-
Εμενα παλι ρε παιδια απο τον Ιουλιο που το πηρα η μεση καταναλωση ειναι παντα γυρω στα 11λτ ,αλλα δεν το αφηνω σε ησυχια.Εχει τυχει να παω να φουλαρω και μετα να παω μια απλη βολτα να περασει η ωρα (να το χαρω και λιγο).Στο τελος της βολτας αναψε λαμπακι.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Εμενα παλι ρε παιδια απο τον Ιουλιο που το πηρα η μεση καταναλωση ειναι παντα γυρω στα 11λτ ,αλλα δεν το αφηνω σε ησυχια.Εχει τυχει να παω να φουλαρω και μετα να παω μια απλη βολτα να περασει η ωρα (να το χαρω και λιγο).Στο τελος της βολτας αναψε λαμπακι.Εγώ πάντως στις 20000 θα την κάνω τη αλλαγή (πίσω-μπρος).
Αν και οδηγώ πολύ χαλαρά, κυρίως σε πόλη και λίγο σε επαρχιακή οδότελικά οσο περισοτερο το σκεφτομαι τοσο κλινω για την αλλαγη των ελαστικων μπρος-πισω ή πίσω-μπρος, που λέει και ο italakias
όσο για την κατανάλωση, μέσα στην πόλη ειμαι στα 9.0 lt περίπου
στον επαρχιακό 10,6 με 11,0 lt ανάλογα τα κέφια
και στην εθνικής περίπου στα 10 lt (με ταχυτητες 140 -160 χλμ/ωρα) κατα μέσο όρο εκτός αμα πάω πλακωμενος και αρχίζω να ξεφεύγω.
σε ακραίες συνθήκες, για πολλά χιλιόμετρα να κινούμαι μεταξύ 170 χλμ/ωρα με 220 χλμ/ωρα η καταναλωση φτανει στα 12,5 με 13,00 lt χαλαρα!!! αλλά μιλαμε για μια αποσταση 70 χιλιομέτρων
οι παραπάνω περιπτώσεις καταναλωσεις ειναι οταν ειμαι μονος στο αυτοκινητοοταν εχω κοσμο μέσα, στην πολη ειμαι στα ιδια μιας και τηρω τις ταχυτητες με ευλαβεια.
στον επαρχιακο κινούμαι απο 7,5 lt με 8,5 lt, βαρια, και ο λογος που γινεται ειναι απλος,
αρχιζουν να ζαλιζονται οταν πηγαινω , οπως οταν ειμαι εγω μόνος και επειδη δεν θελω να το κάνω αυτο οδηγαων σαν να εχω αυγα μεταξυ του ποδιου μου και το γκαζι.
στην εθνική πέφτω στα 9,5 lt με 140 χλμ/ωρα σταθερά
χωρις αποτομες αυξομειωσεις στο γκαζι. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
γι αυτα στο fiatforum.co.uk αναφερουν κατα κορον κατι droplinks... δεν ξερω τι μερος εστι της αναρτησης. Παντως ειναι κλασσικο και επιδιορθωσιμο. Περναει απο εγγυηση κανονικα.
Σ'αυτο το φορουμ γραφουν για αλλαγη αντστρεπτικης (droplinks) και ελαστικους συνδεσμους η' σινεμπλοκ (δεν ξερω πως ακριβως λεγονται) αντιστρεπτικης .Τσεκαρε και το τιμονι.
-
γι αυτα στο fiatforum.co.uk αναφερουν κατα κορον κατι droplinks... δεν ξερω τι μερος εστι της αναρτησης. Παντως ειναι κλασσικο και επιδιορθωσιμο. Περναει απο εγγυηση κανονικα.
Σ'αυτο το φορουμ γραφουν για αλλαγη αντστρεπτικης (droplinks) και ελαστικους συνδεσμους η' σινεμπλοκ (δεν ξερω πως ακριβως λεγονται) αντιστρεπτικης .Τσεκαρε και το τιμονι.
εχω προετοιμαστει ηδη ψυχολογικα , οτι εχω καποιο απο τα παραπανω ωσ ελατωμματικο κομματι στο δικο μου και ειμαι σιγουρος οτι κατι θα με αλλαξουν.
στο alfisti forum, στην σχετικη ενοτητα για το bravo καποιος αναφερει οτι τα ημιαξονια εχουν παρουσιασει προβλημα.
