-
O Ron Dennis δεν τα έβαλε με τον ρυθμό του αγώνα που είχε ο Montoya αλλά με ένα λάθος που έκανε και του χαλασε τον αγώνα κι από εκεί και πέρα ήταν θέμα να τερματίσει.
'He threw a second place away and **it was a matter of (engine) conservation from then on. You can never criticise a driver that tries hard and we all make mistakes, but the penalty you make now for making a mistake is so big.' **
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
O Ron Dennis δεν τα έβαλε με τον ρυθμό του αγώνα που είχε ο Montoya αλλά με ένα λάθος που έκανε και του χαλασε τον αγώνα κι από εκεί και πέρα ήταν θέμα να τερματίσει.'He threw a second place away and **it was a matter of (engine) conservation from then on. You can never criticise a driver that tries hard and we all make mistakes, but the penalty you make now for making a mistake is so big.' **
Ο Monty συγκεκριμενα,εκανε ενα οδηγικο λαθος μετα απο το προγραμματισμενο ανεφοδιασμο του,αφου βγηκε στο γρασιδι και υστερα απο αυτη την εξοδο οπως δηλωσε και ο Κολομβιανος χαλασε η ισσοροπια του μονοθεσιου.
-
Και οι δύο έχασαν τον deflector.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Και οι δύο έχασαν τον deflector.Ο Montoya λογικα πρεπει να εχασε τον ανακλαστηρα κατα την εξοδο που ειχε,ενω παραλληλα δεν γνωριζε πως ειχε συμβει κατι τετοιο...
Οπως δηλωσε και ο ιδιος υστερα,του το ειπανε μετα το τελος του αγωνα. -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Διαφορετικοί νικητές, ίδιο θέαμα.
Οσοι είναι με τους νικητές μακαρίζουν τον αγώνα και τις αλλαγές που κατάφεραν και άλλαξαν το 'κοκκινο' τοπίο. Όσοι είναι με τους χαμενους καταριούνται τους νέους κανονισμούς.
Εγώ χάρηκα για το νέο αέρα αλλα δεν μου πολυάρεσε η επίπτωση των νέων κανονισμών στην εξελιξη του αγώνα.
Η F1 πρέπει να είναι αγώνες ταχύτητας, χωρίς αύριο, όπου όλοι και όλα πάνε στο φουλ, και οχι αγώνες αντοχής και συντήρησης, επειδή ακολουθεί και άλλος αγώνας μετά.Για μενα κ το 1-2 να εκανε η SF παλι την ιδια πικρη γευση θα μου αφηνε αυτο το θεαμα που παρακολουθησα. Σαφεστατα ηταν πολυ θετικη η νικη του Fisi αλλα αυτο νομιζω οτι ηταν κ το μονο καλο που παρακολουθησαμε.
Θα συμφωνησω και με τους δυο. Απο μονη της η 'αλλαγη' σκηνικου (διαφορετικος νικητης, ο ΜΣ πολυ πισω), δεν συνιστα βελτιωση του θεαματος. Η εναλλαγη στην κορυφη ειναι φυσικα επιθυμητη. Αλλα ουτε προσπερασεις είδαμε, ουτε δραματικες αλλαγες και μεταπτωσεις εξαιτιας των ελαστικων, ενω και τα πιτ στοπ ηταν πιο 'ανοστα'. Ειμαι ωστοσο 'συγκρατημενα αισιοδοξος' οτι η χρονια θα ειναι καλυτερη, τουλαχιστον απο την περσινη.
ΥΓ: Εμενα τα δοκιμαστικα μου αρεσαν αρκετα. Βλεπεις τις πραγματικες ταχυτητες στο πρωτο μερος και προσπαθεις να μαντεψεις το setup του αγωνα στο δευτερο. Το αθροισμα μπορει να φαινεται λιγο περιεργο, αλλα νομιζω θα το συνηθισουμε.
