-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
...............
Κωνσταντίνε,
μέτρησα τον χώρο πίσω απο την δική μου θέση. Έχω ακριβώς 20cm και όπως νομίζω ότι φαίνεται και στην φωτό, έχει και λίγο περισσότερο χώρο στο ύψος.Νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η τελείως επίπεδη επιφάνεια του πίσω καθίσματος. Αν είχε μια μικρή κλίση προς τα πίσω (όπως σε πολλά άλλα αυτοκίνητα), ίσως να καθόντουσαν οι πίσω πιο άνετα με τα πόδια λίγο λυγισμένα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκαναν έτσι..... ίσως για τα isofix, ίσως για την ανάκληση....., σίγουρα για την άνεση.... . Θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερο.
Πολύ κοντά δεν οδηγείς βρε?
Πάντως σήμερα έκανα το κάθισμα ένα κλικ μπροστά (είμαι δηλαδή 2 πρίν την εξάντληση της διαδρομής προς τα πίσω)...προσπαθώ να συνηθίσω τη νέα θέση
Edit: και να πάρεις μια πιο αποτελεσματική ηλιοπροστασία ε?!!
oxi να τη βγάζει η Monica στην παραλία με διαφημιστικά του καφέ! -
Καλημερα
Tα paddles γυρνανε μαζι με το τιμονι ή παραμενουν σταθερα? Οι αλλαγες γινονται χωρις συμπλεκτη?
Αν αποφασισεις να μην δωσεις τα 1250 ευρω για τα paddles οι αλλαγες πως γινονται στο ημιαυτοματο? Ή εννοεις οτι 1250 ειναι η διαφορα μεταξυ χειροκινητου και ημιαυτοματου?
Ευχαριστω
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
ΚαλημεραTα paddles γυρνανε μαζι με το τιμονι ή παραμενουν σταθερα? Οι αλλαγες γινονται χωρις συμπλεκτη?
Αν αποφασισεις να μην δωσεις τα 1250 ευρω για τα paddles οι αλλαγες πως γινονται στο ημιαυτοματο? Ή εννοεις οτι 1250 ειναι η διαφορα μεταξυ χειροκινητου και ημιαυτοματου?
Ευχαριστω
Καλή ερώτηση... Τα paddles γυρίζουν μαζί με το τιμόνι (ώρες 9 & 3) και εδώ θα πρέπει να συνηθίσει κάποιος να κατεβάζει ταχύτητα έγκαιρα, όταν είναι να μπει σε στροφή 180 μοιρών. Για μικρότερες στροφές, δεν υπάρχει θέμα. Συμπλέκτης δεν υπάρχει στο MTA.
Τα 1250€ αφορούν τη συνολική τιμή. Χίλια ευρώ έχει το αυτόματο-σειριακό κιβώτιο και άλλα 250€ περίπου κοστίζουν τα paddles...
-
Μαλιστα, χωρις paddles κατι τετοιο παιρνεις δηλαδη
http://www.fiatpress.com/actionphp/show ... format=640
Για να δουμε πως θα ειναι το ΤCT στη Giulietta
-
Λοιπόν...κακά τα ψέματα , η αλήθεια είναι ότι σήμερα 21:05 και εξωτερική θερμοκρασία 21βαθμών Κελσίου , η διαφορά στο 'τράβηγμα' του Tjet - με και χωρίς πατημένο το Sport - ήταν εμφανής (έντονη μάλιστα).
Τις προηγούμενες ημέρες την ίδια ώρα η θερμοκρασία ήταν 29+ βαθμοί. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Λοιπόν...κακά τα ψέματα , η αλήθεια είναι ότι σήμερα 21:05 και εξωτερική θερμοκρασία 21βαθμών Κελσίου , η διαφορά στο 'τράβηγμα' του Tjet - με και χωρίς πατημένο το Sport - ήταν εμφανής (έντονη μάλιστα).
Τις προηγούμενες ημέρες την ίδια ώρα η θερμοκρασία ήταν 29+ βαθμοί.Σας το ελεγα εγω! Εδω οταν ειχα το ατμοσφαιρικο μπραβο καταλαβαινα τρελη διαφορα!
