-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...είναι και το επίσημο αγαπημένο του φόρουμ!Άβυσσος η ψυχή του
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
...είναι και το επίσημο αγαπημένο του φόρουμ!Όχι άδικα...!!!
Be cool,be JAZZ(aki)!!! -
...ουπς ξέχασα μία λέξη είναι το αγαπημένο πολυμορφικό του φόρουμ.
http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 7&start=45
...έλεγα δεν θα απαντήσει ο Stavrobiologos... -
Επιτέλους έχω νεότερα απο το μέτωπο!
Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας(μετά το 15άυγουστο) θα μου παραδώσουνε το Jazzάκι.
Μόλις το πάρω θα ανεβάσω φωτογραφίες και τις πρώτες εντυπώσεις.
-
Λοιπόν μετά απο 3100 χλμ κυρίως μέσα στην πόλη και μικρές αποδράσεις τα σαββατοκύριακα έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απο το αυτοκίνητο.
Ποιότητα κατασκευής και λειτουργία κιβωτίου(αυτόματο) είναι σε άλλα επίπεδα για ένα μικρό(αλλα τόσο μεγάλο) αμάξι.Μοναδική παραφωνία είναι ο αυξημένος θόρυβος σε ταχύτητες μεγαλύτερες απο 140χλμ/ώρα.
Η κατανάλωση του πάντως δέν μου φαίνεται τόσο μικρή όσο διαφημίζεται στα έντυπα και στο διαδίκτυο. Σε χρήση εντός πόλης ο υπολογιστής ταξιδίου γράφει απο 7 εώς 7,5 λίτρα. Εσείς οι υπόλοιποι οδηγοί των Jazz τι κατανάλωση έχετε δεί? Βέβαια φαντάζομαι ότι σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ο κινητήρας θα 'ανοίξει' και θα αποδίδει καλύτερα, απλά είχα την απορία αυτή σχετικά με την κατανάλωση.
-
Ο χρήστης Tech@Cyclist.GR έγραψε:
Λοιπόν μετά απο 3100 χλμ κυρίως μέσα στην πόλη και μικρές αποδράσεις τα σαββατοκύριακα έχω τις καλύτερες εντυπώσεις απο το αυτοκίνητο.
Ποιότητα κατασκευής και λειτουργία κιβωτίου(αυτόματο) είναι σε άλλα επίπεδα για ένα μικρό(αλλα τόσο μεγάλο) αμάξι.Μοναδική παραφωνία είναι ο αυξημένος θόρυβος σε ταχύτητες μεγαλύτερες απο 140χλμ/ώρα.
Η κατανάλωση του πάντως δέν μου φαίνεται τόσο μικρή όσο διαφημίζεται στα έντυπα και στο διαδίκτυο. Σε χρήση εντός πόλης ο υπολογιστής ταξιδίου γράφει απο 7 εώς 7,5 λίτρα. Εσείς οι υπόλοιποι οδηγοί των Jazz τι κατανάλωση έχετε δεί? Βέβαια φαντάζομαι ότι σε μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα ο κινητήρας θα 'ανοίξει' και θα αποδίδει καλύτερα, απλά είχα την απορία αυτή σχετικά με την κατανάλωση.
λίγα σου καει. Για μέσα στην Πόλη
Παντα εξαρτάται για τη πολη μιλάμε. Εμένα για να ανέβω τη Σταδίου σημειωτών γράφει 11-12. Το αστρα γραφει 16-18.
Αμα βγώ έγω γράφει 5-6 λίτρα με 90 και 8 λίτρα με 130 -
ΦΙΛΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΝΑ JAZZAKI ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΣΚΟΦΡΕΝΑΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΛO Α/C KAI TA ΦΛΑΣ ΣΤΑ ΦΤΕΡΑ(ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ FACELIFT).ΤΟ ΟΔΗΓΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣΜΕΝΟΣ!!!
ΤΟ ΕΧΩ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΚΡΙΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΟΝΩΣΗ,Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ,ΚΑΝΕΙ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΔΕΝ ΤΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΤΕΡ ΕΧΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΡΟΠΗ.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΤΑΞΙΔΕΥΑΜΕ ΤΕΤΡΑΔΑ ΜΕ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ Α/C ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΖΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ 185ΧΛΜ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ,ΑΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΤΣΑ ΕΓΡΑΨΕ ΑΚΡΙΒΩΣ 200 ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΣ 6000RPM!! ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΒΑΡΕΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΟΣΟ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ.
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΣΟ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ.
ΧΤΥΠΑ ΤΟ ΑΝΕΛΕΗΤΑ!!! -
ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ Mitsubishi Colt kai Honda Jazz μπορω να εχω καποιες αποψεις απο εδω μεσα για τα δυο μικρα?
-
To Jazz -όπως άλλωστε είναι γνωστό- είναι το αγαπημένο του φόρουμ και πολλοί έχουν γράψει πολύ θετικά σχόλια για αυτό, θα σου πρότεινα να κάνεις test drive και στα δύο, ώστε να δεις από πρώτο χέρι πιο ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!
