-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά. Τα continental που είχα κι εμένα μου φάνηκε να φαγώθηκαν γρήγορα. Όσο για τα goodyear μου είπαν πολύ καλά λόγια αλλά είναι ευαίσθητα σε λακκούβες κλπ. Ίσως δοκιμάσω τα dunlop sport maxx rt τελικά που είναι αντίστοιχη γόμα με goodyear, περισσότερο ανθεκτικά. Θα δείξει τις επόμενες μέρες....
-
Καλημέρες.
Μου συνέβη και εμένα το κλασικό πρόβλημα με το καλυμα του χειρόφρενου.Με κατεβασμένο το χειρόφρενο αφήνει πάνω κενό 4-5 πόντους.Το θέμα είναι ότι δεν το είχα πάρει χαμπάρι και δεν μπορώ να καταλάβω το πλαστικό που λείπει που είναι οεο??
Εχει κάνει κάποιος κατι εκτός εγγύησης για να το επιδιορθώσει έστω και πρόχειρα?Επίσης κάηκαν τα φωτάκια της κεντρικής κονσόλας εκεί που είναι τα χειριστήρια του Air-condition.ελπίζω να μην θέλει λύσιμο όλη η κονσόλα.
Κάθε γνώμη ευπροσδεκτη .
Ευχαριστώ
-
Ο χρήστης anastasis_k13 έγραψε:
Καλημέρες.
Μου συνέβη και εμένα το κλασικό πρόβλημα με το καλυμα του χειρόφρενου.Με κατεβασμένο το χειρόφρενο αφήνει πάνω κενό 4-5 πόντους.Το θέμα είναι ότι δεν το είχα πάρει χαμπάρι και δεν μπορώ να καταλάβω το πλαστικό που λείπει που είναι οεο??
Εχει κάνει κάποιος κατι εκτός εγγύησης για να το επιδιορθώσει έστω και πρόχειρα?Επίσης κάηκαν τα φωτάκια της κεντρικής κονσόλας εκεί που είναι τα χειριστήρια του Air-condition.ελπίζω να μην θέλει λύσιμο όλη η κονσόλα.
Κάθε γνώμη ευπροσδεκτη .
Ευχαριστώ
Τι έκανες τελικά; Λύθηκε η κονσόλα;
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
-
Σχετικα με το Blue n Me...
Ξερω το μεγαλο ξενερωμα που εχουμε φαει ολοι μας, αφ'ενος με τη μη υπαρξη λειτουργιας ffw και rwd ΚΑΙ την μη υποστηριξη Α2DP, να λειτουργει δλδ το ηχοσυστημα του αυτοκινητου μας σαν συστημα αναπαραγωγης του ηχου απο το κινητο μας. Γνωριζω οτι υπαρχουν καποιες εφαρμογες με παρα πολυ απογοητευτικα αποτελεσματα. Πιστευα λοιπον πως μοναδικη λυση θα ηταν καποια συσκευη streaming μεσω bluetooth, προς καποιο gadgetaκι το οποιο θα συνδεοταν στη usb θυρα μας και θα αναπαρηγαγε τον εισερχομενο ηχο ως mp3. Εψαξα ολο το ebay να βρω καποιον κινεζο που θα πουλαει κατι τετοιο μα δε βρηκα τπτ.
Σημερα, εντελως τυχαια, μου ερχεται mail απο ιντερνετομαγαζο εδω στην Ισπανια με προσφορα το gadgetακι αυτο!!!!!
Η λειτουργια που προσφερει ειναι αστεια και πολυ περιορισμενη, μα ειναι ακριβως αυτο που ψαχνουμε. Για καλη σας τυχη, εχει (πιθανοτατα ο ιδιος πωλητης) μαγαζι και στο ebay με international shipping. Εγω παρηγγειλα ενα, αυριο λογικα θα παραλαβω... το δοκιμαζω και σας λεω εντυπωσεις!!!! -
Μια και η συζήτηση είναι γύρω από το Blue and Me, θα ήθελα να ρωτήσω κι εγώ κάτι.
Έχει δοκιμάσει κανείς τη λειτουργία της εφαρμογής Torque (free) για android; Πρόσφατα, με ένα απλό bluetooth OBD2 adapter που αγόρασα από το DX.com κατάφερα να συνδέσω το κινητό μου με την ECU του αυτοκινήτου. Παράλληλα, είχα και σύνδεση με το Blue and Me. Αυτό όμως που συνειδητοποίησα είναι ότι δεν μπορούσα να ακούσω ή να ακουστώ σε μια εισερχόμενη ή/και εξερχόμενη κλήση. Δεχόμουν δηλαδή κανονικά την κλήση, απαντούσα, αλλά ....σιωπή! Πάντα βέβαια σε σύνδεση με το torque.
