-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Πάνω στην ανάγκη έβαλα με 1,45
Έτυχε και τα περισσότερα ήταν κλειστά.
Συνήθως βάζω από την Jetoil προς τα ΙΚΕΑ που έχει 1,38 αλλά δυστυχώς ήταν κλειστός.
Μετά πήγα σε ένα Shell και μου λέει το παλικάρι έχω μόνο 100άρα... προτιμώ να μείνω απο βενζίνη παρά να βάλω με 1,71 το λίτρο.Στο αμέσως επόμενο έπρεπε να φουλάρω...
Εσύ πως γεμίζεις με 64Ευρώ?
Πλέον 'καλή' τιμή είναι γύρω στο 1,38 - 1,39.
Αν εσύ γεμίζεις με 64 Ευρώ σημαίνει πως την βρίσκεις 1,10!!!!!!!!!!!!!!
Δε το κόβω πιθανό να υπάρχει τέτοιο πρατήριο.........Για αυτο το jet oil εχω ακουσει πολυ καλα λογια για καθαρη βενζινη!Εσεις τι λετε;Ξερετε κατι;
-
Πάντα ευχαριστημένος ήμουν από τον εν λόγω βενζινάδικο.
-
Βρε δεν μπιπ και η βενζίνη!!
Θέλουμε γκάζι!!!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Βρε δεν μπιπ και η βενζίνη!!Θέλουμε γκάζι!!!
ΑΑΑΑΑ!!!!!!!Το θελει το προγραμματακι ο κωλος σου εσενα!
-
Βρε δεν μπιπ και η βενζίνη!!Θέλουμε γκάζι!!!
Βρε συ, το γκάζι το έχουμε, γι'αυτό θέλουμε και βενζίνη, για να το φχαριστιώμαστε!
Επίσης, πήρα σήμερα το Drive Μαρτίου. Καλά τα λέει νομίζω, οι αξιολογήσεις στα επιμέρους ζητήματα είναι πάνω κάτω αυτές που θα έκανα και εγώ για το Bravo. Βασικό μειονέκτημα βγάζει την αναισθησία που γενικά το διακρίνει, κάτι που αδικεί τις πραγματικές του (καλύτερες του αναμενόμενου) ικανότητες, και τα φρένα του που δεν την παλεύουν στο ζόρισμα. Συμφωνώ 100%. Επίσης, ο tjet μια χαρά τα πήγε! Θα ήθελα να δω τι θα κατάφερνε ένα Bravo με τον Mair 170ps. Θα αργήσουμε μάλλον να το δούμε ακόμα. Ηλίθια Fiat, το έχει θάψει κανονικά το Bravo (και αυτό φαίνεται και στις πωλήσεις )
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Πάνω στην ανάγκη έβαλα με 1,45
Έτυχε και τα περισσότερα ήταν κλειστά.
Συνήθως βάζω από την Jetoil προς τα ΙΚΕΑ που έχει 1,38 αλλά δυστυχώς ήταν κλειστός.
Μετά πήγα σε ένα Shell και μου λέει το παλικάρι έχω μόνο 100άρα... προτιμώ να μείνω απο βενζίνη παρά να βάλω με 1,71 το λίτρο.Στο αμέσως επόμενο έπρεπε να φουλάρω...
Εσύ πως γεμίζεις με 64Ευρώ?
Πλέον 'καλή' τιμή είναι γύρω στο 1,38 - 1,39.
Αν εσύ γεμίζεις με 64 Ευρώ σημαίνει πως την βρίσκεις 1,10!!!!!!!!!!!!!!
Δε το κόβω πιθανό να υπάρχει τέτοιο πρατήριο.........Για αυτο το jet oil εχω ακουσει πολυ καλα λογια για καθαρη βενζινη!Εσεις τι λετε;Ξερετε κατι;
Μαφία σκέτη ο τύπος... Και η βενζίνη που βάζεις δε διαφέρει πολύ από τα νερά του Θερμαικού... Έχει τουλάχιστον άλλα 2 βενζινάδικα στον ίδιο δρόμο πιο κάτω με ίδια τιμή και κλάσης ανώτερη βενζίνη.
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Βρε δεν μπιπ και η βενζίνη!!
Θέλουμε γκάζι!!!
Βρε συ, το γκάζι το έχουμε, γι'αυτό θέλουμε και βενζίνη, για να το φχαριστιώμαστε!
Επίσης, πήρα σήμερα το Drive Μαρτίου. Καλά τα λέει νομίζω, οι αξιολογήσεις στα επιμέρους ζητήματα είναι πάνω κάτω αυτές που θα έκανα και εγώ για το Bravo. Βασικό μειονέκτημα βγάζει την αναισθησία που γενικά το διακρίνει, κάτι που αδικεί τις πραγματικές του (καλύτερες του αναμενόμενου) ικανότητες, και τα φρένα του που δεν την παλεύουν στο ζόρισμα. Συμφωνώ 100%. Επίσης, ο tjet μια χαρά τα πήγε! Θα ήθελα να δω τι θα κατάφερνε ένα Bravo με τον Mair 170ps. Θα αργήσουμε μάλλον να το δούμε ακόμα. Ηλίθια Fiat, το έχει θάψει κανονικά το Bravo (και αυτό φαίνεται και στις πωλήσεις )
Μ ε τις νέες τιμές της βενζίνης πέφτει και η απόδοση του γκαζιού!
