-
Ο χρήστης πανος_fabia 101 έγραψε:
ευχαριστω πολυ παιδια!!
και καλοταξιδα να είναι σε όλους σας!
προς cosygatos, απο 200αρια δεν έχω παράπονο και τα βλέπω με την fabia, με την διαφορά ότι είχα την εντύπωση πως τα 'είχα' σχετικά γρήγορα! αλλά το bravo μου έδειξε πως είναι το γρήγορο 200άρισμα!!
αυτό το ειδα και στο test-drive όπου το αυτοκίνητο όταν πέρασε τα 100χλμ/ωρα και πάτησα τέρμα το γκάζι, πραγματικά εντυπωσιάστηκα το πόσο γρήγορα άνοιξε. το έφτασα μέχρι 200χλμ/ωρα. σ΄αυτό που λές έχεις δίκιο, η εθνική έξω απο κατερίνη είναι καλή!Το ξέρω, αυτοί είναι δρόμοι. Γαμώ την ατυχία μου: Πύργος - Πάτρα... 40 ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ! Δηλ., κάθε 2 χλμ διασταύρωση. Μέχρι να πατήσω γκάζι πρέπει να κόψω. Και μετά η ειδική διαδρομή Πάτρα - Κόρινθος... Να δούμε πότε θα φτιαχτεί η καινούργια εθνική. Αλλά, μάλλον μέχρι τότε βλέπω να έχουν περάσει τόσα χρόνια που θα έχω αλλάξει αμάξι.
Να φανταστείτε πως για να δω πόσο πάει το αμάξι το πήγα σε ένα τοπικό δρόμο (Πύργος-Κατάκολο) που είναι πολύ καλύτερος από την υποτιθέμενη 'εθνική'... -
πάντως κακα τα ψέματα αυτό το αυτοκίνητο είναι ταξιδιάρικιο και οι εδώ δρόμοι πιστευω ότι του ταιριάζουν απόλυτα.
cosygatos δεν ξέρω άμα έχεις περπατήσει καμιά φορά την εγνατία οδό ή οποία είναι το κάτι άλλο, απλά προσωπικά επειδή κάνω ταξίδια και χρησιμοποιώ την εγνατία, ο δρόμος είναι φοβερός!
κάτι παρόμοιο με την αθηνων - θεσσαλονίκης, με εξαίρεση τα τέμπη τα οποία με λίγη υπομονή και σύναιση σε ένα 20λεπτο μαζί με τις στροφές του πλαταμώνα, τα έχεις περάσει και μετά ταξιδεύεις με μόνο φόβο τα ραντάρ της τροχαίας.
με λίγα λόγια είμαι λίγο πιο τυχερός απο σένα, όπου χαράς την υπομονή σου, με αυτόν τον κωλόδρομο!
τον σεπτέμβριο είχα κατέβει πάτρα για έναν γάμο, ε ο δρόμος κόρινθος - πάτρα, αν δεν κάνω λάθος, ήταν ! κρίμα!
αλλά με το bravo μπορεις να ταξιδέψεις με ασφάλεια, χαλαρά!αυτο που με απασχολέι είναι το στρώσιμο του αυτοκινήτου! εκεί και αν δεν θέλει υπομονή και σύναιση!
όσοι είστε ιδιοκτήτες, τι στρώσιμο κάνατε στο αυτοκίνητο σας και για πόσα χιλιόμετρα!! -
αυτο που με απασχολέι είναι το στρώσιμο του αυτοκινήτου! εκεί και αν δεν θέλει υπομονή και σύναιση!
Κακως σε απασχολει...! Το οδηγεις νορμαλ... απλα δεν το σκιζεις για τα πρωτα 1000χλμ... Ολα τα αλλα ειναι να χαμε να λεγαμε!
-
πάντως κακα τα ψέματα αυτό το αυτοκίνητο είναι ταξιδιάρικιο και οι εδώ δρόμοι πιστευω ότι του ταιριάζουν απόλυτα.
cosygatos δεν ξέρω άμα έχεις περπατήσει καμιά φορά την εγνατία οδό ή οποία είναι το κάτι άλλο, απλά προσωπικά επειδή κάνω ταξίδια και χρησιμοποιώ την εγνατία, ο δρόμος είναι φοβερός!Όχι, δεν έχω περάσει ποτέ από Εγνατία. Όπως είδες, από Πελοπόννησο μέχρι Β.Ελλάδα είναι μια αρκετά μεγάλη ιστορία. Λέω να ανέβω φέτος - το φύλαγα για τώρα που ολοκληρώθηκε - και που πήρα αμάξι κατάλληλο για να την 'αξιοποιήσω'!
