-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Ρε παιδιά, οποιος καπνιζει δεν θα οδηγηθει με βεβαιοτητα στο θανατο, ουτε στην παρανομία, ουτε στο κοινωνικο περιθωριο και στην εξαθλιωση σαν ανθρωπος.
Απλούστατα, γιατί η κοινωνία μας αντιμετωπίζει διαφορετικά τους καπνιστές...
Απλά, για να γίνω λίγο κυνικός, γιατί το τσιγάρο αποφέρει χρήμα με ουρά μέσω της φορολογίας στο κράτος, ενώ τα ναρκωτικά όχι.
Εγώ μιλάω και πριν ανακαλυφθεί ο φόρος στο τσιγάρο...
Η κουβέντα για τα ναρκωτικά είναι πολύ μεγάλη και σηκώνει τσιγάρο πάντως
-
Παιδες...
ολοι οι νυν αυτοκτονησαντες (και προφανως ηδη νεκροι), καποια εποχη (ισως και μια εβδομαδα πριν αυτοκτονησουν επειδη εγινε καποια τρομακτικη αλλαγη ζτην ζωη τους) κοροιδευαν και αυτοι με την σειρα τους αυτους που αυτοκτονουν, με τον ιδιο τροπο που κανετε εσεις τωρα. Κανενας δεν αναθρεφτηκε πιστευωντας οτι η αυτοκτονια ειναι valid τροπος αντιμετωπισης προβληματων, παρ'ολα αυτα τοσοι και τοσοι αυτοκτονουν καθε χρονο. Και μιλαμε για αμεση αυτοκτονια, οχι ναρκωτικα που εσεις θεωρειται αυτοκτονια. Ολοι απο αυτους που πηδηξαν απο ενα μπαλκονι καποτε ελεγαν 'κοιτα τον μλκ που αντι να αντιμετωπισει το προβλημα του αυτοκτονησε'...
-
**Θύματα **πρώτα των ανώριμων γονέων και ύστερα της τοπικής κοινωνίας στην οποία ζούν.
Είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώσεις ένα παιδί και το μυαλό σου πρέπει να παίρνει χιλιαδες στροφές για να φτάσει ασφαλές σε κάποιο προορισμό. Αυτό δυστηχώς πολύ λίγοι το ξέρουν και αφήνουν την τύχη να τους οδηγεί. Θέλει δύναμη να μεγαλώσεις ένα αδύνατο (εκ φύσεως) παιδί κατά την γνώμη μου.
-
kacey, ο λόγος για τον οποίον είμαι κατά των υποκατάστατων είναι η αναποτελεσματικότητά τους. Όποιον γιατρό και να'χω ρωτήσει, το ίδιο ακριβώς μου είπε: κοροϊδία για να γίνεται αρπαχτή. Άλλωστε, τι είναι πιο απάνθρωπο; Να βασανίζεις τον εαυτό σου κάθε μέρα με την πρέζα και μετά να τον κοροϊδεύεις ή να το πάρεις απόφαση ότι για λίγο καιρό θα ζοριστείς, αλλά μετά θα'χεις ξεβρωμίσει τον οργανισμό σου;
Όσον αφορά τώρα την επιρροή που έχουν στα σχολεία οι 'μάγκες', στη δικιά μου την εποχή, ακόμα και πολλές από τις θεωρούμενες 'σοβαρές' υπολόγιζαν (δυστυχώς) τα όσα οι 'μάγκες' λέγανε... Ειδικά μάλιστα αν ο 'μάγκας' ήταν και οικογενειακός τους φίλος, cry them haralambe.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Skye και giwrgosth,βλεπω οτι κατα καποιο τροπο δινετε αλλοθι σε εναν 15χρονο που ξεκινησε τα ναρκωτικα απο περιεργεια-ηλιθιοτητα-αδυναμια να ανταπεξελθει στις δυσκολιες-κλπ κλπ, ενω στην περιπτωση του 30χρονου λετε οτι να παει να κοψει το κεφαλι του, ειναι ενηλικος/υπευθυνος για τις πραξεις του κλπ...
