-
Θα συμφωνήσω με τον φίλο saxo1100. Τα γερμανικά έχουν συνήθως μακριές σχέσεις που ευνοούν τη χαμηλή κατανάλωση.
-
Ο χρήστης saxo_1100 έγραψε:
ρε qsis σωστή παρατήρηση αλλά θα ήθελα να τσεκάρεις πόσα χλμ βγάζεις εσύ με 6η και πόσα το bravo....
άλλο να στροφάρεις 3000 για 140 και άλλο 4000...τέσπα η ένστασή μου για το bravo πιο πολύ έχει να κάνει με την αναντιστοιχία τιμών που δίνουν περιοδικά και τιμές που ακούω εδώ και τιμές που βλέπω στο spritmonitor...
περιπου 40 χλμ / 1000 στροφες δινει η 6η μου , αρα μιλαμε για 3500 περιπου
(στις 7000 φτανει θεωρητικα τα 280κατι , πραγμα που βλεπεις μονο σε βελτιωμενα)εγω ομως δε μιλουσα να πηγαινω 140.. αν πηγαινω 140 καιω το πολυ 9.5
-
ξερει κανεις αραγε ποσο πηγαινει με 3000 στροφες το m-jet με τα 120 hp ?
-
Ο χρήστης noe έγραψε:
ξερει κανεις αραγε ποσο πηγαινει με 3000 στροφες το m-jet με τα 120 hp ?πού εχει κοφτη και ποια ειναι η τελικη του? λογικα θα τελικιαζει με κοφτη(βεβαια μπορει να μη ειναι κι ετσι και μαλλον δεν ειναι ετσι δεν παιζει να εχει τοσο κοντες σχεσεις) ..
αν ειναι 200 τελικη με 6500 σαλ ειναι 31 χλμ/ 1000 στροφες αρα στις 3000 παει με 93 χλμ/ωβεβαια αυτα που λεω ειναι ψιλοτυχαια , δεν ξερω που εχει κοφτη και αν πιανει τελικη με κοφτη
μπορεις ομως να κανεις και το αλλο να πας πχ με 6η και 2000 σαλ και να δεις ποσα χλμ εχεις
το κανεις /2 και εχεις τα χλμ ανα 1000 στροφες και μετα υπολογιζεις τι γινεται στις 3000 ή οπου αλλου εσυ γουσταρεις -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
μπορεις ομως να κανεις και το αλλο να πας πχ με 6η και 2000 σαλ και να δεις ποσα χλμ εχεις
το κανεις /2 και εχεις τα χλμ ανα 1000 στροφες και μετα υπολογιζεις τι γινεται στις 3000Αν ειναι να το κανεις ολο αυτο γιατι να μην πας με 6η και 3000 στροφες να δεις ακριβως ποσα χιλιομετρα εχεις?
-
σωστο κι αυτο
γιατι μπορει να του βγουν 120 και να μη θελει να παει τοσο μεσα στην αθηνα
ή μπορει να θελει ωρα να ανεβασει.. (υπερβολικος )
θα του ελεγα να παει με 6η και 1000 , αλλα σε μερικους δεν αρεσει να οδηγουν με τοσο χαμηλες στροφες και ετσι ειπα μια μεση λυσησε αυτο το βιντεακι παντως βλεπουμε ενα υποτιθεμενο 120αρι να πιανει τελικη (και βαλε ) και να μην ξεπερναει τις 5500
αρα δε θα ειναι και τοσο κοντες οι σχεσεις του (ή η 6η τουλαχιστον )
http://www.youtube.com/watch?v=j_sJEBnP ... re=related -
Με τις σχεσεις κιβωτιου/διαφορικου και τις διαστασεις των τροχων μπορεις να υπολογισεις ακριβως την ταχυτητα του οχηματος σε δεδομενες στροφες για καθε σχεση...αν ειναι να βγεις στον δρομο γιατι να κανεις πολλαπλασιασμους και διαιρεσεις? Απλα πιανεις τις στροφες με την σχεση που θες και βλεπεις την ταχυτητα!
