-
έτσι κι αλλιώς δεν νομίζω ότι υπάρχει ελάστικό που να συμπεριφέρεται καλά μετά τις 30000 χλμ.
το θέμα είναι τι κάνουν μέχρι εκεί. -
Μέχρι εκεί είναι από τα κορυφαία , αν όχι τα κορυφαία.
Μοναδικό τους (λογικό) μειονέκτημα η σχετικά σύντομη φθορά τους αν η καταπόνηση είναι συνεχής. -
Continental SC3. Τα άλλαξα στις 40.000 χλμ, μόνο και μόνο γιατί είχε φαγωθεί το πέλμα τους και φοβήθηκα την υδρολίσθηση. Έγινα 540€ φτωχότερος. Είχαν κράτημα 90% αυτό που έχουν τα καινούργια. Και μαμώ τα λάστοιχα, δεν κοπανάνε, κρατάνε, ξεχνάς τι πάει να πει βροχή. Στα μείον: μάλλον κάνουν φασαρία, είναι μαλακά και αν είσαι τσαχπινογκαζιάρης θα τα αποχαιρετήσεις πολύ πιο γρήγορα απ'ότι εγώ (πιστεύω στις 25-30.000 χλμ).
Έβαλα τα ίδια πριν από 2 μήνες.
Το πολύ περίεργο: μου αυξήθηκε η κατανάλωση όταν έβαλα τα καινούργια! Μπορεί και + 1 λίτρο στην πόλη. Η πίεση είναι η σωστή και ίδια με τα παλιά. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Το πολύ περίεργο: μου αυξήθηκε η κατανάλωση όταν έβαλα τα καινούργια! Μπορεί και + 1 λίτρο στην πόλη. Η πίεση είναι η σωστή και ίδια με τα παλιά. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο;Καλό και αυτό!!!!
Μήπως με τα καινούργια ελαστικά άρχισες τις τσαχπινογκαζιές -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Το πολύ περίεργο: μου αυξήθηκε η κατανάλωση όταν έβαλα τα καινούργια! Μπορεί και + 1 λίτρο στην πόλη. Η πίεση είναι η σωστή και ίδια με τα παλιά. Έχετε παρατηρήσει ποτέ κάτι τέτοιο;
Καλό και αυτό!!!!
Μήπως με τα καινούργια ελαστικά άρχισες τις τσαχπινογκαζιέςΜπαααα, νομίζω ότι όλων μας η κατανάλωση αυξήθηκε κατα τουλάχιστον 1 λίτρο σε σχέση με το καλοκαίρι. Εξήγηση δεν έχω...
πίστευα ότι θα ίσχυε το ανάποδο. -
E! όχι και όλων!
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Continental SC3. Τα άλλαξα στις 40.000 χλμ, μόνο και μόνο γιατί είχε φαγωθεί το πέλμα τους και φοβήθηκα την υδρολίσθηση. Έγινα 540€ φτωχότερος. Είχαν κράτημα 90% αυτό που έχουν τα καινούργια. Και μαμώ τα λάστοιχα, δεν κοπανάνε, κρατάνε, ξεχνάς τι πάει να πει βροχή. Στα μείον: μάλλον κάνουν φασαρία, είναι μαλακά και αν είσαι τσαχπινογκαζιάρης θα τα αποχαιρετήσεις πολύ πιο γρήγορα απ'ότι εγώ (πιστεύω στις 25-30.000 χλμ).Έβαλα τα ίδια πριν από 2 μήνες.
συμφωνώ απόλυτα με τον γάτο.
προσωπικά θα τα ξαναπροτιμήσω, είναι φοβερά ελαστικά.
Τα βρήκα με δείκτη ταχύτητας W και ο λαστιχάς μου είπε ότι άμα τα βάλω έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, λόγω του δείκτη ταχύτητας, επειδή είναι μεγαλύτερος απο αυτό που φοράμε τώρα (η διάσταση παραμένει ίδια, μόνο ο δείκτης ταχύτητας αλλάζει).
τώρα άμα είναι φιδέμπορας, και μου το λέει μόνο για να μου τα πουλήσει, αυτό δεν το ξέρω.όσο για την επέκταση εγγύησης είμαι σε δίλλημα ακόμα.......
-
Μέγας φιδέμπορας Πάνο! Ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει μόνο τον σκελετό του ελαστικού και όχι την σκληρότητα της γόμας. Απλά θέλει να σου πουλήσει τα πιο ακριβά γιατί προφανώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από αυτά.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μέγας φιδέμπορας Πάνο! Ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει μόνο τον σκελετό του ελαστικού και όχι την σκληρότητα της γόμας. Απλά θέλει να σου πουλήσει τα πιο ακριβά γιατί προφανώς έχει μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους από αυτά.η τιμή που μου τα δίνει είναι ακριβώς ίδια και με δείκτη ταχύτητας W και V, δηλαδη στα 540€.
