-
Καμία σχέση με ντίζα (δεν υπάρχει και ντίζα στο σύστημα, πέρα από το χειρόφρενο). Αυτός έχει πρόβλημα με τον διακόπτη των φρένων πάνω στο πεντάλ. Όπως πολλά αμάξια, όταν πατάς φρένο ο εγκέφαλος κάνει cut-off (οπότε και μύτη τακούνι γιοκ) άρα γκάζι γιοκ.
Δεν έχεις τπτ να χάσεις αν τους το περιγράψεις και τους ζητήσεις να σου αλλάξουν τον διακόπτη. Και να μην στον περάσουν στην εγγύηση, δεν πειράζει, πάνω από 10 ευρώ δεν νομίζω να κάνει... -
κοιτωντας εχθες τα υγρα του ψυγειου, ειδα οτι ειχαν φτασει στο minimum μεσα σε 6000 km περιπου. συμπληρωσα 500 ml paraflu με απεσταγμενο νερο.ειναι φυσιολογικο?
το εχει αντιμετωπισει κανεις απο εσας? -
Ο χρήστης nikosbeverly έγραψε:
κοιτωντας εχθες τα υγρα του ψυγειου, ειδα οτι ειχαν φτασει στο minimum μεσα σε 6000 km περιπου. συμπληρωσα 500 ml paraflu με απεσταγμενο νερο.ειναι φυσιολογικο?
το εχει αντιμετωπισει κανεις απο εσας?Εχεις διαρροη καπου .-
Τα υγρα του ψυγειου χρονια να περασουν, στην θεση τους παραμενουν εφοσον ειναι ολα καλα.
-
Ο χρήστης nikosbeverly έγραψε:
το εχει αντιμετωπισει κανεις απο εσας?Αφου το γεμισες τσεκαρε για διαροη. Περνα μια βολτα και απο το συνεργειο σου να το αναφερεις, αν συνεχιστει μπορει να εχεις καποια μικρη τρυπουλα και απο καπου να χανει ή ακομη και καποιο σωληνακι. Απλα παρακολουθηση εσυ.
-
Αν δεν έχεις συμπληρώσει από τότε που το πήρες, δεν είναι παράλογο να χάσει λίγη ποσότητα. Πολλά αμάξια χάνουν μια μικρή ποσότητα στην αρχή. Αν συνεχίσεις να συμπληρώνεις, τότε ναι, έχεις θέμα (και πακέτο).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν συνεχίσεις να συμπληρώνεις, τότε ναι, έχεις θέμα (και πακέτο).Καλυπτεται απο την εγγυηση. Δεν τιθεται θεμα.
-
Ασχέτως του αν καλύπτεται από την εγγύηση ή όχι, για το τρέξιμο που θα έχει δεν υπάρχει αντισταθμιστικό όφελος. Το ότι δεν θα πληρώσει για τα ανταλλακτικά/εργασία είναι εκ των ουκ άνευ.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καμία σχέση με ντίζα (δεν υπάρχει και ντίζα στο σύστημα, πέρα από το χειρόφρενο). Αυτός έχει πρόβλημα με τον διακόπτη των φρένων πάνω στο πεντάλ. Όπως πολλά αμάξια, όταν πατάς φρένο ο εγκέφαλος κάνει cut-off (οπότε και μύτη τακούνι γιοκ) άρα γκάζι γιοκ.
Δεν έχεις τπτ να χάσεις αν τους το περιγράψεις και τους ζητήσεις να σου αλλάξουν τον διακόπτη. Και να μην στον περάσουν στην εγγύηση, δεν πειράζει, πάνω από 10 ευρώ δεν νομίζω να κάνει...καλα ντιζα εγραψα διακόπτη εννοούσα..
μόλις γύρισα απο μια ακόμα δοκιμη, 80 λεπτά το παίδευα τίποτα.. ισως του πέρασε
αφου δε μπορώ να το αναπαράγω λεω να το τεσταρω λίγο ακόμα και στην αλλαγή λαδιών (λεω στα 10k) να τους το επισυμάνω να το βάλουν στο λαπτοπ να δουμε αν θα τους δειξει τπτ.
-
μην παιδευεις το αμαξι προσπαθωντας να σου τυχει....Αμα σου ξανατυχει παντως να πας να το κοιταξουν,δεν παιζουμε με γκαζι-φρενο!
Για τον φιλο με το πολυκαιρισμενο να πω πως και εγω πιστευω οτι ειναι τυχερα αυτα τα πραγματα...Μπορει να το παρεις του κουτιου και να σου βγαλει ενα καρο προβληματακια και το πιο παλιο να μην βγαλει τιποτα!
