-
Ενώ όλες οι αλλαγές έγιναν για το θέαμα, δεν νομίζω ότι είδε κανείς κάτι παραπάνω. Οι μόνοι που προσπέρασαν κάποιους ήταν οι Alonso, Kimi, MS που ήταν και οι 3 πολύ πίσω από ατυχία και καιρό. Αν ήταν μπροστά ;
Σημειώνω ότι δεν θεωρώ προσπεράσεις αυτές πάνω στον Trulli γιατί κάποιο εμφανές πρόβλημα είχε το μονοθέσιο του. Κατά τα άλλα όλοι οι υπόλοιποι έκαναν cruising. Ακόμα και ο Klien που ήρθε 7ος πήγαινε και αυτός κουλαριστά και σιγοσφυρίζοντας. Αρα που ήταν το θέαμα;Χάρηκα πολύ για τον Giancarlo. Εύγε.
Μεγάλη απογοήτευση η BAR, Toyota
Αναμενόμενα δυνατές οι Renault, McLaren, Williams
Η Ferrari με το καινούργιο πιστεύω πως θα είναι δυνατή.Εχω και μια απορία:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος δεδομένων των συνθηκών γιατί ο MS δεν πήγε σε ένα pit stop λιγότερο από όλους τους άλλους... Διότι με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν μπορώ να το εξηγήσω... -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
O ίδιος ο Kimi παραδέχτηκε στη Φιναλνδική τηλεόραση πως έκανε λάθος και του έσβησε(νομίζω πάτησε κουμπί που δεν έπρεπε).Ο MS είχε χάσει το barge board όταν είχε ξακρίσει στο κερμπ, και λογικά κάπως έτσι θα το έχασε ο KR σήμερα. Δεν έχω δει ποτέ να χάνεται barge board από μόνο του. Αν δεί κανείς πόσο χαμηλά είναι το splitter(πάνω στο οποίο πατάνε) καταλαβείνει πως είναι αρκετά ευάλωτα σε κάποιο τέτοιο ατσαλο πέρασμα στο κερμπ.
Πάσο για το σβήσιμο, αν και είναι ιδιαίτερα περίεργο. Αλλά αν το λες εσύ, το δέχομαι γιατί δεν έχω δει κάτι αντίθετο.
Συμφωνώ απόλυτα για το άτσαλο πέρασμα πάνω από κερμπ. Αλλά αυτό είναι μέσα στον αγώνα. Απλά άλλοι το περνάνε ανώδυνα και άλλοι χάνουν barge-boards. Δεν είπα ότι δεν είναι λάθος, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Ένα ξάκρισμα είναι, όχι και τετ-α-κε. Και επιμένω, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ 9' από barge-boards!
-
Ο χρήστης gsina έγραψε:
Εχω και μια απορία:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος δεδομένων των συνθηκών γιατί ο MS δεν πήγε σε ένα pit stop λιγότερο από όλους τους άλλους... Διότι με τις λίγες γνώσεις που έχω δεν μπορώ να το εξηγήσω...Τρεις λόγους φαντάζομαι:
-
Δε νομίζω η F2004 να έχει τόσο μεγάλο ρεζερβουάρ.
-
Ένα τόσο βαρύ μονοθέσιο καταπονεί περισσότερο τα φρένα και τα λάστιχα του, και στον πρώτο αγώνα ίσως να μην ήθελαν κάτι τέτοιο.
-
Στη συγκεκριμένη πίστα ίσως τελικά μέσω του ελαφρύτερου μονοθεσίου να γλυτώνεις τα 25sec που κερδίζεις από το ένα λιγότερο pit-stop.
-
-
Ασχολείσται με τον Coulthard, κατηγορήσατε τον Raikkonen, επιβραβεύασετε τον Fisichella,μέχρι και τον Montoya πήρε η μπάλα ο όποιος ήταν αργός για κάποιους αλλά δεν βλάπω ούτε ένα σχόλιο για τον κάκιστο αγώνα του M.Schumacher. Μα καλά κανείς δεν είδε τον αργό M.S. χθές. Γιατί κανείς δε σχολίασε τον αγώνα του . Ξαναγράφω κανείς δεν είδε ότι δεν μπορούσε να περάσει τον Sato και τις Jordan που σέρνονταν.