ο 30χρονος στα 30 του ξεκινησε τα ναρκωτικα? δεν νομιζω...Αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι οτι απο την στιγμη που εχει εξαρτηθει (ισως απο τα 15...), ΔΕΝ μπορει να απεξαρτηθει μονος του σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. Χρειαζεται φαρμακευτικη και ψυχολογικη υποστηριξη. Εδω κολλαει το κρατος και το χρεος του απεναντι στον χρηστη.
Όχι δεν δίνω άλλοθι, απλά λέω ότι το κράτος και η κοινωνία γενικότερα έχει υποχρεώση να βοηθήσει τον 15άχρονο με όποιο τρόπο και όποιο κόστος, απλά και μόνο γιατί σε αυτή την ηλικία διαμορφόνει το χαρακτήρα του και σίγουρα δεν ξέρει ακόμη το κόστος από τη χρήση των ναρκωτικών. Αν λοιπόν τον βοηθήσει σε αυτή την ηλικία σίγουρα δεν θα φτάσει στα 30 του να είναι ναρκομανής. Ακόμη όμως και αν δεν τον βοηθήσει πάλι δεν θα φτάσει στα 30...
Σε έναν ενήλικα όμως δεν μπορείς να πεις το ίδιο, αν εγώ στα 38 μου αρχίσω τα ναρκωτικά καλά να πάθω! Δεν θα πληρώσεις εσύ την περίεργειά μου για τα ναρκωτικά! Ξέρω το κόστος, ξέρω που οδηγούν και εκεί κολλά το ας κόψω το λαιμό μου!giwrgosth
Ειπες οτι 'αμα εγω κοψω τις φλεβες μου...'
Αμα δηλαδη καποιος προσπαθησει να αυτοκτονησει πηδωντας απο ενα μπαλκονι (οπου εδω κολλαει περισσοτερο το οτι 'ειναι ενηλικος, θα επρεπε να αντιμετωπισει αλλιως τα προβληματα του') και επιζησει, το κρατος πρεπει να τον αφησει στον δρομο να τελειωσει αυτο που ξεκινησε? Αφου θελει να πεθανει ε? Για σκεψου ποσοι συμφωνουν με αυτο και τι χαμος εχει να γινει αμα καποιος υπευθυνος αποφασισει κατι τετοιο. Για να μην πουμε για το ποσοι γιατροι θα πανε ποινικα αμα αποφασισουν να μην παρασχουν βοηθεια επειδη 'θελει να πεθανει', αφου εινα καθηκον τους.Ίσως δεν κατάλαβες αυτό που θέλω να πω, ή δεν το διατύπωσα σωστά. Αν εγώ κόψω τις φλέβες μου δεν μπορεί να έχω την απαίτηση να με περιμένει ασθενοφόρο έξω από το σπίτι μου! Σίγουρα έχω (?) την απάιτηση να ενεργήσει το κράτος όπως θα ενεργούσε και σε ένα ατύχημα, αλλά όμως δεν μπορώ να πω ότι πέθανα γιατί το κράτος δεν έκανε τίποτα να με αποτρέψει από το να κόψω τις φλέβες μου!
-
Skullone
Εγω αυτο που γνωριζω ειναι οτι η μεθαδονη ειναι υποκαταστατο που χρησιμοποιειται για σταδιακη απεξαρτηση (δηλαδη του δινουν αυτο επειδη ειναι λιγοτερο επικινδυνο) σε δοσεις που σταδιακα μειωνονται, μεχρι να μπορει να το κοψει εντελως. Σε καμμια περιπτωση δεν ειναι απλα αντικαταστατο της πρεζας που το παιρνει επ'απειρον.