μήπως μπορέις να εξηγήσεις αυτό που έγραψες? δηλ ότι ο Ο δείκτης ταχύτητας επηρεάζει μόνο τον σκελετό του ελαστικού και όχι την σκληρότητα της γόμας,
αξίζει να βάλουμε με δείκτη W ή είναι υπερβολικό??
ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Περίεργο, συνήθως οι μεγαλύτεροι δείκτες ταχύτητας είναι ακριβότεροι. Κάτι που μάλλον σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος λαστιχάς είτε στο λέει αυτό για να βάλεις W (αν σου δίνει ίδια τιμή για W και για V, λέγοντάς σου ότι τα W είναι καλύτερα, φυσικά και θα διάλεγες τα W και θα ήσουν και ευχαριστημένος) ή απλά δεν έχει καν V οπότε θέλει να σου πουλήσει αυτά που έχει. Όπως και να έχει αυτό με την φθορά στο πέλμα δεν ισχύει.
Τα λάστιχα έχουν τον σκελετό τους που όσο πιο βαρύ και γρήγορο είναι ένα όχημα, τόσο πιο ανθεκτικός πρέπει να είναι. Τα V από τα W διαφέρουν ως προς την αντοχή του σκελετού και όχι ως προς την χημική σύνθεση και σκληρότητα της γόμας (του τακουνιού δηλαδή). Βάζοντας W, το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις βαρύτερα λάστιχα από όσο απαιτεί το όχημά σου.
-
ΠΑΝΤΩς στο δικο μου με W μου τα δωσανε. Τα μπροστα εχουν φαγωθει αρκετα, τα πισω σαν καινουργια. Ετσι και εγω εκανα μια τραμπα (τα προστα πισω ) και συνεχιζω....
Μιλαω για 35000 χιλ με τα SC3 φορεμενα και οχι τσαχπινογκαζιές.
Στην ADAC (Γερμανια) εχουν πολυ καλα τεστ ελαστικων και στις δικες μας διαστασεις. διαβαστε τα!!Ασχετο μπορει να μου πει καποιος τι αλλαγες εκανε στο σερβις των 30000 χιλ(βενζινης) και ποσο πληρωσε?
Μου φενετε οτι μου επιασαν τον κ@λο για τα καλα σε εμενα -
Μια ερώτηση και από εμένα σχετικά με την αλλαγή ελαστικών: Εκτός από τα χιλιόμετρα, υπάρχει και χρονικό όριο ζωής τους; Δηλαδή, μήπως πρέπει να αλλαχτούν έτσι κι αλλιώς σε π.χ. 3 χρόνια, ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει (π.χ. 20.000);
Πριν 2 χρόνια άλλαξα λάστιχα στο ASTRA F και έβαλα τα Pirelli. Ο λαστιχάς μού είπε ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει τα λάστιχα ώστε να αντέχουν για 4 χρόνια, κάτι που θα επιβληθεί σύντομα από την Ε.Ε. για όλα τα λάστιχα. Ξέρετε κάτι γι αυτό;
-
Παιδιά υπάρχει αντίστοιχο θέμα για τα λάστιχα στα Τεχνικά Θέματα. viewtopic.php?f=6&t=35915&start=4395
Πάντως φυσικά και τα λάστιχα ξεραίνονται με την πάροδο του χρόνου και έτσι μετά από χρόνια, ουσιαστικά καταστρέφονται ακόμα και με 0 χλμ.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Καλό και αυτό!!!!
Μήπως με τα καινούργια ελαστικά άρχισες τις τσαχπινογκαζιέςΧαχαχα! Πολύ θα το ήθελα, αλλά με τη βενζίνη να σπάει το πανευρωπαϊκό ρεκόρ, πάει γκαζιά και δεκάρικο...