-
αν ειχα το αυτοκινητο στα χερια μου βρε παιδια θα ηξερα . μιλαω για το diesel στα 1600 με 120 αλογα το οποιο εχω παραγγηλει. δεν νομιζω να πηγαινει στις 6500 στροφες πετραιλεο βλεπεις. ε? οσο για τελικη 195 λεει το 'χειρογραφο'
http://www.fiat.gr/main/home.cfm?pageid ... ersion=941
-
Ρε παιδια οταν αλλαζετε ταχυτητα απο 1η σε 2α με χαμηλες στροφες ακουτε ενα θορυβο καπως μεταλικο,σαν να σκαλωνει ο λεβιες η' το κιβωτιο η' κατι να χτυπαει δεν ξερω πως να το περιγραψω;Επισης εναν τριγμο απο τη πορτα πισω απο το συνοδηγο η' απο τη κλειδαρια η' απο το μεντεσε της πορτας ειναι δεν μπορω να το εντοπισω;Ειδικα το πρωτο με καιει
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ρε παιδια οταν αλλαζετε ταχυτητα απο 1η σε 2α με χαμηλες στροφες ακουτε ενα θορυβο καπως μεταλικο,σαν να σκαλωνει ο λεβιες η' το κιβωτιο η' κατι να χτυπαει δεν ξερω πως να το περιγραψω;Επισης εναν τριγμο απο τη πορτα πισω απο το συνοδηγο η' απο τη κλειδαρια η' απο το μεντεσε της πορτας ειναι δεν μπορω να το εντοπισω;Ειδικα το πρωτο με καιειΣτα πρώτα 150 χιλιόμετρα αυτό που λές μια φορά μόνο το 'ψιλο'πρόσεξα αλλά από 2α σε 1η σε αργή κίνηση (πόσο γρήγορα γυρνάει ο Μαϊστόροβιτς; ε ακόμα πιο αργά πήγαινα). Όσο για το θέμα των τριγμών στο τέλος της διαδρομής, εντός πόλης δηλαδή με κλειστά παράθυρα, σαν κάτι να ψιλοάκουσα να πω την αλήθεια αλλά από τη δικιά μου πλευρά όχι από του συνοδηγού, χωρίς να μπορέσω να το εντοπίσω. Δεν πανικοβάλομαι ακόμα. Μετά την 28η θα πάω από το συνεργείο και αν συνεχίζεται (και ενοχλεί) θα το αναφέρω.
-
προβληματίζομαι με τα λάστιχα του αυτοκινήτου και θέτω το εξής θέμα.
είμαι αισίως στα 14.000χλμ. και σκέφτομαι να κάνω αλλαγή μπρος-πίσω τα λάστιχα.
το αυτοκίνητο φοράει τα continental sport contact 2. είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τα λάστιχα.
τα μπροστινά, είναι λίγο πριν την μέση της ζωής τους, έτσι φαίνονται σε μένα, ενώ τα πίσω είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
στην fabia, το τηρώ και αλλάζω τα λάστιχα μπρος-πίσω, και το 'φάγωμα' στα λάστιχα γίνεται ομοιόμορφο.απλά σε τέτοια διάσταση, και σε τέτοιας φιλοσοφίας αυτοκίνητο, όπως είναι το bravo μου το 150αρι,αμα το κάνω, οι ζάντες αλουμινίου, μετά απο τέτοια κίνηση χρειάζονται ζυγοστάθμιση? στην fabia ποτέ δεν έχω κάνει ζυγοστάθμιση μετά την αλλαγή μπρος πίσω, και ποτέ δεν μου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.
δεν πιστεύω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, και πρέπει να ανατρέξω στο βιβλίο του κατασκευαστή για το αν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.εσείς θα κάνατε αυτην την αλλαγή, στο δικό σας bravo??
-
με μια σούμα από τα προηγούμενα ποστς το bravo 150 έχει 10 μέσα στην πόλη, 9 με 150, 7.5 με 130 και 7 με 120... δε συμφωνώ (ούτε τα περιοδικά) με τις μετρήσεις αυτές αλλά το αφήνουμε στην άκρη για την ώρα...