giwrgosth
Διαφωνουμε μεν, δεν μπορω να απορριψω την αποψη σου δε. Παντως εγω συνεχιζω να πιστευω οτι οσο ηλιθιος και αν θεωρηθει καποιος επειδη αρχισε ναρκωτικα στα 30 του, ακομα και τοτε πρεπει (αφου δεν μπορει μονος του) καποιος να μεριμνησει για να τον βοηθησει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παντως εγω συνεχιζω να πιστευω οτι οσο ηλιθιος και αν θεωρηθει καποιος επειδη αρχισε ναρκωτικα στα 30 του, ακομα και τοτε πρεπει (αφου δεν μπορει μονος του) καποιος να μεριμνησει για να τον βοηθησει.ΜΟΝΟΝ όμως εφ'όσον ο ίδιος το θελήσει. Και επίσης, πρέπει η αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στους εμπόρους να είναι ανελέητη και αμείλικτη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Παντως εγω συνεχιζω να πιστευω οτι οσο ηλιθιος και αν θεωρηθει καποιος επειδη αρχισε ναρκωτικα στα 30 του, ακομα και τοτε πρεπει (αφου δεν μπορει μονος του) καποιος να μεριμνησει για να τον βοηθησει.
ΜΟΝΟΝ όμως εφ'όσον ο ίδιος το θελήσει. Και επίσης, πρέπει η αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι στους εμπόρους να είναι ανελέητη και αμείλικτη.
Καμια αντιμετώπιση στους εμπόρους,χυμα στο κύμα όλα.Ο καθένας ας κανει την δουλεια του.Αμα παει η ηρωίνη 0.5 ευρω το κιλό θα σου πω εγώ μετα ποσα δις δρχ. θα εχει ο εκαστοτε μητροπολίτης...
-
Kαι εγώ είμαι υπέρ της δωρεάν αλλά ελεγχόμενης (πχ μέσω ΟΚΑΝΑ ή Νοσοκομείων) δωρεάν χορήγησης ναρκωτικών, τουλάχιστον της ηρωίνης.
Οι ηρωινομανείς αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όχι από την ηρωίνη αλλά από τα πρόσθετα με τα οποία οι έμποροι τη νοθεύουν...
Αυτή καθεαυτή η ηρωίνη δεν προκαλεί καμία σωματική βλάβη, το μόνο που χρειάζεται δε σε περίπτωση υπερβολικής δόσης είναι η υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας μιας και αυτή καταστέλεται από το φάρμακο ως αναισθητικό. Το κόστος της παραγωγής της είναι μηδαμινό.Αντίθετα η λήψη κοκαίνης μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρες καρδιακές αρρυθμίες αλλά και επιληπτικούς σπασμούς οπότε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...
Δεδομένης λοιπόν της εντονότατης (ψυχολογικής κυρίως) εξάρτησης που προκαλεί η ηρωίνη, και των επακόλουθων που έχει η απελπισμένη αναζήτησή της από τους χρήστες γιατί να μην υπάρξει νομιμοποίηση και ελεγχόμενη δωρεάν διάθεσή της μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη χρήση της (η από κοινού χρήση της ίδιας σύριγγας ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε όταν αυτή δεν υπάρχει δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους)?
-
Ναι αλλά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ όπως και να το κάνουμε!
Οπότε σκοπός είναι να τα περιορίσουμε και όχι να τα μοιράζουμε!
Όπως τώρα (εγκληματικότατα) ένα παιδί πάει κι αγοράζει τσιγάρα χαλαρά
θα μπορεί τώρα να του μοιράζουν και ηρωίνη???Είναι σαν να λέμε ότι η λύση για έναν ψυχοπαθή βιαστή που του αρέσει να βιάζει συνεχώς
είναι να τον αφήσουμε να βιάσει όσες θέλει για να ξεθυμάνει!!! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεδομένης λοιπόν της εντονότατης (ψυχολογικής κυρίως) εξάρτησης που προκαλεί η ηρωίνη, και των επακόλουθων που έχει η απελπισμένη αναζήτησή της από τους χρήστες γιατί να μην υπάρξει νομιμοποίηση και ελεγχόμενη δωρεάν διάθεσή της μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη χρήση της (η από κοινού χρήση της ίδιας σύριγγας ή ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε όταν αυτή δεν υπάρχει δημιουργεί επιπρόσθετους κινδύνους)?
