-
Καλημέρα και από μένα
Να πω κι εγώ το πρόβλημά μου. Εδώ και κανά μήνα ακουγόταν ένας θόρυβος στην πίσω δεξιά μεριά του αυτοκινήτου και κυρίως όταν οδηγούσα σε ανώμαλο έδαφος. Στις λακούβες δεν ακουγόταν ιδιαίτερα αλλά εδώ που μένω που έχει τσιμεντένιους δρόμους και όχι άσφαλτο ακουγόταν πολύ. Σαν να είχε πρόβλημα στο αμορτισέρ. Το πήγα σ ένα γνωστό μου συνεργείο το έψαξε, το έψαξε, έβγαλε το αμορισέρ το ξαναέβαλε, τελικά δεν ήταν αυτό. Αφού το πάλευε μία μέρα τελικά δεν βρήκε τι ήταν και μου είπε να το ξαναπάω. Το πάω και από εκεί που το πήρα, το κάνουμε μια βόλτα και μου λέει ο ηλεκτρολόγος ότι πρέπει να είναι μια φύσσα η οποία κουνιέται και κοπανάει στη λαμαρίνα και μου λέει να κλείσω ένα ραντεβού να το ψάξουν μετά τις γιορτές.
Από τότε πήγα Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι έχω κάνει 1500 χλμ και εξακολουθούσε να κοπανάει. Εδώ και καμιά βδομάδα καθόλου θόρυβος . Τι ανώμαλο έδαφος, τι γραμμές τραίνου, δεν ακούγεται τίποτα. Είναι να το πάω μέσα στη βδομάδα να το δουν μαζί με το service των 30000 χλμ αλλά δεν κοπανάει καθόλου.
Είμαι σίγουρος ότι εάν δε βρουν τίποτα και το πάρω, μετά θα αρχίσει να χτυπιέται πάλι και θα μου σπάσει τα νεύρα. Νόμος του Μέρφυ! -
Ο χρήστης skoupas έγραψε:
Καλημέρα και από μένα
Να πω κι εγώ το πρόβλημά μου. Εδώ και κανά μήνα ακουγόταν ένας θόρυβος στην πίσω δεξιά μεριά του αυτοκινήτου και κυρίως όταν οδηγούσα σε ανώμαλο έδαφος. Στις λακούβες δεν ακουγόταν ιδιαίτερα αλλά εδώ που μένω που έχει τσιμεντένιους δρόμους και όχι άσφαλτο ακουγόταν πολύ. Σαν να είχε πρόβλημα στο αμορτισέρ. Το πήγα σ ένα γνωστό μου συνεργείο το έψαξε, το έψαξε, έβγαλε το αμορισέρ το ξαναέβαλε, τελικά δεν ήταν αυτό. Αφού το πάλευε μία μέρα τελικά δεν βρήκε τι ήταν και μου είπε να το ξαναπάω. Το πάω και από εκεί που το πήρα, το κάνουμε μια βόλτα και μου λέει ο ηλεκτρολόγος ότι πρέπει να είναι μια φύσσα η οποία κουνιέται και κοπανάει στη λαμαρίνα και μου λέει να κλείσω ένα ραντεβού να το ψάξουν μετά τις γιορτές.
Από τότε πήγα Αθήνα-Θεσσαλονίκη κι έχω κάνει 1500 χλμ και εξακολουθούσε να κοπανάει. Εδώ και καμιά βδομάδα καθόλου θόρυβος . Τι ανώμαλο έδαφος, τι γραμμές τραίνου, δεν ακούγεται τίποτα. Είναι να το πάω μέσα στη βδομάδα να το δουν μαζί με το service των 30000 χλμ αλλά δεν κοπανάει καθόλου.
