-
Οτι λαδι λεει το βιβλιο σερβις. Αν λεει 5αρι 5αρι να βαλεις. Αν σου εχει βαλει 10αρι να το βγαλει και να βαλει 5αρι.
-
Μιας και λέμε για πόρτες παράθυρα κλπ μετά το φανοποιείο(επέμβαση στην πόρτα του οδηγού) λόγω λκασσικού έλληνα μ@λάκα τύπου χτυπάω και φεύγω, το παραθύρι δεν ανεβαίνει-κατεβαίνει με το κλειδι και δεν εανεβαίνει με το παρατεταμένο πάτημα από μέσα.Μια επέμβαση στα ηλεκτρολογικα -ηλεκτρονικα κλπ κλπ θα βοηθούσε?
-
-
το αμαξι μας ειναι γουρουνι απο βαρος!!! εντυπωσιαζομαι παντως με το ποσο καλα ανταπεξερχεται ο κινητηρας μας που σερνει ολοκληρο τανκς με 1400 cc!
-
Μου φαινεται παραξενο να ειναι 200 κιλα περισσοτερο απο τα επισημα στοιχεια που δινει η Fiat. Mηπως δεν ειναι ακριβης η μετρηση στο ΚΤΕΟ?
-
καλησπερα ,
εχει βαλει καποιος υγραεριο σε bravo 150 sport ή tjet γενικα και να ειναι ευχαριστημενος ? -
Ο χρήστης konpar έγραψε:
καλησπερα ,
εχει βαλει καποιος υγραεριο σε bravo 150 sport ή tjet γενικα και να ειναι ευχαριστημενος ?Εγω. Σε sport. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, ούτως ή άλλως το αμάξι έχει αρκετή δύναμη.
Bonus (Απροσδόκητο!): γίνεται πιο 'γλυκός', με λιγότερες δονήσεις και λιγότερο θόρυβο ο (αρκετα τραχύς) t-jet.
Malus: 1) το άγχος μην καούν οι βαλβίδες γρήγορα με κάνει να μην ανεβάζω πάνω απο 3500 σαλ, άντε 4000 σε καμια προσπεραση. Έχω χάσει αρκετα την απόλαυση της οδήγησης.
2) το άγχος του αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα ζοριζεται πολύ στην πρωινή κρύα εκκίνηση. Ο μάστορας με εβαλε νε αλλαξουμε μπουζί και τώρα λέει να αλλάξουμε πολλαπλασιαστες. Η διάγνωσή του είναι σίγουρα λάθος και δε θα του κάνω τη χάρη να αλλάζουμε εξαρτήματα στην τύχη, γιατι απο forum έχω δει ότι αυτο το φαινόμενο είναι ψιλοκλασσικό και είναι θεμα ρύθμισης.Γενικα ως τωρα πολύ θετικές οι εντυπώσεις πάντως. Απο όσα έχω δει ο tjet είναι ευνοϊκός για τη μετατροπή. Βρες ενα καλο συνεργείο και προχώρα το!
-
Ο χρήστης cosygatos έγραψε:
καλησπερα ,
εχει βαλει καποιος υγραεριο σε bravo 150 sport ή tjet γενικα και να ειναι ευχαριστημενος ?Εγω. Σε sport. Σχεδόν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, ούτως ή άλλως το αμάξι έχει αρκετή δύναμη.
Bonus (Απροσδόκητο!): γίνεται πιο 'γλυκός', με λιγότερες δονήσεις και λιγότερο θόρυβο ο (αρκετα τραχύς) t-jet.
Malus: 1) το άγχος μην καούν οι βαλβίδες γρήγορα με κάνει να μην ανεβάζω πάνω απο 3500 σαλ, άντε 4000 σε καμια προσπεραση. Έχω χάσει αρκετα την απόλαυση της οδήγησης.
2) το άγχος του αν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση και ρύθμιση. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα ζοριζεται πολύ στην πρωινή κρύα εκκίνηση. Ο μάστορας με εβαλε νε αλλαξουμε μπουζί και τώρα λέει να αλλάξουμε πολλαπλασιαστες. Η διάγνωσή του είναι σίγουρα λάθος και δε θα του κάνω τη χάρη να αλλάζουμε εξαρτήματα στην τύχη, γιατι απο forum έχω δει ότι αυτο το φαινόμενο είναι ψιλοκλασσικό και είναι θεμα ρύθμισης.Γενικα ως τωρα πολύ θετικές οι εντυπώσεις πάντως. Απο όσα έχω δει ο tjet είναι ευνοϊκός για τη μετατροπή. Βρες ενα καλο συνεργείο και προχώρα το!