Μια ερώτηση και από εμένα σχετικά με την αλλαγή ελαστικών: Εκτός από τα χιλιόμετρα, υπάρχει και χρονικό όριο ζωής τους; Δηλαδή, μήπως πρέπει να αλλαχτούν έτσι κι αλλιώς σε π.χ. 3 χρόνια, ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει (π.χ. 20.000);
Πριν 2 χρόνια άλλαξα λάστιχα στο ASTRA F και έβαλα τα Pirelli. Ο λαστιχάς μού είπε ότι η εταιρεία έχει σχεδιάσει τα λάστιχα ώστε να αντέχουν για 4 χρόνια, κάτι που θα επιβληθεί σύντομα από την Ε.Ε. για όλα τα λάστιχα. Ξέρετε κάτι γι αυτό;
4 χρόνια; Αν είναι δυνατόν! Για φαντάσου ένα λάστιχο που περνάει 4 ελληνικά καλοκαίρια μέσα στο καμίνι των ελληνικών δρόμων με 50 βαθμούς στο επίπεδο του δρόμου, ή ένα άλλο που περνάει 4 χειμώνες με -10 και -20 στη βόρεια Ευρώπη.
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
ΠΑΝΤΩς στο δικο μου με W μου τα δωσανε. Τα μπροστα εχουν φαγωθει αρκετα, τα πισω σαν καινουργια. Ετσι και εγω εκανα μια τραμπα (τα προστα πισω ) και συνεχιζω....
Μιλαω για 35000 χιλ με τα SC3 φορεμενα και οχι τσαχπινογκαζιές.
Στην ADAC (Γερμανια) εχουν πολυ καλα τεστ ελαστικων και στις δικες μας διαστασεις. διαβαστε τα!!Ασχετο μπορει να μου πει καποιος τι αλλαγες εκανε στο σερβις των 30000 χιλ(βενζινης) και ποσο πληρωσε?
Μου φενετε οτι μου επιασαν τον κ@λο για τα καλα σε εμεναΑν κινήθηκες περί τα 250,00€ είσαι ok , εξαρτάται βέβαια τι εργασίες έγιναν.
Αυτά http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=7756&start=3960 είναι οτι έγιναν στο δικό μου τον Ιούλιο του '10. -
Παει και η δικη μου εγγυηση εδω και ενα μηνα. Το αυτοκινητο εχει κανει 36.000χλμ και καθε μερα που περναει το εκτιμω ολο και περισσοτερο. Νομιζω οτι ειναι το τιμιοτερο αυτοκινητο που ειχα ποτε. Μεσα σ'αυτα τα δυο χρονια, το μοναδικο προβλημα ηταν η πηγη του ηχοσυστηματος που αλλαχτηκε δυο φορες και η μπαταρια που τα εφτυσε στον 1 χρονο και κατι. Εντυπωσιακο για μενα παραμενει το γεγονος πως δεν εχει καψει σταγονα λαδι ακομα! Το καλοκαιρι δε που επεστρεφα με τη γυναικα μου απο Χαλκιδικη με θερμοκρασιες απο 35 εως 38 βαθμους και ταχυτητες λιωσιματος ( αρκετα παρατεταμενα 200αρια...) οταν φτασαμε σπιτι της ειπα: ' Παει, το καψαμε το μοτερακι! Ασε που βλεπω η τουρμπινα να βγαζει καμμια μουτζα...' Το επομενο πρωι τσεκαρω το λαδι και ηταν ακομα στο Max! Περναω και μια βολτα απο το συνεργειο, τσεκαρουν και την τουρμπινα και με ρωτουν γιατι πηγα αφου ολα ηταν μια χαρα. Οσο για το θορυβο που κανουν τα φρενα στις μεγαλες ταχυτητες, ειναι μονο θεμα συνεργασιας των τακακιων με τους δισκους και τιποτα αλλο. Εχει περασει και ενας χρονος απο την ημερα που εκανα tuning στην overload και αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ειμαι ελαχιστα πιο αργος απο τα 150αρια, μιας και τις προαλλες που ξεκινησα διπλα διπλα με ενα, ειμασταν σχεδον μαζι μεχρι τα 150-160 που επρεπε να κοψουμε. Τα premium contact σε 205-55-16 Η παρολο που εχουν φθορα,ακομα κρατανε πολυ καλα, χωρις να παρεμβαινει το esp συχνα. Στα 40.000 ομως λεω να τα αλλαξω. (ΑΚΟΥΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...) Λεω να βαλω και τις αναρτησεις του 150αριου μιας και δεν θελω να πειραματιστω με after market λυσεις που μπορει να με εκνευρισουν με τη σκληροτητα τους. BRAVO FIAT λοιπον και απο μενα για ενα πολυ ισορροπημενο και τιμιο αυτοκινητο. Και αφηστε τους κατοχους tsi να κυκλοφορουν με λαδακι καβαντζα στο πορτμπαγκαζ. (Το Σιροκο της φιλης μου χανει το μισο λαδι καθε 10.000 και οταν το αλλαζουν ειναι καταμαυρο και πηχτο... )
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Περίεργο, συνήθως οι μεγαλύτεροι δείκτες ταχύτητας είναι ακριβότεροι. Κάτι που μάλλον σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος λαστιχάς είτε στο λέει αυτό για να βάλεις W (αν σου δίνει ίδια τιμή για W και για V, λέγοντάς σου ότι τα W είναι καλύτερα, φυσικά και θα διάλεγες τα W και θα ήσουν και ευχαριστημένος) ή απλά δεν έχει καν V οπότε θέλει να σου πουλήσει αυτά που έχει. Όπως και να έχει αυτό με την φθορά στο πέλμα δεν ισχύει.Τα λάστιχα έχουν τον σκελετό τους που όσο πιο βαρύ και γρήγορο είναι ένα όχημα, τόσο πιο ανθεκτικός πρέπει να είναι. Τα V από τα W διαφέρουν ως προς την αντοχή του σκελετού και όχι ως προς την χημική σύνθεση και σκληρότητα της γόμας (του τακουνιού δηλαδή). Βάζοντας W, το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις βαρύτερα λάστιχα από όσο απαιτεί το όχημά σου.