Είμαι σίγουρος ότι εάν δε βρουν τίποτα και το πάρω, μετά θα αρχίσει να χτυπιέται πάλι και θα μου σπάσει τα νεύρα. Νόμος του Μέρφυ!το'παθα και γω το καλοκαίρι.. ενα θόρυβο πίσω δεξια σαν μεταλικο παξιμαδι να μην εχει σφιχτει
δε μπορουσα να φυγω απο τη δουλεια λόγω αδειών.. οταν μπορεσα μετα απο 2 βδομάδες είχε εξαφανιστει.. αν τελικα καταφερεις να βρεις τι είναι πες κάτι..
-
**Το θέμα καθαρίστηκε. Παρακαλώ να λήξει εδώ. **
-
ευτυχώς......είχε βρωμίσει πολύ!
-
Θα χιονίσει επιτέλους να δούμε πως φλυστράνε τα 225/45/17 χωρίς αλυσίδες και 'κουβέρτες'...?
-
Συγνωμη ρε παιδια αλλα τι εγινε και ''καθαριστηκε'' θεμα;
-
Ακυρο.Τωρα διαβασα τη διασπαση και εμεινα μαλακας.
-
Λοιπόν, κάτοχοι των t-jet τί λάδια βάζετε στο μοτέρ εκτός των selenia και κάθε ποτε τα αλλάζετε;
-
Εγω μονο selenia βαζω και τωρα θα αλλαξω στα 15000χλμ.Πολλοι λενε νωριτερα απο τα 30000χλμ παντως.Εγω δεν ξερω ακομα τι θα κανω.
-
Εγώ τα άλλαξα στα 20.000 χλμ. και έβαλα τα selenia k.p.e. 5w-40 αυτά δηλαδή που προτείνει η fiat. Στο σέρβις των 30.000 σκέφτομαι να αλλάξω και πάλι τα λάδια και μετά αλλαγή ανα 15.000.
-
Χαιρετώ την παρέα του Bravo!
Σας παρακολουθώ εδώ και κάποιο καιρό, και μιας και στις επόμενες μέρες γίνομαι κάτοχος ενός Bravo Emotion 120 με Blue&Me σε Maranello Red, είπα να σας δώσω το παρόν! Το αμάξι το έριξα μια ματιά σήμερα (ετοιμοπαράδοτο ήταν), και φαινόταν ΟΚ η βαφή, οι αρμοί. Δεν φαινόταν κάτι ύποπτο τέλος πάντων.
Επειδή αύριο τους εξοφλώ και μένουν για τις επόμενες μέρες οι διατυπώσεις (πινακίδες, ασφάλεια), και προτού τους δώσω το παραδάκι, θα το ρίξω μια ποιο καλή ματιά (σήμερα το είχαν εκτός μπαταρίας). Υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να προσέξω πέραν των κλασσικών (να μην είναι χτυπημένο και να έχει λάδια);
Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα,
Δημήτρης -
Δημητρη τσεκαρε ολες τις σταθμες των υγρων πανω απ'ολα,δηλαδη, υγρα φρενων,αντιψυκτικο,λαδια τα παντα.Δες στο πορτ μπαγκαζ για τα εργαλεια,τον τροχο η' οτιδηποτε αλλο υπαρχει σε εκεινο το χωρο για να χρησιμοποιησεις σε περιπτωση που εχεις λαστιχο.Τσεκαρε το ταμπλω (στο σκληρο κοματι για γρατζουνιες που εγιναν κατα την μεταφορα,το ανοιγμα - κλεισιμο του ντουλαπακιου του συνοδηγου για τυχον δυσλειτουργειες.Πιεση στα ελαστικα (κανενας δεν την ελεγχει) οπωσδηποτε και φυσικα τη λειτουγια των ηλεκτρικων (φωτα,παραθυρα,ραδιο κτλ).Αυτα θεωρω εγω σημαντικα.Αν φοβασαι οτι θα σε παρεξηγησουν τσεκαρε τα χωρις την παρουσια του πωλητη οταν αυτος θα ετοιμαζει τα χαρτια η' θα κανει κατι αλλο τελος παντων , μην παραληψεις να το ελεγξεις ομως.