Θα δειτε το χειμωνα που θα εχει κοντα στο μηδεν, ποσο κ@βλ@ θα ειναι η οδηγηση της μπραβουρας!!! -
Χθες κατέβασα από το site της Fiat και εγκατέστησα μέσω της θύρας USB ένα patch που αφορά τα τηλέφωνα της Sony-Ericsson. Το patch διορθώνει το πρόβλημα που έχουν μερικά μοντέλα όπως το δικό μου (W705) και δεν μπορεί κάποιος να απαντήσει σε εισερχόμενη κλήση με το κουμπί του τηλεφώνου στο τιμόνι. Το patch εφαρμόζεται σε λογισμικό Blue&Me έκδοσης 4.5 (ευτυχώς υπήρχε ήδη εγκατεστημένο) και διορθώνει όντως το πρόβλημα. Μου αρέσει όταν όλα λειτουργούν ρολόι. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν η πολύ γρήγορη εγκατάσταση (θέμα δευτερολέπτων). Μπράβο στη Fiat (και στη Microsoft) που έλυσαν αυτό το θεματάκι σε χρόνο dt. Κάτι που θα ήθελα να ρωτήσω όσους από εσάς έχουν χρησιμοποιήσει USB sticks χωρητικότητας 8Gb είναι το εξής: 'Εχετε κάποιο πρόβλημα ακούγοντας τη μουσική σας σε τόσο μεγάλα USB; Εμένα νομίζω ότι μου κόλησε μετά από περίπου 1 ώρα συνεχούς χρήσης. Αν δεν είχατε ποτέ πρόβλημα, παρακαλώ πείτε μου τη μάρκα και το μοντέλο του USB (πάντα μιλάμε για 8Gb τουλάχιστον).
-
Παιδιά, μιας και αναφέρθηκε patch, blue & me κ.λπ.
Με το eco drive ( http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid=170&cat= ) έχει παίξει κανείς;
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
Τις προηγούμενες ημέρες την ίδια ώρα η θερμοκρασία ήταν 29+ βαθμοί.Σας το ελεγα εγω! Εδω οταν ειχα το ατμοσφαιρικο μπραβο καταλαβαινα τρελη διαφορα!
Θα δειτε το χειμωνα που θα εχει κοντα στο μηδεν, ποσο κ@βλ@ θα ειναι η οδηγηση της μπραβουρας!!!ίσως να φταίει η απότομη διαφορά θερμοκρασίας που κατάλαβες διαφορά
-
Ο χρήστης billy7 έγραψε:
Θα δειτε το χειμωνα που θα εχει κοντα στο μηδεν, ποσο κ@βλ@ θα ειναι η οδηγηση της μπραβουρας!!!ίσως να φταίει η απότομη διαφορά θερμοκρασίας που κατάλαβες διαφορά
Η απάντησή σου ήρθε ακριβώς την ώρα που κάτι τέτοιο σκεφτόμουν.
Ίσως το ότι τις προηγούμενες ημέρες η θερμοκρασία κατέβηκε σταδιακά από τους 39+ που ηταν στα 35-34-33 αλλά μετά έκανε αυτή την πτώση στο 29 , όντως να παίζει το ρόλο του.
Βέβαια το γεγονός ότι ζω το αυτοκίνητο καθημερινά να μην δίνει την ευχέρεια να παρατηρώ τις μικροδιαφορές. -
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum.
Πηγα σημερα και εκανα Test Drive το Bravo με τον T-Jet κινητηρα μιας και ενδιαφερομαι για το Bravo με τον Multiair κινητηρα αλλα σε συζητηση που ειχα με τον πωλητη επεμενε οτι μακραν η καλυτερη και συμφερουσα αγορα ειναι το 1.6 με τον κινητηρα τον Diesel με τα 120PS λογω αξιοπιστιας και οικονομιας καυσιμου. Το κακο ειναι οτι δεν εχει κανενας γνωστος μου αμαξι με ντηζελ οποτε δεν εχω αποψη περι της συμπεριφορας των ντηζελ κινητηρων. Εγω ενδιαφερομαι για τουρμπο κυριως λογω της καλης ροπης-επιταχυνσης που προσφερουν και οχι λογω της τελικης δεν θα πηγαινω συχνα πανω απο 180 απλα θα ηθελα να εχω μια καλη προσπεραση και να ανεβαινω σε βουνα χωρις να αλλαζω συχνα ταχυτητες και να ζοριζεται το αμαξι.
Σχετικα με την ροπη στα diesel ειδα στο manual οτι ειναι κοντα στα 30Nm αρα πολυ μεγαλη ή δε διαφορα οικονομικη των 2 μοντελων δεν θα ειναι μεγαλη μου ειπε λογω του οτι ο Multiair ειναι καινουργιος κινητηρας. Εσεις τι θα επιλεγατε απο τα 2 σημειωτεον μενω επαρχια οποτε δεν θα εχω προβλημα να κυκλοφορω το ντηζελ.
Καθε αποψη καλοδεχουμενη.. -
Αυτά που θέλεις, τα κάνει και το βενζινοκίνητο και το πετρελαιοκίνητο.
Αν κάνεις πολλά χλμ. το χρόνο και η διαφορά τιμής είναι λογική, το πετρέλαιο έχει το προβάδισμα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, μη θεωρήσεις ότι οι διαφορές χρήσης είναι τεράστιες. Συνήθως κυμαίνονται στα 300-400 ευρώ το χρόνο.