Saxo-1100 δεν συμφωνείς από ιδία πείρα, έχεις δηλαδή το 150αρι bravo εσύ ή κάποιος γνωστός σου ή το λες επειδή έτσι έχεις διαβάσει στα περιοδικά ή απλά πιθανολογείς ότι έτσι είναι? Απλά ρωτάω από προσωπικό ενδιαφέρον (έχω κλείσει ένα sport) και επειδή απ' όσα γράφονται στο topic τα πράγματα δεν φαίνονται τόσο τραγικά όσο τα αναφέρουν τα περιοδικά...
-
ρε qsis σωστή παρατήρηση αλλά θα ήθελα να τσεκάρεις πόσα χλμ βγάζεις εσύ με 6η και πόσα το bravo....
άλλο να στροφάρεις 3000 για 140 και άλλο 4000...τέσπα η ένστασή μου για το bravo πιο πολύ έχει να κάνει με την αναντιστοιχία τιμών που δίνουν περιοδικά και τιμές που ακούω εδώ και τιμές που βλέπω στο spritmonitor...
Από πότε οι καταναλώσεις των περιοδικών είναι ενδεικτικές;
Στο δικό μου μέτραγαν 9.5λ/100 μέση κατανάλωση και εγώ έχω 6.5-7 το πολύ.
ΥΓ: Άλλη δουλειά από το να τρολάρεις σε θέματα με ιταλικά αυτοκίνητα δεν έχεις να κάνεις;
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
προβληματίζομαι με τα λάστιχα του αυτοκινήτου και θέτω το εξής θέμα.είμαι αισίως στα 14.000χλμ. και σκέφτομαι να κάνω αλλαγή μπρος-πίσω τα λάστιχα.
το αυτοκίνητο φοράει τα continental sport contact 2. είμαι πολύ ικανοποιημένος απο τα λάστιχα.
τα μπροστινά, είναι λίγο πριν την μέση της ζωής τους, έτσι φαίνονται σε μένα, ενώ τα πίσω είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
στην fabia, το τηρώ και αλλάζω τα λάστιχα μπρος-πίσω, και το 'φάγωμα' στα λάστιχα γίνεται ομοιόμορφο.απλά σε τέτοια διάσταση, και σε τέτοιας φιλοσοφίας αυτοκίνητο, όπως είναι το bravo μου το 150αρι,αμα το κάνω, οι ζάντες αλουμινίου, μετά απο τέτοια κίνηση χρειάζονται ζυγοστάθμιση? στην fabia ποτέ δεν έχω κάνει ζυγοστάθμιση μετά την αλλαγή μπρος πίσω, και ποτέ δεν μου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.
δεν πιστεύω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, και πρέπει να ανατρέξω στο βιβλίο του κατασκευαστή για το αν επιτρέπει μια τέτοια κίνηση.εσείς θα κάνατε αυτην την αλλαγή, στο δικό σας bravo??
Εγώ στη Delta έκανα το μπρος - πίσω στα 13,5K χλμ και εννοείται ότι πρέπει να κάνεις και ζυγοστάθμιση.
Έχω τα Primacy HP και είχα παρατηρήσει σε οριακές καταστάσεις να γλυστράνε περισσότερο από την αρχή.
Μετά την αλλαγή όλα καλά.
Ζυγοστάθμιση κάνω πάντα, σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω, κάθε χρόνο και σε κάθε αλλαγή ελαστικών με καινούρια κάνω και ευθυγράμμιση. -
Πανο το manual λεει οτι προκειμενου να παραταθει η χρηση των ελαστικων να γινεται αλλαγη μπρος - πισω αλλα να παραμενουν τα ελαστικα στην ιδια μερια.Οποτε εγκρινει και ο κατασκευαστης.
-
Πανο το manual λεει οτι προκειμενου να παραταθει η χρηση των ελαστικων να γινεται αλλαγη μπρος - πισω αλλα να παραμενουν τα ελαστικα στην ιδια μερια.Οποτε εγκρινει και ο κατασκευαστης.Ακριβώς.