Κανείς δεν είδε την πατάτα που έκανε με τον Ηeidfeld!!!Υ.Γ1: Αναφέρομε στον αγώνα όχι στα δοκιμαστικά όπως αυτά εξελίχθηκαν...
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Δεν μ' αρέσει, αλλά θα το πω: Άντε γεια!!!
Άντε γεια στους συντηρητικούς φορμουλο-παρατηρητές της εποχής μας, που είχαν ξεγράψει τη Renault από ...πρόπερσι!Ά-λα-λα τα χεί-λη των α-σε-βών...
Και η Renault τους διέψευσε και μία και δύο και χίλιες-δύο φορές από τότε, ??
Μετανοείτε! Ήγγικεν γαρ η βασιλεία της Renault.
Καλά τα λες και συγχαρητήρια αλλά για το δικό σου τον Trulli δε βλέπω να σχολιάζεις. Ούτε στο Pondium δεν ανέβηκε τελικά και αλλά μας έγραφες χθες. Μεγάλη κολοτούμπα είναι αυτή. Πάντως συγχαρητήρια για τους Γάλλους και τα εύσημα νομίζω ότι πρέπει να πάνε και στους δύο και ιδιαιτέρως στον Iσπανό δε συμφωνείς;;;;
-
Σιγουρα ηταν ενας αρκετα καλος αγωνας,με τους πιλοτους να ειναι παρα πολυ συντηριτικοι σε καθε τους κινηση,τουλαχιστον μεχρι το πρωτο μισο του αγωνα και εκτος απο την 1η θεση του Fisico o oποιος ουσιαστικα δεν απειληθηκε ποτε απο κανεναν,ειχαμε μεγαλες ανακαταταξεις.
Στην Ferrari σιγουρα κυριαρχουν αναμεικτα συναισθηματα,αφου απο τη μια η πολυ καλη εμφανιση του Barrichello ο οποιος καταφερε να ανεβει μεχρι την 2η θεση,αν και σε αρκετο μερος του αγωνα αντιμετωπιζε σοβαρο προβλημα με τα πισω φρενα,και απο την αλλη με την απογοητευτικη εμφανιση του Schumi ο οποιος δεν απεδωσε σε καμια φαση του αγωνα τα αναμενομενα...
Πολυ κακη εμφανιση για την BAR αφου μια 11η θεση του Button και μια 14η θεση απο τον Sato και συν τοις αλλοις ο ερχομος στα BOX στον τελευταιο γυρο,ωστε να πανε με καινουριους κινητηρες στην Μαλαισια,αναμφιβολα δεν ειναι και πολυ τιμητικο αυτο για την ομαδα του Brackley και απ'οτι φαινεται ο RA005E δεν φαινεται να αποδιδει σε ενα υψηλο σημειο.
Για την Renault τι να πω,πραγματικα εχω μεινει εκπληκτος και δεν θα σας κρυψω πως με ολα οσα ειχαν συμβει στο δευτερο μισο της περσινης χρονιας,την ειχε ''ξεγραμμενη'' για φετος,αλλα τετοιες εκπληξεις ειναι οντως πολυ ευχαριστες.Για τον Fisichella τι να πω,πραγματικα ο ανθρωπος απο το '96 μεχρι και περυσι χαραμιζοταν σε ''μικρομεσαιες'' ομαδες και ειναι κριμα που πηγαν τοσα χρονια χαμενα.Πολυ καλος και ο Alonso,σταθεροτατος καθ'ολη τη διαρκεια του αγωνα.
Για τις Williams πιστευω πως ουτε οι ιδιοι δεν περιμεναν,να ειναι τοσο ψηλα στον 1ο αγωνα της χρονιας,ο Webber απο τη μια ομως δεν μπορουσε να κανει τιποτα ωστε να βρεθει μπροστα απο τον εκπληκτικο Σκοτο,και σιγουρα δεν ηταν και οτι καλυτερο να βλεπει για σχεδον εναν ολοκληρο αγωνα την πλατη της υποδεεστερης υποτιθεται πρωην ομαδας του.Ο Heidfeld αρκετα σταθερος με αισθητη την παρουσια του στην 8αδα μεχρι που εγκατελειψε.