Ωραια!!!!!!
Αποριες τωρα:
Τι συστημα εχεις; Υγρος ή αεριος ψεκασμος;
Ποσο καιρο το εχεις; Ποσα km περιπου;
Το sport προγραμμα δουλευει; Ή μονο το τιμονι βαραινει ;
Ευχαριστω εκ των προτερων! -
Ο χρήστης konpar έγραψε:
καλησπερα ,
Ωραια!!!!!!
Αποριες τωρα:
Τι συστημα εχεις; Υγρος ή αεριος ψεκασμος;
Ποσο καιρο το εχεις; Ποσα km περιπου;
Το sport προγραμμα δουλευει; Ή μονο το τιμονι βαραινει ;
Ευχαριστω εκ των προτερων!Με εχεις καλυψει απο το ποστ στο αλλο φορουμ μονο αν το σπορτ δουλευει κανονικα πες μου.
-
Εγω το αγορασα μεταχειρισμενο τον Ιανουαριο και με υγραεριο. Ειναι το 150αρι οχι το Sport ομως. Δεν ξερω τι συστηνα φοραει γιατι ο δεικτης στο ταμπλω γραφει Landi, ξερω οι βαλβιδες πισω ειναι brc, η δεξαμενη ειναι 56αρα πολωνεζικη (εψαξα και εμαθα και ειναι απο τις καλες) , δεν εχω τσεκαρει πνευμονα η εγκεφαλο. Πρεπει να ειναι καποιο συστημα πασπαρτου, αλλα 15 χιλ χλμ που του εχω κανει κανενα απολυτως προβλημα. Ουτε κομπιασμα, ουτε τιποτα περιεργο, δεν καταλαβαινω ποτε αλλαζει απο βενζινη σε γκαζι, γενικα πολυ ευχαριστημενος. Ειχα και πριν αλλο αυτοκινητο με υγραεριο και ετσι μπορω να κανω συγκειση. Ο κινητηρας εντελως αθορυβος. Μονο μια φορα σε δυνατο φρεναρισμα σε κατηφορα και με αρκετα χιλιομετρα σαν να αλλαξε αυτοματα σε βενζινη και να εδειχνε σαν να μην υπηρχε υγραεριο ενω ηταν λιγο κατ απο το μισο. Οταν σταματησα και το εβαλα παλι μπροστα ολα ενταξει παλι. Πριν λιγο καιρο το πρωι οταν το εβαζα μπροστα σαν να δυσκολευοταν λιγο σαν να εβηχε λιγο. Το δουλεψα σκετη βενζινη μεχρι που εκαψε οτι ειχε μεσα, πρεπει να την ειχα και λιγο καιρο, εβαλα φρεσκια και απο τοτε ολα τελεια παλι. Κατα πασα πιθανοτητα ηταν η πολυκαιρισμενη βενζινη.Παντως ειμαι ευχαριστημενος , η καταναλωση ειναι στα 7 ευρω τα 100 χλμ (με την τωρινη τιμη των 85 λεπτων) και χωρις να πηγαινω και αργα αλλα συνετα.