Μου δίνει και τους δύο τύπους ελαστικών W και V, στην ίδια τιμή, στο μαγαζί του είχε μόνο το W.
αφού μου λές ότι θα είμαι ευχαριστημένος, αυτό είναι καλό, απλα με προβληματίζει αυτό που είπες στο τέλος δηλ
'.......το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις βαρύτερα λάστιχα από όσο απαιτεί το όχημά σου'
και που μπορέι να έχει αντίκτυπο, στην κατανάλωση ή στην γενική συμπεριφορά του αυτοκινήτου? -
Ο χρήστης eltonakos έγραψε:
(Το Σιροκο της φιλης μου χανει το μισο λαδι καθε 10.000 και οταν το αλλαζουν ειναι καταμαυρο και πηχτο... )Έτσι ακριβώς και σε εμένα: ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΛΑΔΙ δεν καίει! Και είναι χαρακτηριστικό ότι τα λάδια είναι ΞΑΝΘΑ μέχρι να τα αλλάξω. (μην το πείτε παραέξω αλλά θέλει καλό τάισμα όμως το άτιμο: μέσα στην Αθήνα μου καίει σχεδόν 10 λιτρα μέση, ενώ φίλος μου που έχει το Auris (εκνευριστικά μέτριο αμάξι που το έχει σκυλοβαρεθεί ) καίει γύρω στα 7! ) Ευτυχώς, μένω επαρχία και χαίρομαι τη μπραβούρα μου στους επαρχιακούς και στις εθνικές!
-
Έχει πέσει πολύς προβληματισμός για τα ελαστικά σε όλους μας βλέπω.
**ContiSportContact 3 **
Κορυφαία απόδοση στο φρενάρισμα για αυτοκίνητα πραγματικά υψηλών επιδόσεων: Το ContiSportContactTM 3Μία από τις κρισιμότερες απαιτήσεις από ελαστικά που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων είναι η γρήγορη και ακριβής αντίδραση κατά την οδήγηση. Αυτό διασφαλίζει ότι ενώ θα επιδρούν σημαντικές δυνάμεις στα ελαστικά, το όχημά σας θα διατηρεί καλή επαφή με το οδόστρωμα κατά την οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες, στους απότομους ελιγμούς, ή στις αλλαγές σε επιφάνειες οδοστρώματος. Τα ασύμμετρα νεύρα του πέλματος στο ContiSportContactTM 3 έχουν σχεδιαστεί να απορροφούν αυτές τις δυνάμεις.
Στους στεγνούς δρόμους, τα νεύρα στο νέο σχέδιο του πέλματος παρέχουν εξαιρετική δυνατότητα φρεναρίσματος και ακρίβεια στην οδήγηση, καθώς απορροφούν τις δυνάμεις που ασκούνται κατά το φρενάρισμα. Αυτό σημαίνει μειωμένες αποστάσεις κατά το φρενάρισμα.
Σε βρεγμένο οδόστρωμα, οι ειδικές αυλακώσεις επιτρέπουν αυξημένη απομάκρυνση του νερού για καλύτερη αντίσταση στην υδρολίσθηση.