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Καλά τα λες και συγχαρητήρια αλλά για το δικό σου τον Trulli δε βλέπω να σχολιάζεις. Ούτε στο Pondium δεν ανέβηκε τελικά και αλλά μας έγραφες χθες. Μεγάλη κολοτούμπα είναι αυτή.Μια μικρή απάντηση για όσους έθαψαν την προσπάθεια της Toyota και του RS, και που απόρησαν με την πτώση της απόδοσης του JT (όχι προσωπικά για σένα k, αλίμονο). The real facts:
Δεδομένο 1ο:
Και οι δύο οδηγοί της ομάδας βρέθηκαν σε μη αναμενόμενες θέσεις στην εκκίνηση. Ο JT πολύ ψηλότερα (2ος) και ο RS αρκετά χαμηλότερα (15ος) από ότι θα περίμενε η ίδια η ομάδα. Επομένως το λογικό θα ήταν στον αγώνα να πέσει ελαφρά ο JT (ή τουλάχιστον να παλέψει σκληρά για τη θέση του), ενώ αντίθετα να ανέβει θέσεις ο RS. Αυτό ακριβώς περίμενα κι εγώ.Δεδομένο 2ο:
Στον αγώνα, όμως, φάνηκε ότι ο JT μπορούσε να κρατήσει άνετα τη θέση του (ΟΚ, ίσως επειδή καθυστερούσαν τα εγκλωβισμένα φαβορί πιο πίσω), ενώ ο RS ανέβηκε ως την 9η θέση, πριν το Pit stop του. Πολύ καλή εμφάνιση μέχρι εκείνο το σημείο.Δεδομένο 3ο:
Μετά τα Pit stop άρχισαν τα περίεργα. Χωρίς λόγο ο JT ένιωθε έντονες δονήσεις στο μονοθέσιό του, που η ομάδα δεν μπορούσε να εξηγήσει. Από την τηλεμετρία έβλεπαν ότι τόσο η θερμοκρασία όσο και η πίεση των ελαστικών ήταν φυσιολογική, ενώ και στο pit stop που ήλεγξαν τα ελαστικά ήταν όλα ΟΚ. Αποδείχτηκε τελικά (στο 2ο pit stop του Ιταλού) ότι υπήρχε πρόβλημα φουσκαλιάσματος (blistering) στο πίσω δεξί ελαστικό του. Μοιραία έπεσε η απόδοσή του, που επανήλθε στο 3ο stint, όταν ξεπεράστηκε το πρόβλημα με τη φυσιολογική φθορά του ελαστικού. Ήταν όμως αργά. Ο RS από την άλλη, υποχρεώθηκε σε 2ο συνεχόμενο pit stop, 2 γύρους μετά το 1ο, άρα έχασε και τις ελπίδες του για τερματισμό στην 8άδα, που θα το πετύχαινε υπό φυσιολογικές συνθήκες. Παρόλα αυτά τερμάτισε 12ος, μπροστά από JV και TS.Δεδομένο 4ο (και τελευταίο):
Ο RS δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα με τα ελαστικά του.Δική μου εκτίμηση:
Ήταν ένας άτυχος αγώνας. Αποδείχθηκε ότι το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο JT δεν ήταν πρόβλημα του μονοθεσίου, αφού εμφανίστηκε μόνο στο ένα ελαστικό, ενώ δεν εμφανίστηκε καθόλου στον RS. Με άλλα λόγια δεν ήταν το μονοθέσιο που δημιούργησε το πρόβλημα στο ελαστικό (κάτι που το φοβόμουν, είναι η αλήθεια). Θα μπορούσε να πει κανείς ότι φταίει ο JT επειδή κακομεταχειρίστηκε τα ελαστικά του, που πάλι δύσκολα θα γίνει πιστευτό, μιας και έτσι θα πληγώνονταν και τα 2 πίσω ελαστικά του. Δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να πει κανείς. Η φυσιολογική εξέλιξη του αγώνα έδειχνε ότι η Toyota θα είχε 2 τερματισμούς στην 8άδα. Δεν το πέτυχε, άσχημα θα ήταν? Next time boys!