Oσο κι αν υποστηρίζω την αποποινικοποίηση,δεν μπορω να παραβλέψω οτι οι κινδυνοι ειναι πολλοί και τα θεματα προς επιλυση πολλα και ακανθώδη.
Εστω οτι γινεται αυτο που λες, ειδικα οταν πρωτοεμφανιστεί το μετρο πιθανως να πηγαινουν παρεές, πριν και μετα απο clubbing, να φτιαχτουν και λιγο ρε παιδί μου!Στους δρόμους χάος,στα κλαμπ πανικος κτλ.
Μια λυση ειναι να πεις οτι θα δινεις μονο στους χρηστες.Και ποιοι ειναι οι χρηστες και ποιοι δεν ειναι;Ποιος θα τους καταγράψει και πως;Και αντε οτι το λυσαμε και αυτο και θα διδεται δωρεάν η ηρωίνη μονο στους χρήστες,μετα οπως ξερουμε θα την μαζευουν κατι λαμογια για να την πουλάνε έξωτερικο,όπως περιπου γινεται με τα φαρμακα στα νοσοκομεία τωρα.
sirbasil,το παραδειγμα σου δεν εχει καμια σχέση,στο βαθμο τουλάχιστον που μπορούμε να θεωρήσουμε οτι ο χρήστης βλάπτει μόνο τον εαυτο του και κανέναν άλλον.
-
Ο χρήστης giwrgosth έγραψε:
αν εγώ στα 38 μου αρχίσω τα ναρκωτικά καλά να πάθω!Διαφωνώ!!! Αν εσύ (ο οποιοσδήποτε) ξεκινήσει τα ναρκωτικά σε τέτοια ηλικία, δεν πιστεύω ότι έχει τη δυνατότητα (λόγω της ψυχικής του κατάστασης εκείνη την περίοδο) να αντιληφθεί το κακό που προξενεί στον εαυτό του...
Επαναλαμβάνω, κανείς δεν ξεκινάει τα ναρκωτικά επειδή έτσι ξύπνησε ένα πρωί...
-
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Ναι αλλά ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ όπως και να το κάνουμε!Nαι αλλά ακόμα πιο θανατηφόρα είναι η υποκριτική αντιμετώπισή μας προς τους χρήστες. Έχεις να επιλέξεις το καλύτερο μεταξύ 2 κακών.
Εστω οτι γινεται αυτο που λες, ειδικα οταν πρωτοεμφανιστεί το μετρο πιθανως να πηγαινουν παρεές, πριν και μετα απο clubbing, να φτιαχτουν και λιγο ρε παιδί μου!Στους δρόμους χάος,στα κλαμπ πανικος κτλ.
Όχι με την ηρωίνη. Είναι κατασταλτικό, την πέρνεις και ξερένεσαι σε μία γωνία. Αντίθετα, κοκαίνη. αμφεταμίνες αλλά και το LSD είναι διεγερτικά και 'συμβαδίζουν' με clubbing. Επιπλέον το ότι είναι τόσο σκληρό ναρκωτικό θα αποτρέψει πιστεύω τους όποιους περίεργους.
Όσο για τους χρήστες σίγουρα μπορούν να εντοπιστούν και να καταχωρηθούν σε καταλόγους. Και να τους δίνεται συγκεκριμένη ποσότητα ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα εμπορίας προς τρίτες χώρες.
Γενικά πιστεύω πως στο θέμα του ελέγχου της διάθεσης της ηρωίνης δεν θα υπάρξει πρόβλημα, όπως νομίζω δεν υπάρχει και με τα προγράμματα μεθαδόνης. Μην σκέφτεστε την Ολλανδία, εκεί υπάρχει ελεύθερο εμπόριο και συνεπώς κανένας έλεγχος.
Το ερώτημα είναι, είμαστε ως κοινωνία ώριμη αρκετά για να δεχθούμε κάτι τέτοιο? -
sirbasil,το παραδειγμα σου δεν εχει καμια σχέση,στο βαθμο τουλάχιστον που μπορούμε να θεωρήσουμε οτι ο χρήστης βλάπτει μόνο τον εαυτο του και κανέναν άλλον.