Έχει κανείς καταφέρει να τρέχει το torque και να μην έχει προβλήματα στις κλήσεις;
-
Παιδια θελω την γνωμη σας για οποιον γνωριζει, αλλαξα χθες λαδια και φιλτρο (Bravo 1.4 t-jet 150hp) και ενω πριν ειχα βαλει 5w-40 Α3/B4 τωρα αποφασισα να βαλω τα σωστα αυτα που οριζει ο κατασκευαστης και εβαβα 5w-40 C3. Το θεμα μου ειναι οτι εχω την εντυπωση οτι εχει χασει σε επιταχυνση, παιζει το λαδι να σχετιζεται με τις επιδοσεις του κινητηρα, θα μπορουσε να γινει κατι τετοιο? Χθες νομιζα οτι ισως ειναι η ιδεα μου αλλα και παλι σημερα που το πηγα μια βολτα ειδικα για να το ξανατεσταρω και να το πατησω λιγο, εχω την εντυπωση οτι εχει χασει ενα 15% (αν μπορω να πω ενα νουμερο) της αποδοσης.
-
Παιδιά καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και το bravo καλύπτει τα κριτήρια που θέλω. Δηλαδή http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5428240/Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!
-
Ο χρήστης peteglamgr έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και το bravo καλύπτει τα κριτήρια που θέλω. Δηλαδή Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:- Η κατανάλωση εντός πόλης (επαρχιακή) και με πολλή συντηρητική οδήγηση θα μου πάει πάνω 7λτ/100 πιστεύετε; Οδηγώ πολύ συντηρητικά, πάνω από τις 2000-2500 στροφές δεν πάω εκτός αν πρόκειται για εθνική οδό
- Υπάρχι\ει κάποιο αξιοσημείωτο πρόβλημα με το αυτοκίνητο;
- Το έχει δει κανείς αυτό ? ---> http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5428240/
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις!
-
Κατά τη γνώμη μου, η κατανάλωση θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 7l/100km, θα είναι διψήφια. Με αυτόματο κιβώτιο και επιλογή eco(nomy), στην Αθήνα (σταμάτα-ξεκίνα) γράφω 12l/100km το λιγότερο. Σε συνθήκες ηπιότερης κίνησης, μπορεί να φτάσω τα 9-10l/100km, ποτέ όμως παρακάτω.
-
Στα 4,5 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο, να χτυπήσω ξύλο, δεν είχα κανένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.
-
Είναι λυπηρό πόσο γρήγορα χάνει σε αξία το αυτοκινητάκι μας. Ίσως έχει να κάνει με τις υψηλές για τα σημερινά δεδομένα καταναλώσεις. Βέβαια, με αυτή την τιμή, το αγοράζεις, δίνεις άλλα 900 ευρώ για υγραεριοκίνηση κι έχεις μέσο κόστος χιλιομέτρου (τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια) 0,07€. Για το συγκεκριμένο, στις ιδιαιτερότητες αναφέρει και bluetooth, κάτι που δεν ισχύει. Για τα χιλιόμετρα, νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει κανείς αν είναι πραγματικά.
Δηλαδή εγώ που έχω 35.000km πρέπει να πείσω κάποιον ότι δεν είμαι ο Σαμαράς;
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και το bravo καλύπτει τα κριτήρια που θέλω. Δηλαδή >Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:- Η κατανάλωση εντός πόλης (επαρχιακή) και με πολλή συντηρητική οδήγηση θα μου πάει πάνω 7λτ/100 πιστεύετε; Οδηγώ πολύ συντηρητικά, πάνω από τις 2000-2500 στροφές δεν πάω εκτός αν πρόκειται για εθνική οδό
- Το έχει δει κανείς αυτό ? ---> http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5428240/
-
Κατά τη γνώμη μου, η κατανάλωση θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 7l/100km, θα είναι διψήφια. Με αυτόματο κιβώτιο και επιλογή eco(nomy), στην Αθήνα (σταμάτα-ξεκίνα) γράφω 12l/100km το λιγότερο. Σε συνθήκες ηπιότερης κίνησης, μπορεί να φτάσω τα 9-10l/100km, ποτέ όμως παρακάτω.
