-
τοτε γιατι τα χωριζουμε τα τοπικ σε κατηγοριες???για πλακα???αν ειναι ετσι να τα μπερδεψουμε ολα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Λοιπόν το θέμα είναι πολύ μεγάλο..
Κατ΄αρχήν, πιστεύω πως ο καθένας σε κάθε περίπτωση είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Δε δίνω δεκάρα ποιος και τι τον οδήγησε εκεί. Ο άνθρωπος είναι καταδικασμένος να κάνει ό,τι θέλει, μη λέμε λαλακίες τώρα, δεν είμαστε 15 να λέμε δεν ξέρεις τι τον οδήγησε εκεί, είχε προβλήματα κτλ.. η λαλακία του τον οδήγησε..
Παρ΄όλα αυτά, θεωρώ σωστό να υπάρχουν κέντρα απεξάρτησης (δημόσια εννοείται) τα οποία να στηρίζουμε με τους φόρους μας για το καλό του συμπολίτη κ του διπλανού μας που 'έκανε λάθος'. Αρκεί αυτά να δουλεύουν σωστά για την απεξάρτηση κ επανένταξη του ατόμου στην κοινωνία. Πιστεύω πραγματικα πως όλοι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να το θέλουν και οι ίδιοι.
Όσον αφορά στην ερώτηση, δεν είναι τίποτα από τα δύο. Είναι απλά ναρκωμανείς, που χρειάζονται βοήθεια και στήριξη από ειδικά κέντρα κ σίγουρα να μην βρίσκονται στους δρόμους γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι επικίνδυνοι για τους υπόλοιπους.Συμφωνώ απόλυτα!
-
Ο χρήστης xristaras έγραψε:
τοτε γιατι τα χωριζουμε τα τοπικ σε κατηγοριες???για πλακα???αν ειναι ετσι να τα μπερδεψουμε ολαστο παρόν φόρουμ, και μέχρι την (όπως θέλουμε και ελπίζουμε όλοι πιστεύω) δημιουργία μιας ξεχωριστής ενότητας για άσχετα θέματα, περί ανέμων και υδάτων ή όπως αλλιώς θα προτιμούσε ο καθένας να λέγεται, είθισται τα άσχετα κλπ θέματα να γράφονται στο 'Περί Αυτοκίνησης'. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί αυτό φίλε Χρηστάρα.
στο θέμα μας, αν έπρεπε να περιγράψω με λίγες λέξεις, θα έλεγα 'ασθενείς που όμως νόσησαν εις γνώσιν τους'.
Ανεξαρτήτως αιτίου πάντως, ως ασθενείς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, και η ευθύνη είναι του καθενός από εμάς να βοηθήσει τον ασθενή να θεραπευτεί πριν επέμβει οποιαδήποτε άλλη κρατική ή ιδιωτική μέριμνα (προσωπική-δυστυχώς-πείρα...)
-
εγω μαζι σου απλα εμενα μου την εχουν πει οταν εβαλα ασχετο θεμα...
-
Αυτόχειρες στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Δεν διανοούμαι άνθρωπο(εκτός αν ζει στη μέση του Αμαζονίου)να μην ξέρει τι
επιπτώσεις έχει η χρήση τοξικών ουσιών.
Το 15% των καπνιστών θα την γλυτώσει χωρίς συνέπειες,οι χρήστες όμως των μαλακών και σκληρών θα έχουν σίγουρα άσχημες συνέπειες στην υγεία τους.Πάντως έχει θα έχει πολύ 'πλάκα' να αποποινικοποιηθεί η χρήση, για να βλέπουμε μαστουρωμένους οδηγούς και πεζούς πως θα κινούνται στον δρόμο.
Α συγνώμη ξέχασα, θα απαγορεύεται η χρήση κατά την διάρκεια της οδήγησης.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Επισης αυτο που εσυ λες 'κοψτε τον λαιμο σας',εγω το λεω 'ο καθενας κανει τις επιλογες του'.Ωραια και δακρυβρεχτα τα περι ...παρασύρματος ('το παιδι μου ηταν αγιος,οι κακες παρεες με αλητες το φαγανε') αλλά οι επιλογες ειναι παντα δικες μας,και εχει μεγαλη διαφορα ο αναξιοπαθών απο αυτον που διαλεξε την αποχώρηση.Σωστός ο τίγρης!