Δείκτης ταχύτητας V/W/Y/Z
Διάμετρος ζάντας σε ίντσες 16 - 22
Πλάτος ελαστικού 195 - 325
Σειρά 55 - 25
http://www.conti-online.com/generator/www/gr/gr/continental/tires/themes/car-tires/summer-tires/contisportcontact-3/contisportcontact-3-gr.htmlPZero Nero
Ιδανικό για μετατροπές ελαστικών/τροχών και τοποθέτηση ελαστικών μεγαλύτερου μεγέθους
Επιπλέον ικανότητα φόρτωσης ειδικά σχεδιασμένη για «μαλακές» και «σκληρές» βελτιώσεις
Η απόλυτη οδηγική απόλαυση: ακρίβεια στις στροφές, άψογο κράτημα - ακόμα και στο όριο, υψηλή αντίσταση στην υδρολίσθηση Ασύμμετρο σχέδιο πέλματος, μοναδικό στυλ
Η τελευταία προσθήκη στην συλλογή P ZERO για να καλυφθεί η ανάγκη περαιτέρω εξειδίκευσης των ελαστικών πολύ υψηλών επιδόσεων Πλήρης σειρά για ευρεία κάλυψη της Αγοράς Αντικατάστασης Ελαστικών
http://www.gr.pirelli.com/el_GR/browser/attachments/pdfCatalog/car-suv-van/NERO-CAR.pdfGoodyear Eagle F1 Asymmetric
Ένα τεράστιο άλμα για σίγουρες στροφές
Ο καταναλωτής των οχημάτων υψηλών επιδόσεων αναζητά πάντα την ασφάλεια σε ότι αφορά την επιλογή των ελαστικών του. Φυσικά επακολουθούν οι επιδόσεις και η άνετη οδήγηση. Έτσι, η πρόκληση για τους μηχανικούς μας ήταν να δημιουργήσουν ένα ελαστικό που θα μπορούσε να ελέγξει αυτά τα ισχυρά σύγχρονα οχήματα, χωρίς απώλεια στις επιδόσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το Eagle F1 Asymmetric. Χάρη στον συνδυασμό της επαναστατικής Ενεργής Τεχνολογίας Cornergrip και της αγωνιστικής γόμας, η πίεση κατανέμεται ομοιόμορφα όταν στρίβετε σε υψηλές ταχύτητες, γεγονός που σημαίνει ότι μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος είναι σε επαφή με το οδόστρωμα για περισσότερο χρόνο, παρέχοντας καλύτερο κράτημα.
http://www.goodyear.eu/gr_el/tires/repository/Eagle_F1AS/index.jspMichelin Pilot Sport 3 PS3
Ξεκινώντας με τις επιδόσεις, η γαλλική εταιρεία ξεκαθάρισε ότι το Pilot Sport 3 παρέχει πρόσφυση πολύ υψηλού επιπέδου, ενώ σε βρεγμένο έδαφος προσφέρει καλύτερο κράτημα δρόμου στη στροφή και φρενάρει σε απόσταση κατά τρία μέτρα μικρότερη απ’ όση ο προκάτοχός του. Εκτός από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το PS3 προσφέρει και στοιχεία ικανά να μειώσουν το κόστος για το μέσο οδηγό, προσφέροντας εξοικονόμηση καυσίμου (λόγω πρόσφυσης) και μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση. Το ελαστικό Pilot Sport 3 απευθύνεται σε πολλές κατηγορίες οχημάτων. Μπορεί να εξοπλίζει σπορ εκδόσεις οχημάτων όπως πόλης, compacts, καθώς επίσης και μπερλίνες μεγάλης ισχύος. Θα το φοράνε επίσης τα μικρά, αμιγώς σπορ οχήματα, όπως είναι τα roadsters ή τα κουπέ. Επίσης τοποθετείται και σε μοντέλα που δεν είναι σπορ, οι ιδιοκτήτες των οποίων όμως θα έχουν επιλέξει τις προαιρετικές ζάντες μεγάλων διαστάσεων (18 και 19 ιντσών για παράδειγμα).
http://www.michelin.gr/greece/front/affich.jsp?codeRubrique=20060215151339Εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?aid=126048&cid=12&pid=2υπάρχει και ένα βιντεάκι
Ρίξτε μια ματιά και εδώ.
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&tl=el&u=http%3A%2F%2Fwww.tyrereviews.co.uk%2FTyre%2FMichelin%2FPilot-Sport-3-PS3.htm&anno=2 -
@ Πάνος_fabia: Βάζοντας βαρύτερα λάστιχα αυξάνεις το μη αναρτώμενο βάρος που είναι ο υπ' αριθμόν ένα εχθρός της αμεσότητας και της άνεσης. Όχι ότι θα δεις καμιά αισθητή διαφορά αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις W.
Προς τους υπόλοιπους: Μη χαίρεστε πολύ με τα ξανθά λάδια... τα λάδια πρέπει να καθαρίζουν το μοτέρ και όχι να βγαίνουν όπως μπήκαν.
Fiat Bravο 2007