-
Τα πλην του είναι, όπως ανέφερε και ο Κωνσταντίνος, η σχετικά τσιμπημένη του κατανάλωση (προσωπικά σε ταξίδι δεν έχω πέσει κάτω απ' τα 7.5, με ταχύτητες, βέβαια, min 110), ο ξεπερασμένος ημιάκαμπτος πίσω, που σε γρήγορη οδήγηση είναι η μόνη παραφωνία, μαζί με το μη απενεργοποιούμενο ESP. Ποιοτικά είναι πολύ καλοφτιαγμένο, δεν έχω εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, από χώρους για 4 (με αποσκευές) είναι υπερεπαρκές, και έχει και απ' τα μεγαλύτερα πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας. Ένα φάουλ είναι η αίσθηση κλειστοφοβίας για παιδιά/ενήλικες χαμηλού αναστήματος πίσω, μιας και η γραμμή του παραθύρου ανεβαίνει έντονα προς τα πίσω, και η λίγο περίεργη ορατότητα, από τη θέση του οδηγού, που όμως συνηθίζεις. Επίσης τα φρένα, αν και καλά, είναι λίγο περίεργα. Σου (μου) δημιουργούν μια αίσθηση ότι δε θα πιάσουν, ίσως λόγω ανεπαρκούς αρχικού bite, αλλά αυτό σε καταστάσεις 'τραβηγμένες απ' τ' αυτιά'. Από μοτέρ είναι υπερεπαρκές (εγώ δε θέλω κάτι περισσότερο), ενώ λίγο ασαφές είναι και το σαζμάν, αλλά όχι κάτι φοβερό.
Καινούργιο Μπράβο δύσκολα θα ξαναπρότεινα στους δικούς μου, αλλά αυτά του 'fiat gain' προφανώς και δείχνουν ευκαιρία.
-
Η υπόθεση με την κατανάλωση είναι 'περίπλοκη'.
Εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Περιβάλλον - συνθήκες κυκλοφοριακού φόρτου πρωταρχικά και στη συνέχεια στυλ οδήγησης είναι αυτοί που διαμορφώνουν τις τιμές της μέσης κατανάλωσης.
Για να είναι οικονομικός ο tjet καλό είναι όλες οι αλλαγές να γίνονται κάτω από το όριο των 2800στρ/λ.
Φαντάζομαι οτι ταξίδι στην ΕΟ με ταχύτητες 110-120-130 (που έχουν γίνει μόδα τωρα τελευταία ) θα σου δώσει ως νούμερο ένα 7,5-8,0l/100km.
Αν βγεις σε ορεινή διαδρομή με στροφές και θέλεις να δεις πως στέκεται στο δρόμο υπολόγισε από 10,5-13,5l/100km.η μόνη παραφωνία, μαζί με το μη απενεργοποιούμενο ESP
Σ αυτό θα διαφωνήσω , μια χαρά είναι ως μη απενεργοποιούμενο.
-
Ως μη απενεργοποιούμενο ναι, είναι απ' τα σχετικά καλά. Απλώς - όπως έχουμε ξαναπεί - θα ήθελα να έχω τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσω.
Είναι κρίμα, γιατί κατά τα άλλα το πλαίσιο και η ανάρτηση σου αφήνουν περιθώριο να παίξεις. Προφανώς, όμως, κάποιον που θα κάνει 'νορμάλ' χρήση του αυτοκινήτου, αυτό δεν τον πειράζει.
Σε σχέση με την κατανάλωση, δεν μπορείς να το παρακάνεις και με χαμηλές στροφές, καθότι σε συνθήκες τέτοιες το φορτίο και άρα η κόπωση του μοτέρ πολλαπλασιάζονται. Να πω, εδώ, ότι είναι απ' τα τουμπομοτέρ των ημερών μας που μ' αρέσουν, καθώς αποδίδει μέχρι αρκετά ψηλά.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Δεν είναι σίγουρα καλό για κανένα αμάξι να στέκεται σε ένα τεράστιο πάρκινγκ κάποιας logistics εταιρίας για 1-1,5 χρόνο. Πιο πολλές φθορές μπορούν δημιουργηθούν από την ακινησία παρά από την υπερβολική χρήση.Γι' αυτό υπάρχουν και οι εγγυήσεις...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το σκέφτομαι σοβαρά, αφού η εδώ αντιπροσωπεία, παίρνει την 147 προς 4Κ.
