-
Το τιμονι πανω απο ολα εινα θεμα γεωμετριας των αναρτησεων και οχι τοσο των στροφων απο ακρη σε ακρη ή αν ειναι υδραυλικο/ηλεκτρικο.
Βεβαια θα ηθελα απλα να διευκρινησεις τι εννοεις ιδανικο. Εχεις καποιο σημειο αναφορας, ας πουμε καποιο τιμονι αλλου αυτοκινητου? Και ποσο ειναι το κλικ.
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Βεβαια θα ηθελα απλα να διευκρινησεις τι εννοεις ιδανικο. Εχεις καποιο σημειο αναφορας, ας πουμε καποιο τιμονι αλλου αυτοκινητου? Και ποσο ειναι το κλικ.
ναι το σημείο αναφοράς για μένα είναι το τιμόνι της Lancia Dedra μοντέλο 98 που έχουμε που προσωπικά οτι και να έχω οδηγήσει δεν έχω βρεί καλύτερο(πιθανότατα υπάρχει,πχ η 147 απ'οτι λέγεται).. η τέλεια ισορροπία.
επίσης και το 106 μου εχει καλύτερο τιμόνι.
συγκριτικά με το kia cee'd είναι στα ίδια επίπεδα απλα στο μπραβο πάνω σε χαλαρές στροφές 'ξαλαφρώνει' σε κάποιο σημείο σαν να προσπαθεί η ηλεκτρική υποβοήθηση να σε..βοηθήσει πολύ
θεωρώ πως η φιατ θα επρεπε να είχε ακούσει τα παράπονα και τα σχετικά τεστ και με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού να το έκανε πιο 'αναίσθητο-σφιχτό'.. αυτό άλλωστε είναι το πλεονέκτημα του ηλεκτρικού απο του υδραυλικού.. αλλάζεις μερικές παραμέτρους στο λογισμικό και το βελτιώνεις εύκολα και γρήγορα.
οσο για το πόσο είναι το κλικ δε ξέρω να σου απαντήσω ακόμα.. το 106 και την dedra τα έχω παει στα ορια μου οπότε μπορώ να πω σίγουρη γνώμη.. οταν μετα το στρώσιμο πάω και το bravo εκεί θα μπορώ να πω πόσο απέχει με ή χωρίς το sport πρόγραμμα.
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Μπορεί παρακαλώ κάποιος κάτοχος να δώσει το πλάτος και το μήκος του χώρου αποσκευών?μηκος χ πλατος χ υψος = 80χ100χ56 το υψος είναι μετρημένο μέχρι εκει που κλείνει η εταζέρα.
-
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!
-
Όντως υπάρχει ένα θέμα με το τιμόνι το οπίο το λες μαλακό για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Με το sport σίγουρα έχεις αισθητή διαφορά αλλά εμένα πάλι δε με ικανοποιεί. Ίσως γιατί το προηγούμενο αμάξι μου ήταν η 147.. Για μένα πάντως πιο ενοχλητική είναι η αίσθηση των φρένων παρά το τιμόνι που είναι ωστόσο γρήγορο και σαφές.
-
Ο χρήστης nikolas87 έγραψε:
Όντως υπάρχει ένα θέμα με το τιμόνι το οπίο το λες μαλακό για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Με το sport σίγουρα έχεις αισθητή διαφορά αλλά εμένα πάλι δε με ικανοποιεί. Ίσως γιατί το προηγούμενο αμάξι μου ήταν η 147.. Για μένα πάντως πιο ενοχλητική είναι η αίσθηση των φρένων παρά το τιμόνι που είναι ωστόσο γρήγορο και σαφές.για πες περισσοτερα για τα φρενα...
-
Δεν έχει καμία σχέση αυτό που λεω με την φήμη ενός γνωστού περιοδικού. Σε απόδοση είναι τέλεια. Δεν κουράζονται εύκολα αλλά απλά δεν έχουν την ξυραφένια απόκριση και αίσθηση που είχαν αυτά της 147 (τα οπoία ήταν πολύ χειρότερα σε απόδοση). Η αίσθησή τους είναι απλά στο μέσο όρο.