Σαν fan του Trulli είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο με την απόδοση του οδηγού, αλλά πολύ περισσότερο με την απόδοση του μονοθεσίου, που δείχνει ικανότατο στο ξεκίνημα της σεζόν, απόρροια των εξαντλητικών δοκιμών του χειμώνα. Το κατά πόσο θα συνεχίσει να βελτιώνεται είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει ο Gascoyne. Θυμάστε ποτέ να έχει χάσει? -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Όσον αφορά το θέαμα, οφείλω να συγχαρώ τον Max Mosley. Ο άνθρωπος πέτυχε το ακατόρθωτο. Μετέτρεψε την μεγαλύτερη μάχη στο όριο, το πιο γρήγορο σπορ του πλανήτη, σε αγώνα αντοχής! Η μόνη διαφορά του GP Αυστραλίας από τις 24 ώρες του Le Mans ήταν ότι κράτησε μόνο 1,5 ώρα. Στο πρώτο GP της χρονιάς δεν εγκατέλειψε κανένας! Άλλος έκανε βόλτα, άλλος φυλούσε τα ελαστικά, άλλος φυλούσε τον κινητήρα, άλλος έκοβε στροφές από τον κινητήρα, άλλος δεν προσπερνούσε μη τυχόν και μπλοκάρει τους τροχούς, άλλος σταματούσε για να τρέξει στον επόμενο αγώνα και τα αφεντικά των ομάδων (χωρίς να φταίνε) κοιτούσαν μην τους φύγει κανένας πόντος απο το καλσόν! Όποιος εγκαταλείψει καταδικάζεται δις εις θάνατον. Αξιοπιστία και άγιος ο θεός.
Απετάξας την ταχύτητα; Απεταξάμην.
Απετάξας τις μάχες; Απεταξάμην.
Απετάξας τα προσπεράσματα; Απεταξάμην.
Πάμε όλοι μαζί: Γύρω-γυρώ όλοι, στη μέση ο Max
Προτείνω επίσης για το πρωτάθλημα του 2006 να θεσπιστούν νέα μέτρα για αύξηση της ασφάλειας και την αξιοπιστίας γιατί κάποιος Alonso τόλμησε να πιέσει και να προσπεράσει (που να σου σπάσει ο κινητήρας ρε στο επόμενο GP).για να μην γραψω τα ιδια αφου ετσι ακριβως αισθανομαι και εγω!!!!
εαν παραμεινει ετσι η f1 προβλεπω να μην εχει fκαν1 να ασχολειται μαζι της!!!!!!
-
Μια μικρή απάντηση για όσους έθαψαν την προσπάθεια της Toyota και του RS, και που απόρησαν με την πτώση της απόδοσης του JT
Μήπως η Toyota από μόνη της θάφτηκε;; Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω έχοντας στο μυαλό μου δύο δεδομενά.
1ον. Ο J.T ξεκίνησε 2ος και τερμάτισε εκτός της βαθμολογούμενης 8άδας στην οποία μπήκαν οδηγοί αν όχι χειρότεροί, του τουλάχιστον της ίδιας κλάσης Coulthard, Klein, Webber.
2oν. Έχασε θέσεις από αυτοκίνητα χειρότερα της Toyota τουλάχιστον με βάση τα προγνωστικά Red Bull-και όχι μόνο-.
Στην παρακάτω ανάλυσή μου θα αγνοήσω επιδεικτικά τον οδηγό R.S διότι ουδέποτε τον θεώρησα αξιόλογο οδηγό και κατά τη γνώμη μου κακώς βρίσκει θέση σε ομάδα F1- και θα αναφερθώ αποκλειστικά στην Toyota και στον Trulli.
Και οι δύο οδηγοί της ομάδας βρέθηκαν σε μη αναμενόμενες θέσεις στην εκκίνηση. Ο JT πολύ ψηλότερα (2ος)... επομένως το λογικό θα ήταν στον αγώνα να πέσει ελαφρά ο JT (ή τουλάχιστον να παλέψει σκληρά για τη θέση του) Αυτό ακριβώς περίμενα κι εγώ
Ελαφρά ωραία συμφωνούμε όχι όμως 7 θέσεις...