Στην περίπτωση του βιαστή, ο παραλληλισμός είναι ότι το θύμα του βιαστή είναι ο χρήστης ναρκωτικών και ο ίδιος ο βιαστής είναι τα ναρκωτικά.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερα τα ναρκωτικά να 'βιάζουν' οποιονδήποτε γιατί **δεν είναι επιλογή **του θύματος να 'βιαστεί' ή να πάρει ναρκωτικά.
Εφόσον σταματήσουμε τους 'βιαστές' ή τους εμπόρους ναρκωτικών, δε θα υπάρξουν και θύματα βιασμών ή χρήστες ναρκωτικών.
Η λύση να αφήσουμε τους 'βιαστές' ή τους εμπόρους ναρκωτικών ελεύθερους να κάνουν αυτό που κάνουν δεν είναι καθόλου μα καθόλου λογική.(και βέβαια αν τα ναρκωτικά τα δίνουν ο ΟΚΑΝΑ αντί για τους εμπόρους είναι ακριβώς το ίδιο, αφού το αποτέλεσμα και στις δύο επιλογές είναι ότι τελικά τα ναρκωτικά φτάνουν στο χρήστη)
-
Simbrasil, εννοείται πως απότερος στόχος με την ελεγχόμενη διάθεση ηρωίνης είναι η απεξάρτηση και όχι η διατήρηση μιας στρατιάς τοξικομανών.
Εφόσον κάποιος είναι ήδη εξαρτημένος το μέτρο είναι θετικό. Αφενός τον προστατεύει από νοθεία, μολύνσεις κλπ. αφετέρου τον φέρνει συνεχώς σε επαφή με ανθρώπους που μπορούν και θέλουν να τον βοηθήσουν. Συνεπώς η απεξάρτηση πιστεύω είναι πιο εύκολη...
Βέβαια όταν υπάρχει αναμονή μηνών στα κέντρα απεξάρτησης τί καθόμαστε και συζητάμε... -
Ο χρήστης sirbasil έγραψε:
Στην περίπτωση του βιαστή, ο παραλληλισμός είναι ότι το θύμα του βιαστή είναι ο χρήστης ναρκωτικών και ο ίδιος ο βιαστής είναι τα ναρκωτικά.
Δεν μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερα τα ναρκωτικά να 'βιάζουν' οποιονδήποτε γιατί **δεν είναι επιλογή **του θύματος να 'βιαστεί' ή να πάρει ναρκωτικά.
Εφόσον σταματήσουμε τους 'βιαστές' ή τους εμπόρους ναρκωτικών, δε θα υπάρξουν και θύματα βιασμών ή χρήστες ναρκωτικών.
Η λύση να αφήσουμε τους 'βιαστές' ή τους εμπόρους ναρκωτικών ελεύθερους να κάνουν αυτό που κάνουν δεν είναι καθόλου μα καθόλου λογική.Συνεχίζω να μην καταλαβαινω αυτον τον παραλληλισμό.Σαφέστατα και ειναι επιλογη του 'θύματος' να παρει ναρκωτικα,ενω στον βιασμό φυσικα δεν υπαρχει κανένα ειδος επιλογής.
Και στην τελικη ολα σχετικα ειναι,ο ναρκομανής θα αποχωρήσει για τα ενδότερα και εσυ θα μείνεις να παλεύεις μια ζωή με δοσεις,λογαριασμους,δάνεια,φροντιστήρια κτλ,μηπως τελικα είσαι εσύ μεγαλύτερο θύμα; Μήπως είμαι εγω;
Πάντως το να σταματησουμε τους εμπορους ναρκωτικων με την καταστολή ειναι ατοπο και το βλέπουμε καθημερινά,ισως ο μοναδικος τροπος να τους περιορίσεις ειναι να τους κανεις νόμιμους, και απο παμπλουτους και εξαγοραστες των παντων,να τους κάνεις λιανοπωλητές.
