-
Αν το έχεις παραγγείλει οκ! Καλή αναμονή και συ και να το χαρούμε το αμαξάκι...
-
Ο χρήστης pavlos23 έγραψε:
Τα Focus και Mazda 3 δεν είναι ένα κλικ πιο μεγάλα; Πάντως για το χρώμα, συμφωνώ. Το συγκεκριμένο μπλε είναι πραγματικά υπέροχο!
Όχι, το Bravo είναι το μεγαλύτερο hatch της κατηγορίας αν θυμάμαι καλά και με κορυφαίο χώρο αποσκευών. Στις πίσω θέσεις τα χαλάει λιγάκι. Προφανώς η Lancia Delta θα είναι αυτή που θα προσφέρει τους μεγαλύτερους χώρους μιας και θα είναι ΤΟ μακρύτερο μικρομεσαίο μακράν όταν κυκλοφορήσει.
To Mazda3 είναι το μεγαλύτερο Παύλο σε μήκος-μετά την Delta. Σε πλάτος υπερέχει το Focus με 1.839mm, καθώς και σε ύψος με 1.500mm.
Xώρο αποσκευών, όμως, έχει πράγματι μεγαλύτερο το Bravo στα 400Lt. (Η Peugeot ανακοινώνει δύο τιμές για το 308, με τη μία να ξεπερνάει τα 400Lt, αλλά η ευθέως συγκρίσιμη με των υπολοίπων είναι η κατά VDA, που ισούται με 348Lt.) -
Ουπς, έχεις δίκιο. Το Bravo μου είχε φανεί τόσο μεγάλο που ούτε καν μπήκα στο κόπο να το διασταυρώσω...
Το αρχικό προσπέκτους πάντως δεν έχει το άσπρο ως διαθέσιμο χρώμα για το T-Jet 150. Μπορεί όμως να έχει αλλάξει πλέον.
-
Κοπελια καλημερα, θα ηθελα καποιος να μου πει για το αυτοκινητο αποψεις οσο αφορα ηχομονοση στο δρομο κ αισθηση του αυτοκινητου στα ταξιδια(Σημειωση:εχω ενα Ε46 2λιτρο 2πορτο οποτε τα στανταρτ μου ειναι καπως ψηλα)
-
δε πιστευω να αφησεις το ε46 για το μπραβο...
-
Γιατί τόση νέκρα παιδιά?? Αρχίζω να ανησυχώ για το αμάξι που πήρα... Από αυτούς που το έχουν λίγο καιρό κανένα νέο σχετικά με τον κινητήρα, την κατανάλωση, γενικά κάτι θετικό ή αρνητικό για το αμάξι που δεν το ξέραμε??
-
Σήμερα το περιεργάστηκα λίγο... Εντάξει, κούκλα εξωτερικά, ωραία θέση οδήγησης, οι χώροι είναι ικανοποιητικοί, αλλά με χάλασε αρκετά το εσωτερικό από άποψη απτής ποιότητας...
-
Εμένα πάλι το εσωτερικό του μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα που είδα...ήταν ένας από τους λόγους που κατέληξα σε αυτό, όμορφο μέσα-έξω δηλαδή. Τώρα αν εννοείς τα υλικά οκ μπορεί να μην είναι κορυφαίας ποιότητας αλλά δεν υστερούν κιόλας από τα υπόλοιπα σε αυτά τα χρήματα..τεσπα, γούστα είναι αυτα
-
no news good news...ετσι λενε οι μακελαρηδες του κοσμου..
-
Ο χρήστης zio10 έγραψε:
Γιατί τόση νέκρα παιδιά?? Αρχίζω να ανησυχώ για το αμάξι που πήρα... Από αυτούς που το έχουν λίγο καιρό κανένα νέο σχετικά με τον κινητήρα, την κατανάλωση, γενικά κάτι θετικό ή αρνητικό για το αμάξι που δεν το ξέραμε??Ε, μάλλον δεν έχει βγάλει βλάβες σε κανέναν ή/και δεν έχει φερθεί 'μη προβλεπόμενα'.
-
Ο χρήστης zio10 έγραψε:
Εμένα πάλι το εσωτερικό του μου άρεσε περισσότερο από τα άλλα που είδα...ήταν ένας από τους λόγους που κατέληξα σε αυτό, όμορφο μέσα-έξω δηλαδή. Τώρα αν εννοείς τα υλικά οκ μπορεί να μην είναι κορυφαίας ποιότητας αλλά δεν υστερούν κιόλας από τα υπόλοιπα σε αυτά τα χρήματα..τεσπα, γούστα είναι αυταΣε σχεδιασμό είναι σίγουρα πολύ όμορφο, hands-down.
