-
Αυτο ηταν μονο στη Thesis ή και στα υπολοιπα αυτοκινητα που φορεσαν τον κινητηρα?
Δεν το ηξερα παντως. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Αυτο ηταν μονο στη Thesis ή και στα υπολοιπα αυτοκινητα που φορεσαν τον κινητηρα?
Δεν το ηξερα παντως.μόνο στη thesis.To πεντακύλινδρο coupe φοράει την tb28 της Garrett και η Kappa την tb25.
-
Χαιρετω την παρεα.
Κατοχος ενος μεταχ. Bravo 150 sport σε χρωμα μαρανελλο το οποιο εδω και 2 μηνες κανει παρεα στο PUNTO HGT/20003 και υστερα απο μια παυση 4 ετων με ενα Ηοnda crv 2008 , η οικογενεια γινεται και παλι 100% ιταλικη.
Μια ερωτηση εχω , τον τελευταιο μηνα ακουγεται ενα τριξιμο απο τον συμπλεκτη στην αποσυμπλεξη της 1ης (στις αλλες δεν το κανει) ενω και το πεταλ εχει βαρυνει αισθητα. Γμτ το αυ/το εχει 51κ χμ ( το πηρα με 49) , ειναι δυνατο να χρειαζεται αλλαγη απο τωρα?.
Επισης ρωτησα σε 3 διαφορετικα συνεργεια και μου ειπανε οτι το sport περνει μονο οριginal set ( δεν υπαρχει imitation
που να κανει στην αγορα). Καποιος κατοχος που να εχει αλλαξει προσφατα σετ μπορει να με κατατοπισει η να αρχισω τωρα να κλαιω το 350αρι?? -
Κοιτα εδω
http://www.fildisis4parts.gr/product.php?products_id=586 (αθηνα)
και
http://www.ricambi.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=392&category_id=350&manufacturer_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=2 (θεσσαλονικη)170 ευρω + εργατικα + βαλβολινες
-
Τριξιματάκι κάνει κι εμένα. Δε θέλει δισκοπλατώ. Ζήτα ένα γρασάρισμα στο συμπλέκτη, και αν επιμείνει ίσως τρόμπα συμπλέκτη.
-
Ευχαριστω για τις απαντησεις. Το τριξιματακι δεν με ανησυχει , με ανησυχει η σκληροτητα του πενταλ ( αλλα αυτο υποθετω με την τρομπα θα βελτιωθει) . Θα ξεκινησω ετσι και μετα βλεπουμε..
Επισης στο σαιτ που παρεθεσε ο φιλος χραος, η τιμη ειναι κατα 30% φθινοτερη απο τη καλυτερη τιμη που βρηκα απο 'φιλο' στην φιατ...!!!! τι να πει κανεις.......
-
H σκληροτητα του πενταλ δεν θα εξαφανισθει. Και καινουργιο να βαλεις ισως σου φανει στην αρχη οτι μαλακωσε αλλα μετα απο λιγο θα επανελθει στα ιδια και φυσιολογικα. Σε τετοια αυτοκινητα με 150 αλογα και ειδικα στη Sport εκδοση μην περιμενεις μαλακο συμπλεκτη. Γνωμη μου για το δικο σου ασε το ετσι, εκτος και αν σε ενοχλει πολυ ο θορυβος οποτε δες αν
υπαρχει τροπος να τον ελαττωσεις, αλλα μεινε ετσι μεχρι να χρειαστεις πραγματικα αλλαγη. -
ευχαριστω Παντελη, παρ'ολα αυτα λογω turbo ειναι δυσκολο να καταλαβεις αν πατιναρει το αυ/το οποτε φοβαμαι μηπως το καταλαβεις λιγο αργα..... το ιδανικο θα ητανε να με βγαλει 9,000κμ ακομα μεχρι τα 60κ που θα παω για το service.
-
Πάντως είναι υπερβολικά νωρίς για δισκοπλατώ. Δε λέω ότι δε γίνεται, αλλά πρέπει να 'χει υποστεί πολύ άγαρμπη χρήση συμπλέκτη αν χρειάζεται αλλαγή.
-
Ειδικα ακριβως επειδη ειναι τουρμπο αν πατινιαριζε θα το καταλαβαινες πολυ ευκολα, οποτε δεν πιστευω οτι εχεις θεμα με αλλαγη συμπλεκτη.Απο την συντομη επαφη που εχω με το δικο μου Bravo (150αρι οχι ομως το σπορτ) και παροτι το πηρα με 70000+ χιλιομετρα ναι μεν ο συμπλεκτης ειναι λιγο σκληρος αλλα μου φαινεται και ανθεκτικος αλλα και με καλη εμπλοκη. Κατι που δεν ισχυε για το Γκολφ tsi 140αρι που ειχα και δυσκολευοταν να ανεβει ακομα και ενα μικρο πεζοδρομιακι χωρις πατιναρισμα και να μυρισει ο συμπλεκτης.
