-
Μιας και είμαστε σην ενότητα λάμπες και ανεφέρθηκε η νομιμότητα αυτών...ας σας πω κάτι κουφό που μου συνέβη χθες το βραδάκι.
Στριμώχτηκα σε δρόμο με κίνηση, σταματημένος και με το τιμόνι στριμμένο αριστερά πίσω από διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο περιμένοντας να αδειάσει το αντίθετο ρεύμα. 3-4 οχήματα πιο μπροστά και κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα ένα ανακριτικό της τροχαίας. Όταν έρχεται η στιγμή να περάσει, φτάνει στο ύψος τους παραθύρου μου και μου λέει:
Φίλε μου σβήσε σε παρακαλώ τα ''προβολάκια'' γιατί απαγορεύεται. Του εξηγώ,στρίβοντας το τιμόνι αριστερά-δεξιά, ότι δεν τα έχω αναμμένα και ότι είναι εργοστασιακή ρύθμιση και τότε πετάει την κορυφαία ατάκα!!!
Να πεις στο εργοστάσιο να τα χαλάσει....γιατί έχει 150Ε πρόστιμοΜε τα χίλια ζόρια κρατήθηκα να μην γελάσω και έτσι έφυγα...
αλλά λες να γίνει καμιά τέτοια πλάκα;;; -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Μιας και είμαστε σην ενότητα λάμπες και ανεφέρθηκε η νομιμότητα αυτών...ας σας πω κάτι κουφό που μου συνέβη χθες το βραδάκι.
Στριμώχτηκα σε δρόμο με κίνηση, σταματημένος και με το τιμόνι στριμμένο αριστερά πίσω από διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο περιμένοντας να αδειάσει το αντίθετο ρεύμα. 3-4 οχήματα πιο μπροστά και κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα ένα ανακριτικό της τροχαίας. Όταν έρχεται η στιγμή να περάσει, φτάνει στο ύψος τους παραθύρου μου και μου λέει:
Φίλε μου σβήσε σε παρακαλώ τα ''προβολάκια'' γιατί απαγορεύεται. Του εξηγώ,στρίβοντας το τιμόνι αριστερά-δεξιά, ότι δεν τα έχω αναμμένα και ότι είναι εργοστασιακή ρύθμιση και τότε πετάει την κορυφαία ατάκα!!!
Να πεις στο εργοστάσιο να τα χαλάσει....γιατί έχει 150Ε πρόστιμοΜε τα χίλια ζόρια κρατήθηκα να μην γελάσω και έτσι έφυγα...
αλλά λες να γίνει καμιά τέτοια πλάκα;;;Φημίζονται για την οξυδέρκειά τους και τις απύθμενες γνώσεις τους!
Τελικά , και αξιόπιστα να είναι τα σύχρονα Fiat , πρέπει να 'χαλάσουν' για να συνεχισθεί η παράδοση! -
Και όμως τυπικά έχει δίκιο η Τροχαία...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και όμως τυπικά έχει δίκιο η Τροχαία...Ειδικα ''τυπικα'' δεν ειχε δικιο η τροχαια!
Εφοσον ειναι λειτουργια του αυτοκινητου απο το εργοστασιο και δεν υπαρχει εμπλοκη η' επιλογη του καταναλωτη (μετατροπη) δεν φερει ευθυνη ο οδηγος.Χαρακτηριστικο παραδειγμα ειναι οτι εγω αγοραζοντας το αυτοκινητο δεν ηξερα οτι εχει τετοιο γουστοζικο ''κολπο''.Αλλωστε στη προκειμενη δεν λειτουργουν ως ''προβολης ομιχλης'' αλλα ως ''συστημα φωτισμου του εσωτερικου της στροφης'' αγγλιστι ''corner lights''. (αυτο ειναι το τυπικο της υποθεσης).
