-
Και για τα Koni κίτρινα λένε οτι συνεργάζονται καλά με τα μαμά ελατήρια.
-
Τα FSD ίσως είναι καλά. Για τα 'κλασικά', κίτρινα - νομίζω τώρα τα λέει Sport - μετά από την εμπειρία σε 206 και κάποια άλλα αυτοκίνητα, θα ήμουν επιφυλακτικός.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Τα FSD ίσως είναι καλά. Για τα 'κλασικά', κίτρινα - νομίζω τώρα τα λέει Sport - μετά από την εμπειρία σε 206 και κάποια άλλα αυτοκίνητα, θα ήμουν επιφυλακτικός.Ο Ιταλός θέλει τον Ιταλό του!!! Όταν θα έρθει η ώρα δεν θα το σκεφτώ καν! Κίτρινα και πάλι κίτρινα.
Αυτή τη στιγμή παίζουν στα 550-650€ στο εξωτερικό .
-
Ο χρήστης themdro έγραψε:
Εμένα φοράει bilstein κίτρινα με το μαμά ελατήριο αλλά δεν ξέρω αν είναι τα b6 (τα είχε βάλει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης), υπάρχει τρόπος να το δώ?Αν φοράει κίτρινα bilstein με το μαμά ελατήριο (χωρις χαμήλωμα) είναι κατα 99% τα Β6 sport.
Εντυπώσεις?Κοπανάει σαν τρελό??
-
Καλημέρα παιδιά.Υπαρχει κανείς που να έχει αλλάξει μπιλιοφόρους ημιαξονίου?και αν ναι ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα??
Ευχαριστώ
-
Τα συμτώματα ξεκινάνε με ένα κρακ-κρακ όταν κόβεις τελείως το τιμόνι και όσο περνάει ο καιρός το κάνει και σε λιγότερο κόψιμο του τιμονιού. Υπάρχει και μια μικρή περίπτωση να το προλάβεις στην αρχή αρχή, αλλάζοντας την φούσκα και βάζοντας καινούργιο (ειδικό για το σημείο) γράσο...
Το συνηθέστερο είναι να τα παίζει ο μπιλιοφόρος μετά απο κόψιμο της φούσκας του ημιαξονίου, που έχει ως συνέπεια να στεγνώνει απο το γράσο που λέγαμε. Οπότε πρώτα απο όλα ελέγχεις τις φούσκες... -
Αργύρη καλησπέρα,κόστος επισκευής?
-
Δεν το ξέρω καθόλου...Φαντάζομαι κανένα 70άρι τον μπιλιοφόρο και κανένα 25άρι η μία φούσκα ( Χ όσες θέλουν αλλαγή) και κανένα 30-50 εργατικά...
Ξαναλέω!!! Φαντάζομαι...δεν ξέρω καθόλου... -
Ήμουν συνεργείο την προηγούμενη εβδομάδα για αλλαγή λαδιών και είδα Sport του 8-9 (?) Με κομμένες και τις δύο φούσκες. Και φυσικά ούτε σταγόνα γράσο μέσα.
Δεν είναι συνηθυσμένο φαινόμενο μου είπε ο μηχανικός, αλλά συμβαίνει....
-
Καλησπέρα σε όλους!
Κάτοχος μαύρου Bravo 120hp με 38500 χλμ (τον Ιούνιο θα κάνει 4 χρόνια).
Ξεκίνησα την προηγούμενη Παρασκευή για ταξιδάκι Ξάνθη - Γιαννιτσά - Καστοριά (- Πρέσπες) και επιστροφή.
Σήμερα φτάνοντας Θεσσαλονίκη μου τηλεφωνούν ότι στο πάρκινγκ που είχα το αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά βρήκαν υγρά στο έδαφος. Ανοίγω το καπό και βλέπω ότι τα υγρά στο δοχείο του ψυγείου έχουν το ύψος ενός δαχτύλου!!!! Άδειο ουσιαστικά! Ψάχνοντας να βρω σημάδια διαρροής, το μόνο που παρατήρησα είναι κάποιες σταγόνες στο πλαστικό κάλυμμα που υπάρχει κάτω από τη μηχανή στην πλευρά του συνοδηγού.
Έκανα ανέμελος 800 χλμ και πριν ξεκινήσω δεν κοίταξα τίποτα! Ευτυχώς το αυτοκίνητο δεν ανέβασε θερμοκρασία σε κανένα σημείο της διαδρομής.
Τηλεφώνησα αμέσως σε φίλο μου μηχανικό και από την περιγραφή που του έκανα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μάλλον είναι η αντλία νερού που έχει πρόβλημα.
Αγόρασα ένα μπουκάλι paraflu και απιονισμένο νερό με τα οποία συμπλήρωσα μέχρι το max το δοχείο. Τη Δευτέρα θα κάνω άλλα 200 χλμ μέχρι την Ξάνθη. Ο φίλος μου είπε ότι δε θα έχω λογικά πρόβλημα και το μόνο που έχω να κάνω είναι να ελέγξω κατά τη διάρκεια της διαδρομής τα επίπεδα του νερού. Το ίδιο μου είπε να κάνω και τα δύο πρωινά που θα μείνω στη Θεσσαλονίκη.