Τώρα όσο αναφορά το πρόβλημα των ελαστικών θαωρώ πως αν η ομάδα πίστευε πως ο Ιταλός θα βγεί εκτός 8άδας το σωστό θα ήταν να εγκαταλείψει διότι δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να αφήσουν έναν οδηγό να κάνει γύρους ταλαιπωρώντας τον μαζί με τον κινητήρα χωρίς να ελπίζει σε κάτι.
Άρα είτε μιλάμε για λάθος στατηγική εκ μέρους της ομάδας είτε μιλάμε για κακό αγώνα εκ μέρους του J.T. προσωπικά αποκλείω το δεύτερο και καταλήγω στο πρώτο.Η φυσιολογική εξέλιξη του αγώνα έδειχνε ότι η Toyota θα είχε 2 τερματισμούς στην 8άδα. Δεν το πέτυχε, άσχημα θα ήταν? Next time boys!
Αποτέλεσμα βαθμοί 0
Σαν fan του Trulli είμαι πολύ ευχαριστημένος, τόσο με την απόδοση του οδηγού, αλλά πολύ περισσότερο με την απόδοση του μονοθεσίου, που δείχνει ικανότατο στο ξεκίνημα της σεζόν, απόρροια των εξαντλητικών δοκιμών του χειμώνα. Το κατά πόσο θα συνεχίσει να βελτιώνεται είναι ένα στοίχημα που θα πρέπει να κερδίσει ο Gascoyne. Θυμάστε ποτέ να έχει χάσει?
Για πες μου Νίκο ειλικρινά και χωρίς συναίσθημα, τώρα που είμαστε στην αρχή με πόσους βαθμούς θα θεωρήσεις επιτυχία την φετινή πορεία του J.T ;;;; Γιατί εγώ θεωρώ πως το αυτοκίνητο δε μορεί να τον βοηθήσει και πολύ αν εσύ όμως πιστεύεις ότι το αυτοκίνητο μπορεί τότε στο τέλος δεν θα έχει καμία δικαιολογία.
-
Ο χρήστης DV1976 έγραψε:
Πραγματικα αναρωτιεται κανεις εαν οι υψηλα ισταμενοι του σπορ εχουν μυαλο ή κουρκουτι. Δεν παρακολουθω τακτικα το forum οποτε συγχωρειστε με εαν πω κατι που εχει ειπωθει αλλα πραγματικα δεν μπορω να δω ποια ειναι η λογικη του να μην αλλαζει κανεις λαστιχα.
Ειναι νομιζω προφανες οτι με το υπαρχον βαθμολογικο συστημα κανεις οδηγος δε προκειται να ρισκαρει προσπερασμα για ενα ή δύο βαθμους οφελος οταν υπαρχει σοβαρος κιδυνος να μπλοκαρει τροχο και να καταστρεψει το μπροστινο του λαστιχο το οποιο δεν θα μπορει να αλλαξει. Κατοπιν θα πρεπει να βγαλει τον υπολοιπο αγωνα με flat spotted λαστιχο και τις ταλαντωσεις που αυτο συνεπαγεται. Αποτελεσμα? Γυρω γυρω ολοι...Αν και δεν παρακολούθησα καθόλου το έγινε από τη λήξη της περασμένης σαιζόν μέχρι την έναρξη της τρέχουσας, υποθέτω θέλησαν να μειώσουν ακόμα περισσότερο το μηχανικό κράτημα (ευελπιστώντας σε προοδευτικά μειούμενες ταχύτητες μέσα στον αγώνα ???). Σίγουρα πάντως μια τέτοια απόφαση πρέπει να έχει άμεση σχέση με προσπάθεια μείωσης του κόστους.
Οι δε αεροδυναμικες αλλαγες ειναι ηλιθιες. Αφαιρεσαν ενα 25% της αεροδυναμικης ικανοτητας των μονοθεσιων και εκαναν μια τρυπα στο νερο αφου αφενος οι κορυφαιες ομαδες επανεκτησαν πανω απο 80%, αφετερου γιατι για να ειχε επιδρασν το μετρο στο προσπερασμα επρεπε να αφαιρεσουν πανω απο το 75%. Αρα απλα αναγκασαν τις ομαδες να ξοδεψουν περισσοτερα λεφτα στις αεροσυραγγες. Οποια οικονομια...
