-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Μην τρελαινεστε-στα φυσικά φαινόμενα(και ειδικά φαινόμενα με αέρια) σημασία έχουν οι απόλυτες θερμοκρασίες. Δηλ.,αν το χειμώνα έχουμε 5 β. C αυτό είναι 278 βαθμοί K (Kelvin = απόλυτη θερμοκρασία). Το καλοκαίρι πες θερμοκρασία στο δρόμο 45 β. C = 318 β. K. Άρα, η αύξηση θερμοκρασίας είναι μόλις 15%. Δεν είναι αμελητέο, αλλά ούτε και συνταρακτικο. Και αν συνυπολογίσουμε και τη βοήθεια του intercooler και τις προσαρμογές του υπολογιστή, πρακτικά δύσκολα θα καταλάβουμε διάφορα. Ασε που το καλοκαίρι είναι πιο ζεστά=με περισσότερη πίεση τα λάστιχα, κάτι που βοηθάει τις επιδόσεις. Άρα, μην το ψάχνετε, ελάχιστη διάφορα θα υπάρχει μεταξύ χειμώνα-καλοκαιριού. Στη στατική δυναμομετρηση βέβαια μπορεί να είναι πιο φανερές οι διάφορες.
χωρίς να έχω σκοπό να σε προσβαλω , το ποστ σου είναι λίγο κάπως...
Κάπου τα έχεις χάσει...
Τι προσπαθείς να μας πεις;;
Κανε το τεστ που σωστά είπε ο 106 και θα δεις...Μετρημένα κουκιά είναι το post μου. Φυσική λυκείου. Και τα αυτοκίνητα, όπως και όλα τα πράγματα σε τούτο τον μάταιο κόσμο, υπακούν στους νόμους της φυσικής.
Και στο νόμο των αερίων PV=nRT => n=PV/RT, που μας λέει πως η ποσότητα αέρα (n) είναι ανάλογη της ατμοσφαιρικής πίεσης (πρακτικά σταθερή χειμώνα-καλοκαίρι) και του όγκου (επίσης σταθερός -> κυβισμός), και αντιστρόφως ανάλογη του R (σταθερά Avogadro) και της απόλυτης θερμοκρασίας Τ (σε βαθμούς Kelvin). Στην ουσία, αφού όλα είναι σταθερά, το n είναι αντιστρόφως ανάλογο της θερμοκρασίας.
Θερμοκρασία 5οC=273+5=278 οΚ => n1=(PV/R)*1/278
Θερμοκρασία 45οC=273+45=318 οΚ => n2=(PV/R)*1/318
n1/n2=...=318/278=1.14, δηλ. στους 5 βαθμούς μπαίνει 14% παραπάνω αέρα σε κάθε κύκλο του κινητήρα σε σχέση με τους 45 βαθμούς.Μαζί μου συμφωνεί και το Rototest Research Institute. Και επαυξάνει, γράφοντας '5oC lower inlet temperature ~= 1% more power'. **1% διαφορά δύναμης κάθε 5 βαθμούς κελσίου. Δηλ., στους 5 βαθμούς θα έχουμε περίπου 8% παραπάνω ισχύ από τους 45. ** Αυτό είναι όλο.
-
εχει δει κανενας αυτο?
http://nuovabravo.blogspot.com/
Ελπιζω να μην το κανουν ετσι... (αν και μου φερνει φοτοσοπ απο grande punto)
-
Ο χρήστης blashyrkh έγραψε:
εχει δει κανενας αυτο?http://nuovabravo.blogspot.com/
Ελπιζω να μην το κανουν ετσι... (αν και μου φερνει φοτοσοπ απο grande punto)
Αυτο ειναι πολυ παλιο συμφωνα με την ημερομηνια πανω πανω 'July 04, 2006'
-
Αυτό είναι αρχαίο ρε παιδιά!!!
Η Fiat μάλλον θα μας καταπλήξει (θετικά πάντα) με το νέο Bravo όταν αυτό εμφανισθεί.
Εγώ πάντως το...καθήκον μου το έκανα...
-
-
-
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
θα μας αναρτήσουν στους 'Αυστραλούς' αμέσως....
(αν και δεν το βρίσκω κακό.... )Μπορεί να είναι για τους Νεο Ζηλανδούς (δίπλα απο τους Αυστραλούς) αλλά τα βρίσκω καλύτερα απο της Ιουλιέτας που μου φαίνονται πολύ έντονα και σε λάθος θέση.
-
(Κοντρα με αλφα 156, 1.6 με 120 αλογα ειμουν μπροστα μισο με ενα αυτοκινητο στην 1,2 και 3 ταχυτητα. Ξερω οτι ειναι πιο βαρυ αλλα εχει και 20 αλογα παραπανω, ασε που το μπραβο ειναι 1250κιλα σκετο).)ΠΟΤΕ...