Η ζυγοστάθμιση πάνω από 20 ευρώ δεν πάει, οπότε καλά είναι να γίνει συγχρόνως με το μπρος - πίσω. -
Μιας και είμαι στο στρώσιμο, λέω να μοιραστώ την εμπειρία μου εδώ και να ακούσω γνώμες, προτάσεις κλπ. Κατ' αρχάς το Bravo Emotion 1.4 με τα 120 σίγουρα δεν είναι ένα σπορ κοντράδικο αμάξι. Φυσικά και το ήξερα αυτό. Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι ακόμα και με 300 μόλις χιλιόμετρα στο trip, με τον κινητήρα δηλαδή σχετικά 'σφιχτό' όπως θα περίμενα (πράγμα που φαίνεται στις καταναλώσεις), θα μπορούσε να έχει τέτοια αντίδραση στο γκάζι και τέτοια επιτάχυνση σιτς 4η-5η-6η. Συγκεκριμένα με 4η από τις 2500 στροφές, πήγε σε dt/2 στις 4000 (Εγνατία) ενώ αντιστρόφως όταν άφησα απότομα γκάζι (όχι δεν άκουσα τσουφ), επανήλθε ομαλότατα στις 2500. Αυτό το έκανα ακόμα και πάνω σε ελαφρά στροφή στην Εγνατία (χωρίς κόσμο ούτε μπρος ούτε πίσω) και αυτό τραίνο στη γραμμή του. Το σημείο όμως που έμεινα τελείως γκα, ήταν όταν από τις 2500 και 6η (περίπου 120 χλμ) με λίγο παραπάνω από μισό γκάζι (ποτέ στην όλη διαδικασία δεν το σανίδωσα) έφτασε σχετικά εύκολα 4500 και 180 χλμ χωρίς να το δείξει, χωρίς να λαχανιάσει, και σταθερότατα. Βέβαια όλο αυτό το πάτα άσε συνέχεια (με 4η-5η-6η στην Εγνατία) φάνηκε να ενοχλεί την κατανάλωση. Αυτό όμως ακόμα δεν το δίνω σημασία. Πάντως το αμάξι είναι για τα δικά μου μέτρα ένα 'κυριλέ γρηγορούτσικο' που ξέρω πως αχρείαστο νά ναι θα με βοηθήσει είτε με γκάζι, είτε με τις απίστευτες φρενάρες του. Το μόνο που με χαλάει προσωρινά είναι ο όγκος του και η κακή ορατότητα από το πίσω τζάμι. Ο όγκος του γιατί 9 χρόνια τώρα με 3,5 και 3,8 μέτρα αμάξι, άντε και ένα γκολφ 4 για κάτι περιπτώσεις, ποτέ δεν είχα ούτε αγγίξει 4,3 μέτρα αραμπά. Τώρα στην πόλη ο φόβος που έχω σε στενά και στροφές ειλικρινά δεν λέγεται. Μια που είπα για ορατότητα από το πίσω τζάμι, δύο παρατηρήσεις: 1ον, Οι πλαϊνοί καθρέφτες, παρόλο που παράγουν λίγο (όχι πολύ) θόρυβο στο ταξίδι, είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ. 2ον, αυτό το park ντεμέκ assist που φοράει απ' τη μάνα του μέχρι τώρα περισσότερο με μπερδεύει (συχνά χτυπάει επειδή οι πλαϊνοί αισθητήρες ίσως βρίσκουν πεζοδρόμιο ή τοίχο) παρά με διευκολύνει. Αλλά που θα πάει θα το συνηθίσω κι αυτό. Πάντως σε γενικές γραμμές είμαι κατευχαριστημένος μέχρι τώρα και βλέπω πως αν εξαιρέσουμε πως δε θάλεγα όχι σε 30 παραπάνω άλογα (δεν το έκανα εν γνώσει μου) είναι όχι απλά ένα τιμιότατο αμάξι αλλά ένα ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΜΑΞΙ άσχετα με τα λεφτά του.
-
Ο χρήστης Panos272 έγραψε:
Πανο το manual λεει οτι προκειμενου να παραταθει η χρηση των ελαστικων να γινεται αλλαγη μπρος - πισω αλλα να παραμενουν τα ελαστικα στην ιδια μερια.Οποτε εγκρινει και ο κατασκευαστης.