Παντως ο πωλητης ειχε δικιο για το 150 σε σχεση με το 120.Η διαφορα σε χρηματα ειναι πολυ μικρη(σε σχεση με ενα φορτωμενο 120αρι) και το ιδιο και η καταναλωση.Βεβαια το 150 μονο στην εκδοση σπορ με το κουμπακι που προσφερει χαμογελα! -
and yep.. huston we got a problem
σημερινή βραδυνή βόλτα σε χαλαρούς ρυθμους με ψιλόβροχο.. 110-120 στην αττική όδο:
1.μήνυμα ESP,ASR,Hill holder off..
2. το σβήνω το ξανανάβω... τα ίδια.
3. το σβήνω...περιμένω 2-3 λεπτά.. το ξανανάβω.. ολα καλά
4. απο κει και πέρα και μέχρι να γυρίσω σπίτι μου κάνει συχνά-πύκνα τα συμπτώματα που είχα πρωτοπαρατηρήσει.. απώλεια πίεσης της τουρμπίνας και μη απόκριση στο γκάζι μέχρι να το αφήσω τελειώς και να το ξαναπατήσω.αντε τετάρτη πάμε συνεργείο να δούμε τι θα γίνει.. αυτό που με νευριάζει είναι πως μπορεί να μην το κάνει τότε και να έχουμε νεο σίριαλ.. ελπίζω στον εγκέφαλο να δείξει τι φταίει χωρίς πολλά πολλά..
Υ.Γ. περιττό να πω πως σε άλλες 2-3 βόλτες απο χθες το αμάξι δεν είχε δείξει τπτ περίεργο.. τι κουλό και τούτο..
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Όπως πολλά αμάξια, όταν πατάς φρένο ο εγκέφαλος κάνει cut-off (οπότε και μύτη τακούνι γιοκ) άρα γκάζι γιοκ.Ιδίως στα καινούργια ιταλικά (και σε άλλα), το cut-off γίνεται μόνο όταν πας να πατήσεις φρένο έχοντας ήδη το γκάζι πατημένο. Στην αντίστροφη περίπτωση, όταν δηλαδή δεν πατάς γκάζι, αλλά πρώτα φρένο και αμέσως μετά γκάζι -βλ. μυτοτάκουνο- δεν δίνεται εντολή για cut-off και ο συγχρονισμός των στροφών επιτυγχάνεται κανονικότατα. Άρα, μυτή-τακούνι παίζει, αλλά δυστυχώς δεν παίζει αριστερόφρενο (εκτός και αν αφήσεις στιγμιαία γκάζι, και προχωρήσεις την αντίστροφη διαδικασία).
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αν δεν έχεις συμπληρώσει από τότε που το πήρες, δεν είναι παράλογο να χάσει λίγη ποσότητα. Πολλά αμάξια χάνουν μια μικρή ποσότητα στην αρχή.+1
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Για τον φιλο με το πολυκαιρισμενο να πω πως και εγω πιστευω οτι ειναι τυχερα αυτα τα πραγματα...Μπορει να το παρεις του κουτιου και να σου βγαλει ενα καρο προβληματακια και το πιο παλιο να μην βγαλει τιποτα!
Παντως ο πωλητης ειχε δικιο για το 150 σε σχεση με το 120.Η διαφορα σε χρηματα ειναι πολυ μικρη(σε σχεση με ενα φορτωμενο 120αρι) και το ιδιο και η καταναλωση.Βεβαια το 150 μονο στην εκδοση σπορ με το κουμπακι που προσφερει χαμογελα!Όντως, με ~20000€ παίρνεις ένα ταχύτατο κουκλί full extra. Βάλε και την επιδότηση 2500€ που έδιναν... Τι διάολο άλλο θα ήθελα πια; Το θέμα έκλεισε-σε λίγες μέρες βγαίνουν πινακίδες και ένα μαύρο Bravo 150 Sport (με το κουμπάκι ) θα είναι δικό μου!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, σας εύχομαι καλά χιλιόμετρα! -
Ο χρήστης stred έγραψε:
...Going out wild here, αλλά μήπως πατάς το πεντάλ του φρένου τέρμα ποτέ;
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
and yep.. huston we got a problemσημερινή βραδυνή βόλτα σε χαλαρούς ρυθμους με ψιλόβροχο.. 110-120 στην αττική όδο:
1.μήνυμα ESP,ASR,Hill holder off..
2. το σβήνω το ξανανάβω... τα ίδια.
