-
Ούτε όμως και στα 30,000χλμ. Κάπου γύρω στα 10-15,000χλμ αν θες να εξασφαλίσεις τη μακροζωία και την καλή λειτουργία του κινητήρα.
-
Αν θελετε μακροζωια ανα 7500 χιλιομετρα η το πολυ ανα 10000...δεν υπαρχει λαδι που κραταει την αντοχη του για 30000 χιλιομετρα!
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Αν θελετε μακροζωια ανα 7500 χιλιομετρα η το πολυ ανα 10000...δεν υπαρχει λαδι που κραταει την αντοχη του για 30000 χιλιομετρα!Επειδη καποια μελη εχουν παει τα λαδακια τους για ελεγχο σε χημειο στο τελος του κυκλου τους και τα λαδια εχουν βρεθει αθικτα με ολες τις ιδιοτητες... μην παιρνεις ορκο!
-
30,000 χλμ σε turbo είναι αυτοκτονία.
1-2 φορές θα είναι ΟΚ , μετά τα 60,000 χλμ όμως θα τραβάς τα μαλλιά σου . -
Έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες! Σκατά στους Ιταλούς, Γερμανούς, Ιάπωνες και άλλους μηχανολόγους που φάγανε τα νιάτα τους στα καλύτερα πανεπιστήμια και στα τμήματα έρευνας κι εξέλιξης αυτοκινητοβιομηχανιών με τεράστια τεχνογνωσία... εμείς ξέρουμς καλύτερα πόσο αντέχουν τα λάδια!!!
-
Δηλαδη με λιγα λογια μου λετε οτι στη FIAT δεν ηξεραν οτι φτιαξαν τουρμπο κινητηρα,δεν δοκιμασανε τα λαδια του που δεν αντεχουν για 30000χλμ. και οταν ηρθε η ωρα φτιαξανε ενα manual για την πλακα τους και γραψανε μεσα μ@λ@κιες . Πλακα μου κανετε ρε παιδια;;;;;; Εαν το ξεκωλιαζεις αντε να τα αλλαξεις στα 20 -25000 αλλα οχι και καθε 7500,5000 η' καθε 800 μετρα μη τρελλαθουμε.
-
εγω τα αλλάζω κάθε 10k.. ούτε πολλά ουτε λιγα.
-
Αν οδηγεις μεσα στην αθηνα θα κανεις 30000χλμ σε 3-4 χρονια.
εγω τα αλλαζω μια φορα τον χρονο και οτι γινει εγινε
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Αν οδηγεις μεσα στην αθηνα θα κανεις 30000χλμ σε 3-4 χρονια.εγω τα αλλαζω μια φορα τον χρονο και οτι γινει εγινε
Αυτό το προβλέπει και ο κατασκευαστής. Σου λέει χ χιλιόμετρα ή 1-2 έτη. Το να αλλάζουμε συχνότερα από το προβλεπόμενο κάνει καλό... στον λαδέμπορα της γειτονιάς μας!
-
Κόλπα του μάρκετινγκ είναι τα 30,000χλμ. Πάρε ένα μοτέρ και άλλαζέ του λάδια κάθε 30,000χλμ και όταν φτάσει στα 120,000 ανοιξέ το και δες τι καταπόνηση έχει φάει. Δεν είναι μόνο θέμα χιλιομέτρων αλλά και πόσες κρύες εκκινήσεις έχει κάνει ο κινητήρας και σε τι κλίμα. Η υγρασία της ατμόσφαιρας καταστρέφει το λάδι συν ότι δημιουργεί νιτρικό και νιτρώδες οξύ στον θάλαμο. Επιπλέον μην ξεχνάμε και την στάχτη που μένει στο θάλαμο είτε από την ποιότητα της βενζίνης είτε από τα μικροσκοπικά σκουπίδια που περνάνε από την εισαγωγή. Όλα αυτά ξεπλένωνται από το λάδι.
-
Συμφωνω με αλλαγες ανα διαστηματα που προτεινει ο κατασκευαστης.
Σε ποιες συνθηκες οδηγησης ομως ισχυουν οι αλλαγες στα 30.000χλμ?Ο ιδιος ο κατασκευαστης δεν προτεινει συχνοτερη αλλαγη εαν συναντονται συγκεκριμενες συνθηκες οδηγησης.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σε ποιες συνθηκες οδηγησης ομως ισχυουν οι αλλαγες στα 30.000χλμ?Ο ιδιος ο κατασκευαστης δεν προτεινει συχνοτερη αλλαγη εαν συναντονται συγκεκριμενες συνθηκες οδηγησης.