Στην McLaren δεν πηγαν και πολυ καλα τα πραγματα,αφου απο τη μια η ανικανοτητα του Raikkonen να ξεκινησει στην εκκινηση πραγμα το οποιο τον αναγκασε να ξεκινησει τελευταιος,ομως το οτι ανεβηκε μεχρι και την 8η θεση ειναι αρκετα θετικο.Ο Montoya σιγουρα δεν πιεσε οσο επρεπε,ενω κατα τη διαρκεια του αγωνα ειχε και την απολεια ενος ανακλαστηρα,δεν καταφερε κατι καλυτερο απο την 6η θεση.Δικαιως μου φαινεται πως τα εβαλε ο Dennis μαζι του στο τελος,αφου αν ειχε πιεσει παραπανω θα μπορουσε να ειχε ανεβει στο βαθρο.
Στη Sauber ο Villeneuve εδειξε οτι δεν εχει την απαιτουμενη σταθεροτητα κατα τη διαρκεια του αγωνα,ενω και η εκκινηση του ηταν παρα πολυ ασχημη,ο Massa απο την πλευρα του εκανε εναν σχετικα αδιαφορο αγωνα που τον εφερε στην 10η θεση.
Και παμε τωρα στην μεγαλη εκπληξη του Σαβ/κου την Red Bull Racing,οπου παραλιγο να πετυχαινε και το 1ο της βαθρο στον παρθενικο της αγωνα.Για τον Σκοτο την μεγαλη μου αδυναμια,πραγματικα εκλεισε τα στοματα ολων των επικριτων του και εδειξε πως εχει ακομα τα κοτσια την ορεξη και την ταχυτητα.Η αλλαγη περιβαλλοντος μετα απο 9 χρονια παραμονης στην McLaren ισως να του εκανε καλο.Αψογος και ο Klien ο οποιος με χαρακτηριστικη ανεση πηρε τους 2 βαθμους της 7ης θεσης.
Στην ΤΟΥΟΤΑ,ο Trulli εδειξε αρχικα πως θα μπορουσε να ειχε πετυχει κατι καλο,ομως μετα τον 1ο του ανεφοδιασμο αντιμετωπισε προβληματα με τα πισω του ελαστικα.Ο Ralf απο την αλλη μου φανηκε πως ηταν εκτος τοπου και χρονου...
Jordan και Minardi,θα ελεγα πως ειναι υπερβολικα αργες και μαλιστα σε καποιο σημειο ηταν και επικινδυνες στα ντουμπλαρισματα... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
O ίδιος ο Kimi παραδέχτηκε στη Φιναλνδική τηλεόραση πως έκανε λάθος και του έσβησε(νομίζω πάτησε κουμπί που δεν έπρεπε).
Ο MS είχε χάσει το barge board όταν είχε ξακρίσει στο κερμπ, και λογικά κάπως έτσι θα το έχασε ο KR σήμερα. Δεν έχω δει ποτέ να χάνεται barge board από μόνο του. Αν δεί κανείς πόσο χαμηλά είναι το splitter(πάνω στο οποίο πατάνε) καταλαβείνει πως είναι αρκετά ευάλωτα σε κάποιο τέτοιο ατσαλο πέρασμα στο κερμπ.
Πάσο για το σβήσιμο, αν και είναι ιδιαίτερα περίεργο. Αλλά αν το λες εσύ, το δέχομαι γιατί δεν έχω δει κάτι αντίθετο.
Συμφωνώ απόλυτα για το άτσαλο πέρασμα πάνω από κερμπ. Αλλά αυτό είναι μέσα στον αγώνα. Απλά άλλοι το περνάνε ανώδυνα και άλλοι χάνουν barge-boards. Δεν είπα ότι δεν είναι λάθος, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας. Ένα ξάκρισμα είναι, όχι και τετ-α-κε. Και επιμένω, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ 9' από barge-boards!
Φίλε naso79 ο Kimi έχασε 9 δευτερόλεπτα γιατί από τη στιγμή που κατέρευσε ο δεξιός εκτροπέας αέρος μέχρι να μπει στα πιτς και να τον βγάλουν, έχανε χρόνο από τον Schumi που ήταν πίσω του 10 δευτερόλεπτα και μείωσε στο 1 δυτερόλεπτο, πριν μπει στα πιτς ο Kimi.