-
Καλησπέρα καλή εβδομάδα και καλό μηνά στην παρέα! Αισίως έχω φτάσει τα 75Κ χιλιόμετρα με το BRAVO μου, λίγες μέρες πριν κλείσω 4ετία κτήσης του. Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ τις εντυπώσεις, εμπειρίες και κάποια προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα με το όχημά μου.
- Μέχρι τα 10Κ χλμ παρατήρησα ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση λαδιού κινητήρα αν και υπάρχει περίπτωση να ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού. Μετά τα 10Κ δεν μου καίει καθόλου λαδάκι.
- Από τους πρώτους κιόλας μήνες το κλιματιστικό δεν απέδιδε όσο έπρεπε. Σε έλεγχο από την αντιπροσωπία διαπιστώθηκε ότι έλειπε φρέον. Μέχρι σήμερα έχω συμπληρώσει 4-5 φορές υγρό ψύξης. Μάλιστα την τελευταία φορά (πέρυσι) ο τεχνικός με ενημέρωσε ότι εντόπισε το σημείο διαρροής και το επισκεύασε. Τη στιγμή που σας γράφω και πάλι δεν έχω ψύξη.
- Πάνω στο χρόνο, κάθε φορά που έστριβα το τιμόνι δεξιόστροφα κινούμενος με ελάχιστη ταχύτητα άκουγα ένα τρίξιμο από την κολώνα του τιμονιού. Με αλλαγή της κρεμαγιέρας (εντός εγγύησης) λύθηκε το πρόβλημα.
- Μετά την αλλαγή στα τακάκια στα 60Κ χλμ τα νέα τακάκια σφυρίζουν σαν τρελά πράμα ιδιαίτερα ενοχλητικό κυρίως εντός πόλης. Το πρόβλημα λύθηκε μερικώς με σπρέι χαλκού αλλά επέστρεψε σύντομα.
- Εδώ και ένα μήνα παρατηρώ μειωμένη στάθμη paraflu. Σε πιο προσεκτικό έλεγχο παρατήρησα να δακρύζει το ψυγείο από το επάνω μαύρο πλαστικό στη μέσα πλευρά, πάνω από το βεντιλατέρ. Συμπληρώνω ελάχιστα σχεδόν κάθε 2 βδομάδες. Ο τεχνικός επιμένει για αστοχία υλικού και τρύπα στο ψυγείο (Είχε κανείς ίδια εμπειρία?)
Στα καλά τώρα:
- Φυσιολογικότατη κατανάλωση με συνετή χρήση
- Υπέροχη οδική συμπεριφορά και δύναμη όταν την χρειάζεσαι
Και στα πιο υποκειμενικά… το ομορφότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στους δρόμους το οποίο θα ξανα-αγόραζα παρόλα τα ψιλοπροβλήματα που μου παρουσιάστηκαν…. Δεν ξέρω αν το παθαίνεται και άλλοι αλλά εγώ κάθομαι ακόμα και το χαζεύω!! Συγνώμη για τη μακρηγορία… καλό καλοκαίρι και καλές βόλτες με τα BRAVO μας!!
-
Σχετικα με τα τακακια το ιδιο προβλημα εχω και εγω απο τοτε που αλλαξα δισκους και τακακια πριν κανα μηνα.
Σφυριζουν ενοχλητικα αν και εβαλα Bosch τακακια/δισκους. Μαλλον σαν να μην γινεται σωστη επαφη γιατι το παρατηρω και οταν στριβω λιγο το αυτοκινητο χωρις να παταω φρενο. Σαν να υπαρχει εκεινη τη στιγμη επαφη με τους δισκους και σφυριζουν. Εκ των υστερων εμαθα οτι υπαρχουν κατι ελασματακια που ερχονται συνηθως στα σετ με τα Bosch και εξασφαλιζουν σωστη επαφη χωρις σφυριγματα αλλα φαινεται στην δικη μου περιπτωση δεν υπηρχαν. Αν υπολογισεις οτι οταν τα εβγαλα τα παλια ειχαν ακομα ψωμι για τουλαχιστον αλλα 20 χιλ χλμ (ο προηγουμενος σιγουρα απ'οτι φαινεται θα τα ειχε αλλαξει στα 60 χιλ χλμ και εγω το πηρα στα 74 χιλ χλμ) δεν πρεπει να ειμαι και ευχαριστημενος με το οτι απεκτησα και αυτο το σφυριγμα που δεν υπηρχε πριν.Οι δισκοι βεβαια θελανε αλλαγη αλλα κρατουσαν ακομα μεχρι να σωθουν τα τακακια.Απο την αλλη ειχα επιλογη να παρω το ολο σετ σε Brembo με τα ιδια σχεδον λεφτα αλλα επελεξα Bosch. Να δω τι θα κανω και εγω με αυτο το σφυριγμα. Υπαρχει περιπτωση με εξαερωση και προσθηκη υγρου να εχουν καλυτερη επαφη γιατι ως συνηθως δεν εγινε εξαερωση μετα την τοποθετηση, ουτε καμμια προσθηκη υγρου? -
Μιας και πιάσαμε τους απολογισμούς , ας πω και τη δική μου εμπειρία ως τώρα. 86000χλμ και σε 45 ημέρες κλείνει 4ετία.