-
believe it or not...
Και ο τυπος με απορια με κοιτουσε. Εγω μετα την 3η εκοψα γιατι γενικα δεν ειμαι της ταχυτητας, παντος μεχρι και την τριτη τον ειχα. -
believe it or not...
Και ο τυπος με απορια με κοιτουσε. Εγω μετα την 3η εκοψα γιατι γενικα δεν ειμαι της ταχυτητας, παντος μεχρι και την τριτη τον ειχα.156 (τουλάχιστον προ καταλύτη) σε καλή κατάσταση (τουλάχιστον παρόμοια με το δικό σου όχημα) θες κυάλια για να την δεις .-
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Μην τρελαινεστε-στα φυσικά φαινόμενα(και ειδικά φαινόμενα με αέρια) σημασία έχουν οι απόλυτες θερμοκρασίες. Δηλ.,αν το χειμώνα έχουμε 5 β. C αυτό είναι 278 βαθμοί K (Kelvin = απόλυτη θερμοκρασία). Το καλοκαίρι πες θερμοκρασία στο δρόμο 45 β. C = 318 β. K. Άρα, η αύξηση θερμοκρασίας είναι μόλις 15%. Δεν είναι αμελητέο, αλλά ούτε και συνταρακτικο. Και αν συνυπολογίσουμε και τη βοήθεια του intercooler και τις προσαρμογές του υπολογιστή, πρακτικά δύσκολα θα καταλάβουμε διάφορα. Ασε που το καλοκαίρι είναι πιο ζεστά=με περισσότερη πίεση τα λάστιχα, κάτι που βοηθάει τις επιδόσεις. Άρα, μην το ψάχνετε, ελάχιστη διάφορα θα υπάρχει μεταξύ χειμώνα-καλοκαιριού. Στη στατική δυναμομετρηση βέβαια μπορεί να είναι πιο φανερές οι διάφορες.
Κάπου τα έχεις χάσει...
Κανε το τεστ που σωστά είπε ο 106 και θα δεις...Μετρημένα κουκιά είναι το post μου. Φυσική λυκείου. Και τα αυτοκίνητα, όπως και όλα τα πράγματα σε τούτο τον μάταιο κόσμο, υπακούν στους νόμους της φυσικής.
Και στο νόμο των αερίων PV=nRT => n=PV/RT, που μας λέει πως η ποσότητα αέρα (n) είναι ανάλογη της ατμοσφαιρικής πίεσης (πρακτικά σταθερή χειμώνα-καλοκαίρι) και του όγκου (επίσης σταθερός -> κυβισμός), και αντιστρόφως ανάλογη του R (σταθερά Avogadro) και της απόλυτης θερμοκρασίας Τ (σε βαθμούς Kelvin). Στην ουσία, αφού όλα είναι σταθερά, το n είναι αντιστρόφως ανάλογο της θερμοκρασίας.
n1/n2=...=318/278=1.14, δηλ. στους 5 βαθμούς μπαίνει 14% παραπάνω αέρα σε κάθε κύκλο του κινητήρα σε σχέση με τους 45 βαθμούς.Μαζί μου συμφωνεί και το Rototest Research Institute. Και επαυξάνει, γράφοντας '5oC lower inlet temperature ~= 1% more power'. **1% διαφορά δύναμης κάθε 5 βαθμούς κελσίου. Δηλ., στους 5 βαθμούς θα έχουμε περίπου 8% παραπάνω ισχύ από τους 45. ** Αυτό είναι όλο.
12 αλογα διαφορα δηλαδη αν υπολογιζω σωστα επειτα απο την αναλυση σου.
δεν θα ελεγα οτι ειναι μικρη η διαφορα, ειναι της ταξης ενος ατμοσφαιριοκου 1,4 με εναν 1,6 αλλα ουτε και κατι το τρομερο..
Και παντα οταν το μετρουμε σε καυσονα γιατι σε καλυτερες μερες η διαφορα ειναι μικροτερη.
Επισης ενα αλλο θεμα ειναι η συνεχης χρηση της τουρμπινας καθως και η πτωση της αποδοσης της λογω μικρων intercooler ...
Δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια της τουρμπινας οσον αφορα στην αποδοση της ? -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
Κάπου τα έχεις χάσει...
12 αλογα διαφορα δηλαδη αν υπολογιζω σωστα επειτα απο την αναλυση σου.
δεν θα ελεγα οτι ειναι μικρη η διαφορα, ειναι της ταξης ενος ατμοσφαιριοκου 1,4 με εναν 1,6 αλλα ουτε και κατι το τρομερο..
Και παντα οταν το μετρουμε σε καυσονα γιατι σε καλυτερες μερες η διαφορα ειναι μικροτερη.