Κανοντας μαλιστα μια συγκριση θα ηθελα να επισημανω και τα εργοστασιακα xenon ,τα οποια πολλες φορες ειναι μαπα και οτι και να ρυθμισεις ,οτι και να κανεις στραβωνουν τους απεναντι.Εκει δηλαδη τι θα εκανε το οργανο;Θα του επαιρνε το κεφαλι;Αυτο το οποιο δεν τονισε κανενας ηταν η φραση του οργανου ''να πεις στο εργοστασιο να τα χαλασει''.Πνευμα και κουραδομαγκια απο αυτον που πληρωνεις για να μπαινουν στο σπιτι σου και σε κλεβουν ανενοχλητοι.
Αν βεβαια φας τη κληση κατσε να εξηγησεις στο οργανο τι γινεται!Θα καταληξεις στα δικαστηρια διαμαρτυρομενος ,αλλα ειναι εκνευριστικο να εξηγεις στον αλλο και αυτος να σου πουλαει πνευμα!
Υ.Γ.
Οι κρισεις και επικρισεις που κανω στα οργανα αφορουν μονο αυτους που φοραν στολη (αστυνομικου) και νομιζουν οτι ειναι ο βρωμικος Χαρυ! -
Περιμένω με ανυπομονησία το νέο υγραεριοκίνητο Bravo!
-
Ο χρήστης techon1 έγραψε:
Περιμένω με ανυπομονησία το νέο υγραεριοκίνητο Bravo!Ποτε θα βγει κατι τετοιο;Πρωτη φορα το ακουω!
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
αλλά λες να γίνει καμιά τέτοια πλάκα;;;Καλα σε ολους αυτους τους καγκουρες που κυκλοφορουν συνεχεια με τα φωτα ομιχλης αναμμένα δεν λενε τιποτα και την ειπε σε εσενα?
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ειδικα ''τυπικα'' δεν ειχε δικιο η τροχαια!
Cornering lights κλπ αλαμπουρνέζικα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΚ! Ο ΚΟΚ λέει ότι η χρήση των φανών ομίχλης επιτρέπεται ΜΟΝΟ όταν έχει ομίχλη ή περιορισμένη ορατότητα. The end!
-
Και σε στενούς ελικοειδείς δρόμους
-
Cornering lights κλπ αλαμπουρνέζικα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΚ! Ο ΚΟΚ λέει ότι η χρήση των φανών ομίχλης επιτρέπεται ΜΟΝΟ όταν έχει ομίχλη ή περιορισμένη ορατότητα. The end!
Εσύ ο ίδιος το λες. φανών ομίχλης όχι corner lights αυτή την διαφορά δεν κατάλαβε το όργανο.
Μήπως θα πρέπει και να τα καλύψουμε όταν δεν τα χρησιμοποιούμε όπως επίσης λέει ο ΚΟΚ ??
-
Το όργανο είχε δίκιο καθότι αυτά είναι φανοί ομίχλης, ασχέτως και ποιόν άλλον δευτερεύοντα ρόλο επιτελούν. Όταν δεν τα χρησιμοποιούμε όπως ορίζει ο ΚΟΚ πρέπει να είναι σβηστά!!!
-
Μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα.
Δεν ειναι φανοι ομιχλης αλλα corner lights.
Αυτο ειναι το ''τυπικο'' το οποιο επισημανες.
Για να το τελειωνουμε ομως ,εφοσον εισαγεταιστην Ελλαδα παει να πει οτι ειναι συμβατο με τα προσταζομενα απο την ελληνικη νομοθεσια.Οποτε δεν ειναι παρανομα.Εκτος κι αν ισχυει κατι αλλο ,οποτε δωσε μου τα φωτα σου (δεν το λεω ειρωνικα μην παρεξηγηθεις).
-
Προβολείς ομίχλης είναι κατά βάση.