αυτο που με απασχολέι είναι το στρώσιμο του αυτοκινήτου! εκεί και αν δεν θέλει υπομονή και σύναιση!
όσοι είστε ιδιοκτήτες, τι στρώσιμο κάνατε στο αυτοκίνητο σας και για πόσα χιλιόμετρα!!Και εγώ δεν το ψύρισα πολύ- μέχρι τα 1000χλμ πήγαινα μέχρι 4.500 σαλ και χαλαρό πάτημα στο γκάζι. Μετά τα 1000χλμ όσο πήγαινε έχωνα. Τώρα στα 2500 χλμ δεν το σκέφτομαι πλέον. Μόνο προσοχή στο turbo: να το κρυώνεις (όταν κάνεις γερά τρεξίματα) με αναμμένο κινητήρα για κανά λεπτό. Και με το sport mode δεν έκανα πολλά-πολλά: μέχρι τα 2.000 χλμ το πάταγα πολύ λίγο, και τωρα ακόμα περιμένω να ζεστάνει 100% ο κινητήρας πριν το πατήσω. Ίσως να μην έχει νόημα αλλά φύλα τα ρούχα σου...
-
στον τρόπο στρώσιματος θα συμφωνήσω μαζί σας. cosygato kai corsair.
θέλει χαλαρά να ανοίγεις τις ταχύτητες και μέχρι το όριο των 4000στρφ/λεπτό , και αφού περάσουμε το 'οριο' των 1000 χλμ. απο εκεί και πάνω κανένα πρόβλημα.
το sport μπορεί να ενεργοποιηθεί απο τα πρώτα χιλιόμετρα ή αφου γίνουν καμιά 300χλμ να ενεργοποιηθεί απο εκεί και έπειτα??cosygate, αμα το αποφασίσεις για ταξιδάκι, αξίζει να το κάνεις μια καλή διαδρομή, μακριά μεν αλλά μόνο απο χιλιομετρικής άποψης, με το κομμάτι που δώσαν το καινούργιο στο 'πέταλο' έρχεσαι ακόμη πιο γρήγορα και ξεκούραστα προς τα μέρη μας, το μόνο κακό είναι τα διόδια, , πολλά και εκνευριστικά!
-
στον τρόπο στρώσιματος θα συμφωνήσω μαζί σας. cosygato kai corsair.
θέλει χαλαρά να ανοίγεις τις ταχύτητες και μέχρι το όριο των 4000στρφ/λεπτό , και αφού περάσουμε το 'οριο' των 1000 χλμ. απο εκεί και πάνω κανένα πρόβλημα.
το sport μπορεί να ενεργοποιηθεί απο τα πρώτα χιλιόμετρα ή αφου γίνουν καμιά 300χλμ να ενεργοποιηθεί απο εκεί και έπειτα??Βάλτο ρε συ, έτσι θα καταλάβεις που κρύβονται τα 150 αλογάκια! Απλά, μη χώνεις βαθιά το πόδι στο γκάζι. Θα δεις, έχει και ένδειξη πίεσης του turbo στην οθόνη, ε, μην τη γεμίζεις πολύ, και βγάλε το μετά από λίγο. Είναι η μέρα με τη νύχτα με και χωρίς το sport...
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδό..... όταν το πάρεις πές και εσύ πόση ώρα θα χαζέθυεις το maranello....θα πάθεις ντουβουρτζα....
cosygate θα συμφωνήσω μαζί σου όπως πάντα.... αλλα γνωρίζοντας απεξω και με κλειστά μάτια την Πατρών - Κορίνθου.... είναι ένας δρόμος για ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ παίχνίδια..... ειδικά με αμάξι σαν το BRAVO.... το λέω γιατί αν κάποτε γίνει ο δρόμος 'οπως πχ η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κάμπου.... απλά δεν θες να οδηγείς..... ειδικά με το δικό μας που βάζεις 6η και δεν αλλάζεις ο ύπνος είναι εγγυημένος..... παρεπιμπτόντως Την άλλη εβδομάδα περνάω τον μπράλλο και ελπίζω να μην βρώ νταλίκα μπροστά μου χαχαχαχαχ...