Επισης ενα αλλο θεμα ειναι η συνεχης χρηση της τουρμπινας καθως και η πτωση της αποδοσης της λογω μικρων intercooler ...
Δεν παιζει ρολο η θερμοκρασια της τουρμπινας οσον αφορα στην αποδοση της ?προφανώς και παίζει ρόλο και η θερμοκρασία της τουρμπίνας...
τα 12 άλογα στα 150 είναι αρκετά μεγάλη διαφορά... κατανοητή από κάθε τύπου 'ψαγμένο' οδηγό -
ειναι για αυτο και σε προηγουμενο μου ποστ ειπα πως εχουν διαφορες τον χειμωνα απο το καλοκαιρι αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο του στυλ εγινε ατμοσαφαιρικο το αυτοκινητο.
Παντως, πιστευω συμφωνουμε στο οτι σε μια ζεστη μερα και με γρηγορη οδηγηση και ζεστη τουρμπινα εχουμε μεγαλυτερη απώλειά απο αυτην που αναφέρθηκε.... -
believe it or not...
Και ο τυπος με απορια με κοιτουσε. Εγω μετα την 3η εκοψα γιατι γενικα δεν ειμαι της ταχυτητας, παντος μεχρι και την τριτη τον ειχα.156 (τουλάχιστον προ καταλύτη) σε καλή κατάσταση (τουλάχιστον παρόμοια με το δικό σου όχημα) θες κυάλια για να την δεις .-
Γιατι ρε φιλε μου? ΕΙναι αυτοκινητο +1 μετρο πιο μεγαλο και τουλαχιστον 150 με 200 κιλα πιο βαρυ με μολις 17 αλογα παραπανω. Αν ηταν η μικρη η αλφα με τον ιδιο κινητηρα, οντως θα εβλεπα μονο την σκονη της, αλλα την μεγαλη την εφαγα. Βεβαια, παιζει ρολο και ο οδηγος (αλφα του 06 ή 07 μοντελο ηταν) γιατι το μπραβο μου τοσα χρονια εχω μαθει και το ξεκιναω λες και εχει launch control ( )....
-
προφανώς και παίζει ρόλο και η θερμοκρασία της τουρμπίνας...
τα 12 άλογα στα 150 είναι αρκετά μεγάλη διαφορά... κατανοητή από κάθε τύπου 'ψαγμένο' οδηγόΣίγουρα η διαφορά Α-12=Χ γίνεται αισθητή , πόσο μάλιστα σε ένα σχετικά βαρύ αμάξωμα.
Παρ όλα αυτα επιμένω....μην ψυρίζετε την μαιμού! -
Το Drive Μαρτίου μέτρησε 146 στους τροχούς στις 5.400 rpm, σημειώνει επίσης ότι μεταξύ 5000-5500 rpm φανερώνει μια μικρή αύξηση ισχύος (μετά πεθαίνει...)
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
.....(μετά πεθαίνει...)Πως τα λες έτσι......
Χτύπα ξύλο!(Αν και το καλό ξέσπασμα είναι κάπου εκεί στις 2800-3200στρ/λ)
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ειναι για αυτο και σε προηγουμενο μου ποστ ειπα πως εχουν διαφορες τον χειμωνα απο το καλοκαιρι αλλα δεν ειναι κατι το τρομερο του στυλ εγινε ατμοσαφαιρικο το αυτοκινητο.
Παντως, πιστευω συμφωνουμε στο οτι σε μια ζεστη μερα και με γρηγορη οδηγηση και ζεστη τουρμπινα εχουμε μεγαλυτερη απώλειά απο αυτην που αναφέρθηκε....Ακριβώς,αυτό λέω και εγώ. Σε ακραίες συνθήκες έχω καταλάβει διάφορα, όχι κάτι τρομερο. Επίσης, θα πρέπει να παραδεχτω πως η ανάλυση είναι απλοϊκή για τα τουρμπατα, γιατί δεν ξέρω πως επηρεάζει το intercooler την ιστορία. Πάντως, μη νομίζετε πως έχω εμβαθυνει στο θέμα, απλά είχα και εγώ την απορεια, και έβαλα λίγη φυσική (πιάσανε τόπο τα φροντιστήρια ), έκανα και ένα googlαρισμα, και voilà! Πήραμε μια ιδέα τι ισχύει στην πράξη.
-
Ο χρήστης ektoras έγραψε:
Το Drive Μαρτίου μέτρησε 146 στους τροχούς στις 5.400 rpm, σημειώνει επίσης ότι μεταξύ 5000-5500 rpm φανερώνει μια μικρή αύξηση ισχύος (μετά πεθαίνει...)http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=784
ριξε μια ματια εδω.
Fiat Bravο 2007