Για τα προκριματικα δε θα πω τιποτα... Οτι και να πω ειναι λιγο...Μιας που άναφέρθηκες στην αεροδυναμική (τώρα το ακούω ότι αφαίρεσαν το 25% -όπως είπα δεν είχα ασχοληθεί καν στο μεσοδιάστημα), φαντάσου να επιχειρήσεις προσπέρασμα με μειωμένο ΚΑΙ το αεροδυναμικό grip ΚΑΙ το μηχανικό... λαλάκας είσαι να το επιχειρήσεις ?????? Κάθεσαι στα αυγά σου και χάνεις 1 βαθμό, σιγά τα ωα.
Πάντως, πλαισιωμένο με άλλου είδους κανονισμούς, η απαγόρευση αλλαγής ελαστικών δεν είναι κακή ιδέα... ξεχωρίζει τους άντρες από τα παιδια, αρκεί όμως να τους επιβραβεύει κιόλας (ώστε να τους δίνει κίνητρο να το προσπαθήσουν όσο μπορούν).
-
Από εμένα το μόνο σχόλιο είναι ΜΠΡΑΒΟ στον Σουμάχερ!!
Ακούς εκεί να πάει το καλόπαιδο να τον προσπεράσει! Ούστ από την πίστα ρε!!!
Δε φτάνει που πήγες σε μεγάλη ομάδα από εκεί που θα πήγαινες για επίδωμα ανεργίας, θες και προσπέραση, ε; Ε, λοιπόν, φάτηνε στη μάπα!!
ΑΞΙΟΣ!!!Ερώτηση: Αν ο Μοντόγια του έκλεινε την πόρτα έτσι στα μούτρα με την ΙΔΙΑ κατάληξη, τι θα λέγαμε;;;
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Από εμένα το μόνο σχόλιο είναι ΜΠΡΑΒΟ στον Σουμάχερ!!
Ακούς εκεί να πάει το καλόπαιδο να τον προσπεράσει! Ούστ από την πίστα ρε!!!
Δε φτάνει που πήγες σε μεγάλη ομάδα από εκεί που θα πήγαινες για επίδωμα ανεργίας, θες και προσπέραση, ε; Ε, λοιπόν, φάτηνε στη μάπα!!
ΑΞΙΟΣ!!!Ερώτηση: Αν ο Μοντόγια του έκλεινε την πόρτα έτσι στα μούτρα με την ΙΔΙΑ κατάληξη, τι θα λέγαμε;;;
Αστο ρε συ Γιώργο... πάνω που θαύμαζα τον εαυτό μου που κρατήθηκε μέχρι τώρα και δεν είχε γράψει τίποτα στο φόρουμ σχετικά με αυτό το θέμα
-
Πάντως πέρα από τους κινητήρες μεγάλης διάρκειας, φταίει και το βαθμολογικό σύστημα(ίσως και περισσότερο ακόμα) για το ότι οι οδηγοί δεν παίρνουν ρίσκα.
-
Ερώτηση: Αν ο Μοντόγια του έκλεινε την πόρτα έτσι στα μούτρα με την ΙΔΙΑ κατάληξη, τι θα λέγαμε;;;
Aν ο Μοntoya έκανε αυτό στο Schumacher ή το αντίθετο θέλω να δω τι θα λέγαμε...
-
Ο χρήστης k έγραψε:
Ερώτηση: Αν ο Μοντόγια του έκλεινε την πόρτα έτσι στα μούτρα με την ΙΔΙΑ κατάληξη, τι θα λέγαμε;;;
Αν ο Σουμάχερ το έκανε στον Μοντόγια θα έφταιγε ο Μοντόγια (Μονακό 2004 και ακόμα ενίσταμαι...)