-
Ο χρήστης CYCLOPAS έγραψε:
................
×ÔÕÐÁ ÔÏ ÁÍÅËÅÇÔÁ!!!Ãéáôß êÜíåé æçìéÝò êáé åßíáé áíõðÜêïõï ????
-
Έμαθα κάτι και δεν μου άρεσε και τόσο πολύ και θέλω την άποψη σας
Μου είπαν ότι το colt έχει κινητήρα που τον φτιάχνει η Mercedes για το smart forfour και τον φοράει και το colt.
Δεν ξέρω ρε παιδία αλλά δεν μου κάθισε καλά αυτό, γιατί να πάρω ιαπωνικό αυτοκίνητο και να έχει ευρωπαϊκό κινητήρα που δεν τον έχω και σε εμπιστοσύνη.
Άλλο πράγμα το hodaki με το γιαπωνέζικο μοτέρ και άλλο το προϊών συνεργασίας.
Δώστε μου μια άποψη και για αυτό το θέμα για να δω μήπως και σκέφτομαι εγώ λάθος! -
Kαι το ίδιο σασί έχει και τον ίδιο κινητήρα, αλλά νομίζω ότι είναι γιαπωνέζικος. Δηλαδή το Smart είναι Colt κι όχι το ανάποδο.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Kαι το ίδιο σασί έχει και τον ίδιο κινητήρα, αλλά νομίζω ότι είναι γιαπωνέζικος. Δηλαδή το Smart είναι Colt κι όχι το ανάποδο.Ακριβώς έτσι είναι!
Το μοτέρ φτιάχτηκε και καλά σε συνεργασία με την Daimler-Cryshler αλλά ουσιαστικά φτιάχτηκε απο την Mitsubishi και παραχωρείται και στην Smart!
Γαρ ιαπωνικό δεν είναι πάντος αφου φτιάχνεται Ολλανδία (για το colt μιλάω). Αλήθεια το Jazz φτιάχνεται Japan?
-
Mέχρι στιγμής ναι....
-
Σήμερα πήγα και έκανα ένα τεστ και τα δυο colt και jazz
Να σας πω τις εντυπώσεις μου!!!
Λοιπόν καταρχήν πιο ποιοτικό είδα το jazz και πιο στιβαρό αμάξωμα από το colt.
Στον δρόμο καλύτερα φρένα είδα από το colt και ας έχει ταμπούρα πίσω αλλά έχει χειρότερο τιμόνι και τον κινητήρα τον είδα πολύ αναιμικό στα χαμηλά πράμα που παίζει μεγάλο ρόλο για αυτοκίνητο πόλης (ξεκίνα σταμάτα) ενώ το jazz δουλεύει σαν πετρελαιοκινητήρας πιστεύω ότι αν αφήσεις ομαλά τον συμπλέκτη θα ξεκινήσει το αμάξι σίγουρα, πολύ καλή ανάρτηση αν και έχω συνηθίσει σε γαλλικό αμάξι
Παιδιά αυτό που βλέπω είναι να μπαίνω και εγώ στο κόλπο για να το αποκτήσω
Φυσικά και μιλώ για το jazz!!!! -
3 πόρτο colt ή 5 πορτο? Για να λες ταμπούρα σίγυρα το 1100 είδες!
Άρε συγκρίνεις ανόμοια πράγματα όσον αφορά 1) κινητήρα 2) Φρένα και 3 αμάξωμα αν οδηγούσες το 3 πορτο CZ3.
Η άμεση σύγκριση θα ήταν με όποιο 1300 άρι αν και πιστεύω οτι έτσι και αλλιώς τα δύο αυτοκίνητα είναι διαφορετικής κατηγορίας - φιλοσοφίας.
-
1300 5πορτα και τα δύο
-
στην ποιότητα υπάρχει διαφορά πιστεύω υπερ της Honda. Ετσι μου φαίνεται κα ιστην αφη και στην αίσθηση
-
Ο χρήστης mkirikis έγραψε:
1300 5πορτα και τα δύοΒγαίνει το 1300άρι 5 πορτο με ταμπούρα πίσω ή κάτι έχω καταλάβει λάθος?
-
Ενδεικτικά πάντος αναφέρω τα εξής...
Jazz
Κυβισμός(κ.εκ) 1.339
Κύλινδροι / Διάταξη 4/Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 83/5.700
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 12,1/2.800
Τελική ταχύτητα 168
Επιτάχυνση 0-100(δλ.) 11,8Colt
Κυβισμός(κ.εκ) 1.332
Κύλινδροι / Διάταξη 4/Σ
Ισχύς (ίπποι) / σ.α.λ 95/6.000
Ροπή (Kgm) / σ.α.λ. 12,7/4.000
Τελική ταχύτητα 180
Επιτάχυνση 0-100(δλ.) 11,0Το μεγάλο avantage του Jazz είναι ότι τη μέγιστη ροπή την βγάζει πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να είναι σίγουρα πιο άνετο σε συνθήκες πόλης(σταμάτα - ξεκίνα). Θα κοιτάξω απο το Gtech πόση ροπή βγάζει το colt στις 2800 rpm να σας πω
HONDA JAZZ