-
λοιπόν ερχόμενος σήμερα φορτωμένος με 4 ατομα στην περιφερειακή αιγάλεω σε μια ανοιχτή καμπη με 150+ βλέπω ξαφνικα ενα σκυλί που είχαν πατήσει στο δρόμο.. κάνω ΑΠΟΤΟΜΗ στραβοτιμονιά (στυλ τεστ ταράνδου γιατί είχε κίνηση στην δεξια) για να μην περάσω απο πάνω του και το λιώσω και με ευχαρίστηση είδα πως το αμάξι δεν εχασε καθόλου την σταθερότητα του...
δε μου είχε χρειαστεί να κάνω τέτοια ταρζανια μέχρι τώρα ωστώσο με ευχαρίστηση είδα μια πολύ καλή συμπεριφορά. -
Φίλε μου, αν ζω σήμερα, το χρωστάω στα Ιταλικά αυτοκίνητα που είχα. Μου συγχώρησαν τρελά λάθη που έκανα λόγω του νεαρού της ηλικίας μου. Το λάθος, δεν είναι απαραίτητα λάθος, μπορεί να είναι αναγκαστικά λάθος γραμμη και παραπάνω ταχύτητα (όπως σε εσένα)...αλλά μου έχουν συγχωρεθεί πολλά...
-
Χωρις να θελω να ακουστω υπερβολικος η' να υπονοησω οτι τα φιατ ειναι φεραρι στην οδικη συμπεριφορα ειναι γεγονος οτι σε κατι χοντροτατες ηλιθιοτητες που εκανα στο δρομο απο Λαμια-Πατρα μεσω Μπραλου,Αμφισας κτλ το πουντακι (η μετονομαζομενη και ''Αφροδιτη'' )δεν με προδοσε ποτε!Μεγαλος ερωτας η Ιταλιδα!!!
-
Μορεί να είμαι λίγο αλλά θέλω να το πω.
Το Σάββατο που μας πέρασε, έκανα ένα ταξίδι με VW Eos, και με ενθουσίασε το αυτόματο σύστημα αυξομίωσης της έντασης του ραδιο/mp3, πάντα σύμφωνα με τα χιλιόμετρα που ταξιδεύεις.
Για το σταμάτα-ξεκίνα μέσα σε πόλη, είναι** ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ**. -
Αυτό έχει και το Peugeot μου αλλά το έχω στο off.
Τώρα δεν ξέρω, αλλα πιστεύω οτι οι κάγκουρες θα έχουν κάνει καμιά πατέντα να δουλευει ανάποδα...
Δηλαδή οταν οδηγούν να κατεβάζει την ένταση και όταν είναι σταμάτημενοι στο φανάρι να την ανεβάζει -
Και το Μπραβο το εχει αυτο το συστημα ρε παιδια
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Και το Μπραβο το εχει αυτο το συστημα ρε παιδια+1
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Αυτό έχει και το Peugeot μου αλλά το έχω στο off.Τώρα δεν ξέρω, αλλα πιστεύω οτι οι κάγκουρες θα έχουν κάνει καμιά πατέντα να δουλευει ανάποδα...
Δηλαδή οταν οδηγούν να κατεβάζει την ένταση και όταν είναι σταμάτημενοι στο φανάρι να την ανεβάζει -
Όντως τό χω διαβάσει κάπου στο μάνουαλ πως παίζει και στο μπράβο αλλά δεν έχω αξιωθεί να το τσεκάρω ακόμη
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Τώρα δεν ξέρω, αλλα πιστεύω οτι οι κάγκουρες θα έχουν κάνει καμιά πατέντα να δουλευει ανάποδα...
Δηλαδή οταν οδηγούν να κατεβάζει την ένταση και όταν είναι σταμάτημενοι στο φανάρι να την ανεβάζειΟλ δε γιούρος... με την προσθήκη του να ανεβάζει την ένταση με κατεβασμένο παράθυρο.