-
εμένα τα φρένα με ικανοποιούν πολύ σε αίσθηση.. είναι απο τις λίγες φορές που οδήγησα νέο αυτοκίνητο και μπορώ και φρενάρω ακριβώς με τον τρόπο που θέλω.. ειδικά απο την στιγμή που το αμάξι το πήρα σαν μεσαίο sport μοντέλο και όχι σαν hot hatch είμαι 1000% ευχαριστημένος.
οπως και να'χει σε όλα τα αμάξια αν το ψάξεις κάτι θα βρείς.
-
Είναι θέμα σε τι έχεις συνηθίσει.. Ούτε το 147 είναι hot hatch.. Ίσα ίσα το Bravo 150 θεωρείται γρήγορο hatch.
-
Είναι θέμα σε τι έχεις συνηθίσει.. Ούτε το 147 είναι hot hatch.. Ίσα ίσα το Bravo 150 θεωρείται γρήγορο hatch.αυτό που εννοούσα είναι πως μόνο αν είχα πάρει κάτι τύπου corsa opc θα ήθελα κοφτερά φρένα πχ.. απο την δικιά μου οπτική τα μαλακά προοδευτικά φρένα ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα του αμαξιού.οπως και να'χει συμφωνώ απόλυτα, είναι θέμα σε τι έχεις συνηθίσει.
-
Tα φρενα για μενα ειναι υπεροχα και σε αποδοση και σε αισθηση.
Μεγια και καλοριζικο το αμαξι stred!
Κατα την γνωμη μου πρεπει να ενεργοποιησεις το Sport και να μην περιμενεις να φτασεις τα 2000χλμ.Βεβαιως μην αρχισεις να το πηγαινεις κοφτες το αμαξι αλλα ενεργοποιησε το για να συνηθιζει η τουρμπινα και σε αυτο το mode οπου και μεγαλυτερη πιεση σηκωνει και ανεβαζει πιεση πιο γρηγορα.
Μετα τα πρωτα 500χλμ δουλευε και το σπορ. -
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Tα φρενα για μενα ειναι υπεροχα και σε αποδοση και σε αισθηση.
Μεγια και καλοριζικο το αμαξι stred!
Κατα την γνωμη μου πρεπει να ενεργοποιησεις το Sport και να μην περιμενεις να φτασεις τα 2000χλμ.Βεβαιως μην αρχισεις να το πηγαινεις κοφτες το αμαξι αλλα ενεργοποιησε το για να συνηθιζει η τουρμπινα και σε αυτο το mode οπου και μεγαλυτερη πιεση σηκωνει και ανεβαζει πιεση πιο γρηγορα.
Μετα τα πρωτα 500χλμ δουλευε και το σπορ.ευχαριστώ ftskamins!
ναι το σκέφτομαι ν'αρχίσω να το χρησιμοποιώ το sport προγραμμα,το έβαλα 1-2 φορές δοκιμαστικά με σταθερή ταχύτητα για να δω την αίσθηση στο τιμόνι..
..άλλωστε έχω φτάσει τα 700km και με τις διακοπές των χριστουγέννων στάνταρ θα περάσω τα 1000 !απο τα potenza είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι τώρα, λίγο παραπάνω θόρυβο που έκαναν μου φαίνεται πως έστρωσαν κάπως..
το αμάξι πάντως είναι πολύ ψαρωτικο στη σπορ έκδοση , στην δουλειά έρχονται πολλοί και με ρωτάνε, γενικά κάνει φοβερή εντύπωση.. οι περισσότεροι μάλιστα δεν το ξέραν καν πλεονέκτημα να μην κυκλοφορεί πολύ
-
Καλά, σε τροχιακό σταθμό δουλεύεις?
-
Ο χρήστης (Α)θανάσης έγραψε:
Καλά, σε τροχιακό σταθμό δουλεύεις?ε..δεν ασχολόνται όλοι(και κυρίως όλες ) τόσο με τ'αμάξια
ρε συ ftskamins ούτε το δικό μου έχει λευκά όργανα.. τελικά τα σταμάτησαν έτσι? ή μας πιάσαν κώτσους?
ενα άλλο καλό που πέτυχα είναι πως τελικά το δικό μου έχει για τους πίσω επιβάτες υποβραχιόνιο με θήκη και ποτηροθήκες.. φαίνεται κατασκευάστηκε πριν η φιατ το καταργήσει στην σπορ έκδοση!
-
Τα λευκά όργανα όντως καταργήθηκαν (τα απεχθάνομαι προσωπικά)...