Από την άλλη θα πει κάποιος... Μα δεν έχουμε μια κοινωνία που νοιάζετε για τον συνάνθρωπό της και προσπαθεί να τον φέρει στον ίσιο δρόμο?
Δεν έχουμε ένα κράτος που θα πρέπει να δει αυτή τη μάστιγα και να την γιατρέψει?
Ναι σωστά, κάθε κοινονικό πρόβλημα θα πρέπει η πολιτεία να το αντιμετοπίζει αποτελεσματικά και να βρίσκει λύση, αλλά όλα είναι θέμα πολιτείας πια? Αν εγώ κόψω τις φλέβες μου θα είναι υπεύθυνη η πολιτεία που δεν πρόλαβε να με πάει στο νοσοκομείο?
Είναι τεράστιο το θέμα των ναρκωτικών και για να έρθω στο αρχικό ερώτημα, ασθενής είναι ο πιτσιρικάς των 15 ετών που έμπλεξε με τα ναρκωτικά, όχι ο 30άχρονος!
Για τον 15άχρονο λοιπόν να πιέσω όσο μπορώ και να κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να θεραπευτεί, αλλά όχι για τον 30άχρονο! Εκεί δεν υπάρχει ασθένεια, εκεί λες απλά ας πρόσεχε...
Χοντρό αυτό που λέω αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα, αν στα 30+ δεν ξέρεις που οδηγούν τα ναρκωτικά από ποιον περιμένεις να σου το μάθει? Από το γείτονα? -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Αυτόχειρες στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Δεν διανοούμαι άνθρωπο(εκτός αν ζει στη μέση του Αμαζονίου)να μην ξέρει τι
επιπτώσεις έχει η χρήση τοξικών ουσιών.
Το 15% των καπνιστών θα την γλυτώσει χωρίς συνέπειες,οι χρήστες όμως των μαλακών και σκληρών θα έχουν σίγουρα άσχημες συνέπειες στην υγεία τους.Πάντως έχει θα έχει πολύ 'πλάκα' να αποποινικοποιηθεί η χρήση, για να βλέπουμε μαστουρωμένους οδηγούς και πεζούς πως θα κινούνται στον δρόμο.
Α συγνώμη ξέχασα, θα απαγορεύεται η χρήση κατά την διάρκεια της οδήγησης.
Και τώρα απαγορεύεται η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κάτι που φυσικά όλοι τηρούν και δεν συμβαίνει ούτε ένα τροχαίο εξαιτίας του οινοπνέυματος
-
Τώρα να γίνω κακός;
Έχω βαρεθεί ν'ακούω την καραμέλλα 'έχω βασανιστεί στη ζωή μου κι έπεσα στα ναρκωτικά' ή 'είμαι παιδί χωρισμένων γονιών και έγινα πρεζόνι'!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Είναι δηλαδή λίγοι όσοι έχουν βρεθεί σε άσχημη οικονομική κατάσταση, έχουν απογοητευθεί ερωτικά, έχουν χωρίσει οι γονείς τους, είναι ορφανοί κλπ, αλλά δεν αγγίξανε ποτέ ούτε μαύρη ούτε πρέζα;
Έλεος πια με τις ηλίθιες δικαιολογίες!
Γνώμη μου είναι πως οι ναρκομανείς είναι ηλίθιοι (φουκαράδες μεν, αλλά δεν παύουν να είναι ηλίθιοι), όπως και οι αλκοολικοί και οι εθισμένοι στο τζόγο. Πάει και τελείωσε! Δε σε πιάνει κανείς απ'το λαιμό (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων...) να σου δώσει ναρκωτικά. Με τη θέλησή σου τα παίρνεις. Τα δε 'απαλά' προγράμματα απεξάρτησης και οι μεθαδόνες είναι κοροϊδίες του κερατά, για την αρπαχτή.
Ούτε μ'αρέσουν οι τάχαμου 'προοδευτικές' ιδέες με μεθαδόνες και σερβίρισμα μπάφων και χαπιών στις καφετέριες. ΣΤΕΓΝΟ πρόγραμμα απεξάρτησης για τους εξαρτημένους (εφ'όσον, βεβαίως, θέλουν να καθαρίσουν) και ισόβια απομόνωση για τους εμπόρους (και χωρίς παπάδες και επίορκους δικαστές να τους αποφυλακίζουν).