Για πείτε τα στραβά του, τι καταναλώσεις έχετε? Τα τέλη είναι 240€?
Θα πάω να το δω πάντως....-τσιμπημενη κατανάλωση (οχι κατι τρομερο για τα αλογα του αλλα δυστηχως οι καιροι ειναι δυσκολοι και πια το εχουμε κανει 1ο θεμα)- βασικα κριμας που δεν εχει πιο μακρια 6η για ταξιδια.
καταναλωση στα 45.000 χλμ στο 8.1-σε σχεση με την 147 πιθανων να απογοητευτεις με το τιμονι,ειδικα στο απλο προγραμμα... θελει οπωσδηποτε διαφορετικες πιεσεις μπρος πισω (περιπου 2.1 μπρος- 1.95 πισω με κρυα λαστιχα) για να στρωσει τιμονι και κωλος.. εμενα απο αντιπροσωπεια ηταν αστα να παν οι πιεσεις..
-σαν οδηγικη συμπεριφορα θα σου φανει λογικα αρκετα πιο δυσκαμπτο σε αλλαγες κατευθυνσης απο το δικο σου, το βαρος δεν κρυβεται. κατα τ'αλλα ολα καλα, κανενα παραπονο, το esp δεν μ'εχει ενοχλησει ποτε.. προσωπικα εχω αρκετα μεχρι να βρω τα ορια του, με τα φρενα κανενα προβλημα.
-ημιακαμπτος
-ανεση.. ειδικα το σπορ μοντελο με τις 17αρες.. εχοντας οδηγησει και το απλο μοντελο με τις 16αρες εχουν μεγαλη διαφορα
-ακριβα λαδια-φιλτρα-μπουζι.. δλδ μην νομιζεις επειδη ειναι 'φιατακι' θα την βγαλεις φτηνα, στα συγκεκριμενα θα εχεις τιμες αλφα ρομεο..
-το blue and me δεν εχει κανενα προβλημα σαν bt αλλα σαν media player ειναι μετριος, δε θελει πολλα ζορια
-μειωμενες επιλογες σε aftermarket βελτιωσεις.. αναρτησεις-ελατηρια-φρενα.. μετρια πραγματα.
-σπαστικο πολυ ειναι πως οταν ριχνεις νερο στο μπροστινο παρμπριζ πρεπει να θυμηθεις να κλεισεις το τζαμι του οδηγου αν κινεισαι.. ελεος
-ποτηροθηκες πολυ μετριες
-μετρια μεσαια φωτα, θελει οπωσδήποτε αλλαγη λαμπων σα κατι αξιοπρεπες με το που το παρεις..σοφοι αυτοι που το πηραν με xenon.
-πολυ λεπτη επιστρωση στο χρωμα,τσιγαροχαρτο, εσκασα 800€ για το μαρανελλο red και καθε φορα που πλενεται και βλεπω τις γρατζουνιτσες απο δω και απο κει το θυμαμαι και νευριαζω.
-για το μεγεθος του εχει τελειο πορπαγκαζ αλλα μετριους χωρους για τους πισω, ιδανικη λυση η νεα λαντσια δ με το συρωμενο πισω καθισμα.
-ειναι σχετικα χαμηλο αμαξι με μακρυ μπροστα προβολο, βρισκει σχετικα ευκολα κατω μπροστα αν δεν το προσεχεις.
Αααυτα, προσπαθησα να ειμαι αναλυτικος αφου εισαι και** Global Moderator**
δεν νομιζω οτι θα ηθελες να σου γραψω και τα θετικα του καθως εκει θα χρειαζομουν αρκετο χωρο και χρονο και θα σε επαιρνε ο υπνος.. ασε που βαριεμαι.