Αν ο Μοντόγια το έκανε στον Σουμάχερ... Καλύτερα να το θέσω έτσι: Θα τιμωρούνταν ο Μοντόγια αν ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ να το κάνει στον Σουμάχερ... -
Ο χρήστης k έγραψε:
Για πες μου Νίκο ειλικρινά και χωρίς συναίσθημα, τώρα που είμαστε στην αρχή με πόσους βαθμούς θα θεωρήσεις επιτυχία την φετινή πορεία του J.T ;;;; Γιατί εγώ θεωρώ πως το αυτοκίνητο δε μορεί να τον βοηθήσει και πολύ αν εσύ όμως πιστεύεις ότι το αυτοκίνητο μπορεί τότε στο τέλος δεν θα έχει καμία δικαιολογία.Δε διαφωνώ με όσα λες, απλά η οπτική μου είναι λίγο διαφορετική, αναγκαστικά, λόγω συμπάθειας.
Λοιπόν, αν και λιγάκι λογιστικό (άρα και ψυχρό) αυτό που θα πω, εγώ περιμένω τον JT να παίρνει 2 πόντους σε κάθε αγώνα, όταν όλα πηγαίνουν καλά. Επειδή όμως αυτό δεν θα συμβεί σε κάθε αγώνα (να πάνε όλα καλά δηλαδή), θα βάλω ας πούμε 13 αγώνες (περίπου τα 2/3). Επομένως θα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αν στο τέλος μαζέψει 13*2=26 πόντους.Τώρα και 20-22 να είναι δεν χάλασε και ο κόσμος, αλλά χάρην συντομίας θα πω τουλάχιστον 20. Ασφαλώς σπουδαίοτερο θα είναι να κάνει καλές εμφανίσεις, αλλά και οι πόντοι, όπως λες, παίζουν σπουδαίο ρόλο.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Πάντως, πλαισιωμένο με άλλου είδους κανονισμούς, η απαγόρευση αλλαγής ελαστικών δεν είναι κακή ιδέα... ξεχωρίζει τους άντρες από τα παιδια, αρκεί όμως να τους επιβραβεύει κιόλας (ώστε να τους δίνει κίνητρο να το προσπαθήσουν όσο μπορούν).
Οπως¨
- Επαναφορα του παλιου συστηματος βαθμολογιας ή ας δινουν 12 βαθμους στο πρωτο αν μη τι αλλο.
- Επαναφορα των slicks/καταργηση των treads
Eτσι οπως το εχουν κανει τωρα απλα εδωσαν αλλο ενα χτυπημα στο αθλημα.
Ακομα και την μειωση του κοστους να προτεινει καποιος ως δικαιολογια αυτο στην πραξη διαψευστηκε μιας και αν δεις τα στατιστικα απο τα preseason tests ηταν ολα πανω (τα χιλιομετρα εννοω).
Πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω πως κανεις δεν εχει αντιληφθει το προφανες. Οτι ειναι αδυνατον να επιτευχθει μειωση κοστους με αλλαγες κανονισμων (εαν υποθεσουμε οτι ειναι δυνατη μια τετοια μειωση).
-
Αν ο Σουμάχερ το έκανε στον Μοντόγια θα έφταιγε ο Μοντόγια (Μονακό 2004 και ακόμα ενίσταμαι...)
Αν ο Μοντόγια το έκανε στον Σουμάχερ... Καλύτερα να το θέσω έτσι: Θα τιμωρούνταν ο Μοντόγια αν ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ να το κάνει στον Σουμάχερ...Αν έφταιγε ο Σουμάχερ θα τιμωτούνταν ο Μοντόγια....Αν έφταιγε ο Μοντόγια τότε δες το mail.
Ωραία μ΄αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι για αυτό και έχεις emai είναι φώτο αλλά δεν μπορώ να την φορτώσω κάντο εσύ για μένα -
Οι ταχύτεροι γύροι στον Αγώνα.
http://f1.racing-live.com/en/headlines/news/detail/050307223051.shtml
-
Πάντως εμένα μου άρεσε ο ινδός (δεν μπορώ να προφέρω το όνομα) . Πολύ καλή εμφάνιση , αναλογικά πάντα.
-
Ερώτηση: Αν ο Μοντόγια του έκλεινε την πόρτα έτσι στα μούτρα με την ΙΔΙΑ κατάληξη, τι θα λέγαμε;;;Εσύ φίλε μου θα έλεγες αυτά ακριβώς που λες και τώρα, αφού ρωτάς.
Επίσημο thread:GP Αυστραλίας 2005