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Και το Μπραβο το εχει αυτο το συστημα ρε παιδιαΚαι πως γίνεται;
Μπορείς να με βοηθήσεις; -
Λοιπόν, μετά από 3 βδομάδες συμβίωσης με το BRAVO, έχω κάποιες απορίες και κάποιες παρατηρήσεις...
Να σημειώσω, ότι πριν οδηγούσα για 4 χρόνια ένα CIVIC του 1981, οπότε είναι σαν να πήγα από τσαντίρι σε μεζονέτα! ΟΚ οδήγησα για 3 μήνες και ένα 206, ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς δε θα μπορούσα να συνηθίσω στη διαφορά! Λοιπόν, έχουμε και λέμε..-
Έχω κάνει 680χλμ, κυρίως στον περιφερειακό Θεσ/νικης (Εύοσμος - Πανόραμα για όσους ξέρουν) και λίγο στο κέντρο...Πηγαίνα για μια εβδομάδα με αλλαγές στις 2200 στροφές, όπως είχε κάνει ένα παιδί που το ανέφερε σε παλαιότερο ποστ και είδα διαφορά περίπου 1,3λίτρα στα 100χλμ. Μέσο όρο σε τετοια διαδρομή έχω 9.7λίτρα και όταν πήγα με αλλαγές στις 2200 (έβαλα και 100αρα εκείνη την εβδομάδα, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο) έπεσε στο 9.4 και στα 100 έκανε 8,6...Δεν πάω πάνω από 110-120 το πολύ τώρα που είναι αρχή. Οι μόνες ατασθαλείες μου ήταν μία φορά που ξεχάστηκα πήγε 128 με 5η και ένα χώσιμο με πρώτη μέχρι 5000 στροφές που δεν ήταν και ζεστό Ε, ήθελα να το ακούσω λίγο!Γάμ...ε ο ήχος!!
-
Με έχει ενθουσιάσει το cornering, οι υαλοκαθαριστήρες και το υστηματάκι με το φλας που ανάβει 4 φορές και σβήνει!!Και φυσικά δε χορταίνω να χαζεύω το εσωτερικό του...
-
Η ορατότητα προς τα πίσω είναι το μόνο που με δυσκολεύει και μάλλον θα πάω να βάλω αισθητήρες στην πινακίδα, δε θέλω να τρυπήσω προφυλακτήρα...
-
Ρε παιδιά, όταν έχετε πρώτη και κόβετε για ένα φανάρι ας πούμε...Συμβαίνει και σε εσάς να μη σβήνει, ακόμη και αν σχεδόν έχει ακινητοποιηθεί με πρώτη μέσα;;;Μεγάλη εντύπωση μου έκανε!Κανονικά, στα άλλα αμάξια κάνει αυτό το κούνημα σαν να έχει λόξυγγα και να πάει να σβήσει...
-
Στην αντιπροσωπεία μου κάνανε έκπτωση 400Ε επιπλέον και δώρο το συναγερμό της Gemini. Ο συναγερμός δουλεύει μόνο για τα βασικά. Ούτε το πορτ-μπαγκάζ ανοίγει με το κουμπάκι του συναγερμού (μόνο με τα κουμπιά στο κλειδί του αυτοκινήτου ανοίγει)...Επίσης, υπάρχει τρόπος να κλείνουν και τα παράθυρα μαζί...;Ο συναγερμός δε με έχει ικανοποιήσει γενικα...Δεν ξέρω, αλλά άφησα το πορτ μπαγκαζ επίτηδες ανοιχτό, έβαλα συναγερμό, μετά σήκωσα το πορτ μπαγκαζ προς τα πάνω, κούνησα χέρια και αυτό δεν έκανε τιποτα...Όπλισε κανονικά...Κανονικά δε θα έπρεπε να μην μπαίνει ο συναγερμός;Τι μπορώ να πω στην αντιπροσωπεία;
6.Το κλειδί ρε παιδιά, όταν σβήσει και πας να το ξαναβάλεις μπροστά, σκαλώνει τελείως και πρεπει να το σβήσω εντελώς το αμάξι και να ξαναβάλω μπρος...Μου είπαν 'Οι Φιατάκηδες ξέρουν το κόλπο με την κίνηση που πρέπει να κάνεις'...Ισχύει κανένα κόλπο ή είναι έτσι για προστασία της μίζας;
- Όσον αφορά το ζέσταμα, μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω να πέσουν οι στροφές (από 1300 σε 700 σε μένα) και μετά να ξεκινήσω χαλαρά (αυτό το λέει και το βιβλιαράκι+το ότι δεν κάνει καλό να ζεσταίνεται ο κινητήρας και το αμάξι να παραμένει στάσιμο)...