'Αναισθησία'?...πως το μεταφράζει αυτό το Drive?
Υπάρχει περίπτωση να μπεί ο Multiair στο Bravo? χλωμό μάλλον , ίσως στον αντικατστάτη του(όταν και αν έρθει).
Αλήθεια τι μονάδες να έχει πουλήσει το Bravo από την ημέρα που πρωτοβρέθηκε στις εκθέσεις? -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο αμέσως επόμενο έπρεπε να φουλάρω....
Δηλαδή να βάλεις 15 Ευρώ για να μην μείνεις και να φουλάρεις την επομένη από το 'δικό σου', φτηνότερο πρατήριο δεν το σκέφτηκες;
Εκτός αν έφευγες ταξίδι και ΕΠΡΕΠΕ να φουλάρεις... αλλά πάλι μπορούσες να βάλεις ίσα ίσα λίγο και μετά να φουλάριζες σε φθηνότερο.
Εννοείται ότι το σκέφτηκα αλλά έφευγα Πτολεμαϊδα γιατί την επόμενη μέρα έμπαινα Κοζάνη που υπηρετώ.
Είχα ταξιδάκι να κάνω...Τέλος πάντων...
Όσον αφορά για την Jetoil εγώ ευχαριστημένος είμαι...
Μέχρι στιγμής δε μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα.
Πως όμως γνωρίζεις ότι είναι ποιοτικότερη η βενζίνη στα παραπλήσια βενζινάδικα?Τη μόνη πάντως βενζίνη που δε βάζω ποτέ είναι η BP μόνο και μόνο γιατί είναι η πιο ακριβή από όλες.
Μετά από 32.000 χιλιόμετρα μέση κατανάλωση έχω 9,6 λίτρα...
-
Εγώ μένω Αγ. Παρασκευή - Αθήνα, γέμισα εχθές σε Shell (βενζινάδικο σε super-market ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ) με 1,36 (το φθηνότερο της περιοχής).
Την Κυριακή κατάφερα και έκανα μια μίνι εξόρμηση για να γράψω μερικά χλμ. Πήγα στα Τρίκαλα - Κορινθίας (385 χλμ. πηγαινε-ελα) και ανέβηκα μέχρι το αθλητικό κέντρο Ζήρειας. Στην Αττική Οδό και στην Εθνική έκανα μερικά ανοίγματα μέχρι 5500 στροφές με 3η-4η και 5η, αλλά δεν τελίκιασα, ταξίδεψα με 120 έως 160. Το αμάξι μια χαρά, με το κουμπακι sport παρατήρησα μια αύξηση της στιγμιαίας κατανάλωσης 1-2 lt (πάταγα το κουμπακι ενώ κράταγα το γκάζι σταθερό). Συμπεραίνω ότι δεν χρειάζεται το sport στην Εθνική εκτός εάν πρέπει να κάνεις προσπεράσεις (στο κομμάτι Κόρινθος-Ξυλόκαστρο το πάταγα όπου ήθελα να προσπεράσω γρήγορα). Στο normal mode το τιμόνι βαραίνει αρκετά στις μεγάλες ταχύτητες, ενώ για crusing κατάσταση η δυναμη του κινητήρα και η απόκριση του γκαζιού είναι μια χαρά.
Εκεί που το αμάξι ήταν μια ευχάριστη έκπληξη ήταν στο ορεινό δίκτυο (και στην ανάβαση και στην κατάβαση). Με το sport συνέχεια πατημένο κινήθηκα με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το τιμόνι δεν με προβλημάτισε καθόλου, ήταν ακριβές, ενώ δεν ένοιωσα αυτό που λένε τα περιοδικά περί μη σωστής πληροφόρησης κλπ. 'Εκανα προσπεράσεις που ούτε φανταζόμουν ποτέ, τα φρένα, οι αναρτήσεις και το πλαίσιο με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο και τα ελαστικά επίσης (Bridgestone potenza). Η συμπεριφορά στις στροφές, ακόμη και σε κλειστές που ξεχνιόμουν και έμπαινα με παραπάνω, ήταν αρκετά ουδέτερη (δεν πρόσεξα εάν μπήκε κάπου ESP, αλλά δεν νομίζω). Για κάποιον πάντως που θέλει να βαλει πρόγραμμα νομίζω ότι καλό είναι να αναβαθμίσει αναρτήσεις (αμορτισερ) και φρένα.