-
Διαβάζοντας τις προηγούμενες παρατηρήσεις θα ήθελα να επισημάνω κάποια πράγματα.
Η νικοτίνη προκαλεί σωματική και ψυχική εξάρτηση.
Το χασίς προκαλεί ψυχική εξάρτηση.Βασική διαφορά είναι ότι το χασίς επηρεάζει την συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του χρήστη,ενώ κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει σε σημαντικό βαθμό στην νικοτίνη.
Η χρόνια χρήση νικοτίνης δύναται με σοβαρή πιθανότητα να προκαλέσει νόσο καρδαγγειακού.
Η χρήση χασίς δεν οδηγεί απαραίτητα στη χρήση ισχυροτέρων και πιο επικίνδυνων ναρκωτικών,ωστόσο για ειδικούς παράγοντες,που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του ατόμου,οι χρήστες καννάβεως μπορεί να βρεθούν 'κοντύτερα' προς τη χρήση 'σκληρότερων' ναρκωτικών.Μερικά ερωτήματα,τώρα:
-Οι χρήστες νικοτίνης (καπνιστές) πρέπει να απολαμβάνουν νοσηλείας όταν νοσούν?Εάν ναι,γιατί,εφ'όσον γνώριζαν ότι είχαν ισχυρές πιθανότητες να νοσήσουν,και κατ'επέκταση να επιβαρύνουν την τσέπη όλων με τα έξοδα νοσηλείας τους σε δημόσιο νοσοκομείο?
-Οι χρήστες ναρκωτικών πρέπει να νοσηλεύονται σε δημόσια ιδρύματα?Εάν όχι,γιατί?
-Πως μπορείς να βεβαιωθείς ότι ένας χρήστης 25-35 ετών έχει αρχίσει την χρήση την τελευταία πενταετία π.χ. και όχι την τελευταία 10ετία-15ετία,οπότε έχει και το σχετικό ακαταλόγιστο μϊας 'ευαίσθητης' ηλικίας?Κατά τη γνώμη μου,οι χρήστες ναρκωτικών πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ασθενείς (μάλιστα είναι 'δύσκολοι' ασθενείς) και να γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ελέγχου του προβλήματός τους.
Καταλαβαίνω ότι πολλές φορές αποτελούν θέαμα 'αποκρουστικό' ή κοινωνικά 'μή αποδεκτό'.Όμως δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλοι γεννήθηκαν κλέφτες και απατεώνες ή ότι δεν τρέφουν συναισθήματα για το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον.Απλά,κατά τη διάρκεια της 'στερητικής περιόδου' δεν μπορούν να σκεφθούν λογικά.
Το πείραμα της Ολλανδίας,προσωπικά μου αφήνει ερωτηματικά.Δεν μπορώ ούτε να το απορρίψω,αλλά ούτε και να το αποδεχθώ.Από τη μια,έχει περιορίσει τους θανάτους από ναρκωτικά (που είναι ένα ζητούμενο),από την άλλη όμως,έχει αυξήσει τη χρήση ναρκωτικών (έστω,καννάβεως) που δεν είναι ζητούμενο σε μια κοινωνία.
Πιθανόν,η λύση να βρίσκεται στον ανηλεή πόλεμο της Πολιτείας κατά εμπόρων,στην διαρκή και τεκμηριωμένη ενημέρωση,στην καλύτερη οργάνωση των υπαρχόντων και τη διάνοιξη νέων κέντρων αποτοξίνωσης,ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα,όσοι από τους χρήστες το επιθυμούν.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Το χασίς προκαλεί ψυχική εξάρτηση.Βασική διαφορά είναι ότι το χασίς επηρεάζει την συναισθηματική και διανοητική κατάσταση του χρήστη,ενώ κάτι αντίστοιχο δεν συμβαίνει σε σημαντικό βαθμό στην νικοτίνη.
Η χρόνια χρήση νικοτίνης δύναται με σοβαρή πιθανότητα να προκαλέσει νόσο καρδαγγειακού.