Τέλος πάντων...Σας κούρασα, συγνώμη!Όποιος απαντήσει στις ερωτήσεις έχει σοκολατάκι..
-
-
Ο χρήστης klainmein έγραψε:
- Ρε παιδιά, όταν έχετε πρώτη και κόβετε για ένα φανάρι ας πούμε...Συμβαίνει και σε εσάς να μη σβήνει, ακόμη και αν σχεδόν έχει ακινητοποιηθεί με πρώτη μέσα;;;Μεγάλη εντύπωση μου έκανε!Κανονικά, στα άλλα αμάξια κάνει αυτό το κούνημα σαν να έχει λόξυγγα και να πάει να σβήσει...
5
και στο 307 συμβαινει αυτο...μαλλον ο εγκεφαλος κρατα λιγο ακομα την τροφοδοσια για να μην σβησει το μοτερ!
-
6.Το κλειδί ρε παιδιά, όταν σβήσει και πας να το ξαναβάλεις μπροστά, σκαλώνει τελείως και πρεπει να το σβήσω εντελώς το αμάξι και να ξαναβάλω μπρος...Μου είπαν 'Οι Φιατάκηδες ξέρουν το κόλπο με την κίνηση που πρέπει να κάνεις'...Ισχύει κανένα κόλπο ή είναι έτσι για προστασία της μίζας;
Αυτό γίνεται σε όλα τα Φίατ (τουλάχιστον από το Uno και μετά, δε γνωρίζω για παλαιότερα) ώστε να μην τύχει να μιζάρεις κατά λάθος με τον κινητήρα σε λειτουργία. Φυσικά αν «σου σβήσει» δεν είναι δυνατόν ο διακόπτης να το αντιληφθεί αυτό (αφού το κλειδί μένει στη δεύτερη σκάλα) οπότε πρέπει να σβήσεις τελείως και να βάλεις μπροστά.
-
Λοιπόν, μετά από 3 βδομάδες συμβίωσης με το BRAVO, έχω κάποιες απορίες και κάποιες παρατηρήσεις...
Να σημειώσω, ότι πριν οδηγούσα για 4 χρόνια ένα CIVIC του 1981, οπότε είναι σαν να πήγα από τσαντίρι σε μεζονέτα! ΟΚ οδήγησα για 3 μήνες και ένα 206, ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς δε θα μπορούσα να συνηθίσω στη διαφορά! Λοιπόν, έχουμε και λέμε..-
Έχω κάνει 680χλμ, κυρίως στον περιφερειακό Θεσ/νικης (Εύοσμος - Πανόραμα για όσους ξέρουν) και λίγο στο κέντρο...Πηγαίνα για μια εβδομάδα με αλλαγές στις 2200 στροφές, όπως είχε κάνει ένα παιδί που το ανέφερε σε παλαιότερο ποστ και είδα διαφορά περίπου 1,3λίτρα στα 100χλμ. Μέσο όρο σε τετοια διαδρομή έχω 9.7λίτρα και όταν πήγα με αλλαγές στις 2200 (έβαλα και 100αρα εκείνη την εβδομάδα, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο) έπεσε στο 9.4 και στα 100 έκανε 8,6...Δεν πάω πάνω από 110-120 το πολύ τώρα που είναι αρχή. Οι μόνες ατασθαλείες μου ήταν μία φορά που ξεχάστηκα πήγε 128 με 5η και ένα χώσιμο με πρώτη μέχρι 5000 στροφές που δεν ήταν και ζεστό Ε, ήθελα να το ακούσω λίγο!Γάμ...ε ο ήχος!!