Η μέση κατανάλωση όλης της διαδρομής ήταν 9,4 lt/100km αρκετά καλά σε σχέση με τους ρυθμούς που κινήθηκα και τα χλμ. που έχει γράψει ο κινητήρας (2500 χλμ.)
-
Ουφ..... ...δεν μπορώ να το ρίξω κάτω από 10,2 l/100km....(δεν την ψάχνω βέβαια... όχι ότι μας περισσεύουν να τα καίμε σε βενζίνες ).
Μάλιστα 'φοβάμαι' ότι για το ταξιδάκι που θα κάνω την Κυριακή (750χλμ) θα χρειαστώ καμια 120 € συν τα διόδια καμιά 15αριά€, 2 καφέδες 5€..πιάσαμε το 150αρι!!!
Βρε μήπως να πάω με το ΚΤΕΛ?
(λέμε και καμιά να περνάει η ώρα).
Το κακό είναι ότι στην ΕΟ δεν μπορώ να σηκώσω το δεξί πόδι με αποτέλεσμα να φλερτάρω μονίμως με νούμερα από το 180 έως το 200 (και χωρίς να διαμαρτύρεται η σύζυγος...άλλο περίεργο κι αυτό).
Στις δε ορεινές διαδρομές (Δομοκό και πριν τη Λαμία) ερωτεύομαι εκ νέου κάθε φορά τις στροφές και ενεργοποιώ το Sport....
Θεέ της βροχής...κρύψε την οργή σου το Σάββατο το μεσημέρι και το απόγευμα τ ης Κυριακής!
Ευχαριστώ. -
Προσοχη παιδες στα παρατεταμενα τελικιασματα μην παρετε κανενα μαντεμι στο χερι...
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Προσοχη παιδες στα παρατεταμενα τελικιασματα μην παρετε κανενα μαντεμι στο χερι...Xτύπα ξύλο!!!!
Βέβαια μήπως όλα αυτά είναι υπερβολές?
Το τελευταίο αυτοκίνητο πριν το Bravo ταξίδευε με 170+ στην ΕΟ χωρίς να διαμαρτύρεται παρά τον μικρό του κυβισμό.Επίσης και τα προηγούμενα αυτοκίνητα ποτέ δεν παραπονέθηκαν. -
Είχαν τουρμπίνα τα προηγούμενα; Γενικά στα παρατεταμένα τελικιάσματα (ειδικά στα downsized που η τουρμπίνα ανεβάζει πίεση για πλάκα) θέλει προσοχή το τουρμπάκι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είχαν τουρμπίνα τα προηγούμενα; Γενικά στα παρατεταμένα τελικιάσματα (ειδικά στα downsized που η τουρμπίνα ανεβάζει πίεση για πλάκα) θέλει προσοχή το τουρμπάκι.Είναι το πρώτο τουρμπισμένο.
-
Μπορεις να πηγαινεις συνεχεια 200χλμ/ωρα χωρις να ζοριζετε η τουρμπινα...η πιεση που κραταει ειναι περιπου 0,4 εκει.
Αμα βεβαια θες να κανεις συνεχεια 160-200-160-200 δηλαδη γκαζι φρενο λογω κινησης εκει καλο να ειναι να το ξεκουραζεις λιγακι διατηρωντας σταθερη ταχυτητα για λιγο ετσι ωστε να κρυωνει. -
Στα 200χλμ/ω όμως έχεις μεγάλες θερμοκρασίες καυσαερίων λόγω παρατατέμενης παραμονής στο φάσμα των υψηλών στροφών. Αυτό θα πυρώσει το μαντέμι της τουρμπίνας και λόγω αυτής της θερμικής καταπόνησης μπορεί να δημιουργήσει ρωγμές. Δεν ειναι θεμα πίεσης ή ζορίσματος είναι θέμα θερμοκρασιας.
-
Με αγχώνετε 25μαρτιάτικα.....
-
Με αγχώνετε 25μαρτιάτικα.....Ειναι γνωστο παντως οτι τα πολυωρα τελικιασματα στα τουρμπο δεν ειναι καλα για την τουρμπινα.Συμφωνω με τον nikolas87.
-
Επίσης μετά από μεγάλα ταξίδια ή σκισίματα θέλει καλό κρύωμα ο κινητήρας, τα τελευταία χλμ. να γίνουν σε χαλαρούς ρυθμούς και ο κινητήρας να δουλέψει λίγο σε ρελαντί πριν σβήσει (εγώ αμα μπορώ ανοίγω και το καπώ!)
-
τς τς τς... τι υπερβολες θεε μου... Το αμαξι φτιαχτηκε για να το οδηγειτε και να το πινετε... Ολα τα αλλα ειναι στην σφαιρα του φανταστικου. Δεν εχει αναγκη το αμαξι... σταματηστε τα υποχονδριακα λεμε!
Συνδρομο καταδιωξης ενα πραγμα...
Fiat Bravο 2007