-
χθές γυρνώντας απο ταξίδι και έχοντας ζεσταθεί τα λάστιχα πολύ καλά και έχοντας φτάσει αισίως τα 1.450 χλμ αποφάσισα να το γυρίσω απο ορεινή διαδρομή με αρχική ανηφορική διαδρομή 30χλμ+ και άλλα τόσα κατηφορική, γεμάτο με όλων των ειδών τις στροφές.
πρώτη φορά σε τέτοιου είδους διαδρομή, μιας και μέχρι τώρα μόνο εθνική το περπάτησα.με μια λέξη, άψογα, το φιατ έμπαινε φοβερά στις στροφές, κρατούσε χωρίς να με τρομάξει πουθενά, και για πρώτη φορά είδα να ανάβει το λαμπάκι του esp, σε 3-4 περιπτώσεις.
στην αρχή φοβόμουνα αλλά όσο πήγαινε ανέβαιναν η μ.ο.τ. και η αδρεναλίνη και το αυτοκίνητο μου έδινε απίστευτη αίσθηση ασφάλειας!!
δεν με φόβισε πουθενά και μπορώ να πω ότι το παραδέχτηκα, ιδιαίτερα στην ανηφόρα όπου τα λάστιχα είχαν 'βεζουντάρει' το αυτοκίνητο στην άσφαλτο και η δύναμη δεν έλειπε πουθενά, αντίθετα περίσσευε.
στην κατηφόρα η διαδρομή κύλησε πιο γρήγορα και σε κάποια σημεία έκοβα για να 'ξεζαλιστώ' λίγο! πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό μιας και ούτε ώς συνοδηγός ζαλίζομαι!! στην συγκεκριμένη διαδρομή ήμουν μόνος.
βεβαία η παραπάνω, γνωστή, διαδρομή εγινε σε δρόμο που δεν συνάντησα ούτε ένα αυτοκίνητο, και γενικά πρώτη φορά πήγα τόσο γρήγορα, δεν είμαι αυτού του στυλ, αλλά με προκαλεί το αυτοκίνητο να το γνωρίσω!!δίκιο έχει ο stred
Ο χρήστης stred έγραψε:
αν έχω ενα παράπονο είναι πως το αμάξι σε προκαλέι να τρέχειςκαι θέλει προσοχή και σύναιση το γκάζι του γιατί πας πιο γρήγορα, ακόμα και όταν δεν το θές. πάντως την παραπάνω διαδρομή θα αργήσω να την επαναλάβω γιατί είμαι για νορμάλ διαδρομές, απλά καλό είναι να ξέρεις τα όρια του αυτοκινήτου σου, που στην προκειμένη περίπτωση είναι πιο ψηλά απο τα δικά μου.
Υ.Γ. τα φρένα του σε συνδιασμό με ζεστά λάστιχα ακινητοποιούν το αυτοκίνητο σε χρόνο dt, προσοχή στις μασέλες, ξεκολάνε άνετα σε ένα γρήγορο και απότομο φρενάρισμα!!!
-
Το αυτοκίνητο έχει τεράστια περιθώρια πρόσφυσης και με τα πατήματά του σου δίνει μεγάλη αίσθηση αφάλειας. Αλλά για αυτόν τον λόγο θέλει προσοχή και σύναιση γιατί αυτή η αίσθηση σε ξεγελάει και ανεβάζεις υψηλές ταχύτητες και να είστε σίγουροι πως οι νόμοι του Newton δεν ξεγιελιούνται...
-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
χμε μια λέξη, άψογα, το φιατ έμπαινε φοβερά στις στροφές, κρατούσε χωρίς να με τρομάξει πουθενά, και για πρώτη φορά είδα να ανάβει το λαμπάκι του esp, σε 3-4 περιπτώσεις.