-
Με έχει ενθουσιάσει το cornering, οι υαλοκαθαριστήρες και το υστηματάκι με το φλας που ανάβει 4 φορές και σβήνει!!Και φυσικά δε χορταίνω να χαζεύω το εσωτερικό του...
-
Η ορατότητα προς τα πίσω είναι το μόνο που με δυσκολεύει και μάλλον θα πάω να βάλω αισθητήρες στην πινακίδα, δε θέλω να τρυπήσω προφυλακτήρα...
-
Ρε παιδιά, όταν έχετε πρώτη και κόβετε για ένα φανάρι ας πούμε...Συμβαίνει και σε εσάς να μη σβήνει, ακόμη και αν σχεδόν έχει ακινητοποιηθεί με πρώτη μέσα;;;Μεγάλη εντύπωση μου έκανε!Κανονικά, στα άλλα αμάξια κάνει αυτό το κούνημα σαν να έχει λόξυγγα και να πάει να σβήσει...
-
Στην αντιπροσωπεία μου κάνανε έκπτωση 400Ε επιπλέον και δώρο το συναγερμό της Gemini. Ο συναγερμός δουλεύει μόνο για τα βασικά. Ούτε το πορτ-μπαγκάζ ανοίγει με το κουμπάκι του συναγερμού (μόνο με τα κουμπιά στο κλειδί του αυτοκινήτου ανοίγει)...Επίσης, υπάρχει τρόπος να κλείνουν και τα παράθυρα μαζί...;Ο συναγερμός δε με έχει ικανοποιήσει γενικα...Δεν ξέρω, αλλά άφησα το πορτ μπαγκαζ επίτηδες ανοιχτό, έβαλα συναγερμό, μετά σήκωσα το πορτ μπαγκαζ προς τα πάνω, κούνησα χέρια και αυτό δεν έκανε τιποτα...Όπλισε κανονικά...Κανονικά δε θα έπρεπε να μην μπαίνει ο συναγερμός;Τι μπορώ να πω στην αντιπροσωπεία;
- Όσον αφορά το ζέσταμα, μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω να πέσουν οι στροφές (από 1300 σε 700 σε μένα) και μετά να ξεκινήσω χαλαρά (αυτό το λέει και το βιβλιαράκι+το ότι δεν κάνει καλό να ζεσταίνεται ο κινητήρας και το αμάξι να παραμένει στάσιμο)...
Τέλος πάντων...Σας κούρασα, συγνώμη!Όποιος απαντήσει στις ερωτήσεις έχει σοκολατάκι..
-
Δεν ακινητοποιείται εντελώς βέβαια το αυτοκίνητο αλλά είναι κάπως έτσι που το λες...
-
Αυτόν το συναγερμό τον είχα και εγώ κάποτε στο Bravo. Είναι πολύ χάλια... Σε εμένα ορισμένες φορές κολλούσε κιόλας. Είτε δεν όπλιζε ο συναγερμός είτε βαρούσε συνεχόμενα. Πάντως εγώ δεν είχα ξεχωριστό τηλεχειριστήριο για το συναγερμό. Απο το κουμπί που κλείδωνες το αυτοκίνητο αμέσως όπλιζε και ο συναγερμός. Έτσι μου το είχαν δώσει απο την αντιπροσωπεία. Αν έχεις σκοπό να τον κρατήσεις καλύτερα κάντο έτσι...