Σημείωσε ότι ο Kimi άνοιγε την διαφορά από τον Schumi κατά μεταξύ 0.3-1.0 δευτερολέπτων. Ακόμη ο Kimi αυτή την φάση του αγώνα κινούνταν γρηγορότερα από όλους και μείωσε την διαφορά από τον Fisichella από 53 δευτερόλεπτα σε 40. -
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Σημείωσε ότι ο Kimi άνοιγε την διαφορά από τον Schumi κατά μεταξύ 0.3-1.0 δευτερολέπτων. Ακόμη ο Kimi αυτή την φάση του αγώνα κινούνταν γρηγορότερα από όλους και μείωσε την διαφορά από τον Fisichella από 53 δευτερόλεπτα σε 40.Ποιον αγώνα είδες;
-
Μπορεί οι νέοι κανονισμοί να μην είναι και τέλιοι όμως τουλάχιστον είχαμε αλλαγή του σκηνικού . Περίμενα κατι καλύτερο από τις MCLAREN αλλά δυστηχώς δεν έδειξαν και πολλά πράγματα, ελπίζω η 6η θέση του Μοντόγια να ήρθε λόγω συντήρησης του μονοθεσίου για την Μαλαισία.
-
Γενικά για τον αγώνα πράγματι ο 'δικός' μου ήταν απογοητευτικός (για τα λάθη του) όσο και ο Mr 7. Πραγματικά χάρηκα για την πρώτη πραγματική νίκη του Φίσικέλα. Επίσης θετική εντύπωση μου έκαναν ο David και η Red Bull. Ειδικά για τον Coulthard, ομολογώ την αμαρτία μου, τον θεωρούσα ξεγραμμένο Από κει και πέρα για τους υπόλοιπους να μην επαναλαμβάνομαι.
Θα συμφωνήσω ότι νωρίς για συμπεράσματα αλλά θα κάνω το (αρνητικό) σχόλιο μου.
Ο αγώνας ήταν αισχρός! Το μόνο ωραίο ήταν οι εκπλήξεις που είδαμε αλλά αυτές δεν έχουν καμία σχέση με τον αγώνα αλλά με τις επιδόσεις. Γενικά θα τον χαρακτήριζα ως ένα μέσο αγώνα του 2004 με την 'φρεσκάδα' του 2003 (στην αρχή βέβαια.). Χίλιες φορές άλλο 1-2 της Ferrari κατόπιν όμως σκληρής μάχης.
Είδαμε στη πράξη τι συνέβαινε με τους νέους κανονισμούς. Όλοι (σχεδόν) κάνανε τη βόλτα τους και πήγαιναν σαν 'κότες'. Δε θυμάμαι ποιος το είπε αλλά συμφωνώ ότι στα λάστιχα θα έπρεπε να επιτρέπουν την αλλαγή (που είναι συνήθως ο ίδιος χρόνος) και να απαγορεύανε τους ανεφοδιασμούς. Εγώ χόρτασα πια από στρατηγική. Και επίσης λάθος η διάρκεια των κινητήρων. Δεν είναι δυνατόν να προσπαθούν να φυλάξουν το μονοθέσιο και όχι να προσπαθοούν να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω!
Όσο αφορά το νέο σύστημα δοκιμών. Αν και θα συμφωνήσω ότι φέρνει απρόβλεπτα αποτελέσματα εν τούτοις είναι ακόμα χειρότερο. Μα τα απρόβλεπτα αποτελέσματα είναι το ζητούμενο? Επιμένω ότι το καλύτερο (κατ'εμέ πάντα) σύστημα ήταν αυτό που ίσχυε μέχρι το 2002. Το θέμα είναι να δούμε την απόλυτη ταχύτητα του οδηγού και όχι την τύχη του ή την ικανότητα να κάνει λάθος στο μοναδικό γύρο που του δίνεται σε μια προκαθορισμένη στιγμή!
Δε μου άρεσε που ο Σουμάχερ βγήκε τη χειρότερη στιγμή των δοκιμαστικών (και χωρίς να είναι επιλογή του) και στην ουσία καταστράφηκε το Σαββατοκύριακο του. Δε μου άρεσε που ο Ραικκόνεν έκανε το λάθος (ας μη το έκανε βέβαια) και δεν έιχε τη δυνατότητα να ξαναδοκιμάσει. Καταλαβαίνετε τη θέλω να πω?
Αυτά. Γνωρίζω ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα αλλά θα έσκαγα...