στην αρχή φοβόμουνα αλλά όσο πήγαινε ανέβαιναν η μ.ο.τ. και η αδρεναλίνη και το αυτοκίνητο μου έδινε απίστευτη αίσθηση ασφάλειας!!Εάν επιτρέπεται τι έκανες και σου άναψε το λαμπάκι? Γιατί δεν το ΄χω δει ποτέ αναμμένο. Με τις πάντες πήγαινες?
-
Ο χρήστης skoupas έγραψε:
Εάν επιτρέπεται τι έκανες και σου άναψε το λαμπάκι? Γιατί δεν το ΄χω δει ποτέ αναμμένο. Με τις πάντες πήγαινες?καταρχήν το esp μου άναψε μόνο στην ορεινή διαδρομή που έκανα,
πολύ απλά το παρατήρησα να επεμβαίνει στις περιπτώσεις , π.χ. όταν μπήκα με παραπάνω χιλμ σε στροφή διαρκείας, σχετικά κλειστή, που στο τελείωμα της να κλείνει κάπως πιο απότομα.
ή σε στροφή διαρκείας, που να είναι ομοίομορφη και να μπαίνω σ΄αυτήν όπως έρχομαι!δεν χρειάζεται να το κάνεις! και εγώ έτσι όπως το σκέφτομαι, 'ξέφυγα' με αυτη την συμπεριφορά μου!! δεν είμαι περήφανος για την χθεσινή μου βόλτα.
επίσης απόλυτο δίκιο έχει ο φίλος που λέει
Το αυτοκίνητο έχει τεράστια περιθώρια πρόσφυσης και με τα πατήματά του σου δίνει μεγάλη αίσθηση αφάλειας. Αλλά για αυτόν τον λόγο θέλει προσοχή και σύναιση γιατί αυτή η αίσθηση σε ξεγελάει και ανεβάζεις υψηλές ταχύτητες και να είστε σίγουροι πως οι νόμοι του Newton δεν ξεγιελιούνται...
αμα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το είχα όταν ήμουν 20 χρόνων, με τα μυαλά πάνω απο το κεφάλι, δεν ξέρω σε ποιό χαντάκι θα με βρίσκαν,
ευτυχώς το αγόρασα 10 χρόνια μετά που και παράπάνω εμπειρία και πείρα έχω στην οδήγηση και κυρίως το μυαλό μέσα στο κεφάλι.το αυτοκίνητο πρέπει να το σεβαστείς και όχι να το φοβηθείς.
τελικά μου αρέσει να πηγαίνω απλά σβέλτα όταν έχω 'δικο' μου δρόμο, πάντα προσαρμόζομαι στις συνθήκες κίνησης, και τελικά να κινούμαι με σεβασμό προς τους άλλους.
-
6.000 χιλιόμετρα και δεν μου έχει ανάψει ποτέ το esp! Μάλλον είμαι πολύ !
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
6.000 χιλιόμετρα και δεν μου έχει ανάψει ποτέ το esp! Μάλλον είμαι πολύ !πίστεψε με, για να λειτουργήσει το esp, πρέπει να προσπαθήσεις, ακόμη και σε έναν δρόμο με πολύ στροφιλίκι!
απλά το αυτοκίνητο όπως είπαμε έχει πολύ υψηλά στάνταρ οδικής ασφάλειας!τουλάχιστον ξέρω ότι τα όρια του είναι πολύ πιο ψηλά απο τα δικά μου!!
χωρίς αυτό να σημαίνει οτι θα βάλω σκοπό να τα ξεπεράσω, γιατί μετά αρχίζουν τα δύσκολά, και δεν έχω σκοπό να ρισκάρω ούτε στο παραμικρό την σωματική μου ακεραιότητα και το ίδιο το αυτοκίνητο προκαλώντας το κάποια ζημιά.
μου αρέσουν οι νορμάλ καταστάσεις. -
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
τουλάχιστον ξέρω ότι τα όρια του είναι πολύ πιο ψηλά απο τα δικά μου......και σε προκαλεί να τα ξεπεράσεις (έως ένα σημείο πάντα ε!!!)