3. το σβήνω...περιμένω 2-3 λεπτά.. το ξανανάβω.. ολα καλά
4. απο κει και πέρα και μέχρι να γυρίσω σπίτι μου κάνει συχνά-πύκνα τα συμπτώματα που είχα πρωτοπαρατηρήσει.. απώλεια πίεσης της τουρμπίνας και μη απόκριση στο γκάζι μέχρι να το αφήσω τελειώς και να το ξαναπατήσω.αντε τετάρτη πάμε συνεργείο να δούμε τι θα γίνει.. αυτό που με νευριάζει είναι πως μπορεί να μην το κάνει τότε και να έχουμε νεο σίριαλ.. ελπίζω στον εγκέφαλο να δείξει τι φταίει χωρίς πολλά πολλά..
Υ.Γ. περιττό να πω πως σε άλλες 2-3 βόλτες απο χθες το αμάξι δεν είχε δείξει τπτ περίεργο.. τι κουλό και τούτο..
Ελενξε του πολους της μπαταριας μην και δεν ειναι καλα σφιγμενοι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...
Going out wild here, αλλά μήπως πατάς το πεντάλ του φρένου τέρμα ποτέ;
μπαα.. γενικά το στύλ οδήγησης μου είναι πολύ ήρεμο, ειδικά στα φρένα τώρα που το στρώνω.. φρενάρισμα πανικού έχω κάνει ενα μόνο για να τσεκάρω αν λειτουργεί το ABS.. και αυτό αφού μου το πρωτοέκανε το πρόβλημα.
είδικα χθες βράδυ επείδη εκείνη την ώρα πάλευα με το gps να καταλάβω απο που στο καλό θέλει να με πάει οδηγούσα στο πολύ χαλαρό, το φρένο είχα να το αγγίξω κανα 5λεπτο..Ελενξε του πολους της μπαταριας μην και δεν ειναι καλα σφιγμενοι.
πόλοι τους τσέκαρα, μια χαρά, γενικά κάτω απο το καπο που το έλενξα σήμερα δεν βλέπω τπτ περίεργο.. τα λάδια άψογα, ίχνος διαρροής πουθενά στα υγρά, γενικά πολύ καλή εικόνα.
τι να πω, σήμερα πάλι κανενα πρόβλημα (μισάωρη διαδρομή)..
γενικά εχω ξεψαχνίσει το μισο ιντερνετ για παρόμοιο πρόβλημα και δε βρίσκω τπτ, μα τόσοο γκαντέμης είμαι?
για turbo failure βρήκα μόνο μια περίπτωση:
http://www.fiatforum.com/bravo/170681-turbo-knackerad.html
για ESP,ASR,hill holder failure δε βρήκα τπτ..θα δούμε αυριο, η μεγαλύτερη μου ελπίδα να είναι απλα πρόβλημα της ECU και να θέλει κανα firmware update ή να έχει φύγει κανα σωληνάκι εισαγωγής..
-
http://uk.youtube.com/watch?v=wE-3wNEs_zY
γιαυτό σου λέω, είναι μυστήρια ώρες ώρες τα αμάξια...
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
http://uk.youtube.com/watch?v=wE-3wNEs_zYγιαυτό σου λέω, είναι μυστήρια ώρες ώρες τα αμάξια...
χεχε καλό, ναι είναι μυστήρια και όσο πιο πολλά ηλεκτρονικά τόσο πιο 'μαγικά' θα γίνονται
-
Φαντάσου ότι αυτό το έπαθα κατεβαίνοντας κατηφορική ευθεία διαρκείας σε βουνό που είχε καπάκι 2 κλειστές. Τέρμα φρένα και τσουπ, άρχισε να βαράει.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Φαντάσου ότι αυτό το έπαθα κατεβαίνοντας κατηφορική ευθεία διαρκείας σε βουνό που είχε καπάκι 2 κλειστές. Τέρμα φρένα και τσουπ, άρχισε να βαράει.κατί τέτοια φαντάζομαι και έχω στενοχωρηθεί..
γιατί το θέμα με τα αμάξι σου είναι να του'χεις εμπιστοσύνη.. μπορεί πχ το 106 μου να μην είχε κανένα σουπερ ντουπερ σύστημα ΑΛΛΑ δεν μου κανε ποτέ τπτ περίεργο..και μιλάμε για 10 χρόνια σκίσιμο έτσι?
αντίθετα 12 χρόνια ενα και μόνο τρακάρισμα που είχαμε με την dedra μας ηταν λόγω ελλατωματικού αισθητήρα λ που μας έκοψε γκάζι πάνω σε προσπέραση.οπότε και να το φτιάξουν το bravo αν είναι να το φοβάμαι τότε αστα να πάνε.. τελος πάντων..θα δείξει..αναλόγως και τι είδους ζημιά είναι.
Fiat Bravο 2007