-
ναι οντως καταργηθηκαν και πρεπει να ημουν απο τους πρωτους που του ηρθε το αμαξι με μαυρο καντραν.
Ομορφα τα ασπρα φιλε ομως δεν εβλεπες την τυφλα σου αμα εξω ειχε ηλιο.Εχουν βαλει και αυτοι τοσο κολλητα τα νουμερα που νομιζω οτι ειμαι σε καμια πορσε!!!
Πως τους ηρθε να βαλουν στο κεντρο του καντραν τα 160+ χλμ/ωρα????
Παντως ειναι ομορφα.
Και το δικο μου πισω εχει το υποβραχιονιο με τις ποτηροθηκες αν και ειχαν ανακοινωσει οτι το σταματανε στην εκδοση σπορ.Μαλλον θα τους κραξανε και τελικα το συνεχισανε.
Ποιες ειναι οι εντυπωσεις σου απο το σπορ προγραμμα?
Εγω στην αρχη ειχα μεινει μ@λ@κ@ς.Τωρα μαλιστα,σκεφτηκα,αυτο ειναι ιταλικο αμαξι με 150 τουρμπισια αλογα αλλα τελικα ειναι ενοχλητικο το τοσο ευαισθητο γκαζι στο μποτιλιαρισμα οποτε συνηθως παω χωρις το κουμπι πατημενο.Τα βραδια ομως αλλαζει ο Μανωλιος και βαζει το προγραμμα αλλιως!!!
Επισης φιλε μου εγω βγαζω σχεδον παντα το ASR γιατι μου εχει τυχει 2 φορες να θελω να περασω γρηγορα κανα φαναρι και επειδη μου εκοβε το σπινιαρισμα το αμαξι δεν πηγαινε βημα.Η διαφορα ειναι αξιοσημειωτη με το ASR οff.Πειραματισου και πες μου. -
Με το sport ακόμη και μετά από ένα χρόνο ακόμη μένω μ@λ@κ@ς. Απίστευτη απόκριση γκαζιού. Με το ASR off οπως λέει και ο ftskamins έισαι πιο γρήγορος αν έχει καλή άσφαλτο και γενικά το αμάξι είναι πιο παιχνιδιάρικο αλλά τα λάστιχα μπορει να τα αφήσει όλα κάτω... Σπινάρει με 3η σε μέτρια άσφαλτο!! Και ειδικά σε στροφή αν προσπαθήσεις να επιταχύνεις λίγο νωρίτερα θα σπιναρεις και θα έχεις υποστροφή ισχύος. Γι΄ αυτό προσοχή με το ASR.
-
...ειδικά σε στροφή αν προσπαθήσεις να επιταχύνεις λίγο νωρίτερα θα σπιναρεις και θα έχεις υποστροφή ισχύος. Γι΄ αυτό προσοχή με το ASR.Το τίμημα της μπροστινής τουρμποκίνησης
-
Παντα με προσοχη οταν δεν εχουμε ASR!!!!
Τι να πουν ομως και οι παλιοτεροι με uno turbo,renault 5,punto gt κτλ.
Εμεις εκτος απο τα ηλεκτρονικα εχουμε και ενα λαστιχο 225!!!!!!! να μας βοηθαει. -
Λοιπόν δοκίμασα σήμερα αρκετά το σπορ πρόγραμμα.. μαμησέ τα και αφησέ τα!ευτυχώς που δε πήρα το απλό!
ΔΕΝ είναι οτι θα το χρησιμοποιώ καθημερινά, ουτως ή αλλιώς στην κίνηση το ελαφρύ τιμόνι είναι πολύ πιο ξεκούραστο..
ΑΛΛΑ δίνει τέτοια ροπή στις μεσαίες στροφές που πραγματικά σε ξαφνιάζει.. απίστευτο για αμάξι 1.5 τόνο(με 3 άτομα μέσα μάλιστα).
Διάβαζα και γω σε διάφορα τεστ πως ο κύριος λόγος να πάρεις την σπορ έκδοση είναι το κουμπάκι και δε το πίστευα...και όμως..Γενικά το αμάξι αν το κρατάς στην καλή του περιοχή είναι ταχύτατο.Με το ASR off θα πειραματιστώ μετά το στρώσιμο.
Fiat Bravο 2007