-
Στα 4,5 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο, να χτυπήσω ξύλο, δεν είχα κανένα πρόβλημα, μικρό ή μεγάλο.
-
Είναι λυπηρό πόσο γρήγορα χάνει σε αξία το αυτοκινητάκι μας. Ίσως έχει να κάνει με τις υψηλές για τα σημερινά δεδομένα καταναλώσεις. Βέβαια, με αυτή την τιμή, το αγοράζεις, δίνεις άλλα 900 ευρώ για υγραεριοκίνηση κι έχεις μέσο κόστος χιλιομέτρου (τουλάχιστον για τα επόμενα 3 χρόνια) 0,07€. Για το συγκεκριμένο, στις ιδιαιτερότητες αναφέρει και bluetooth, κάτι που δεν ισχύει. Για τα χιλιόμετρα, νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να διαπιστώσει κανείς αν είναι πραγματικά.
Δηλαδή εγώ που έχω 35.000km πρέπει να πείσω κάποιον ότι δεν είμαι ο Σαμαράς;
Στο κλίμα της εποχής είμαστε βλέπω...
Μάλλον πρέπει να αλλάξεις το ποστ και αντί για Σαμαράς να βάλεις Σπυράγγελος(όνομα κ αυτό...) Λυκούδης! Επίσης, μπορούμε να βάλουμε κ εμείς ντεντέκτιβ να δούμε αν τα χιλιόμετρα που λες είναι αληθινά! -
Ο χρήστης carcaroth έγραψε:
Άν τα χιλιόμετρα είναι πραγματικά,εγώ είμαι η Φουρέιρα...
A, παρεμπιπτόντως, ντροπή σου!!!!
-
Τον ποδοσφαιριστή εννοούσα!
Λοιπόν, αφού έψαξα, βρήκα ποιος είναι ο Λυκούδης που γράφεις. Εγώ νόμιζα άλλον Λυκούδη. Μπέρδεμα μεγάλο ... Τελικά είσαι πολύ προχωρημένος!
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Τον ποδοσφαιριστή εννοούσα!Λοιπόν, αφού έψαξα, βρήκα ποιος είναι ο Λυκούδης που γράφεις. Εγώ νόμιζα άλλον Λυκούδη. Μπέρδεμα μεγάλο ... Τελικά είσαι πολύ προχωρημένος!
χαχαχα, όντως έγινε μπέρδεμα! Στα σοβαρά τώρα, το αυτοκίνητο μπορεί όντως να έχει τόσα χιλιόμετρα.
Εγώ το έχω 5 χρόνια και έχω κάνει μόλις 31000χλμ....Οπότε αν το πήρε αυτός το '08, ε δεν είναι πολλά... -
Ο χρήστης peteglamgr έγραψε:
Ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου και το bravo καλύπτει τα κριτήρια που θέλω. Δηλαδή Αυτά που θέλω να ρωτήσω είναι:- Η κατανάλωση εντός πόλης (επαρχιακή) και με πολλή συντηρητική οδήγηση θα μου πάει πάνω 7λτ/100 πιστεύετε; Οδηγώ πολύ συντηρητικά, πάνω από τις 2000-2500 στροφές δεν πάω εκτός αν πρόκειται για εθνική οδό
1.Κατανάλωση εντός,επαρχιακής, πόλης μέσος όρος 9L/100 στο δικό μου 120άρι με χειροκίνητο κιβώτιο.
2.Κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τα χιλιόμετρα που εγώ έχω δυανύσει (μοντέλο 4ος/2008) εώς σήμερα είναι 38.000 πραγματικά χιλιόμετρα αλλά είναι το δεύτερο αυτοκίνητο στην οικογένεια.
Απο όσα έχω ακούσει δεν θα σου πρότεινα μετατροπή σε υγραεριοκίνηση,άλλωστε το κόστος κοντά στα 900€ αντιστοιχεί σε περίπου 600 λίτρα βενζίνη (με1,5€/λίτρο). -
Ο tjet ειναι απο τα πιο αξιοπιστα μοτερ, δεν παθαινει τιποτα. Αλλα εχει θεματα με το υγραεριο. Εχουν ακουστει πολλα μετα την τοποθετηση υγραεριου.