-
Διαφορετικοί νικητές, ίδιο θέαμα.
Οσοι είναι με τους νικητές μακαρίζουν τον αγώνα και τις αλλαγές που κατάφεραν και άλλαξαν το 'κοκκινο' τοπίο. Όσοι είναι με τους χαμενους καταριούνται τους νέους κανονισμούς.
Εγώ χάρηκα για το νέο αέρα αλλα δεν μου πολυάρεσε η επίπτωση των νέων κανονισμών στην εξελιξη του αγώνα.
Η F1 πρέπει να είναι αγώνες ταχύτητας, χωρίς αύριο, όπου όλοι και όλα πάνε στο φουλ, και οχι αγώνες αντοχής και συντήρησης, επειδή ακολουθεί και άλλος αγώνας μετά. -
Ο χρήστης montoya2 έγραψε:
Μπορεί οι νέοι κανονισμοί να μην είναι και τέλιοι όμως τουλάχιστον είχαμε αλλαγή του σκηνικού . Περίμενα κατι καλύτερο από τις MCLAREN αλλά δυστηχώς δεν έδειξαν και πολλά πράγματα, ελπίζω η 6η θέση του Μοντόγια να ήρθε λόγω συντήρησης του μονοθεσίου για την Μαλαισία.Αλλαγη σκηνικου ειχαμε προς τα κατω. Το μονο ευχαριστο ηταν η πρωτια του Fisi. Απο εκει κ μετα κ Rubi k Alonso ειδαμε στο podium περυσι.
Για ολη αυτη την φασαρια, τα σεναρια κ τελικα τις αλλαγες που ηρθαν, οι κανονισμοι οχι δεν ειναι τελειοι, αλλα απεχουν κατι ετη φωτος απο το τελειο.Μπραβο δεν κερδισε ο Shumi! Κ λοιπον? Αυτο ηταν το ζητουμενο?
Αν οδηγωντας στο οριο κανει καποιος καποιο λαθος στις δοκιμες τοτε καταστρεφεται ολος ο αγωνας του κανοντας τον να χασει κ τα κινητρα του μεσα σε αυτον.Αυτο το format αγωνων δεν νομιζω οτι με τραβαει να ξενυχτισω ξανα για να παρακολουθησω live.
Η απολυτη κριτικη μου χωρις να περιμενω τους επομενους αγωνες ειναι λογω του οτι ολες οι δραστικες αλλαγες που μας ζαλισαν οτι θα γινουν δεν παρουσιασαν τιποτα μα τιποτα που να ενθαρυνει την ελπιδα για βελτιωση του θεαματος. Αντιθετως καθε περυσι κ καλυτερα.
Με την μορφη που εχει παρει η F1 πια εχει χαθει η ουσια του τροπου διεξαγωγης αυτου του σπορ. Πια οι σκοπιμοτητες απο τα δοκιμαστικα παιζουν τον μεγαλυτερο ρολο. Μην πιεσεις το μοτερ εδω, πηγαινε σιγα εκει για οικονομια, φυλαξε τα λαστιχα αλλου γιατι δεν πρεπει να τα λυωσεις κ γενικα οδηγα κατω του οριου μην γινει κανα μπερδεμα. Εδω τελειωναν τα χρονομετρημενα κ ακουγοντουσαν οι οδηγιες οπως 'ελα οσο πιο αργα γινεται για οικονομια καυσιμων'. Δεν καταλαβαινω με τιποτα γιατι η F1 επρεπε να παρει μορφη endurance!!!
Αυτη η F1 κατα την αποψη μου ειναι η χειροτερη μορφη που μπορουσα ποτε να δω. Η κινηση κ η δοκιμασια του πιλοτου κ μηχανης στο απολυτο οριο για το απολυτο χιλιοστο εξαφανιστηκε πια μ αυτο το αποστειρωμενο format.
Να το χαιρονται. -
Οπως παντα στη F1 μιλανε οι χρονοι ....Αν εξαιρεσεις λοιπο την εμφανιση της Renault που ηταν η καλυτερη θα δεις οτι ολες οι αλλες ομαδες της πρωτης γραμμης κινηθηκαν λιγο πολυ στους ιδιους χρονους ...