σημαντικο για μενα ειναι πως 3 χρονια μετα οχι μονο δεν το εχω βαρεθει αλλα χαμογελαω οποτε το βλεπω να με περιμενει και οσο περναει ο καιρος το γουσταρω ολο και περισσοτερο.εν κατακλειδι στα **15k καινουργιο **δυσκολευομαι τρελα να βρω κατι καλυτερο σε αυτο το μεγεθος-γκαζια-ομορφια..
προσωπικα αν με 'εκαιγε' η καταναλωση με το που το επαιρνα θα εβαζα +1.5k για να του βαλω και ενα κιτ υγραεριο απο την αντιπροσωπεια (πχ για τη λαμδα που ξερω συνεργαζεται με κάποια)
-
Ο χρήστης stred έγραψε:
-σπαστικο πολυ ειναι πως οταν ριχνεις νερο στο μπροστινο παρμπριζ πρεπει να θυμηθεις να κλεισεις το τζαμι του οδηγου αν κινεισαι.. ελεοςΔεν υπάρχει αυτοκίνητο (πλην μερικών με σχετικά κάθετο παρμπριζ) που να μη συμβαίνει αυτό.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
-σπαστικο πολυ ειναι πως οταν ριχνεις νερο στο μπροστινο παρμπριζ πρεπει να θυμηθεις να κλεισεις το τζαμι του οδηγου αν κινεισαι.. ελεος
Δεν υπάρχει αυτοκίνητο (πλην μερικών με σχετικά κάθετο παρμπριζ) που να μη συμβαίνει αυτό.
τα πρωτα που μου ερχονται kia cee'd , pezo 106, lancia dedra.. και ξερω και καμια 10αρια αλλα... προσωπικα τοσο πολυ νερο να μπαινει μεσα δεν εχω δει σε αλλα αμαξι σε σχεση με το μπραβο.
-
Ε, το μόνο σύγχρονο απ' αυτά είναι το Kia, το οποίο όντως για σύγχρονο έχει σχετικά ομαλής κλίσης παρ-μπριζ, άρα δε λες κάτι διαφορετικό απ' τον Αλέξανδρο.
(Παρότι αυτήν την παρατήρηση δεν την είχα κάνει...)
-
....και σε συνδυασμό με την περίεργη υφή του πλαστικού στο πάνω μέρος της ταπετσαρίας της πόρτας , είναι συνδυασμός
-
αν δεν υπηρξε κανενα θεμα με την ακινησια ειναι πολυ καλη επιλογη για τα ευρω που θα δωσεις
-
-
14-15 Κ για οποιαδήποτε μικρομεσαίο με 150 turbo άλογα είναι ευκαιρία θα έλεγα...
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
σκεφτεσαι να το βαλεις μεσα;
-
Το δικό μου πάντως θα είχε βουτήξει μέσα στην χαρά
-
Λοιπόν , σήμερα ήταν η τελευταία βόλτα τους ( εντάξει θα δουλέψουν και την εβδομάδα που είναι μπροστά μας , αλλά στο σπίτι-δουλειά-σπίτι , χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις).
Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοσή τους μέσα σε 2 χρόνια και 2 μήνες περίπου , γράψανε 58000 χιλιόμετρα σχεδόν , πριν πάψω να τα εμπιστεύομαι σε οριακές συνθήκες. Ηταν προοδευτικά σε όλα τους , από συμπεριφορά έως φθορά.
Για αυτό και θα προτιμήσω τον διάδοχό τους.Μια βόλτα που την ευχαριστήθηκα σήμερα , καθώς στην διαδρομή Τρίκαλα - Ασπροπόταμος (μέσω Καλαμπάκας) οι κακοτεχνίες του δρόμου από Καστανιά και πάνω είχαν καλυφθεί με νέα άσφαλτο
Επί τη ευκαιρία , να ενημερώσω και τον φίλο cmarin που ρωτούσε για την κατανάλωση του Βravo , η βόλτα των 146,5 χιλιομέτρων (από τα οποία μόνο τα 38 ήταν σε ΕΟ) απαίτησε :
16,4 λίτρα αμόλυβδης ή
11,2l/100km ή
26,71€Δεν ξέρω πως μπορούν να ηχούν στα αυτιά του αυτά τα νούμερα , οπότε ας γίνω λίγο πιο αναλυτικός.