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Εγω το αγορασα μεταχειρισμενο τον Ιανουαριο και με υγραεριο. Ειναι το 150αρι οχι το Sport ομως. Δεν ξερω τι συστηνα φοραει γιατι ο δεικτης στο ταμπλω γραφει Landi, ξερω οι βαλβιδες πισω ειναι brc, η δεξαμενη ειναι 56αρα πολωνεζικη (εψαξα και εμαθα και ειναι απο τις καλες) , δεν εχω τσεκαρει πνευμονα η εγκεφαλο. Πρεπει να ειναι καποιο συστημα πασπαρτου, αλλα 15 χιλ χλμ που του εχω κανει κανενα απολυτως προβλημα. Ουτε κομπιασμα, ουτε τιποτα περιεργο, δεν καταλαβαινω ποτε αλλαζει απο βενζινη σε γκαζι, γενικα πολυ ευχαριστημενος. Ειχα και πριν αλλο αυτοκινητο με υγραεριο και ετσι μπορω να κανω συγκειση. Ο κινητηρας εντελως αθορυβος. Μονο μια φορα σε δυνατο φρεναρισμα σε κατηφορα και με αρκετα χιλιομετρα σαν να αλλαξε αυτοματα σε βενζινη και να εδειχνε σαν να μην υπηρχε υγραεριο ενω ηταν λιγο κατ απο το μισο. Οταν σταματησα και το εβαλα παλι μπροστα ολα ενταξει παλι. Πριν λιγο καιρο το πρωι οταν το εβαζα μπροστα σαν να δυσκολευοταν λιγο σαν να εβηχε λιγο. Το δουλεψα σκετη βενζινη μεχρι που εκαψε οτι ειχε μεσα, πρεπει να την ειχα και λιγο καιρο, εβαλα φρεσκια και απο τοτε ολα τελεια παλι. Κατα πασα πιθανοτητα ηταν η πολυκαιρισμενη βενζινη.Παντως ειμαι ευχαριστημενος , η καταναλωση ειναι στα 7 ευρω τα 100 χλμ (με την τωρινη τιμη των 85 λεπτων) και χωρις να πηγαινω και αργα αλλα συνετα.Αφου δεν εχεις προβληματα και εχεις χαμηλη καταναλωση τοτε ειναι πολυ καλο. Το θεμα ειναι οι επιδοσεις αν εχουν παραμεινει ιδιες ; Και ποιος τελικα ειναι ο εγκαταστατης;
-
Δεν βλεπω διαφορα στις επιδοσεις γιατι απ'οτι βλεπω σε ψηλες στροφες εχω και καταναλωση βενζινης, πρεπει συνολικα να ειναι μισο με ενα λιτρο το πολυ στα 100 χλμ.Αυτο ειναι ομως και καλο για βαλβιδες και εδρες. Βεβαια το αγορασα και ετσι οποτε δεν μπορω να συγκρινω πριν και μετα. Οσο το ετρεξα με βενζινη, για να αδειασει και να βαλω φρεσκια, δεν παρατηρησα διαφορα, αλλα και να υπαρχει πρεπει να ειναι μικρη. Τωρα αν καποιος εχει συνηθισει να το τρεχει, εκει δεν ξερω τι γινεται. Εγκαταστατης δεν ξερω ποιος ειναι, αλλα η δουλεια φαινεται καλη.
-
Ο χρήστης konpar έγραψε:
Αποριες
Με εχεις καλυψει απο το ποστ στο αλλο φορουμ μονο αν το σπορτ δουλευει κανονικα πες μου.Δουλεύει, αλλα δεν το διανοουμαι καν να το πατησω. Ο προγραμματισμός έγινε με sport off. Αν θες κανε το δικο σου με sport on, αλλα να το αφήσεις πάντα έτσι. Κανονικά θέλει διπλό προγραμμα, και δε νομίζω ότι υπάρχουν εγκέφαλοι υγραεριου που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρα κάτι εξεζητημενο για την Ελλαδα.
-
Αποριες
Με εχεις καλυψει απο το ποστ στο αλλο φορουμ μονο αν το σπορτ δουλευει κανονικα πες μου.Δουλεύει, αλλα δεν το διανοουμαι καν να το πατησω. Ο προγραμματισμός έγινε με sport off. Αν θες κανε το δικο σου με sport on, αλλα να το αφήσεις πάντα έτσι. Κανονικά θέλει διπλό προγραμμα, και δε νομίζω ότι υπάρχουν εγκέφαλοι υγραεριου που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Είναι σίγουρα κάτι εξεζητημενο για την Ελλαδα.
Εγω θα εκανα το αντιθετο λογω τιμονιου αλλα και δυναμης .
-
Δε λέω, ωραία αυτα. Δεν μου αρέσει όμως το απότομο 'φουσκωμα' του turbo, με ενοχλεί εντός πόλης. Ασε που το manual του bravo λεει να μπαίνει για σύντομα μόνο χρονικά διαστήματα. Δεν ξέρω γιατι, ισως λόγω κατανάλωσης, οπότε είναι θεμα επιλογής μας, ισως όμως είναι θεμα μακροβιότητας του κινητήρα λόγω ανεβασμένου overboost (τα 1,3 bar νομίζω θεωρούνται αρκετα υψηλά) ή κάτι αλλο, δεν ξέρω. Ας είναι λίγο πιο αδύναμο το αυτοκίνητο, ούτως ή άλλως πάω πολύ χαλαρα πλέον, και λόγω του υγραεριου.