Φρόντισε σε κάθε περίπτωση να βρεις κάποιο και να το οδηγήσεις και να το ακούσεις. Μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι.
Επίσης μην απομονώνεις τη θηριώδη ροπή του πετρελαιοκινητήρα. Είναι ψαρωτική ναι μεν, αλλά η ροπή που έχεις στους τροχούς, η ιπποδύναμη και το εύρος λειτουργίας του κινητήρα είναι τελικά που μετράνε. -
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του forum.Πηγα σημερα και εκανα Test Drive το Bravo με τον T-Jet κινητηρα μιας και ενδιαφερομαι για το Bravo με τον Multiair κινητηρα αλλα σε συζητηση που ειχα με τον πωλητη επεμενε οτι μακραν η καλυτερη και συμφερουσα αγορα ειναι το 1.6 με τον κινητηρα τον Diesel με τα 120PS λογω αξιοπιστιας και οικονομιας καυσιμου. Το κακο ειναι οτι δεν εχει κανενας γνωστος μου αμαξι με ντηζελ οποτε δεν εχω αποψη περι της συμπεριφορας των ντηζελ κινητηρων. Εγω ενδιαφερομαι για τουρμπο κυριως λογω της καλης ροπης-επιταχυνσης που προσφερουν και οχι λογω της τελικης δεν θα πηγαινω συχνα πανω απο 180 απλα θα ηθελα να εχω μια καλη προσπεραση και να ανεβαινω σε βουνα χωρις να αλλαζω συχνα ταχυτητες και να ζοριζεται το αμαξι.
Σχετικα με την ροπη στα diesel ειδα στο manual οτι ειναι κοντα στα 30Nm αρα πολυ μεγαλη ή δε διαφορα οικονομικη των 2 μοντελων δεν θα ειναι μεγαλη μου ειπε λογω του οτι ο Multiair ειναι καινουργιος κινητηρας. Εσεις τι θα επιλεγατε απο τα 2 σημειωτεον μενω επαρχια οποτε δεν θα εχω προβλημα να κυκλοφορω το ντηζελ.
Καθε αποψη καλοδεχουμενη..Δεν θυμάμαι ποιος φίλος εδώ έχει diesel.
Aλήθεια στην αντιπροσωπεία δεν είχαν το αντίστοιχο μοντέλο?
Μην επιλέξεις αυτοκίνητο (κινητήρα) αν δεν δεις τη λειτουργία του πρώτα , έστω και σ αυτά τα ελάχιστα χιλιόμετρα του test drive.
Αν μάλιστα κάνεις και πολλά χιλιόμετρα , ο diesel μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή.
Αλήθεια ο Tjet πως σου φάνηκε (120 ή 150 ήταν)? -
Φίλος έχει το mulitjet 120 και είναι ικανοποιημένος απόλυτα. Εγώ diesel θα επέλεγα. Ο tjet καίει αρκετά
-
Δεν θυμάμαι ποιος φίλος εδώ έχει diesel.
Aλήθεια στην αντιπροσωπεία δεν είχαν το αντίστοιχο μοντέλο?
Μην επιλέξεις αυτοκίνητο (κινητήρα) αν δεν δεις τη λειτουργία του πρώτα , έστω και σ αυτά τα ελάχιστα χιλιόμετρα του test drive.
Αν μάλιστα κάνεις και πολλά χιλιόμετρα , ο diesel μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή.
Αλήθεια ο Tjet πως σου φάνηκε (120 ή 150 ήταν)?[/quote]O 150αρης ηταν ετσι μου ειπε τουλαχιστον αλλα οχι το sport ειδα οτι ελειπε το κουμπι. Μου αρεσε πολυ οσο για το τιμονι δεν μου φανηκε αρνητικο ισως επειδη την ιδια περιπου αισθηση εχω και στο παλιο το Μπραβο του 2000 ισα, ισα που εκοβε πολυ καλα. Εργονομια πολυ καλη, ορατοτητα καλη υστερει λιγο πισω αν και τα πισω προσκεφαλα ειναι χωνευτα (θετικοτατον) αλλωστε ολα τα αμαξια περιπου την ιδια εχουν λυνεται βαζεις αισθητηρες παρκαρισματος αλλα θετικη εντυπωση μου εκαναν οι μεγαλοι του καθρεπτες που προσφερουν πολυ καλη περιμετρικη ορατοτητα, το πορτπαγκαζ, ο μεσαιος αεραγωγος του κλιματισμου για του πισω επιβατες πολλα μοντελα δεν το εχουν και η καλη ηχομονωση του. Νομιζω παντως οτι οι ποτηροθηκες δεν ειναι καλες πολυ κοντες μου φαινονται. Θα συγκρατουν κανα καφε ή σε καμια λακουβα θα εχουμε προβλημα?