Ακριβώς.
Η ζυγοστάθμιση πάνω από 20 ευρώ δεν πάει, οπότε καλά είναι να γίνει συγχρόνως με το μπρος - πίσω.ευχαριστώ παίδες και τους δύο για την άμεση απάντηση!
όντως είναι όπως τα λέτε μιας και στο manual λέει ότι η αλλαγή συνιστάται ανα 10 με 15.000 χιλιόμετρα, και τα λάστιχα να πηγαίνουν μπρος πίσω , αλλά απο την ίδια μεριά.
πάνε272, θυμάμαι το post, σου στο θέμα της delta, και είχες πει ότι με το που έκανες την αλλαγή είχε μεγάλη διαφορά.
θα το τολμήσω το βήμα! ευχαριστώ!!προς nevrodion, καλωσήρθες και καλά χιλιόμετρα!!
σε καταλαβαίνω μιας και εγώ στην εγνατία οδό, βλέπω ότι το αυτοκίνητο κάνει την διαφορά και είναι το φυσικό οτυ περιβάλλον, εγώ έχω το 150αρι sport.
τις ανηφόρες τις κάνει ευθείες και τα ανοίγματα του είναι !!όσο για τον όγκο του, θα το συνηθίσεις, είναι πολύ εύκολο στον χειρισμό του.
όσο για το parking control, και αυτό θέλει συνήθεια, πιάνει τα πάντα, απο πεζοδρόμιο μέχρι άνθρωπο, αλλά θέλει προσοχή, μιας και όταν κάνεις όπισθεν και κάνεις σχετικά γρήγορα έχει αργή ανταπόκριση, άμα κάνεις αργά και σταθερά όπισθεν για να παρκάρεις θα σε καθοδηγήσει πιο καλά.
-
Εχω κανει μια ερωτηση σχετικα με ενα θορυβο απο το σασμαν στην αλλαγη απο 1η σε 2α μηπως το κανει σε κανεναν αλλο αυτο;Ειναι φυσιολογικο δηλαδη η εχω καποιο προβλημα;Να σημειωσω οτι δεν το κανει παντα αυτο το κανει μονο οταν περναω απο το νεκρο για να βαλβ 2α και δεν τη βαζω κατευθειαν.Δεν ξερω αν καταλαβαινεται τι εννοω;Προς θεου δεν εννοω καρφωτη απλα για κλασματα δευτερολεπτου μενω στο νεκρο!
-
Εχω κανει μια ερωτηση σχετικα με ενα θορυβο απο το σασμαν στην αλλαγη απο 1η σε 2α μηπως το κανει σε κανεναν αλλο αυτο;Ειναι φυσιολογικο δηλαδη η εχω καποιο προβλημα;Να σημειωσω οτι δεν το κανει παντα αυτο το κανει μονο οταν περναω απο το νεκρο για να βαλβ 2α και δεν τη βαζω κατευθειαν.Δεν ξερω αν καταλαβαινεται τι εννοω;Προς θεου δεν εννοω καρφωτη απλα για κλασματα δευτερολεπτου μενω στο νεκρο!το δικό μου δεν κάνει κανέναν θόρυβο.
μήπως να πας να στο κοιτάξουν να σου φύγει η ιδέα γιατί δεν πιστεύω να είναι τίποτα.όταν συγκρίνω πάντως το κιβώτιο ταχυτήτων της fabia με το bravo, είναι μέρα με νύχτα, μιας και είναι διαφορετικής φιλοσοφίας.
το μεν της fabia είναι φοβερά γρήγορο και κοντό, σαν joystic, σε σύγκριση με αυτόυ του bravo, που έχει μεγαλύτερες σχέσεις και είναι πιο αργό σαν κιβώτιο, ενώ του skoda είναι σπιρτάτο, δεν σκαλώνει σχεδόν πουθενά.
στην αρχή νόμιζα και εγώ ότι είχα προβλημα αλλά όπως είπα και πιο πάνω διαφορετικ΄ς φιλοσοφίας κιβώτιο-κινητήρας.
Fiat Bravο 2007