ελπιζω οτι και αν θελει αλλαγη να μπει στην θεση του ενα πιο βελτιωμενο υλικο και οχι μια απο τα ιδια, ετσι ωστε να μην με ξαναπροκυψει αμεσα στο μελλον.
περιμενω να ερθει η πεμπτη με αγωνια -
Πως καταλαβαινουμε οτι εχουν προβλημα τα ημιαξονια;Και ποιο ηταν το προβλημα που παρατηρηθηκε;
-
Πατουσε γκαζι μονο του σαν τα Toyota
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Πατουσε γκαζι μονο του σαν τα ToyotaΠερίφημη Ιαπωνική Αξιοπιστία......
-
Πως καταλαβαινουμε οτι εχουν προβλημα τα ημιαξονια;Και ποιο ηταν το προβλημα που παρατηρηθηκε;αυριο θα ειμαι σιγουρος να σου πω αν εχω προβλημα με τα ημιαξονια ή κατι αλλο,μιας και έφτασε η αλλαγη λαδιων στα 20.000 χλμ , και μαζι με αυτο θα ελεγξω και τον θορυβο που ξεκινησε απο το σαββατο.
οταν περναω ενα σαμαρακι με μια - μια την μπροστινη ροδα, ή καπια λακουβα ή ακομη και σε πορεια οταν υπαρχει κακοταχνια στην ασφαλτο.
ακουγεται ενας καινουργιος θορυβος, γκταπ - γκτουπστο alfisti forum στην ενοτητα του bravo, εχει αναφερθει ενας μονο που ανακοινωσε παρομοιο προβλημα,
εις αυριον τα νεωτερα -
Ειναι ο ιδιος θορυβος που εχω και εγω αλλα το ακουω εντονα μονο οταν βρεχει.Τεσπα ενημερωσε μας να ξερουμε και εμεις.
-
Μήπως 'ακούγονται' τα top mounts των αμορτισέρ;
-
το προβλημα εντοπιστηκε και ονομαζεται
'μπρατσακι ζυγαριας'!!! τωρα τι ειναι αυτο και που ειναι μην με ρωτατε!!το καναμε μια βολτα με τον υπευθυνο μηχανικο και το εντόπισε ευκολα
το ανταλλακτικο καλυπτεται απο εγγύηση, και θα μου το αλλαξουν την τριτη με τεταρτη.
τελος καλο, ολα καλα! -
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
'μπρατσακι ζυγαριας'!!! τωρα τι ειναι αυτο και που ειναι μην με ρωτατε!!το καναμε μια βολτα με τον υπευθυνο μηχανικο και το εντόπισε ευκολα
το ανταλλακτικο καλυπτεται απο εγγύηση, και θα μου το αλλαξουν την τριτη με τεταρτη.
τελος καλο, ολα καλα!άτιμο μπρατσάκι!!!!
άντε με το καλό!! -
τελος καλο, ολα καλα! -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
άντε με το καλό!!στα 2 χρονια που τελοιώνει η εγγύηση θα κάνω την επέκταση + 3 χρόνια , για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
είναι το δευτερο εξάρτημα που αλλάζω με εγγύηση , το πρώτο ήταν η κλειδαριά του οδηγού, όπου κλειδωνε μεν , με ένα ανατριχιαστικό θόρυβο δε.
-
άντε με το καλό!!στα 2 χρονια που τελοιώνει η εγγύηση θα κάνω την επέκταση + 3 χρόνια , για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
είναι το δευτερο εξάρτημα που αλλάζω με εγγύηση , το πρώτο ήταν η κλειδαριά του οδηγού, όπου κλειδωνε μεν , με ένα ανατριχιαστικό θόρυβο δε.
Μου φαίνεται τελικά ότι ο μόνος τυχερός με αυτοκίνητα της Fiat εδώ στο forum....είμαι εγώ!
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Μου φαίνεται τελικά ότι ο μόνος τυχερός με αυτοκίνητα της Fiat εδώ στο forum....είμαι εγώ!
Και εγώ! Φτου-φτου, μην το ματιάσω!
-
Και εγώ! Φτου-φτου, μην το ματιάσω! [/quote]
άντε να μαζευόμαστε!!!