-
βεβαια ισως η ελλειψη αναφορων προβληματων μπορει να οφειλεται και στο χαμηλο αριθμο πωλησεων..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Γιατί τόση νέκρα παιδιά?? Αρχίζω να ανησυχώ για το αμάξι που πήρα... Από αυτούς που το έχουν λίγο καιρό κανένα νέο σχετικά με τον κινητήρα, την κατανάλωση, γενικά κάτι θετικό ή αρνητικό για το αμάξι που δεν το ξέραμε??
Ε, μάλλον δεν έχει βγάλει βλάβες σε κανέναν ή/και δεν έχει φερθεί 'μη προβλεπόμενα'.
Ούτε τα long term μας έχουν κάνει κιχ ακόμα, σε καμία έκδοση. Πρέπει να έχουν περίπου 15.000 χλμ. ως τώρα. Ζημιές μηδέν, ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά faults μηδέν, τριξίματα μηδέν
drdino: το εσωτερικό δείχνει από ακριβό υλικό στο πάνω μέρος του ταμπλό και από φθηνό το κάτω. Τα υφάσματα δείχνουν ακριβά. Η αίσθηση των διακοπτών επίσης είναι καλή. Επειδή ξέρω ότι έχεις το μυαλό σου το 308 για σύγκριση, η γνώμη η δική μου μετά από συμβίωση και με τα δυο μοντέλα ως long term είναι ότι στην αφή, ίσως και στην εικόνα το 308 να φαίνεται ένα κλικ καλύτερο, στην αίσθηση των χειριστηρίων (λεβιές, διακόπτες, κουμπιά) κερδίζει το Bravo εκτός από τα ηλεκτρικά παράθυρα, και γενικά θα έπαιρνα όρκο ότι το πρώτο που θα τρίξει είναι το Πεζό. Το ανωτέρω έχει επιβεβαιωθεί και στην περίπτωση των Grande Punto και 207, μένει να δείξει ο χρόνος αν θα ισχύσει το ίδιο και στα Bravo και 308. Και βέβαια, μην βάλουμε τις τιμές στο παιχνίδι. Ένας θεός ξέρει τι σκέφτονται στην Πεζό όταν εκδίδουν τιμοκαταλόγους. Αντίθετα, το Bravo αυτή τη στιγμή είναι μάλλον το πιο value for money μικρομεσαίο στους 120 ίππους. Κι απ' τα κορεάτικα ακόμα.
-
Μπηκε ο Ντινος...
Νταξει, Krus μετραω αντιστροφα χρονο για το ποτε θα σου κανει edit τα σχόλια και θα σου στείλει WARN
-
Στο πάνω μέρος του ταμπλώ, το κομμάτι με το μαλακό πλαστικό με την περίεργη όψη είναι μια χαρά, αλλά δεν καλύπτει όλο το πάνω μέρος. Το υπόλοιπο είναι σκληρό, και δεν εννοώ το κομμάτι κοντά στο παρμπρίζ. Τώρα σε σχέση με το 308, γνώμη μου ότι το μαλακό του τελευταίου είναι καλύτερης απτής ποιότητας. Στο χαμηλό, αυτό που με χάλασε απίστευτα είναι αυτό το ηλίθιο piano black που βάζουνε πολλοί κατασκευαστές, και φωνάζει 'γρατζούνισέ με'. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, αλλά φαίνεται πολύ επιρρεπές. Επίσης, το κομμάτι μεταξύ χειριστηρίων κλιματισμού και ραδιοφώνου στα 2 εκθεσιακά ήταν υπερβολικά χαλαρό και ελαστικό. Η κεντρική κονσόλα κουνιόταν ολόκληρη, όπως παρατήρησε και ο corsair ακουμπώντας το πόδι του αριστερά, από την μεριά του συνοδηγού. Αυτό ούτε το 307 μου δεν το κάνει... Ας πει και ο κορσαίρ που τόσο μας κουνιέται τι έκανε η κεντρική κονσόλα όταν άρχισε να την κλωτσάει στο 308. Δεν ξέρω αν έπαιζε τπτ με τα συγκεκριμένα εκθεσιακά, αλλά αυτή ήταν η εικόνα που προσέλαβα εγώ. Όσον αφορά τα χειριστήρια, τιμόνι ωραίο σε αφή και υφή (παραπάνω δεν ξέρω, δεν έχω καταφέρει να οδηγήσω κανένα ως τώρα), λεβιές κλασσικός ιταλικός.
Τώρα για τριξίματα τι να σου πω. Εσείς βλέπετε στα μακράς σας ότι το 207 σκορπάει, εγώ όσα έχω γύρω μου (4 για την ακρίβεια) είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακόμα. Βέβαια κανένα δεν έχει πάνω από 60-65 χιλιάδες χλμ, οπότε είναι ένα ερώτημα αυτό. Το δικό μου πάντως με βάρβαρη χρήση (χωματόδρομους, πίστες κτλ) και 55k δεν τρίζει καθόλου.
