρα λέει στο Autobild. Αρκετός, τετράγωνος και επεκτεινόμενος απο το πίσω κάθισμα.
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
http://www.quattroruote.it/auto_novita/articolo.cfm?codice=189043Στην Ιταλία:
'...I prezzi partono dai 18.900 euro (Ipt esclusa) per la 1.2 TSI (allestimento Active),
dai 25.800 per la 1.8 TSI 4x4 e dai 27.800 per la 2.0 TDI 140 CV 4x4 (entrambe in
versione Adventure).'Οι τιμές στη Γερμανία ...
1,2 2χ4 από 17.990€ και 1,8 4χ4 από 23.590€ (το αντίστοιχης έκδοσης 1,2 2χ4 18.690€).
http://skoda.de/index.php?e=1-36-4-1
Από την αρχική τιμή στο 4χ4 η επόμενη έκδοση είναι κοντά στα 3.000€ επιπλέον ... -
Το είδα από κοντά χτες στην έκθεση στο Ελληνικό. Στις φωτογραφίες αδικείται, είναι πιο ωραίο από κοντά. Οι χώροι επιβατών και αποσκευών είναι πολύ καλοί - ενδεικτικά αναφέρω ότι κάθησα στη θέση του οδηγού και αφού ρύθμισα το κάθισμά μου κάθισε στην πίσω θέση κάποιος κύριος ύψους 1.86 (εγώ είμαι 2 μέτρα) άνετα, απ' ό,τι μου είπε. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση για all-around όχημα με μόνο μειονέκτημα ότι δεν παράγεται με κάποιον από τους 1.4TSi ώστε να μην κλέψει όλες τις πωλήσεις του Tiguan. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το χρωματολόγιό του. Οι αποχρώσεις είναι πολύ ωραίες, πιστεύω ότι αν ήμουν υποψήφιος αγοραστής δε θα ήξερα τι να διαλέξω (αν και προκρίνω βάσει γούστου δύο χρώματα, το πράσινο και το καφέ).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Το είδα από κοντά χτες στην έκθεση στο Ελληνικό.Από τιμές λένε τίποτα? Ξεκίνησε η πώληση?
Συμφωνώ για τα 2 χρώματα που αναφέρεις, είναι πολύ ωραία.Μια μικρή αισθητική ένσταση που έχω ...είμαι λίγο παραξενος ... είναι ο άβαφος πίσω προφυλακτήρας με τον μισό περίπου αντίστοιχα μπροστά!
-
Δεν έμαθα κάτι για τιμές, όσοι ήταν εκείνη την ώρα στο περίπτερο ήταν απασχολημένοι και δεν κάθησα να περιμένω. Αν κρίνω πάντως από τις τιμές στο εξωτερικό προβλέπω πως η ανώτατη εξοπλιστικά έκδοση Experience (το ελληνικό φυλλάδιο αναφέρει τρία επίπεδα: Active, Ambition και Experience) θα ξεπερνάει εύκολα τις 30000 ευρώ, με το κλειδί στο χέρι, με τον 1.8TSi, γεγονός που μάλλον αποθαρρύνει τους υποψηφίους αγοραστές, στρέφοντάς τους στο Tiguan.
-
Θα πρέπει να δω τις εκδόσεις ... τουλάχιστον τα βασικά συν χειριστήρια στο τιμόνι θέλω ... να είναι σε λογικά πλαίσια έως κάπου αντίστοιχα με τα 25.000€ το πολύ του Octavia Scout ... αν και ο Αη Βασίλης κατα πάσα πιθανότητα το Scout θα φέρει!
-
Λοιπόν μάθαμε κάποιες επίσημες τιμές για Ελλάδα. Δυστυχώς το 1800αρη μαλλον ξεκιναει απο 24000 στην έκδοση active φτάνοντας τιμές octavia scout. (βεβαια τωρα ισως μου πει κάποιος ότι συγκρίνω μήλα με πορτοκάλια).
Αν κάποιος φίλος ενδιαφέρεται ας τσεκάρει το blog που ξεκινήσαμε 2-3 φίλοι, στο οποίο έχουμε τιμές και φωτογραφίες από την έκθεση. http://autoreportgr.blogspot.com/
SKODA YETI