Αυτο βεβαια μονο καλο ειναι για τη Ferrari μιας και ακομη τρεχει με το περσινο μονοθεσιο ....Βεβαια θα πρεπει να υπολογιζουμε πλεον και τον αρκετα απροβλεπτο παραγοντα 'συντηρησης ' του αυτοκινητου για τον επομενο αγωνα.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση ισως η εγκαταληψη του Σουμι του βγει σε καλο στον επομενο αγωνα και απο εκει που παλευε για μια θεση στη βαθμολογουμενη 8αδα (πιθανον θεση 7-8 κ 1-2 βαθμους) , θα μπορει πλεον με καινουργιο κινητηρα να ξεκινησει τις προσπαθειες του ....Ως αναφορα τωρα τους κανονισμους ,αφου δεν επιτρεπουν την αλλαγη ελαστικων, θα επρεπε να ξεκινουν τα μονοθεσια γεματα και απο βενζινη, ουτως ωστε να ξερουμε οτι ξεκινουν ολοι επι 'ισοις οροις' και να μη χρειαζεται να γινομαστε επιστημονες και καφετζουδες για να βρισκουμε τι στρατηγικη εχει ο καθενας τους ...
-
Ο χρήστης og2002gr έγραψε:
Διαφορετικοί νικητές, ίδιο θέαμα.
Οσοι είναι με τους νικητές μακαρίζουν τον αγώνα και τις αλλαγές που κατάφεραν και άλλαξαν το 'κοκκινο' τοπίο. Όσοι είναι με τους χαμενους καταριούνται τους νέους κανονισμούς.
Εγώ χάρηκα για το νέο αέρα αλλα δεν μου πολυάρεσε η επίπτωση των νέων κανονισμών στην εξελιξη του αγώνα.
Η F1 πρέπει να είναι αγώνες ταχύτητας, χωρίς αύριο, όπου όλοι και όλα πάνε στο φουλ, και οχι αγώνες αντοχής και συντήρησης, επειδή ακολουθεί και άλλος αγώνας μετά.Για μενα κ το 1-2 να εκανε η SF παλι την ιδια πικρη γευση θα μου αφηνε αυτο το θεαμα που παρακολουθησα. Σαφεστατα ηταν πολυ θετικη η νικη του Fisi αλλα αυτο νομιζω οτι ηταν κ το μονο καλο που παρακολουθησαμε.
-
edit
-
Πραγματικα αναρωτιεται κανεις εαν οι υψηλα ισταμενοι του σπορ εχουν μυαλο ή κουρκουτι. Δεν παρακολουθω τακτικα το forum οποτε συγχωρειστε με εαν πω κατι που εχει ειπωθει αλλα πραγματικα δεν μπορω να δω ποια ειναι η λογικη του να μην αλλαζει κανεις λαστιχα.
Ειναι νομιζω προφανες οτι με το υπαρχον βαθμολογικο συστημα κανεις οδηγος δε προκειται να ρισκαρει προσπερασμα για ενα ή δύο βαθμους οφελος οταν υπαρχει σοβαρος κιδυνος να μπλοκαρει τροχο και να καταστρεψει το μπροστινο του λαστιχο το οποιο δεν θα μπορει να αλλαξει. Κατοπιν θα πρεπει να βγαλει τον υπολοιπο αγωνα με flat spotted λαστιχο και τις ταλαντωσεις που αυτο συνεπαγεται. Αποτελεσμα? Γυρω γυρω ολοι...
Οι δε αεροδυναμικες αλλαγες ειναι ηλιθιες. Αφαιρεσαν ενα 25% της αεροδυναμικης ικανοτητας των μονοθεσιων και εκαναν μια τρυπα στο νερο αφου αφενος οι κορυφαιες ομαδες επανεκτησαν πανω απο 80%, αφετερου γιατι για να ειχε επιδρασν το μετρο στο προσπερασμα επρεπε να αφαιρεσουν πανω απο το 75%. Αρα απλα αναγκασαν τις ομαδες να ξοδεψουν περισσοτερα λεφτα στις αεροσυραγγες. Οποια οικονομια...
Για τα προκριματικα δε θα πω τιποτα... Οτι και να πω ειναι λιγο... -
Μπορεί να μας είχαν πρήξει τόσο καιρό με τις διαφημίσεις, αλλά τελικά είχαν δίκιο: Το Red Bull δίνει όντως φτερά. Εδώ έκανε ακόμα και την Jaguar να πετάει! Πραγματικά η μεγαλύτερη έκπληξη του χθεσινού αγώνα.