Ξέρει κανείς πόσο θα κοστίσει περίπου η αλλαγή; Έχει τύχει σε κανέναν;
-
@supergeorge ,
έλεγξε τους σφικτήρες και τους ελαστικούς δακτύλιους των σωληνώσεων , μπορούν να λασκάρουν με την πάροδο του χρόνου ή ακόμη και να ξεραθούν με αποτέλεσμα τη μειωμένη στεγανότητα. -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
@supergeorge ,
έλεγξε τους σφικτήρες και τους ελαστικούς δακτύλιους των σωληνώσεων , μπορούν να λασκάρουν με την πάροδο του χρόνου ή ακόμη και να ξεραθούν με αποτέλεσμα τη μειωμένη στεγανότητα.Φαίνεται να χάνει από κάποιο σημείο κάτω από τη μηχανή. Δεν μπορώ να εντοπίσω από που ακριβώς, γιατί δεν είναι εύκολο να κοιτάξω σε εκείνο το σημείο.
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
@supergeorge ,
έλεγξε τους σφικτήρες και τους ελαστικούς δακτύλιους των σωληνώσεων , μπορούν να λασκάρουν με την πάροδο του χρόνου ή ακόμη και να ξεραθούν με αποτέλεσμα τη μειωμένη στεγανότητα.Φαίνεται να χάνει από κάποιο σημείο κάτω από τη μηχανή. Δεν μπορώ να εντοπίσω από που ακριβώς, γιατί δεν είναι εύκολο να κοιτάξω σε εκείνο το σημείο.
Μην είσαι σίγουρος, μπορεί να στάζει απο αλλού, αλλα το νερό να ακολουθεί κάποιο σωληνάκι...
Πήγαινε να το δεις πριν ξεκινήσεις για επιστροφή. Αν ξαναχάσει στον δρόμο θα το καταλάβεις οταν θα είναι πολύ αργά! Συνήθως στο χειρότερο σημείο (ανηφόρα, κίνηση, στροφές κλπ κλπ)Κωσταντίνε, μην μου πεις οτι με τέτοιο καιρό είσαι σπίτι
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
-
Ο χρήστης supergeorge έγραψε:
Σήμερα φτάνοντας Θεσσαλονίκη μου τηλεφωνούν ότι στο πάρκινγκ που είχα το αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά βρήκαν υγρά στο έδαφος.
Πληρωσες πάρκινγκ στα Γιαννιτσά? Που εμενες και δεν βρήκες χώρο..?
Στο Κηφισιά να φανταστώ ε?
Sent from my MT27i using Tapatalk 2 -
Ο χρήστης velissarios έγραψε:
@supergeorge ,
Μην είσαι σίγουρος, μπορεί να στάζει απο αλλού, αλλα το νερό να ακολουθεί κάποιο σωληνάκι...
Πήγαινε να το δεις πριν ξεκινήσεις για επιστροφή. Αν ξαναχάσει στον δρόμο θα το καταλάβεις οταν θα είναι πολύ αργά! Συνήθως στο χειρότερο σημείο (ανηφόρα, κίνηση, στροφές κλπ κλπ)Κωσταντίνε, μην μου πεις οτι με τέτοιο καιρό είσαι σπίτι
Στάλθηκε από το GT-I9305 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Δεν έχω που να το πάω, είναι όλα κλειστά. Έψαξα αρκετή ώρα και δεν μπορώ να το εντοπίσω.
Πρέπει να χάνει σιγά σιγά τα υγρά και έτσι ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα. Από εχθές το βράδυ μέχρι τώρα έχει κάνει ένα λεκέ διαμέτρου 3 εκατοστών.
Σήμερα φτάνοντας Θεσσαλονίκη μου τηλεφωνούν ότι στο πάρκινγκ που είχα το αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά βρήκαν υγρά στο έδαφος.
Πληρωσες πάρκινγκ στα Γιαννιτσά? Που εμενες και δεν βρήκες χώρο..?
Στο Κηφισιά να φανταστώ ε?
Sent from my MT27i using Tapatalk 2Στα Γιαννιτσά είναι το πατρικό μου! Στο πάρκινγκ του σπιτιού μας το άφησα!
Το τηλέφωνο ήταν από τη μητέρα μου!
-
καλησπέρα παίδες. Δύσκολη ερώτηση. Κατα πόσο η ένδειξη του αμορτισερομετρου ειναι ενδεικτική της κατάστασης των αμορτισέρ;δλδ αν το αμάξι χτυπάει στις λακουβες.,γέρνει στις στροφές και γενικά νιώθεις μια αστάθεια αλλα η μέτρηση τους ειναι κόμπλε τι κανεις α αλλάζεις η ψάχνεις αλλού το πρόβλημα;
-
Υπάρχουν και εγγενείς αδυναμίες τις ανάρτησης, ανεξάρτητα απ' τη φθορά της. Π.χ. το Bravo έτσι κι αλλιώς πίσω χτυπάει σχετικά αρκετά, και γέρνει (σχετικά με το πόσο σφιχτό το νιώθεις).
-
Ξέρει κανείς κανένα συνεργείο εμπιστοσύνης στην Ξάνθη; Που να ξέρει τον κινητήρα;
-
Πέρα απο την ανάρτηση,υπάρχει κάποιο άλλο εξάρτημα που επιρρεάζει την συμπεριφορά του αυτοκινήτου στον δρόμο?
πχ top mounts,σινεμπλοκ κτλ.
Μερικές φορές αισθάνομαι οτι είμαι σε κανα ραλλάκι,όλος ο δρόμος μέσα έρχεται!!! -
Έχεις σωστή πίεση ελαστικών;
Fiat Bravο 2007