-
Ναι έτσι κάνει το κλειδί... Το γυρνάς στη θέση STOP και ξαναδίνεις...
-
Ναι δεν είναι καλό για το αυτοκίνητο να ζεσταίνεται όταν είναι σταθμευμένο... άσε που ζεσταίνεται και πιο αργά.
Καλοτάξιδο φίλε...
Ακόμα καινούριο θα μυρίζει! -
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Γενικά είμαι κατενθουσιασμένος με το αμάξι και γουστάρω απίστευτα που δε κυκλοφορούν πολλά και είναι ξεχωριστό!Μου λύσατε μερικές απορίες, ευχαριστώ και πάλι!
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Γενικά είμαι κατενθουσιασμένος με το αμάξι και γουστάρω απίστευτα που δε κυκλοφορούν πολλά και είναι ξεχωριστό!Μου λύσατε μερικές απορίες, ευχαριστώ και πάλι!καλορίζικο και καλοτάξιδο το bravo σου φίλε
πάντως για τον συναγερμό και μενα μου τον κάναν δώρο (δε θυμάμαι μαρκα) και μου είπανε οτι τον ίδιο βάζει και η φιατ κανονικα..
πραγματικά το αποτέλεσμα είναι αψογο.. δουλευουν ολα τα κουμπακια (και το πορτμπαγκαζ) ενω και τα παράθυρα ανοιγοκλείνουν με παρατεταμένη πίεση..
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Γενικά είμαι κατενθουσιασμένος με το αμάξι και γουστάρω απίστευτα που δε κυκλοφορούν πολλά και είναι ξεχωριστό!Μου λύσατε μερικές απορίες, ευχαριστώ και πάλι!
καλορίζικο και καλοτάξιδο το bravo σου φίλε
πάντως για τον συναγερμό και μενα μου τον κάναν δώρο (δε θυμάμαι μαρκα) και μου είπανε οτι τον ίδιο βάζει και η φιατ κανονικα..
πραγματικά το αποτέλεσμα είναι αψογο.. δουλευουν ολα τα κουμπακια (και το πορτμπαγκαζ) ενω και τα παράθυρα ανοιγοκλείνουν με παρατεταμένη πίεση..
Από ποιον αντιπρόσωπο το πήρες το αμάξι???Με παρατεταμενη πίεση του κουμπιού που οπλίζει τον συναγερμο, κλείνουν και τα παράθυρα??Γμ τον μπελά τους, θα τους επισκεφτώ από βδομάδα...Εμενα έχει δύο χειριστήρια, με εναλλάξ γκρι-μπορντώ, της Gemini...Εάν δεις τι μάρκα είναι ο δικός σου πες μου!Gemini είναι ιταλική μάρκα μάλλον, γι'αυτό βάζει αυτούς...
-
-
-
-
-
-
Α. Θέλω το σοκολατάκι προκαταβολή...
- Αυτά τα χούγια θα τα ξεπεράσεις νωρίς...αλλαγές στις 3k και άνω (δε θα το ακούς καν το αμάξι χώρια που αν προσέξεις θα δεις πως καις παραπάνω με γκάζι σε χαμηλότερες των 2k στροφές) και η κατοστάρα μόνο αν νιώθεις βιτσιόζος. Μόλις πάρεις και λίγο το κολάι, σε κόπτω για ανατολικές διαδρομές, είτε προς Χαλκιδική από Απολλωνία να χαρείς τις στροφές, είτε προς τα μας για Καβάλα να πατήσεις λίγο πάνω από τα εκατόν -ήντα. Όσο για το 128 της 5ης, να σε δω να ανεβαίνεις προς Τιτάν και από τις 2 μεριές και να έχεις 5η και 140 και να βλέπεις τους δεξιοί να χαζεύουνε...