Διαδρομή :[u]Τρίκαλα - Καλαμπάκα - Μουργκάνι και εως τη γέφυρα πριν την διασταύρωση για Αμπέλια[/u]- με ταχύτητες στην ΕΟ 150-170 και μετά την Καλαμπάκα 110-120 και 100km/h περίπου έως τη γέφυρα , κατανάλωση 8,6l/100km και μέση ταχύτητα τα 87km/h.
Διαδρομή : -Γέφυρα - Καστανιά - με ταχύτητες από 60-120km/h και το στροφόμετρο μεταξύ 3500 - 5500στρ/λ , κατανάλωση 11,7l/100km και μέση ταχύτητα να πέφτει στα 67km/h.
Πιο ήρεμα στο κοματι από Καστανιά έως το κιόσκι πάνω από τον Αμάραντο (μήπως και εντοπισθεί φίλος με μέλι).
Διαδρομή : - Αμάραντος - 3 Ποτάμια (κοινώς Ζαραμπούκα ) σφιχτή και απαιτητική διαδρομή με πολύ 3η και 5000+στρ/λ , κατανάλωση 12,8l/100km με μέση ταχύτητα 59km/h.
Σημείωση : τα νούμερα δεν αφορούν ανεξάρτητα το κάθε σκέλος της διαδρομής αλλά πάνε αθροιστικά.
Απέναντι από τον Ζαραμπούκα υπάρχει χώρος αναψυχής (τι ανακαλύπτει κανείς οταν δεν επισκέπτεται την ταβέρνα ) όπου εύκολα στήνονται σκηνικά ψησίματος με το ποτάμι από πίσω να κελαρύζει.
Αναχώρηση (επιστροφή) με ένα σκέλος σε αντίστοιχες συνθήκες κίνησης με τις προηγούμενες έως τον Αμάραντο
και από εκεί και κάτω σχετικά ήσυχα λόγω κίνησης.
Δεν ξέρω αν βοήθησα τον **cmarin **μ αυτά τα στοιχεία που παράθεσα , σίγουρα όμως εκνεύρισα τον dickdick (αν τα διάβασε)
σκεφτεσαι να το βαλεις μεσα;
@bibendum ... οχι ρε συ , ο Λουίτζι ξέχασε να κάνει αδιαβροχοποίηση!
-
Μπραβο μαλα......εεεεε Κωστα θελω να πω!
Ετσι καταναλωτικα να συνεχισεις!Τα λαστιχα θα τα αλλαξεις αυτη την εβδομαδα;
-
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Μπραβο μαλα......εεεεε Κωστα θελω να πω!
Ετσι καταναλωτικα να συνεχισεις!Τα λαστιχα θα τα αλλαξεις αυτη την εβδομαδα;
Το 'πρόβλημα¨δεν το κουκουλώνεις αλλά το βγάζεις στη επιφάνεια αγαπητέ
Ναι βρε , το Σάββατο.
-
Ναι βρε , το Σάββατο.
Για ποιο προβλημα λες ρε συ;
Μεθυσμενος;Αϋπνος;Απουσια σεξ;
Με εχεις μπερδεψει! -
Ο χρήστης dickdick έγραψε:
Ναι βρε , το Σάββατο.
Με εχεις μπερδεψει!Εκανες καμιά δοκιμή?
Ικανοποιημένος? -
Ναι βρε , το Σάββατο.
Με εχεις μπερδεψει!Εκανες καμιά δοκιμή?
Ικανοποιημένος?ΔΟΚΙΜΗ;;;;;;;
Ρε Κωστα δεν περνουμε ολοι 400 ευρω χωρις να δουλεψουμε!
Εβραιε!Λεφτα, δεν υπαρχουν!
Fiat Bravο 2007