Καλησπέρα καλή εβδομάδα και καλό μηνά στην παρέα! Αισίως έχω φτάσει τα 75Κ χιλιόμετρα με το BRAVO μου, λίγες μέρες πριν κλείσω 4ετία κτήσης του. Θα ήθελα να αναφέρω και εγώ τις εντυπώσεις, εμπειρίες και κάποια προβλήματα που έχω αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα με το όχημά μου.
- Μέχρι τα 10Κ χλμ παρατήρησα ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση λαδιού κινητήρα αν και υπάρχει περίπτωση να ήταν στα πλαίσια του φυσιολογικού. Μετά τα 10Κ δεν μου καίει καθόλου λαδάκι.
- Από τους πρώτους κιόλας μήνες το κλιματιστικό δεν απέδιδε όσο έπρεπε. Σε έλεγχο από την αντιπροσωπία διαπιστώθηκε ότι έλειπε φρέον. Μέχρι σήμερα έχω συμπληρώσει 4-5 φορές υγρό ψύξης. Μάλιστα την τελευταία φορά (πέρυσι) ο τεχνικός με ενημέρωσε ότι εντόπισε το σημείο διαρροής και το επισκεύασε. Τη στιγμή που σας γράφω και πάλι δεν έχω ψύξη.
- Πάνω στο χρόνο, κάθε φορά που έστριβα το τιμόνι δεξιόστροφα κινούμενος με ελάχιστη ταχύτητα άκουγα ένα τρίξιμο από την κολώνα του τιμονιού. Με αλλαγή της κρεμαγιέρας (εντός εγγύησης) λύθηκε το πρόβλημα.
- Μετά την αλλαγή στα τακάκια στα 60Κ χλμ τα νέα τακάκια σφυρίζουν σαν τρελά πράμα ιδιαίτερα ενοχλητικό κυρίως εντός πόλης. Το πρόβλημα λύθηκε μερικώς με σπρέι χαλκού αλλά επέστρεψε σύντομα.
- Εδώ και ένα μήνα παρατηρώ μειωμένη στάθμη paraflu. Σε πιο προσεκτικό έλεγχο παρατήρησα να δακρύζει το ψυγείο από το επάνω μαύρο πλαστικό στη μέσα πλευρά, πάνω από το βεντιλατέρ. Συμπληρώνω ελάχιστα σχεδόν κάθε 2 βδομάδες. Ο τεχνικός επιμένει για αστοχία υλικού και τρύπα στο ψυγείο (Είχε κανείς ίδια εμπειρία?)
Στα καλά τώρα:
- Φυσιολογικότατη κατανάλωση με συνετή χρήση
- Υπέροχη οδική συμπεριφορά και δύναμη όταν την χρειάζεσαι
Και στα πιο υποκειμενικά… το ομορφότερο αυτοκίνητο της κατηγορίας που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια στους δρόμους το οποίο θα ξανα-αγόραζα παρόλα τα ψιλοπροβλήματα που μου παρουσιάστηκαν…. Δεν ξέρω αν το παθαίνεται και άλλοι αλλά εγώ κάθομαι ακόμα και το χαζεύω!! Συγνώμη για τη μακρηγορία… καλό καλοκαίρι και καλές βόλτες με τα BRAVO μας!!