-
ιταλικο αμαξι ειναι ,τι ψαχνουμε τωρα να βρουμε.
-
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
τουλάχιστον ξέρω ότι τα όρια του είναι πολύ πιο ψηλά απο τα δικά μου...
...και σε προκαλεί να τα ξεπεράσεις (έως ένα σημείο πάντα ε!!!)
ίδρωσα ώσπου να τα φτάσω τα όρια του, άμα τα έφτασα δηλαδή γιατί μου άναψε μόνο σε κλειστές διαρκείας στροφές,
σε πιο ανοιχτές στροφές, σε πολλές περιπτώσεις΄μπορούσα να δώσω κι΄ άλλο, αλλά είχα ήδη 'ξεφύγει' κσι δεν είχε επέμβει καθόλου το esp.
δεν θέλω να τα ξεπεράσω γιατί μετά ώσπου και άμα το μαζέψω, θα έχει φτάσει το σκατό στην κάλτσα απο τον φόβο!!! -
στα 7.700χλμ μια φορά μου έχει ανάψει το ESP σε μια στροφη που είχε γλίτσα-λάσπη κάτω.. την είχα δεί αλλά μπήκα άγαρμπα μεν, ελεγχόμενα δε απο περιέργεια πως θα συμπεριφερθεί το αμάξι.. με ικανοποίηση είδα πως μόλις πήγε να φύγει το πίσω μέρος το ESP το διόρθωσε ακαριαία και ακολούθως μπήκε το antispin μην αφήνοντας το αμάξι να χαζοσπινιάρει στην έξοδο της στροφής..
αλλη φορά δεν μου έχει ξανανάψει γιατι..:
- γενικά δεν εμπιστεύομαι τα ηλεκτρονικά συστήματα οπότε προσπαθώ να οδηγώ στο όριο πριν ενεργοποιήθουν..
- σε ανοιχτό δρόμο κατά 99% έχω και άλλο κόσμο στο αμάξι και δε μου φταίνε τίποτα..
βέβαια ψάχνω και γω μια ευκαιρία να το δοκιμασω λίγο στα οριά μου όπως ο πάνος αλλά δε μου έχει δωθεί..
στα 20 μου βέβαια θα ήμουν όλη νύχτα έξω μαζί του.. τώρα που πατάμε τα 30 αστα βράστα..ευτυχώς.
-
Σε καλή αφαλτο πρέπει να κάνεις χοντράδα για να μπει το ESP. Στους ελληνικούς κωλόδρομους όμως εμένα μπαίνει αρκετά συχνά. Βεβαια για να γίνει αυτό πρέπει να το πλασάρεις το αμάξι στη στροφή ή να σηκώσεις γκάζι όταν μουτρώσει (ΑSR off). Εμένα πολλές φορές με νευριάζει γιατί δε μου αφήνει να χαρώ την διόρθωση (η αλήθεια είναι ότι μια φορά με έσωσε από σίγουρο τετακέ. Όλα αυτά βέβαια σε δρόμους με μεγάλο φάρδος και μηδενική κίνηση)
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Σε καλή αφαλτο πρέπει να κάνεις χοντράδα για να μπει το ESP. Στους ελληνικούς κωλόδρομους όμως εμένα μπαίνει αρκετά συχνά. Βεβαια για να γίνει αυτό πρέπει να το πλασάρεις το αμάξι στη στροφή ή να σηκώσεις γκάζι όταν μουτρώσει (ΑSR off). Εμένα πολλές φορές με νευριάζει γιατί δε μου αφήνει να χαρώ την διόρθωση (η αλήθεια είναι ότι μια φορά με έσωσε από σίγουρο τετακέ. Όλα αυτά βέβαια σε δρόμους με μεγάλο φάρδος και μηδενική κίνηση)για να μας κάνεις τέτοια περιγραφή, σφαίρα θα το πάς και εσύ
το .....87 στην υπογραφή σου δηλώνει το έτος γέννησης σου??