Με το καλο να παραλαβεις και καλοριζικο με πολλα απροβληματιστα χιλιομετρα.
-
Πολύ ωραία!
Θα τα τσεκαρώ και αυτά λοιπόν! Αλήθεια, έτσι για ιστορία, ξέρουμε αν το 120αρι έχει το ίδιο η μαλακότερο στήσιμο απο το 150αρι;
-
Ο χρήστης dimkrm έγραψε:
Πολύ ωραία!Θα τα τσεκαρώ και αυτά λοιπόν! Αλήθεια, έτσι για ιστορία, ξέρουμε αν το 120αρι έχει το ίδιο η μαλακότερο στήσιμο απο το 150αρι;
Όλα καλά θα είναι, μην αγχώνεσαι. Να ρίξεις πάντως μια ματιά, έτσι για να έχεις τη συνείδησή σου ήσυχη. Καλως να έρθεις στο club!
Το 120άρι και το 150άρι είναι τα ίδια, το Sport έχει διαφορά (πιο σκληρά και πιο κοντά ελατήρια).
-
Σε περίπου 2 μήνες λήγει η εγγύηση των 2 χρόνων. Έχει κάνει κανείς την επέκταση στα 5 κι αν ναι πόσο κόστισε;
Το αμάξι μέχρι τώρα (27.000χλμ) έχει βγάλει τα εξής:
- Τον κλασικό τριγμό πίσω δεξιά που διορθώθηκε με λίπανση του σινεμπλοκ και ένα ακόμα μπροστά αριστερά που διορθώθηκε μόνος του.
- Κόλλημα του blue & me που διορθώθηκε με reset
- Το ψυγείο χάνει αργά αργά υγρό και απ' ότι έχω διαβάσει θέλει σφίξιμο ένα κολάρο.
Κατά τ' άλλα όποτε μπαίνω μέσα έχω ακόμα αυτό το ωραίο συναίσθημα που είχα όταν πρωτομπήκα
-
Ο χρήστης galeone έγραψε:
Σ
3. Το ψυγείο χάνει αργά αργά υγρό και απ' ότι έχω διαβάσει θέλει σφίξιμο ένα κολάρο.και γιατι δεν πας να στο φτιαξουν;
Οι σφιγκτήρες που βαζει η φιατ ειναι
-
Θα το πάω στα 30.000 μαζί με το σερβις. Δεν έχει πέσει κάτω από το min αλλά και να πέσει έχω αγοράσει παραφλού από τη fiat για να συμπληρώσω.
-
Ο χρήστης galeone έγραψε:
Θα το πάω στα 30.000 μαζί με το σερβις. Δεν έχει πέσει κάτω από το min αλλά και να πέσει έχω αγοράσει παραφλού από τη fiat για να συμπληρώσω.Είναι στάνταρ από κολλάρο; Δλδ. έχεις δει άλατα σε εκείνο το σημείο; Παίζει να είναι από κάτι άλλο;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Θα το πάω στα 30.000 μαζί με το σερβις. Δεν έχει πέσει κάτω από το min αλλά και να πέσει έχω αγοράσει παραφλού από τη fiat για να συμπληρώσω.
Είναι στάνταρ από κολλάρο; Δλδ. έχεις δει άλατα σε εκείνο το σημείο; Παίζει να είναι από κάτι άλλο;
Δεν το έχω δει το σημείο αλλά το έχω διαβάσει στο φόρουμ http://www.fiatforum.com/bravo/. Έχει συμβεί σε αρκετά Bravo και δεν είναι σοβαρό αρκεί να το έχεις πάρει χαμπάρι φυσικά.
-
dimkrm καλοταξιδο και καλοριζικο. εκανες πολυ καλη επιλογη!
Fiat Bravο 2007