-
@blash
Το κείμενο που παραθετεις δεν γράφει πουθενά για αυταναφλεξη λόγω υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ... ( και πως να γράφει αφού εινσι εντελώς λάθος αυτό)
γράφει για overheating , κοινώς υπερθέρμανση η οποία είναι τελείως άλλο πράγμα... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@blashΤο κείμενο που παραθετεις δεν γράφει πουθενά για αυταναφλεξη λόγω υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ... ( και πως να γράφει αφού εινσι εντελώς λάθος αυτό)
γράφει για overheating , κοινώς υπερθέρμανση η οποία είναι τελείως άλλο πράγμα...Οταν λεει υπερθερμανση, δεν ενωει το μπλοκ του κινητηρα, μιας και η θερμοκρασια λειτουργιας του ειναι παντα σταθερη! (δεν μιλαμε για κανενα παλιο χαρχαλο, αλλα για τα καινουργια μας μπραβο). Πιστευω οτι με το overheating, ενωει την θερμοκρασια εντος κυλινδρου (ειμαι λαθος?) η οποια απο τι προκαλειται??
-
Να βγω λίγο εκτός από το θέμα που συζητάτε: Σήμερα το πρωί γύρω στις 9-10 κατέβηκα κέντρο Αθήνα και η ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασιας ήταν κολλημένη στους 26 βαθμούς. Είναι δυνατόν?
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
@blash
Το κείμενο που παραθετεις δεν γράφει πουθενά για αυταναφλεξη λόγω υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ... ( και πως να γράφει αφού εινσι εντελώς λάθος αυτό)
γράφει για overheating , κοινώς υπερθέρμανση η οποία είναι τελείως άλλο πράγμα...Οταν λεει υπερθερμανση, δεν ενωει το μπλοκ του κινητηρα, μιας και η θερμοκρασια λειτουργιας του ειναι παντα σταθερη! (δεν μιλαμε για κανενα παλιο χαρχαλο, αλλα για τα καινουργια μας μπραβο). Πιστευω οτι με το overheating, ενωει την θερμοκρασια εντος κυλινδρου (ειμαι λαθος?) η οποια απο τι προκαλειται??
οταν λέει υπερθέρμανση εννοεί υπερθέρμανση...
Επειδή είναι σύγχρονο μοτέρ τι παει να πει , ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπερθερμανθει ;;
Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε ένδειξη θερμοκρασίας στο ταμπλό...
Όλα τα μοτέρ μπορούν να υπερθερμανθουν κάτω Απο συγκεκριμένες συνθήκες...
Σε αυτή τη φάση ο εγκέφαλος μεταβάλει την προπορεια ώστε να προστατεύσει τον κινητήρα στο μετρό του δυνατού...
Στα μεκ δεν υπάρχει πιστεύω , μάλλον , μπορεί , ίσως...
Η ισχύει κάτι η όχι .-
δεν έχει νόημα να χαλάνε άλλο το τοπικ του μπράβο... -
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Να βγω λίγο εκτός από το θέμα που συζητάτε: Σήμερα το πρωί γύρω στις 9-10 κατέβηκα κέντρο Αθήνα και η ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασιας ήταν κολλημένη στους 26 βαθμούς. Είναι δυνατόν?Ε μάλλον θα έχετε δροσιά!
08:50 που γύρισα το κλειδί στη μίζα , έδειχνε ήδη 29.
Φαντάζομαι τώρα θα είναι κάπου στους 38-39...
Λες να έχεις πρόβλημα με τον αισθητήρα? -
μη μου λες τέτοια... θα δω και στο γυρισμό που θα είναι νταλα ο ήλιος, το πρωί είχε λίγο συνεφιά (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
μη μου λες τέτοια... θα δω και στο γυρισμό που θα είναι νταλα ο ήλιος, το πρωί είχε λίγο συνεφιά (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)Μόλις γύρισα απο μια ωραιότατη βόλτα στο κέντρο.
42,5 έγραφε στην Δεκελείας, 41,5 στο Περιστέρι.
Ευχαριστήθηκα διζωνικό !!! 28 στην δική μου πλευρά (γιατι δεν μου αρέσει καθόλου το A/C) και 25 στην πλευρά του συνοδηγού. Μαζί με τα φιμέ, δεν κατάλαβα τίποτα.
Μάλλον δεν δείχνει εξωτερική σε σκιά, αλλά εξωτερική σε κάποιο σημείο που επηρεάζεται και απο τον ήλιο και την ταχύτητα κίνησης....
-
Ούτε το turbo του με φτιάχνει, ούτε τα κρατήματά του ούτε τίποτα άλλο, όσο οι καθρέφτες του. ΝΑΙ! οι καθρέφτες είναι για μένα το σημαντικότερο σημείο του Bravo... Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου δε μάζευαν ρε παιδιά, με αποτέλεσμα να έχω ένα διαρκές άγχος μη μου τους πάρουν παραμάζωμα όταν το άφηνα παρκαρισμένο, αλλά και στην κίνηση. Κι όταν έμπαινα σε κανά Ferry, εκεί ήταν το χειρότερό μου... Αφού είχε αγχωθεί και η κοπέλλα μου και με το που μπαίναμε στο καράβι, έπιανε τον υπεύθυνο και του επεσήμανε ότι 'οι καθρέφτες δε μαζεύουν, σας παρακαλώ μην τους πειράξετε'... Ειλικρινά, μεγάλο άγχος μου έφυγε!