-
Δε λέω, ωραία αυτα. Δεν μου αρέσει όμως το απότομο 'φουσκωμα' του turbo, με ενοχλεί εντός πόλης. Ασε που το manual του bravo λεει να μπαίνει για σύντομα μόνο χρονικά διαστήματα. Δεν ξέρω γιατι, ισως λόγω κατανάλωσης, οπότε είναι θεμα επιλογής μας, ισως όμως είναι θεμα μακροβιότητας του κινητήρα λόγω ανεβασμένου overboost (τα 1,3 bar νομίζω θεωρούνται αρκετα υψηλά) ή κάτι αλλο, δεν ξέρω. Ας είναι λίγο πιο αδύναμο το αυτοκίνητο, ούτως ή άλλως πάω πολύ χαλαρα πλέον, και λόγω του υγραεριου.Τις τελευταιες μερες σκεφτομαι σοβαρα το υγραεριο για το αμαξι,.
Θελω να ειναι αξιοπιστο οπως ειναι μεχρι τωρα και να μου δωσει οικονομια. Θελω ομως να ειναι και πληρως λειτουργικο οπως το αγορασα, να μην φοβαμαι να το πατησω. Το σπορτ θελω να δουλευει γι'αυτο το πηρα και κοπαναει μεσα στις λακουβες αλλιως θα επερνα το emotion. Δεν μπορω να το εχω και να φοβαμαι να το πιεσω , εξαλλου στην προσπεραση θες ολη τη δυναμη αν σε αφησει εκει;
Τεσπα αυτα βλεπω τωρα και το σκεφτομαι. -
Ο χρήστης konpar έγραψε:
Τις τελευταιες μερες σκεφτομαι σοβαρα το υγραεριο για το αμαξι,.
Θελω να ειναι αξιοπιστο οπως ειναι μεχρι τωρα και να μου δωσει οικονομια. Θελω ομως να ειναι και πληρως λειτουργικο οπως το αγορασα, να μην φοβαμαι να το πατησω. Το σπορτ θελω να δουλευει γι'αυτο το πηρα και κοπαναει μεσα στις λακουβες αλλιως θα επερνα το emotion. Δεν μπορω να το εχω και να φοβαμαι να το πιεσω , εξαλλου στην προσπεραση θες ολη τη δυναμη αν σε αφησει εκει;
Τεσπα αυτα βλεπω τωρα και το σκεφτομαι.Κοίτα, μακάρι να υπήρχε μαγική λύση. Και εγω, αν ήξερα πως θα έρχονταν τα πράγματα θα είχα πάρει κάποιο πετρελαιοκινητο που εξακολουθεί και έρχεται φθηνότερα και απο το υγραεριο και έχεις και το μυαλο σου ήσυχο. Απο την άλλη, δεν είναι κάτι τραγικό να χάσεις τη λειτουργία του κουμπιού sport. Εγω δε φοβάμαι να προσπερασω, προς θεού, και το αμάξι είναι μια χαρα δυνατό, τι διάολο, 21 κιλά ροπή είναι λίγα και θελουμε τα 24 του sport οπωσδήποτε; Ο κόσμος που έχει ατμοσφαιρικά με 40-50% λιγότερη ροπή τι θα πρέπει να κάνει δηλαδή; Απλα, με το υγραεριο ξεχνάς τους κόφτες και τα γρήγορα για πολύ ώρα.