Για την ιστορία, εγώ θέλω ένα bravo με εσωτερικό και μοτέρ 308. Και τιμή φίατ φυσικά.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για την ιστορία, εγώ θέλω ένα bravo με εσωτερικό και μοτέρ 308. Και τιμή φίατ φυσικά.
Στα εσωτερικά, είμαι κι εγώ της άποψης ότι το 308 υπερέχει σαφέστατα, και σε ποιότητα υλικών και σε συναρμογή -το αν θα δίνει αυτή την αίσθηση και σε 3-4 χρόνια και 80Κ χλμ. είναι άλλο θέμα.
Μοτερικώς, όμως, ο THP -παρά την μικρή υπεροχή του στις πολύ χαμηλές- τρώει αφθονότατο ξύλο από τον T-Jet 150 στις μεσαίες-ψηλές, ένα βασικό μέρος του οποίου βέβαια πιστώνεται και στο κοντό γρανάζωμά του. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ ασυζητητί το συνδυασμό μετάδοσης-κινητήρα του Bravo. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
...... Στο χαμηλό, αυτό που με χάλασε απίστευτα είναι αυτό το ηλίθιο piano black που βάζουνε πολλοί κατασκευαστές, και φωνάζει 'γρατζούνισέ με'. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, αλλά φαίνεται πολύ επιρρεπές. .....................Το πως θα γίνει αρκεί να μπει κάποια συνοδηγός σου και να ακουμπήσει κάτι εκεί (πχ πάει να σηκώσει την τσάντα της από το πατάκι και όπως την σηκώνει ακουμπάει το ταμπλώ)...
Μα μιλάμε το κάνουν όλες στάνταρ αυτό...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Στα εσωτερικά, είμαι κι εγώ της άποψης ότι το 308 υπερέχει σαφέστατα, και σε ποιότητα υλικών και σε συναρμογή -το αν θα δίνει αυτή την αίσθηση και σε 3-4 χρόνια και 80Κ χλμ. είναι άλλο θέμα.
Μοτερικώς, όμως, ο THP -παρά την μικρή υπεροχή του στις πολύ χαμηλές- τρώει αφθονότατο ξύλο από τον T-Jet 150 στις μεσαίες-ψηλές, ένα βασικό μέρος του οποίου βέβαια πιστώνεται και στο κοντό γρανάζωμά του. Σε κάθε περίπτωση προτιμώ ασυζητητί το συνδυασμό μετάδοσης-κινητήρα του Bravo.Aκριβώς. Και η δική μου γνώμη είναι ότι υπερέχει το 308 σε εικόνα εσωτερικού, για την αντοχή έχω αμφιβολίες. Για συνδυασμό μοτέρ-σασμάν δεν το συζητάμε καν. Ο 150άρης t-jet είναι όπως το είπε ο Pai, ρίχνει αφθονότατο ξύλο στον THP (όπως και στα διπλότουρμπα VAG με τους 140), ενώ στα σασμάν η διαφορά είναι χαώδης (6άρι vs. 5άρι και στην αίσθηση βέβαια). Τα ίδια ισχύουν και στα 120 άλογα, όπου το μπεμβεδομότερο του Πεζό είναι ένα εξαιρετικό ατμοσφαιρικό μοτέρ, αλλά δεν στέκεται δίπλα στον t-jet πουθενά. Μεγάλο μείον όλων των t-jet η κατανάλωση, ειδικά αν το οδηγείς όπως τα ατμοσφαιρικά, κάτι που δεν χρειάζεται επ ουδενί φυσικά.
-
Ακριβώς. Δεν έχω οδηγήσει το 308, αν και θα το ήθελα, αλλά από την οδήγηση των Bravo και ΤSI έχω διαπιστώσει ότι το μοτέρ του Fiat είναι άψογο. Συνεργάζεται και με ένα εξάρι σασμάν πολύ σωστά κλιμακωμένο, που χάνει λίγο όμως σε αίσθηση. Πάντως μου έχει προξενήσει έκλπηξη το εξής: ενώ το 150άρι Φίατ είναι πιο γρήγορο από ο Golf με τα 140, στα 120 άλογα συμβαίνει το αντίθετο (όπως είχα δει στο τελευταίο συγκριτικό των 4Τ)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μεγάλο μείον όλων των t-jet η κατανάλωση, ειδικά αν το οδηγείς όπως τα ατμοσφαιρικά, κάτι που δεν χρειάζεται επ ουδενί φυσικά.Ισχύει αυτό. Έχει ο ξάδερφος μου το G.Punto T-Jet και έχει να το λέει για την τσιμπημένη κατανάλωση.
Fiat Bravο 2007