Οι ,ηχανικοι βεβαια που εχω ρωτησει πενε οτι αν τον δουλευεις ,ε υγραεριο και νορμαλ ταχυτητες δεν εχει θεμα. Αλλα πρεπει να τον δουλευεις και συχνα βενζινη σε ψηλες στροφες για να λιπαινεται ο κινητηραε και κυριως οι βαλβιδες. -
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Ο tjet ειναι απο τα πιο αξιοπιστα μοτερ, δεν παθαινει τιποτα. Αλλα εχει θεματα με το υγραεριο. Εχουν ακουστει πολλα μετα την τοποθετηση υγραεριου.
Οι ,ηχανικοι βεβαια που εχω ρωτησει πενε οτι αν τον δουλευεις ,ε υγραεριο και νορμαλ ταχυτητες δεν εχει θεμα. Αλλα πρεπει να τον δουλευεις και συχνα βενζινη σε ψηλες στροφες για να λιπαινεται ο κινητηραε και κυριως οι βαλβιδες.Μπορώ να παραθέσω μόνο τη δική μου εμπειρία, από το 120άρι Bravo μου με kit της Landirenzo. Το τοποθέτησα πριν από ένα χρόνο, (τέλη Νοεμβρίου) με κόστος περί τα 1.000€ κι έχω κάνει μέχρι στιγμής 7.000km περίπου. Χωρίς να πιέζω το αυτοκίνητο (max 140km/h με υγραέριο) δεν είχα μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα. Προληπτικά, κάθε 150km ταξιδιού το γυρίζω για 5km σε βενζίνη. Το ίδιο κάνω λίγο πριν φτάσω στον προορισμό μου (έτσι με συμβούλεψε ο μηχανικός μου). Ίσως κι αυτό να μην είναι απαραίτητο, αφού το manual το μόνο που συμβουλεύει είναι κάθε 4.000-5.000km να το γυρίζω σε βενζίνη για λίγα χιλιόμετρα, για να ελέγξω τη σωστή λειτουργία του συστήματος τροφοδοσίας βενζίνης.
Η τοποθέτηση μέχρις στιγμής δεν έχει αποσβεστεί. Υπολογίζω ότι θέλω άλλα 10.000km για να συμβεί αυτό, δηλαδή πάνω από ένα χρόνο σύμφωνα με τις συνήθειές μου. Πάντως, θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που στο διπλανό χωριό υπάρχει το φτηνότερο ίσως πρατήριο στην Ελλάδα (χθεσινή τιμή 0,678€).
-
Πάντως καλά κάνεις και το γυρίζεις σε βενζίνη και για την λίπανση των βαλβίδων αλλά και του συστήματος τροφοδοσίας όπως σωστά ανέφερες. Στο περονοφόρο (κλαρκ) της δουλειάς, είχα πολύ καιρό να δουλέψω την βενζίνη και έτσι μας χαιρέτησε η αντλία καθώς ξεράθηκαν τα λάστιχά της.
-
Συμφωνω. Καλα κανεις εγω δεν το βλεπω υπερβολη. Ισα ισα το αντιθετο.
Ειναι καλο για τον κινητηρα να δουλευει μερικα χμ βενζινη πριν φτασεις στον προορισμο.Παντως ακουγεται οτι προβληματα εμφανιζονται μετα απο 50000-60000 χμ, χωρις βεβαια να ειναι γενικος κανονας.
-
Καλημέρα. Είναι να αλλάξω ιμάντες και αντλία νερού αύριο λόγω παρέλευσης 5ετίας αλλά έχω μόνο 31.000χλμ. Εφόσον θα αλλάξω αντλία νερού, πρέπει να αλλάξω και το paraflu, ε? Μόνο της selenia πρέπει να βάλω; Έχει 7€ το λίτρο από όσο έιδα στο ίντερνετ...
*Τροποποίηση: 5.2lt χρειάζεται, άρα 2.6lt απιονισμένο νερό και 2.6lt paraflu... -
Στις 31.000 που άλλαξα ιμάντες λόγω 5ετίας δεν κρίθηκε σκόπιμο απο το συνεργείο η αλλαγή αντλίας νερού,και άφησα την ίδια χωρίς κανένα πρόβλημα έως σήμερα -14 μήνες μετά.
Ο ιμάντας χρονισμού δεν είχε την παραμικρή ορατή φθορά σε αντίθαση με του δυναμού που είχε κάποιες φθορές και είχε σκληρύνει. -
Για κάποιον που ψάχνει τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητο για να το κρατήσει για πάντα (όσο αντέξει τελοσπάντων και με προοπτική οικογένειας, όχι μεγάλης), που του αρέσει το αυτοκίνητο αυτό, που ψάχνει μεταχειρισμένο
Fiat Bravο 2007