Λοιπόν, μετά από 3 βδομάδες συμβίωσης με το BRAVO, έχω κάποιες απορίες και κάποιες παρατηρήσεις...
Να σημειώσω, ότι πριν οδηγούσα για 4 χρόνια ένα CIVIC του 1981, οπότε είναι σαν να πήγα από τσαντίρι σε μεζονέτα! ΟΚ οδήγησα για 3 μήνες και ένα 206, ευτυχώς δηλαδή γιατί αλλιώς δε θα μπορούσα να συνηθίσω στη διαφορά! Λοιπόν, έχουμε και λέμε..
-
Έχω κάνει 680χλμ, κυρίως στον περιφερειακό Θεσ/νικης (Εύοσμος - Πανόραμα για όσους ξέρουν) και λίγο στο κέντρο...Πηγαίνα για μια εβδομάδα με αλλαγές στις 2200 στροφές, όπως είχε κάνει ένα παιδί που το ανέφερε σε παλαιότερο ποστ και είδα διαφορά περίπου 1,3λίτρα στα 100χλμ. Μέσο όρο σε τετοια διαδρομή έχω 9.7λίτρα και όταν πήγα με αλλαγές στις 2200 (έβαλα και 100αρα εκείνη την εβδομάδα, δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο) έπεσε στο 9.4 και στα 100 έκανε 8,6...Δεν πάω πάνω από 110-120 το πολύ τώρα που είναι αρχή. Οι μόνες ατασθαλείες μου ήταν μία φορά που ξεχάστηκα πήγε 128 με 5η και ένα χώσιμο με πρώτη μέχρι 5000 στροφές που δεν ήταν και ζεστό Ε, ήθελα να το ακούσω λίγο!Γάμ...ε ο ήχος!!
-
Με έχει ενθουσιάσει το cornering, οι υαλοκαθαριστήρες και το υστηματάκι με το φλας που ανάβει 4 φορές και σβήνει!!Και φυσικά δε χορταίνω να χαζεύω το εσωτερικό του...
-
Η ορατότητα προς τα πίσω είναι το μόνο που με δυσκολεύει και μάλλον θα πάω να βάλω αισθητήρες στην πινακίδα, δε θέλω να τρυπήσω προφυλακτήρα...
-
Ρε παιδιά, όταν έχετε πρώτη και κόβετε για ένα φανάρι ας πούμε...Συμβαίνει και σε εσάς να μη σβήνει, ακόμη και αν σχεδόν έχει ακινητοποιηθεί με πρώτη μέσα;;;Μεγάλη εντύπωση μου έκανε!Κανονικά, στα άλλα αμάξια κάνει αυτό το κούνημα σαν να έχει λόξυγγα και να πάει να σβήσει...
-
Στην αντιπροσωπεία μου κάνανε έκπτωση 400Ε επιπλέον και δώρο το συναγερμό της Gemini. Ο συναγερμός δουλεύει μόνο για τα βασικά. Ούτε το πορτ-μπαγκάζ ανοίγει με το κουμπάκι του συναγερμού (μόνο με τα κουμπιά στο κλειδί του αυτοκινήτου ανοίγει)...Επίσης, υπάρχει τρόπος να κλείνουν και τα παράθυρα μαζί...;Ο συναγερμός δε με έχει ικανοποιήσει γενικα...Δεν ξέρω, αλλά άφησα το πορτ μπαγκαζ επίτηδες ανοιχτό, έβαλα συναγερμό, μετά σήκωσα το πορτ μπαγκαζ προς τα πάνω, κούνησα χέρια και αυτό δεν έκανε τιποτα...Όπλισε κανονικά...Κανονικά δε θα έπρεπε να μην μπαίνει ο συναγερμός;Τι μπορώ να πω στην αντιπροσωπεία;
6.Το κλειδί ρε παιδιά, όταν σβήσει και πας να το ξαναβάλεις μπροστά, σκαλώνει τελείως και πρεπει να το σβήσω εντελώς το αμάξι και να ξαναβάλω μπρος...Μου είπαν 'Οι Φιατάκηδες ξέρουν το κόλπο με την κίνηση που πρέπει να κάνεις'...Ισχύει κανένα κόλπο ή είναι έτσι για προστασία της μίζας;
- Όσον αφορά το ζέσταμα, μου είπαν ότι πρέπει να περιμένω να πέσουν οι στροφές (από 1300 σε 700 σε μένα) και μετά να ξεκινήσω χαλαρά (αυτό το λέει και το βιβλιαράκι+το ότι δεν κάνει καλό να ζεσταίνεται ο κινητήρας και το αμάξι να παραμένει στάσιμο)...
Τέλος πάντων...Σας κούρασα, συγνώμη!Όποιος απαντήσει στις ερωτήσεις έχει σοκολατάκι..