1.Κατανάλωση λαδιού: μηδενική , η στάθμη είναι πάντα σε φυσιολογικά επίπεδα , με αλλαγές λαδιών μερικές φορές στις 10000χλμ και κάποιες άλλες στις 15000χλμ.
2.Μηχανικά προβλήματα και προβλήματα περιφερειακών : κανένα.
3.Προβλήματα ποιότητας : Αλλαγή ηχοσυστήματος μέσα στην εγγύηση (όταν αποφάσισε να ενεργοποιείται μόνο του) , 2 σπασμένα καπάκια σταχτοδοχείου και απώλεια μέρους του πλαστικού καλύμματος του χειρόφρενου , τριγμοί μηδενικοί (πολλοί σπάνια να ακουστεί ένα 'τσικ' κάπου μπροστά δεξιά στο ταμπλώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα).
4.Φώτα Xenon: Στην εργοστασιακή ρύθμιση η δέσμη σταματά πολύ κοντά και κόβεται απότομα .Δεν αξιώθηκα ακόμη να τα ρυθμίσω χειροκίνητα.
5.Κατανάλωση βενζίνης: φυσιολογική όταν δεν επιμένεις σε διατήρηση υψηλών ταχυτήτων , λογική προς υψηλή για τα σημερινά δεδομένα (αναλογικά) αν πιεστεί.
6.Φρένα: Ικανοποιητική και απροβλημάτιστη συμπεριφορά σε όλες τις συνθήκες , πλην της έντονης πίεσης σε καταβάσεις μεγάλης διαρκείας με έντονο ρυθμό όπου κουράζονται σχετικά γρήγορα.
7.Άνεση: Ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας , με αρνητικό σημείο τις αναπηδήσεις του πίσω άξονα στις εγκάρσιες ανωμαλίες.@ Manos1980 , αυτό που σημειώνεις στην παράγραφο 5 πιθανώς να ισχύει.Εχει παρουσιαστεί ανάλογη περίπτωση σε άλλους κατόχους.
Θα συμφωνήσω στα υποκειμενικά της δημοσίευσής σου. -
Απ' όσο είχα καταλάβει τα Bravo έχουν σχετικά συνηθισμένα θέμα με το ημιαξόνιο;
Ε, μας έτυχε και 'μας. Στα 75.000 χλμ, λοιπόν, ημιαξόνιο και φωλιά.
Edit: Ημιαξόνια.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Απ' όσο είχα καταλάβει τα Bravo έχουν σχετικά συνηθισμένα θέμα με το ημιαξόνιο;Ε, μας έτυχε και 'μας. Στα 75.000 χλμ, λοιπόν, ημιαξόνιο και φωλιά.
Edit: Ημιαξόνια.
Περαστικά φίλε
Μοντέλο πριν το 2008? -
Οκτώβρης 2007, ναι. Σχετικά πρώτα μοντέλα. Πάντως το περίεργο είναι πόσο ξαφνικά 'έσκασε'. Πριν πολύ καιρό, όταν γύριζα από Βελεστίνο, έκανε ένα ελαφρύ τρεμουλάκι σε κάποια φάση, για 2-3 δευτερόλεπτα. Από τότε τίποτα. Και την Τρίτη που έκανα πολλά χλμ και εκτός Αθήνας, μεταξύ 70-130 χλμ/ώρα γινόταν χαλασμός.
-
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι την υγραεριοκίνηση. Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει βάλει στο Bravo του; Εντυπώσεις; Κατανάλωση; Και κάτι σημαντικό: Υπάρχει δυνατότητα νόθευσης του υγραερίου;
-
Ο χρήστης sixoremenos έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι την υγραεριοκίνηση. Υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει βάλει στο Bravo του; Εντυπώσεις; Κατανάλωση; Και κάτι σημαντικό: Υπάρχει δυνατότητα νόθευσης του υγραερίου;Ο cosygatos βασικά, με europegas.
-
Βασικά, αν βάλω, θα επιλέξω Lovato... Αλλά το θέμα είναι αν με συμφέρει. Γι αυτό θέλω να ξέρω καταναλώσεις και πιθανά extra service ή υποχρεωτικές αντικαταστάσεις εξαρτημάτων σε μικρά χρονικά διαστήματα...
-
Και ο dickdick έβαλε , αλλά μάλλον από την τρελλή εξοικονόμηση χρημάτων που πέτυχε . το έχει ρίξει στις εξόδους και δεν μπαίνει στο φόρουμ.
Fiat Bravο 2007