(μας έχουν πρήξει με τα μη ποιοτικά Fiat κάποιοι!!!) -
Eίδαμε και κάτι άλλα, πχιοτικά. Κολλητός μου έχει προϊστορία με πχιοτικά: **polo **προηγούμενη γενιά, έσκασε κανά 16-17000€ γύρω στο 2002-2003, τζιτζιμπριτζι εξοπλισμός. Με το που το πήρε: του κάηκε ο κινητήρας!!! Μα το βούδα! Μετά από άπειρη ταλαιπωρία, εξώδικα και στα πρόθυρα των δικαστηρίων του το άλλαξαν ολόκληρο, και όχι μόνο τον κινητήρα. Αλλά δεν τελείωσαν τα βάσανά του εκεί. Προβλήματα με: κιβώτιο ταχυτήτων, έκαιγε λάδια, τρόμπα βενζίνης, τριξίματα, ούτε θυμάμαι τι άλλο, τα κέρατά του... Μετά από κατάρες προς τον Όμιλο και τη Γερμανία στράφηκε προς σχιστομάτη μεριά. (Auris-2008). Είπε να ηρεμήσει ο άνθρωπός. Νταξ, ως τώρα δεν έχει μεγάλα προβλήματα. Από ποιότητα σαλονιού και λεπτομέρειες όμως, απογοήτευση. Το πλαστικό στο ταμπλό...ξεβάφει, σαν πλαστικό παιχνιδάκι πανηγυριώτικου κινέζικου παιχνιδιού. Ρε, για Toyota μιλάμε, τι γυφτιές είναι αυτές... Από τριγμούς καλά πάει. Και το ηλ.παράθυρο του οδηγού θα το πάει για 2η φορά για φτιάξιμο γιατί κάνει πάλι σαν ξεχαρβαλωμένο.
Παλιο σαπάκια Ιταλικά... -
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
Eίδαμε και κάτι άλλα, πχιοτικά. Κολλητός μου έχει προϊστορία με πχιοτικά: **polo **προηγούμενη γενιά, έσκασε κανά 16-17000€ γύρω στο 2002-2003, τζιτζιμπριτζι εξοπλισμός. Με το που το πήρε: του κάηκε ο κινητήρας!!! Μα το βούδα! Μετά από άπειρη ταλαιπωρία, εξώδικα και στα πρόθυρα των δικαστηρίων του το άλλαξαν ολόκληρο, και όχι μόνο τον κινητήρα. Αλλά δεν τελείωσαν τα βάσανά του εκεί. Προβλήματα με: κιβώτιο ταχυτήτων, έκαιγε λάδια, τρόμπα βενζίνης, τριξίματα, ούτε θυμάμαι τι άλλο, τα κέρατά του... Μετά από κατάρες προς τον Όμιλο και τη Γερμανία στράφηκε προς σχιστομάτη μεριά. (Auris-2008). Είπε να ηρεμήσει ο άνθρωπός. Νταξ, ως τώρα δεν έχει μεγάλα προβλήματα. Από ποιότητα σαλονιού και λεπτομέρειες όμως, απογοήτευση. Το πλαστικό στο ταμπλό...ξεβάφει, σαν πλαστικό παιχνιδάκι πανηγυριώτικου κινέζικου παιχνιδιού. Ρε, για **Toyota **μιλάμε, τι γυφτιές είναι αυτές... Από τριγμούς καλά πάει. Και το ηλ.παράθυρο του οδηγού θα το πάει για 2η φορά για φτιάξιμο γιατί κάνει πάλι σαν ξεχαρβαλωμένο.
Παλιο σαπάκια Ιταλικά...Α πα πα!!!!...μη λες τετοια θα πλακώσουν οι φιλογερμανοί και θα έχουμε αίματα!...
Της συζήγου το Fiesta (του 2002) με 98000 χιλιόμετρα αποσυντείθεται!...όταν το πηρε στη θέση της ρεζέρβας δημιουργούνταν όποτε έβρεχε λιμνούλα!Τoyota..... ...για βάρκες καλά είναι.
Άσχετοι Ιταλοί με τα παλιο,,,ηλεκτρικά σας! -
Καλά, δε θα τα πούμε τα φιατάκια και τέρατα αξιοπιστίας, αλλά μου τη σπάνε τα στερεότυπα που τώρα πια απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.
Ανταλάσσω Bravo με Giulietta τη νεότερη ( ). Κανείς;
Fiat Bravο 2007