-
αυτόχειρες φυσικά , τους μισώ όλους γιατί είναι ηλίθιοι που αυτοκτονούν χωρίς να το ξέρουν!τα ίδια ισχύουν και για τους καπνιστές.Είμαι απόλυτος σ'αυτό το θέμα γιατί δεν δικαιολογείται η χρήση ναρκωτικών!με τίποτα!
Τους αγνοώ γιατί είναι άχρηστοι στη κοινωνία. -
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
αυτόχειρες φυσικά , τους μισώ όλους γιατί είναι ηλίθιοι που αυτοκτονούν χωρίς να το ξέρουν!τα ίδια ισχύουν και για τους καπνιστές.Είμαι απόλυτος σ'αυτό το θέμα γιατί δεν δικαιολογείται η χρήση ναρκωτικών!με τίποτα!
Τους αγνοώ γιατί είναι άχρηστοι στη κοινωνία.αυτή εδώ η τοποθέτηση πώς σου φαίνεται?
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε ότι οι ναρκομανείς θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Τότε πιθανότατα το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με τους καπνιστές (το κάπνισμα προκαλεί σημαντικά προβλήματα και πλέον όλοι τα γνωρίζουν), με τους αλκοολικούς, ακόμα και με τους οδηγούς!!! (γιατί να πληρώνουν οι άλλοι το ότι κάποιοι εξασκούν αυτή την τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα - Νο1 αιτία θανάτου τα τροχαία...). Ας αφήσουμε τις ακρότητες παρακαλώ...
Επειδή έχω γνωρίσει από αρκετά κοντά οικογένεια με παιδί εθισμένο στα ναρκωτικά, γνωρίζω το τι τραβάνε και τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειες... Μακάρι να μη τύχει σε κανέναν...
(με την άδειά σου Μάρκο)
-
aekara21
μπραβο αγορι μου, ευγε. Ετσι θα λυσουμε το προβλημα...
-
Εγώ θέλω να μάθω κάτι, γιατί μπορεί να είμαι και βλάκας στην τελική. Όταν ξέρεις πως κάτι προκαλεί εξάρτηση, σου καταστρέφει τον οργανισμό και σε σκοτώνει, μήπως τελικά ΔΕΝ είναι και ό,τι εξυπνότερο να πας και να το πάρεις;
Ευτυχώς ρε παιδιά, πληροφόρηση υπάρχει για τα ναρκωτικά άφθονη! Από τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες, σχολεία... Δεν τελούμε εν αγνοία! Γι'αυτό λέω ότι όποιος πέφτει στα ναρκωτικά είναι ΜΑΛΑΚΑΣ με κεραία. Όταν όλος ο κόσμος λέει πόσο καταστροφικά είναι, όταν έχουμε θανάτους από τα γαμημένα τα ναρκωτικά γύρω μας, θα πρέπει να'σαι ΚΡΕΤΙΝΟΣ για να ακούσεις τον έμπορα απ'όξω απ'τα κάγκελα του σχολείου ή μέσα στο μοδάτο το κλάμπι ή στο πάρτυ ή δεν ξέρω κι εγώ πού αλλού και να πας να γίνεις πρεζάκι.
Παρακαλώ να μην ξανακούσω ανοησίες του στυλ 'οι δυσκολίες της ζωής στέλνουν τον κόσμο στα ναρκωτικά', γιατί θα πάρω ανάποδες. Το'χω ξαναπεί: όλοι μας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στη ζωή. Προβλήματα υγείας δικά μας ή στην οικογένειά μας, οικονομικά προβλήματα, αποτυχίες στο σχολείο ή στη δουλειά, ερωτικές απογοητεύσεις... Είναι αυτά λόγοι για να πέσουμε στα ναρκωτικά; Τόσα και τόσα παιδιά ξέρω από διαλυμένες οικογένειες, από φτωχές οικογένειες, με απογοητεύσεις στην πλάτη τους. Κι όμως, σφίγγουν τα δόντια και πολεμάνε με αξιοπρέπεια!
Ναρκομανείς: Ασθενείς ή αυτόχειρες;