Όλοι ταξιτζήδες είστε και πάτε 1η-2α συνέχεια; Σε νορμάλ συνθήκες ισχύουν τα διαστήματα του κατασκευαστή. Ένας μέσος όρος αυτοκινητοδρόμου-επαρχιακού-πόλης δηλαδή. Και εξάλλου υπάρχει και το χρονικό όριο του κατασκευαστή (1 έτος συνήθως). Εγώ πάντως μετά από 6 χρόνια και 135.000 χιλιόμετρα, με αλλαγές κάθε 20.000 όπως ορίζει ο κατασκευαστής, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όλοι ταξιτζήδες είστε και πάτε 1η-2α συνέχεια; Σε νορμάλ συνθήκες ισχύουν τα διαστήματα του κατασκευαστή. Ένας μέσος όρος αυτοκινητοδρόμου-επαρχιακού-πόλης δηλαδή. Και εξάλλου υπάρχει και το χρονικό όριο του κατασκευαστή (1 έτος συνήθως). Εγώ πάντως μετά από 6 χρόνια και 135.000 χιλιόμετρα, με αλλαγές κάθε 20.000 όπως ορίζει ο κατασκευαστής, δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Aπο το εγχειριδιο της 159:
Εσυ πως μεταφραζεις την προταση του κατασκευαστη?
-
Έτσι ακριβώς όπως είπα παραπάνω. Διαδρομές μέσα στην πόλη (1η-2α), ρελαντί (ταξί, αυτοκίνητα αστυνομίας κλπ) επιβάλουν έλεγχο λαδιών και ίσως αλλαγή νωρίτερα. Και εναλαμβάνω... ταξιτζήδες είστε όλοι;
-
Εγώ σε ενάμησι μήνα που έχω το αυτοκίνητο έκανα 13200 χιλιόμετρα...
Το 90% σε ταξίδια.
Δε πρόλαβα να αλλάξω τα λάδια ακόμα αλλά προγραμματίζω την πρώτη αλλαγή λαδιών στα 15.000km.Για το service μάλλον κοντά στα 25.000 βλέπω να το κάνω.
Ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα. -
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Εγώ σε ενάμησι μήνα που έχω το αυτοκίνητο έκανα 13200 χιλιόμετρα...μήπως έπρεπε να εχεις πάρει το diesel?
-
Τελος παντων ο καθενας κανει οτι θελει με το αυτοκινητο του. Εγω θα ακολουθησω τις οδηγιες του κατασκευαστη και σε περιπτωση που χρειαστει να κουβαλησω η' να ρυμουλκησω η' οτιδηποτε που θα το ταλαιπωρησει τοσο πολυ τοτε θα αλλαξω λαδια νωριτερα οπως λεει ο κατασκευαστης.Τα υπολοιπα δεν τα βρισκω σωστα γιατι το μονο που θα κανω θα ειναι να ξοδευω λεφτα για κατι που δεν υπαρχει λογος.Απλα θα ηθελα να μου πει καποιος ποσο πολυ μπορει να χρησιμοποιει το αυτοκινητο του μεσα στη πολη που να θελει 20000χλμ νωριτερα αλλαγη λογω αυτης της ταλαιπωριας.
-
πω πω αμαν αδελφακι μου κολησατε με τα λαδια.
υπαρχει και ο δεικτης ,τον βγαζετε και αμα τα δειτε πολυ σκουρα και πολυ πηχτα τα αλλαζετε.
οπως λοιπον βγαζετε τον δεικτα,βαζετε το μεσαιο δαχτυλακι πανω του και περνετε μια μικρη ποσοτητα λαδιου και την χαιδευετε για να καταλαβετε ποσο πηχτα ειναι.
το πρωι ομως που ειναι κρυα . -
Ο χρήστης stred έγραψε:
Εγώ σε ενάμησι μήνα που έχω το αυτοκίνητο έκανα 13200 χιλιόμετρα...
μήπως έπρεπε να εχεις πάρει το diesel?
Θα έπρεπε...
Σε λίγο καιρό όμως θα ελλατωθούν οι μετακινήσεις μου και θα ηρεμήσει και το αυτοκινητάκι μου. -
ρε canonis, εσύ είσαι πραγματκός χιλιομετροφάγος.
ακριβώς τόσα έχω μετά απο έξι μήνες!!σίγουρα όμως τα έχεις απολαύσει περισσότερο απο όλους!! όλα σε εθνική τα έκανες και είναι μαγεία το αυτοκίνητο σε τέτοιο έιδος δρόμου!!
τα πρώτα λάδια τα άλλαξα στα 10.000χλμ.
απο την αντιπροσωπεία μου είπαν ότι βιάζομαι πολύ, μιας και μπορώ να τα αλλάζω όπως ορίζει ο κατασκευαστής, δηλαδή ανα 30.000χλμ.αλλά μηχανικός μέσα απο την φιατ, μου είπε καλύτερα ανα 15.000 χλμ. λόγω τούρμπο.
τώρα μιας και το ξεκίνησα έτσι, θα τα αλλάξω ξανά στις 20.000χλμ, στις 30.000χλμ με το σέρβις, και μετά θα κάνω αλλαγές ανα 15.000χλμ.
πάντως τα λάδια στην πρώτη αλλαγή ήταν ακόμα 'ξανθά', με μια δόση έλαφριάς μαυρίλας.
Fiat Bravο 2007