-
Τελικα ενα προβλημα που για καποιον δεν ειναι τιποτα,για καποιον αλλο ειναι μεγαλο!
Η λεπτομερεια κανει την διαφορα...παντου!! -
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Ούτε το turbo του με φτιάχνει, ούτε τα κρατήματά του ούτε τίποτα άλλο, όσο οι καθρέφτες του. ΝΑΙ! οι καθρέφτες είναι για μένα το σημαντικότερο σημείο του Bravo... Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου δε μάζευαν ρε παιδιά, με αποτέλεσμα να έχω ένα διαρκές άγχος μη μου τους πάρουν παραμάζωμα όταν το άφηνα παρκαρισμένο, αλλά και στην κίνηση. Κι όταν έμπαινα σε κανά Ferry, εκεί ήταν το χειρότερό μου... Αφού είχε αγχωθεί και η κοπέλλα μου και με το που μπαίναμε στο καράβι, έπιανε τον υπεύθυνο και του επεσήμανε ότι 'οι καθρέφτες δε μαζεύουν, σας παρακαλώ μην τους πειράξετε'... Ειλικρινά, μεγάλο άγχος μου έφυγε!είδες πατέντες η fiat?
-
Ο χρήστης Saligari_Magiko έγραψε:
Ούτε το turbo του με φτιάχνει, ούτε τα κρατήματά του ούτε τίποτα άλλο, όσο οι καθρέφτες του. ΝΑΙ! οι καθρέφτες είναι για μένα το σημαντικότερο σημείο του Bravo... Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου δε μάζευαν ρε παιδιά, με αποτέλεσμα να έχω ένα διαρκές άγχος μη μου τους πάρουν παραμάζωμα όταν το άφηνα παρκαρισμένο, αλλά και στην κίνηση. Κι όταν έμπαινα σε κανά Ferry, εκεί ήταν το χειρότερό μου... Αφού είχε αγχωθεί και η κοπέλλα μου και με το που μπαίναμε στο καράβι, έπιανε τον υπεύθυνο και του επεσήμανε ότι 'οι καθρέφτες δε μαζεύουν, σας παρακαλώ μην τους πειράξετε'... Ειλικρινά, μεγάλο άγχος μου έφυγε!
είδες πατέντες η fiat?
χεχε!! Και εγω εχω καραγουσταρει με τους ηλεκτρικους καθρεφτες (εγιναν στανταρ στο 2010 μοντελο ή ηταν και πριν?). Αν μπορουσαν να διπλωνουν και να ξεδιπλωνουν αυτοματα οταν παιρνει μπρος θα ηταν ακομα καλυτερα! Αλλα και χειροκινητα δεν με πειραζει!
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
@blash
οταν λέει υπερθέρμανση εννοεί υπερθέρμανση...
Επειδή είναι σύγχρονο μοτέρ τι παει να πει , ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπερθερμανθει ;;
Αν ήταν έτσι δεν θα υπήρχε ένδειξη θερμοκρασίας στο ταμπλό...
Όλα τα μοτέρ μπορούν να υπερθερμανθουν κάτω Απο συγκεκριμένες συνθήκες...
Σε αυτή τη φάση ο εγκέφαλος μεταβάλει την προπορεια ώστε να προστατεύσει τον κινητήρα στο μετρό του δυνατού...
Στα μεκ δεν υπάρχει πιστεύω , μάλλον , μπορεί , ίσως...
Η ισχύει κάτι η όχι .-
δεν έχει νόημα να χαλάνε άλλο το τοπικ του μπράβο...Μαλλον εσυ τα εχεις μπερδεψει στο μυαλο σου γιατι γραφεις αυτο που ειπα κ εγω πριν απο 3 σελιδες.. Αν αμφιβαλλεις οτι εχεις αυξημενη θερμοκρασια στον θαλαμο το καλοκαιρι μπορεις να βαλεις ενα πυρομετρο για να το διαπιστωσεις.
-
If the engine uses reliable knock sensing and the ignition timing can be retarded quickly at the onset of detonation (and then re-introduced only slowly), more advanced timing than these figures can be used at high rpm. An intake air temperature correction chart that quickly pulls off timing advance with increased air intake temperatures can also allow the main table's ignition timing to be fairly advanced. For example, with an intake air temp of 120 degrees C, the timing can be retarded by 12-15 degrees, so providing an acceptable level of safety while still allowing good cool weather and short-burst performance. The importance of using a programmable ECU that has tables for the intake air temperature correction of ignition timing can be seen from this example.