Κατα τ'αλλα για τον Multiair δεν εχουν καποια ενημερωση μου ειπε γενικα οτι η Φιατ παντα τους ενημερωνει τελευταια στιγμη μου ειπε χαρακτηριστικα οτι καλυτερη ενημερωση θα εχω αν κοιταω στο ιντερνετ. Αλλα εκει που ουτε καν ειχε περασει στο μυαλο το ντηζελ με εβαλε σε σκεψεις.. -
Εξαρτάται ρε παιδιά. Αν είσαι Αθήνα και παίζεις κάθε μέρα με 1-2-3 ταχύτητα τότε το ντιζελ δεν σου κανει. Η οικονομία του φαίνεται στις αποστάσεις. Άμα βάζεις πολλα χλμ, τοτε μην το σκέφτεσαι. Εγω σκεφτόμουν τον 1.9 με τα 150 αλογα (τον οποίο σταμάτησαν να εισάγουν στην Ελλάδα) αλλά η τιμή ήταν απαγορευτική (3-4 χιλιάρικα πάνω). Το 1.6 το σκέφτηκα αλλά στα 22.000 γιούρια ήθελα κατι με 150 αλογα!!
Είναι προσωπικές επιλογές του καθενός. Πάντως με γνώμονα την οικονομία, ο T-JET δεν την γνωρίζει την λέξη αυτή!! -
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
..............Είναι προσωπικές επιλογές του καθενός. Πάντως με γνώμονα την οικονομία, ο T-JET δεν την γνωρίζει την λέξη αυτή!!Σωστός!
Τώρα σχετικά με την οικονομία , σύμφωνοι, ο Tjet και ιδίως στο 150αρι Sport (που μάλλον έχουμε οι περισσότεροι εδω) είναι από ένα εως δύο λίτρα /100χλμ πιο βενζινοβόρος έναντι του ανταγωνισμού... όταν τον πιέζεις.
Βέβαια το Bravo είναι σημαντικά φθηνότερο . -
Παιδιά, αν προσέξατε, ο φίλος μιλάει για τον MULTIAIR και όχι για τον T-jet, κοινώς 140 ίπποι, start&stop, 5,7 αντί για 6,3 λίτρα του T-jet των 120 ίππων (παρεμπιπτόντως, ο 150άρης καταργείται) . Ο συγκεκριμένος διατίθεται ήδη στην Ιταλία, μάλλον Ιούλιο μας έρχεται κι από εδώ και η διαφορά του σε ιταλικές τιμές από τον 1,6 Diesel, είναι γύρω στα -750 ευρώ. Με βάση αυτά τα δεδομένα πιστεύω θα πρέπει να κάνουμε τη σύγκριση με το Diesel.
-
Ο χρήστης ezzypelias έγραψε:
Νομιζω παντως οτι οι ποτηροθηκες δεν ειναι καλες πολυ κοντες μου φαινονται. Θα συγκρατουν κανα καφε ή σε καμια λακουβα θα εχουμε προβλημα?δεν έχει θέμα να πέσει ο καφές αλλά να χωρέσει αν μπει μη το φοβάσαι,δεν μου έχει πέσει ποτέ,πάντως αναγκάζομαι να βγάλω από εκεί το τασάκι για να χωρέσω έναν καφέ
στο τελευταίο ταξίδι που έκανα και ήταν η πρώτη φορά φέτος που 'έκαψα' αρκετά το air condition (όχι clima) μου φάνηκε αρκετός ο θόρυβος σε σχέση με άλλες φορές,στο ρελαντί ακουγόταν χαρακτηριστικά,αλλά όταν στρόφαρε με πρώτη και δευτέρα ο κινητήρας ακουγόταν σαν τρακτέρ,αφού γυρνάγανε τα κεφάλια οι μηχανόβιοι στα φανάρια μη τους παραμαζέψει κανένα φορτηγό όταν το έκλεινα καμία σχέση ο θόρυβος!και μιλάμε για την πρώτη σκάλα όταν έχει τέσσερις...κάπου είχα διαβάσει για ένα αντίστοιχο θέμα κάπου με αντικατάσταση τελικά του μηχανισμού αλλά δεν θυμάμαι που.. -
Όταν διαβάζω αυτές τις τυποποιημένες καταναλώσεις , αναρωτιέμαι τι χρησιμότητα έχουν τα 120-140-150 άλογα....
Σαν ενισχυτικά...ψυχολογίας είναι!
(τις καταναλώσεις εννοώ)
Fiat Bravο 2007