Όσο αφορά τις γρατζουνιές... εννοείται οτι ζείς με αυτές.... αλλά αυτο το υλικό το μαλακό της Μαζεράτι στην έκδοση σπόρ.... παραείναι ευαίσθητο..... γρατζουνιέται με το παραμικρό.... το πλένεις μόνο με νερό κλπ κλπ..... έλεος...
-
το πρόσεξα, η ένδειξη πίεσης του turbo είναι σκέτη μαγεία!!
το καλό με το test-drive ήταν οτι ο εδω αντιπρόσωπος μου το έδωσε και είχα την ευκαιρία να το οδηγήσω εθνική, επαρχιακο και μέσα στην πόλη, ο ορισμός του test-drive. και έτσι είχα την ευκαιρία να δω το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες.
κανένα παράπονο!
το sport μεταμορφώνει το αυτοκίνητο!
τους ιταλους τους παραδέχομαι! μπορούν να σε φτιάξουν την μέρα!ευχαριστώ gaitanako!
για γρατσουνιές εννοείς, εξωτερικά ότι γρατσουνιέται με το παραμικρό???
τέτοια να μου λες να αρχίζω να προετοιμάζομαι ψυχολογικά!
άσχημο πράγμα. λόγω της δουλειας μου θα το παρκάρω και κέντρο!! ωχ!
δεν ξέρω στο δικό σου άμα έχει σκούρα κρύσταλα στις πίσω πόρτες,
ο συνδιασμός είναι φοβερός!
αυτό που μ' άρεσε ιδιαίτερα είναι ότι αλλάζει και λίγο ο χρωματισμός του αυτοκινήτου αναλόγως του καιρού. δηλαδή αν έχει ήλιο, το χρώμα 'ανοίγει', στην συννεφία ψιλοσκουραίνει, εκτός αμα είμαι τοσο πια που βλέπω ότι να ΄ναι!
συγχωρεστε έναν ερωτευμένο με το αυτοκίνητο του για όποια χαζομάρα έχω πει πιο πάνω!! -
εντωμεταξύ να αναφέρω και 2 κουλά που έχω παρατηρήσει για να δώ αν είμαι ο μόνος.... καταρχήν ο δείκτης βενζίνης..... χθες το βράδυ πχ... αφήνω το αμάξι με τον δείκτη βενζίνης ακριβώς στην μέση..... σήμερα το πρωί βάζοντας μπροστά και κάνοντας το ζέσταμα στην αρχή έδειχνε στην μέση μετά το΄ζέσταμα έπεσε κατα 1/5 του δείκτη...
Επίσης βάζοντας την δευτέρα εντός πόλης το αμάξι δίνει γκάζι μόνο του και το κρατάει ξέρω οτι τα τελευταία χρόνια σε αρκετά τούρμπο αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό στιγμιαία και σε μικρό βαθμό αλλα σε μένα παραγίνεται... ακόμα και ανηφόρα 200 μέτρα ανέβηκα με το πόδι να μην ακουμπάει το γκάζι.... -
αυτο με τον καιρό που λερς είναι μαγεία και ισχύει..... και το χρώμα είναι απίστευτό κυκλόφορώ με πανιά στο πορτμπαγκαζ...... αναφέρομαι για το πλαστικό στο εσωτερικό. και όχι το εξωτερικό...
-
στο test-drive που οδήγησα δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο.
στην fabia που έχω αμα βάλεις δευτέρα και δεν πατάς γκάζι, το αυτοκίνητο σε παέι με μια πολύ-πολύ χαμηλή ταχύτητα, χωρίς να πηγαίνει με 'λόξυγκα', αλλά να ανέβω ανηφόρα, με τίποτα!προτασή μου να το ρίξεις μια ματιά, δεν έχεις να χάσεις τίποτα!
-
και δεν του φαίνεται, να γρατσουνιέται έτσι εύκολα!
αρα θέλει προσοχή, καλά που τα λες απο τώρα, όποιος φυλάει τα ρούχα του....!!!στην αρχή έλεγα για λευκό, αλλά καλά που το μετάνοιωσα, τώρα έχω ένα favorit που θα το δώσω για απόσυρση και είναι σε λευκό, H fabia είναι σε ασημί,
είπα να βάλω λίγο χρώμα στην ζωή μου!!