αν ναι, τότε
στα 20 μου βέβαια θα ήμουν όλη νύχτα έξω μαζί του.. τώρα που πατάμε τα 30 αστα βράστα..ευτυχώς.
όπως λέει και ο stred θα είσαι σε 'φορμαρισμένη' περίοδο, μόνο προσοχή φίλε μου και όχι ακρότηττες.
εγώ δυστυχώς ή μάλλον ευτυχώς είμαι στα 30....
-
Το 87 είναι όντως το έτος γέννησης. Εντάξει εσύ 30 δε σε πήραν και τα χρόνια. Έχω δει 50ρηδες να πηγαίνουν αέρα σε ορεινές διαδρομές.. Εμένα το 'σχολείο' μου ήταν η 147 για 3 χρόνια που την είχα. Ούτε ηλεκτρονικά ούτε τίποτα. Με το Bravo δύσκολα θα την πατήσεις σε στροφή. Πιο πολύ φοβάσαι τις ευθείες...
-
Το 87 είναι όντως το έτος γέννησης. Εντάξει εσύ 30 δε σε πήραν και τα χρόνια. Έχω δει 50ρηδες να πηγαίνουν αέρα σε ορεινές διαδρομές.. Εμένα το 'σχολείο' μου ήταν η 147 για 3 χρόνια που την είχα. Ούτε ηλεκτρονικά ούτε τίποτα. Με το Bravo δύσκολα θα την πατήσεις σε στροφή. Πιο πολύ φοβάσαι τις ευθείες...σε ωραίο σχολείο πήγες!
πάντως αυτό που λες ισχύει, δύσκολα τις πατάς στις στροφές αλλά στην ευθεία μαζευει πολύ εύκολα χιλιόμετρααμα συγκρίνεις την αίσθηση που σου αφήνουν τα δύο τιμονια 147 vs bravo, πόσο χάνει το bravo??
πάντως το τιμόνι του με ικανοποιεί ιδιαίτερα. -
Στο θέμα του τιμονιού χάνει κατά κράτος το Bravo. Χωρίς να το θεωρώ όμως το τιμόνι του κακό (ειδικά με το sport είναι άνω του μέσου όρου). Της Αlfa όμως ήταν φοβερό. Πολύ άμεσο (2,2 στροφές), αρκετά πιο βαρύ και με πιο καλή αίσθηση. Βέβαια δεν έκοβε πολύ για αυτό και στο παρκάρισμα σε στενά μέρη ήθελε υπερπροσπάθεια... Διαφορά μεγάλη έχουν και στην αίσθηση των φρένων. Εκεί το 147 είναι σημείο αναφοράς. Σε θέματα ακαμψίας όμως είναι σαν να συγκρίνεις έναν βράχο (Bravo) με έναν κουτάκι αναψυκτικου (147)...
-
Στο θέμα του τιμονιού χάνει κατά κράτος το Bravo. Χωρίς να το θεωρώ όμως το τιμόνι του κακό (ειδικά με το sport είναι άνω του μέσου όρου). Της Αlfa όμως ήταν φοβερό. Πολύ άμεσο (2,2 στροφές), αρκετά πιο βαρύ και με πιο καλή αίσθηση. Βέβαια δεν έκοβε πολύ για αυτό και στο παρκάρισμα σε στενά μέρη ήθελε υπερπροσπάθεια... Διαφορά μεγάλη έχουν και στην αίσθηση των φρένων. Εκεί το 147 είναι σημείο αναφοράς. Σε θέματα ακαμψίας όμως είναι σαν να συγκρίνεις έναν βράχο (Bravo) με έναν κουτάκι αναψυκτικου (147)...έχω οδηγήσει την 156 και μου έδωσε, την ίδια αίσθηση όπως ακριβώς το περιγράφεις, αυτή την εντύπωση το τιμόνι της.