Όσον αφορά τους υπόλοιπους; Καταπληκτικές οι Renault, πολύ καλές οι Ferrari. Αφού έδειξαν να είναι δεύτεροι ταχύτεροι με το περσινό μονοθέσιο, είναι και πάλι το μεγάλο φαβορί για το πρατάθλημα.
Απογοητευτικές οι McLaren και το πολυδιαφημισμένο της οδηγικό δίδυμο.
Η Williams και Toyota ακρίβώς όπως τις περιμέναμε. Ειδικά η δεύτερη ήταν ακριβώς ότι είχε πει ο Trulli: Γρήγορες άλλα 'τρώνε' τα ελαστικά. Και με τους καινούριους κανονισμούς αυτό είναι πολύ κακό...
Ανύπαρκτες οι Sauber και BAR. Ας περάσουν από τα γραφεία του Matesitch να τους δώσει κανένα Red BullΌλα τα παραπάνω βέβαια με την επιφύλαξη του πρώτου GP. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν στο αμέσως επόμενο.
-
Όσον αφορά το θέαμα, οφείλω να συγχαρώ τον Max Mosley. Ο άνθρωπος πέτυχε το ακατόρθωτο. Μετέτρεψε την μεγαλύτερη μάχη στο όριο, το πιο γρήγορο σπορ του πλανήτη, σε αγώνα αντοχής! Η μόνη διαφορά του GP Αυστραλίας από τις 24 ώρες του Le Mans ήταν ότι κράτησε μόνο 1,5 ώρα. Στο πρώτο GP της χρονιάς δεν εγκατέλειψε κανένας! Άλλος έκανε βόλτα, άλλος φυλούσε τα ελαστικά, άλλος φυλούσε τον κινητήρα, άλλος έκοβε στροφές από τον κινητήρα, άλλος δεν προσπερνούσε μη τυχόν και μπλοκάρει τους τροχούς, άλλος σταματούσε για να τρέξει στον επόμενο αγώνα και τα αφεντικά των ομάδων (χωρίς να φταίνε) κοιτούσαν μην τους φύγει κανένας πόντος απο το καλσόν! Όποιος εγκαταλείψει καταδικάζεται δις εις θάνατον. Αξιοπιστία και άγιος ο θεός.
Απετάξας την ταχύτητα; Απεταξάμην.
Απετάξας τις μάχες; Απεταξάμην.
Απετάξας τα προσπεράσματα; Απεταξάμην.
Πάμε όλοι μαζί: Γύρω-γυρώ όλοι, στη μέση ο Max
Προτείνω επίσης για το πρωτάθλημα του 2006 να θεσπιστούν νέα μέτρα για αύξηση της ασφάλειας και την αξιοπιστίας γιατί κάποιος Alonso τόλμησε να πιέσει και να προσπεράσει (που να σου σπάσει ο κινητήρας ρε στο επόμενο GP). -
Με το ΓΥΡΟΛΟΓΙΟ ο JPM ήταν πιο γρήγορος από τον Kimi στον αγώνα.
Θα εξαιρέσουμε βέβαια τους 10 τελευταίους γύρους που όπως δήλωσε και ο Montoya συντηρούσε το μονοθέσιο.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Με το ΓΥΡΟΛΟΓΙΟ ο JPM ήταν πιο γρήγορος από τον Kimi στον αγώνα.Θα εξαιρέσουμε βέβαια τους 10 τελευταίους γύρους που όπως δήλωσε και ο Montoya συντηρούσε το μονοθέσιο.
Αυτο να σου πω την αληθεια δεν μου λεει και πολλα...
Κακα τα ψεμματα ο Κολομβιανος το μεγαλυτερο μερος του αγωνα ειχε καθαρη πιστα μπροστα του,απ'οτι ειχε ο Raikkonen ο οποιος ξεκινησε απο το pit-lane,και συν τοις αλλοις σε καμια περιπτωση στο πρωτο μερος του αγωνα δεν απειλησε τον Klien...
Δεν ειχε κι'αδικο μου φαινεται ο Dennis,που μετα το τελος του αγωνα τα εβαλε με τον Montoya...
Επίσημο thread:GP Αυστραλίας 2005