- Αυτό το - φτηνό και ουχί φτηνιάρικο - κόλπο με τα cornering lights, τελικά πέρα από αφασία, είναι και εξτρίμλυ χρήσιμο στα στενά. Γλίτωσα σπασμένα τζάμια ρε παίδες (από πιθανό φιλάκι σε στροφή) νύχτα και δεν το πίστευα πως τα είδα.
- ΜΗΝ τα βάλεις στην πινακίδα. Αν χαλαλίσεις (χαλάλι χαλάλι) τα 80-100 ευρά και βάλεις sensors (πλέον έχω καλομάθει μ' αυτά και τα θεωρώ μαστ), βάλτα εκεί που μπαίνουν και οι μαμά. Θα κάνεις κάνα διήμερο να συνηθίσεις το μπιπ στα πλάγια αλλά θα ευχαριστείς την τσέπη σου που τα έδωσες. Και στο κάτω κάτω δεν νομίζω να φαίνονται και άσχημα.
4+6. Πρέπει να είμαι πολύ γκάου, με έχει σβήσει τρεις φορές στα 5k χλμ.....τις δύο πρώτες ψιλοέχασα τα χέρια-μανταλάκια μέχρι να βρω τι κάνω. - Καλά ειδικά τώρα χειμωνιάτικα, αν είναι να περιμένεις να πέσουν οι στροφές ακίνητος... Αναλόγως που μένεις και τι διαδρομή κάνεις στην αρχή, τσέκαρε και πράξε.
Καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα να κάνεις. Και καλά μπάνια να της κάνεις. Να την προσέχεις και θα στο ανταποδώσει στο χιλιαπλάσιο.
Υ.Γ. το τελευταίο που θα σκεφτόμουνα και θα χάλαγα λεφτά είναι ο συναγερμός...
-
-
Από ποιον αντιπρόσωπο το πήρες το αμάξι???Με παρατεταμενη πίεση του κουμπιού που οπλίζει τον συναγερμο, κλείνουν και τα παράθυρα??Γμ τον μπελά τους, θα τους επισκεφτώ από βδομάδα...Εμενα έχει δύο χειριστήρια, με εναλλάξ γκρι-μπορντώ, της Gemini...Εάν δεις τι μάρκα είναι ο δικός σου πες μου!Gemini είναι ιταλική μάρκα μάλλον, γι'αυτό βάζει αυτούς...
φιλε μου απο τη λαμδα το πήρα και ο συναγερμός που μου βάλανε μπήκε κατευθείαν μέσα στο κλειδί..δεν εχει ξεχωριστά χειριστήρια(οπότε γι'αυτο και μου είπαν πως θα είναι ο ιδιος που μπαίνει και εργοστασιακα)..
μαρκα δε θυμαμαί, θα ρίξω μια ματια στα χαρτιά του αυτοκινήτου αλλά δε νομίζω να τη γράφει κάπου.. -
Ο χρήστης stred έγραψε:
φιλε μου απο τη λαμδα το πήρα και ο συναγερμός που μου βάλανε μπήκε κατευθείαν μέσα στο κλειδί..δεν εχει ξεχωριστά χειριστήρια(οπότε γι'αυτο και μου είπαν πως θα είναι ο ιδιος που μπαίνει και εργοστασιακα)..
μαρκα δε θυμαμαί, θα ρίξω μια ματια στα χαρτιά του αυτοκινήτου αλλά δε νομίζω να τη γράφει κάπου..Χμ...Εμένα είναι χώρια χειριστήρια όπως σου είπα...το πορτμπαγκαζ ξεκλειδώνει κανονικά με τα κουμπια του κλειδιού...Μάλλον θα πρέπει να κάνω συνδιασμό λειτουργιών απο το κλειδί με αυτούς του συναγερμού...θα τα κάνω με το κλειδί και μετά θα πατάω συναγερμό για να οπλίζει (για να μπαίνει η σειρήνα ουσιαστικα)...Ευχαριστώ πολύ φίλε μου
Fiat Bravο 2007