γρήγορο και στρίβεις με την σκέψη. αλλά δεν κάνει για πόλη.το τιμόνι του μπράβο έιναι βαρύ και ικανοποιητικό για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης dimidekas έγραψε:
Το bravάκι μου κατέφθασε, το είδα σήμερα στην αντιπροσωπεία(150 sport λευκό)!!!
Είχαν αρχίσει ήδη να περνάνε τον κοτσαδόρο και θα το παραλάμβανα μέχρι το τέλος της
βδομάδας, αλλά θα χρειαστεί να κάνω λίγη υπομονή ακόμη για να
με πιάσει η μείωση στα τέλη ταξινόμησης
(άντε πάρτε μιαν απόφαση ρε παιδιά να βγουν οι πινακίδες, δεν κρατιέμαι ).
Πάντως το αμάξι είναι έρωτας
Είναι απίστευτο το πόσο εντυπωσιακό είναι από κοντά, σε σχέση με τις φωτογραφίες.
Θα πρέπει να περάσουν πολλάαααα χρόνια για να λιμπιστώ άλλο αυτοκίνητο(μάλλον μέχρι να βγάλει καινούριο μοντέλο η φίατ ).
Όταν θα το πάρω με βλέπω για κανά μήνα να πίνω κάθε βράδυ το ποτάκι μου στο σαλόνι του
με το μάνιουαλ αγκαλιά (μετά τη βόλτα βέβαια )
Οδηγικές εντυπώσεις να περιμένετε δλδ κατά το πάσχα, αν και νομίζω πως το έχετε
εξαντλήσει το θέματελικά πόσο σου βγαίνει???
μόλις τώρα είδα τα χαρτιά και εμένα μου βγήκε 19.080€ με το προγραμμα της απόσυρσης της FIAT, που απο ότι είδα λίγο πριν στο επίσημο site της δεν ισχύει πια.
το έχω στην έκδοση sport με extra χρέωση 500€ το χρώμα (red maranello)
το αυτοκίνητο το πήρα στις 18/03/09.
το δικό σου θα βγει ακόμα καλύτερα στην τιμή γιατί δεν χρεώνεται το λευκό ως χρώμα.σου εύχομαι να το χαρείς και να είναι καλοτάξιδοι!
Υ.Γ.: Λάστιχα φοράει τα michelin primacy. Τι ξέρουμε γι' αυτά?
Νομίζω πως έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ μέσα -
τελικά πόσο θα σου βγει??
το δικό μου έκδοση sport σε χρώμα με χρέωση 500€(red maranello)
μου βγήκε 19.080€ με πινακίδες με το σύστημα της απόσυρσης.
το παρέλαβα στις 18/03/09.η διαφορά μας είναι, εκτός απο τα τέλη ταξινόμησης, και το ότι το λευκό ως χρώμα δεν έχει χρέωση.
καλοτάξιδο και σου εύχομαι να το χαρείς φίλε μου!
-
πηρα τις νεες τελικες τιμες για τα μοντελα φιατ απο το φιλο μας τον ιταλακια και ομολογω ειναι πολυ ελκυστικες, φαινεται ενδιαφερον το bravo αποτι βλεπω και στα σχολια σας εδω...
πχ το 1,4 120 emotion παει τωρα στα 15.690 με τις μειωσεις-εκπτωσεις.
λετε να το χτυπησω αν και δε το ειχα τοσο στα υποψην? ουτε καν στο δημοψηφισμα δε το ειχα... -
Ο χρήστης Night Rider έγραψε:
πηρα τις νεες τελικες τιμες για τα μοντελα φιατ απο το φιλο μας τον ιταλακια και ομολογω ειναι πολυ ελκυστικες, φαινεται ενδιαφερον το bravo αποτι βλεπω και στα σχολια σας εδω...
πχ το 1,4 120 emotion παει τωρα στα 15.690 με τις μειωσεις-εκπτωσεις.
λετε να το χτυπησω αν και δε το ειχα τοσο στα υποψην? ουτε καν στο δημοψηφισμα δε το ειχα...Mε κλειστα ματια
Fiat Bravο 2007