και δεν βλέπω να το μετανοιώνω. -
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
cosygate θα συμφωνήσω μαζί σου όπως πάντα.... αλλα γνωρίζοντας απεξω και με κλειστά μάτια την Πατρών - Κορίνθου.... είναι ένας δρόμος για ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ παίχνίδια..... ειδικά με αμάξι σαν το BRAVO.... το λέω γιατί αν κάποτε γίνει ο δρόμος 'οπως πχ η Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος του κάμπου.... απλά δεν θες να οδηγείς..... ειδικά με το δικό μας που βάζεις 6η και δεν αλλάζεις ο ύπνος είναι εγγυημένος..... παρεπιμπτόντως Την άλλη εβδομάδα περνάω τον μπράλλο και ελπίζω να μην βρώ νταλίκα μπροστά μου χαχαχαχαχ...
Χμμμ... Έχεις δίκιο Gaitanako, θα συμφωνήσω και εγώ μαζί σου, όπως πάντα! Απλά, δεν έχει κομμάτια να τελικιάσεις, αλλά αυτό το βαριέσαι μετά από λίγο. Η αηδία είναι ο δικός μας μέχρι Πάτρα. Μπλιάχ!
Πάντως, το ότι το Bravo είναι χαλαρά το πιο όμορφο αμάξι της κλάσης του επαληθεύεται και μέσα στα fora: πόσα βλέπετε εδώ και πόσα στα άλλα μονοθεματικά fora;
Είναι ωραίο το άτιμο!
Τώρα με αυτά που λέτε ζηλεύω που δεν είχα την υπομονή να περιμένω ένα maranello red και πήρα μαύρο. Είναι καταπληκτικό σε αυτό το χρώμα, όντως. Ντάξυ, ευτυχώς καλό είναι και το μαύρο, για εμένα το αμέσως καλύτερο. -
Ο χρήστης Gaitanakos έγραψε:
Επίσης βάζοντας την δευτέρα εντός πόλης το αμάξι δίνει γκάζι μόνο του και το κρατάει ξέρω οτι τα τελευταία χρόνια σε αρκετά τούρμπο αυτοκίνητα συμβαίνει αυτό στιγμιαία και σε μικρό βαθμό αλλα σε μένα παραγίνεται... ακόμα και ανηφόρα 200 μέτρα ανέβηκα με το πόδι να μην ακουμπάει το γκάζι....
Απλα η πεταλουδα κρατα σταθερο το γκαζι για να μην σβησει οποτε εχει δυναμη να ανεβει την ανηφορα.Αν πατησεις αποτομα συμπλεκτη (την στιγμη ανεβαινεις)θα δεις οτι ανεβαινουν οι στροφες.
-
Έχει τέτοια ένδειξη και το δικό μου???
Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά??? -
Ο χρήστης akilleas έγραψε:
Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά???Ναι φιλε μου εχει...πειραξε λιγο την οθονιτσα σου στο ταχυμετρο και θα το δεις...Δεν ξερω σε ποιο ακριβως μενου ειναι,θα σου πουν τα παιδια...
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Ή εγώ δεν κατάλαβα καλά???Ναι φιλε μου εχει...πειραξε λιγο την οθονιτσα σου στο ταχυμετρο και θα το δεις...Δεν ξερω σε ποιο ακριβως μενου ειναι,θα σου πουν τα παιδια...
Απλά πάτα το trip control κουμπί στο δεξί χειριστήριο μέχρι να εμφανιστούν μια σειρά από μπάρες. Μετά θα έχεις να παίζεις!
-
για να εμφανιστούν οι μπάρες του τουρμπο πρέπει να εχεις :
1.απο το μενου του αυτοκινήτου (εμφανίζονται μονο ανο είναι σταματημένο)
see radio=off
first page=engine info2.με το κουμπί του trip computer στην ανάλογη σελίδα
-
Ή να έχεις το στικάκι στο Blue&me. To ψαχνα μια μέρα, είχα βάλει να εμφανίζεται το ραδιόφωνο στην οθόνη μπροστά μου και μου έβγαζε συνέχεια το τουρμπόμετρο. Όταν το έβγαλα μου εμφάνισε το ραδιόφωνο.
-
Ενδιαφέρομαι για μεταχειρισμένο fiat bravo t-jet. Υπάρχουν οπτικές διαφορές (μέσα-έξω) μεταξύ του 120 και 150 ίππων;
Fiat Bravο 2007