-
Τα πετρελαιοκινητα δεν ειναι πανακεια ουτε η χρυση επιτομη της οικονομικης αυτοκινησης. Και πιο ακριβα ειναι και πιο βαρια κατα 80-100 κιλα περιπου μπροστα ειναι με οτι φυσικο επακολουθο εχει αυτο σε κρατηματα/φρενα/φθορες και σχετικα πιο ακριβα σε συντηρηση για να μην αναφερω και τον ενοχλητικο θορυβο ειδικα στο ρελαντι. Αν θελεις και επιδοσεις πρεπει να τις πληρωσεις και πιο ακριβα. Για καθημερινη χρηση σιγουρα ειναι μια καλη λυση τηρουμενων των πιο επανω αλλα εγω ακομα θα προτιμουσα ενα βενζινοκινητο, ειδικα μεταχειρισμενα βρισκεις και καλες τιμες και με καλες επιδοσεις, τα Bravo 120-150 ειναι ενα πολυ καλο παραδειγμα οπως φυσικα και αλλα αναλογα, βαζεις και ενα σωστο υγραεριο και εισαι μια χαρα απο πασης αποψεως.Οσο για φθορες κλπ, ολα αυτοκινητα ειναι, και τα πετρελαια και τα αλλα ιδιες πιθανοτητες για καποια ζημια θα εχουν λιγο πολυ (ειδικα τα πετρελαια δεν καλυπτουν καν την αντλια υψηλης, που κοστιζει αρκετα, γιατι παντα οι αντιπροσωπειες πατουν στην δικαιολογια για μη καθαρο καυσιμο) και στο κατω κατω το πιο συνηθες ειναι ουτως η αλλως να τα εχεις μονο για λιγα χρονια και οχι για παντα. Σιγουρα οταν κανεις καποια μετατροπη, οπως υγραεριο, εχεις πιο πολλες πιθανοτητες να παει κατι στραβα, αλλα το οικονομικο οφελος σε καταναλωση αντισταθμιζει αυτο το 'ρισκο' και παραδειγμα το οτι πλεον τα παραπονα ειναι ελαχιστα και συνηθως λογω μη σωστης εγκαταστασης.
-
Αγαπητε Παντελη μαλλον εχεις καιρο να οδηγησεις πετρελαιοκινητο! Οδηγησε καποιο και μαλιστα Φιατ μιας και ειναι απο τα καλύτερα.
-
Καθε αλλο φιλε μου dasimo. Eχω οδηγησει αρκετα και μαλιστα τα Fiat δεν συμπεριλαμβανονται στα αγαπημενα μου της μικρομεσαιας κατηγοριας. Εννοω μεχρι 1600 κυβικα και κοστος μεχρι 20 χιλ μαξιμουμ. Δεν εχω οδηγησει το καινουργιο Civic και Auris. Απο τα καλα σαν προσωπικη επιλογη στα μικρα το Polo 1600(90) , σαν δυναμη αποκριση, το Kia Rio στα 1100 σαν οικονομια (δεν μου αρεσε το τιμονι του ομως) και στα μικρομεσαια το 1600 C4 στα 110 αλογα (αλλα κα τα 90 καλα ηταν) που ηταν και ο πιο αθορυβος κινητηρας, με ειδικη μονωση στο παρμπριζ, αλλα και πολυ καλες επιδοσεις παραλληλα με καλη οικονομια. Καλο και το 1600αρι Γκολφ με τα 105 αλλα αρκετα πιο ακριβο.Το Πολο εκανε 16 χιλ αν θυμαμαι καλα στην εκδοση που δεν ειναι η φτωχη, το Rio κοντα στα 14, το C4 κοντα στα 18 (τα 110 με αυτοματο κιβωτιο και χωρις τελη κυκλοφοριας) το απλο κοντα στα 16 και το 90αρι στα 14 μισο (που ειναι η καλυτερη σχεση τιμης). Εγω λοιπον πηρα τελικα το Bravo to 150αρι τον Ιανουαριο μεταχειρισμενο και με υγραεριο για 6 χιλιαδες, ολα μεσα και το αυτοκινητο αψογο. Μονο λαστιχα του εβαλα, δηλαδη αλλα 340 ευρω. Λοιπον απο τα 6500 που μου στοιχισε μεχρι τα 16+ χιλ που εκανε το 1600αρι c4 με τα 110 εχουμε 10000 ευρω διαφορα. Με το bravo και το γκαζι μου το εχω και την οικονομια (7 ευρω στα 100 χλμ, πιστευω με πετρελαιο αντε να ειχα 1 ευρω λιγωτερο στα 100 χλμ οχι παραπανω, δηλαδη δεν θα μου εκαιγε τουλαχιστον 4-4.5 λιτρα τα 100 χλμ? )αλλα και καλο εξοπλισμο και στυλατο ειναι. Οι καιροι δεν ειναι τουλαχιστον για εμενα αλλα και για τους περισσοτερους να μην υπολογιζουμε τα 10χιλιαρα ετσι ευκολα. Τωρα αν βγει κατι αυριο μεθαυριο δεν το ξερω, μεχρι τωρα ομως τιποτα. Εμεις ξερουμε αν εχουμε την υγεια μας αυριο?
Fiat Bravο 2007