-
Το όργανο είχε δίκιο καθότι αυτά είναι φανοί ομίχλης, ασχέτως και ποιόν άλλον δευτερεύοντα ρόλο επιτελούν. Όταν δεν τα χρησιμοποιούμε όπως ορίζει ο ΚΟΚ πρέπει να είναι σβηστά!!!Ε τοτε να παει το οργανο τη κληση στη FIAT και να τη κανει και νταντα!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προβολείς ομίχλης είναι κατά βάση.Ναι ρε συ δεν λεμε το αντιθετο!Απλα εκεινη τη στιγμη δεν κανουν αυτη τη δουλεια,οποτε δεν υφισταται ο ονοματισμος τους ως ''προβολεις ομοχλης''.
Τεσπα ,μαλλον το θεμα παει στα μονοπατια της νομικης και δεν εχω (ακομα) τετοια δυνατοτητα! -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προβολείς ομίχλης είναι κατά βάση.Αυτό ακριβώς!!! Είναι φανοί ομίχλης και δεν πάνε να χρησιμοποιούνται και ως φάροι για τα πλοία στο Κάβο Ντόρο, παραμένουν φανοί ομίχλης!!!
Το τί κάνει η κάθε εταιρεία δεν αφορά τον ΚΟΚ και το Ελληνικό Κράτος! Εσύ ως χρήστης οφείλεις να συμμορφώνεσαι στους νόμους του κράτους! Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφής ο ΚΟΚ και λέει ότι φανούς ομίχλης μπορούν να κάνουν χρήση ΜΟΝΟ τα οχήματα που κινούνται σε ομίχλη, περιορισμένη ορατότητα και ελικειοδείς δρόμους! ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!
Υπάρχει και άλλο παράδειγμα όπου η πώληση ενός αντικειμένου είναι νόμιμη και η χρήση του παράνομη... αντιρανταρ!
-
Προβολείς ομίχλης είναι κατά βάση.
Αυτό ακριβώς!!! Είναι φανοί ομίχλης και δεν πάνε να χρησιμοποιούνται και ως φάροι για τα πλοία στο Κάβο Ντόρο, παραμένουν φανοί ομίχλης!!!
Το τί κάνει η κάθε εταιρεία δεν αφορά τον ΚΟΚ και το Ελληνικό Κράτος! Εσύ ως χρήστης οφείλεις να συμμορφώνεσαι στους νόμους του κράτους! Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαφής ο ΚΟΚ και λέει ότι φανούς ομίχλης μπορούν να κάνουν χρήση ΜΟΝΟ τα οχήματα που κινούνται σε ομίχλη, περιορισμένη ορατότητα και ελικειοδείς δρόμους!και σε δρομους με κονιορτο λεειΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ!!!
Υπάρχει και άλλο παράδειγμα όπου η πώληση ενός αντικειμένου είναι νόμιμη και η χρήση του παράνομη... αντιρανταρ!
Μεσα στις πολεις εχει σκονη και ανταρα οποτε...............
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Περιμένω με ανυπομονησία το νέο υγραεριοκίνητο Bravo!
Ποτε θα βγει κατι τετοιο;Πρωτη φορα το ακουω!
Μην κάνεις όνειρα γκαζιάρη εσύ.... Σε κινητήρα 1.4 90ΗΡ και όχι σε TJET....
Μήπως ξέρουν κάτι ??? -
Την ειπε ο μπατσος (γιατι περι μπατσου προκειται) στον ανθρωπο για τα προβολακια ομιχλης ενω απο ό,τι καταλαβα βγηκε να προσπερασει διπλοπαρκαρισμενο (πιθανως κ αυτος τον οποιο διπλοπαρκαρε ηταν κ αυτος παρανομα παρκαρισμενος).
ΥΓ Στοιχημα οτι το συγκεκριμενο οργανο του 'νομου' ηταν ηλικιας 50-55 ετων κ ειχε κ μουστακι. (δεν εχω κατι με τους μυστακιοφορους αλλα ειναι μια κλασικη εικονα στο μυαλο μου για τα μπουζουκια-οργανα της 'ταξεως' )
-
Λαμπάκ στου χαντάκ!
Ανησυχητική η τροπή και εξέλιξη του τοπικού....
Fiat Bravο 2007