Για οσους αμφιβαλλουν... Η πηγη ειναι απο αυτο το site
http://autospeed.com.au/cms/title_Getting-the-Ignition-Timing-Right/A_109132/article.html -
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
**Ούτε το turbo του με φτιάχνει, ούτε τα κρατήματά του ούτε τίποτα άλλο, όσο οι καθρέφτες του. **ΝΑΙ! οι καθρέφτες είναι για μένα το σημαντικότερο σημείο του Bravo... Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου δε μάζευαν ρε παιδιά, με αποτέλεσμα να έχω ένα διαρκές άγχος μη μου τους πάρουν παραμάζωμα όταν το άφηνα παρκαρισμένο, αλλά και στην κίνηση. Κι όταν έμπαινα σε κανά Ferry, εκεί ήταν το χειρότερό μου... Αφού είχε αγχωθεί και η κοπέλλα μου και με το που μπαίναμε στο καράβι, έπιανε τον υπεύθυνο και του επεσήμανε ότι 'οι καθρέφτες δε μαζεύουν, σας παρακαλώ μην τους πειράξετε'... Ειλικρινά, μεγάλο άγχος μου έφυγε!Ο Χριστός και η Παναγία και οι Αγιοι Πάντες!!!
Αντε συγχωρεμένος να είσαι φίλε sixoremenos!!!(με την έννοια της συγνώμης ε? και οχι του μακάβριου).
Πάντως να και κάτι καλό...σου έφυγε ένα ποσοστό άγχους.
Τι οδηγούσες πριν? -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
**Ούτε το turbo του με φτιάχνει, ούτε τα κρατήματά του ούτε τίποτα άλλο, όσο οι καθρέφτες του. **ΝΑΙ! οι καθρέφτες είναι για μένα το σημαντικότερο σημείο του Bravo... Στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου δε μάζευαν ρε παιδιά, με αποτέλεσμα να έχω ένα διαρκές άγχος μη μου τους πάρουν παραμάζωμα όταν το άφηνα παρκαρισμένο, αλλά και στην κίνηση. Κι όταν έμπαινα σε κανά Ferry, εκεί ήταν το χειρότερό μου... Αφού είχε αγχωθεί και η κοπέλλα μου και με το που μπαίναμε στο καράβι, έπιανε τον υπεύθυνο και του επεσήμανε ότι 'οι καθρέφτες δε μαζεύουν, σας παρακαλώ μην τους πειράξετε'... Ειλικρινά, μεγάλο άγχος μου έφυγε!
Ο Χριστός και η Παναγία και οι Αγιοι Πάντες!!!
Αντε συγχωρεμένος να είσαι φίλε sixoremenos!!!(με την έννοια της συγνώμης ε? και οχι του μακάβριου).
Πάντως να και κάτι καλό...σου έφυγε ένα ποσοστό άγχους.
Τι οδηγούσες πριν?Μάλλον κανένα παλιό Opel (Astra F? Kadett E? Corsa A?).
-
Μ'αρεσε η διευκρινηση του συγχωρεμενος...
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
:ysterical: Μ'αρεσε η διευκρινηση του συγχωρεμενος...Ε ναι...μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα!!!
-
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
μη μου λες τέτοια... θα δω και στο γυρισμό που θα είναι νταλα ο ήλιος, το πρωί είχε λίγο συνεφιά (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)
Μόλις γύρισα απο μια ωραιότατη βόλτα στο κέντρο.
42,5 έγραφε στην Δεκελείας, 41,5 στο Περιστέρι.
Ευχαριστήθηκα διζωνικό !!! 28 στην δική μου πλευρά (γιατι δεν μου αρέσει καθόλου το A/C) και 25 στην πλευρά του συνοδηγού. Μαζί με τα φιμέ, δεν κατάλαβα τίποτα.
Μάλλον δεν δείχνει εξωτερική σε σκιά, αλλά εξωτερική σε κάποιο σημείο που επηρεάζεται και απο τον ήλιο και την ταχύτητα κίνησης....
Μια και πιάσαμε τις θερμοκρασίες....
15:20 βάζοντας μπροστά την ώρα που φεύγω από τη δουλειά (εκτεθειμένο 6 ώρες στον ήλιο)
15:28 στο πάρκινγκ του σουπερ μαρκετ
σίγουρα μετράει υπό το φως του ηλιου και επηρεάζεται από την ταχύτητα.
15:45 παρκάροντας στο σπίτι πλέον
Ο κλιματισμός πάντως πολύ αποτελεσματικός. -
Συγνώμη για τη 'σφήνα' στη συζήτηση.
Αυτή η ζάντα πόσο ιντσών είναι και σε ποια έκδοση είναι στανταρ στον εξοπλισμό?
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συγνώμη για τη 'σφήνα' στη συζήτηση.
Αυτή η ζάντα πόσο ιντσών είναι και σε ποια έκδοση είναι στανταρ στον εξοπλισμό?
17 ιντσες με λάστιχο 225/45/17 στην έκδοση Sport (μπορεί να μπαίνει και σε άλλες ως εξτρα , δεν είμαι σίγουρος).
Fiat Bravο 2007