Η χρήση χασίς δεν οδηγεί απαραίτητα στη χρήση ισχυροτέρων και πιο επικίνδυνων ναρκωτικών,ωστόσο για ειδικούς παράγοντες,που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του ατόμου,οι χρήστες καννάβεως μπορεί να βρεθούν 'κοντύτερα' προς τη χρήση 'σκληρότερων' ναρκωτικών.Μερικά ερωτήματα,τώρα:
-Οι χρήστες νικοτίνης (καπνιστές) πρέπει να απολαμβάνουν νοσηλείας όταν νοσούν?Εάν ναι,γιατί,εφ'όσον γνώριζαν ότι είχαν ισχυρές πιθανότητες να νοσήσουν,και κατ'επέκταση να επιβαρύνουν την τσέπη όλων με τα έξοδα νοσηλείας τους σε δημόσιο νοσοκομείο?
-Οι χρήστες ναρκωτικών πρέπει να νοσηλεύονται σε δημόσια ιδρύματα?Εάν όχι,γιατί?
-Πως μπορείς να βεβαιωθείς ότι ένας χρήστης 25-35 ετών έχει αρχίσει την χρήση την τελευταία πενταετία π.χ. και όχι την τελευταία 10ετία-15ετία,οπότε έχει και το σχετικό ακαταλόγιστο μϊας 'ευαίσθητης' ηλικίας?Πρώτα απ΄όλα είναι πολύ γελίο να συγκρίνεις το τσιγάρο με οποιοδήποτε ναρκωτικό. Εξ΄άλλου, δεν πιστεύω να εννοείς ότι η ψυχική υγεία δεν έχει σημασία. Γιατί θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το χασίς μπορεί να προκαλέσει ψύχωση. Εκτός αν όπως είπα αυτά δεν έχουν σημασία..
Λοιπόν, η απάντηση είναι πως ναι, οι καπνιστές εφ΄όσον είναι ασφαλισμένοι και πληρώνουν τους φόρους τους πρέπει να έχουν το δικαίωμα να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως κ οι ναρκωμανείς. Αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση, αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι φαντάζομαι το 'γιατί να πληρώνω εγώ τη χαζομάρα του άλλου'. Με αυτή τη λογική, αν κάποιος πέσει σε ένα τοίχο με το αυτοκίνητό του, να μην πάει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εγώ δε φταίω σε τίποτα να τον πληρώνω στους φόρους μου. Αλλά όχι. Γι΄αυτό ζούμε σε κοινωνίες, αλλιώς ο καθένας θα έπιανε μία γωνιά κ θα λεγε 'δε δίνω δεκάρα για κανέναν'.
Όσον αφορά την ηλικία 10-15, δεν έχει το ακαταλόγιστο πρώτον, και δεύτερον φαντάζομαι ειδικά στα 10 είναι υποχρέωση των γονιών του να τον προσέχουν. Δηλαδή έλεος, αν δε μπορείς να προσέχεις το γιο σου στα 10 του(!) κ αρχίσει τα ναρκωτικά απο την δευτέρα δημοτικού ξερω΄γω, καλύτερα δώστον για υιοθεσία.Αυτά προς το παρόν,
Φιλικά. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
-Πως μπορείς να βεβαιωθείς ότι ένας χρήστης 25-35 ετών έχει αρχίσει την χρήση την τελευταία πενταετία π.χ. και όχι την τελευταία 10ετία-15ετία,οπότε έχει και το σχετικό ακαταλόγιστο μϊας 'ευαίσθητης' ηλικίας?Πρώτα απ΄όλα είναι πολύ γελίο να συγκρίνεις το τσιγάρο με οποιοδήποτε ναρκωτικό. Εξ΄άλλου, δεν πιστεύω να εννοείς ότι η ψυχική υγεία δεν έχει σημασία. Γιατί θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το χασίς μπορεί να προκαλέσει ψύχωση. Εκτός αν όπως είπα αυτά δεν έχουν σημασία..
Λοιπόν, η απάντηση είναι πως ναι, οι καπνιστές εφ΄όσον είναι ασφαλισμένοι και πληρώνουν τους φόρους τους πρέπει να έχουν το δικαίωμα να νοσηλευτούν σε δημόσιο νοσοκομείο, όπως κ οι ναρκωμανείς. Αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση, αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι φαντάζομαι το 'γιατί να πληρώνω εγώ τη χαζομάρα του άλλου'. Με αυτή τη λογική, αν κάποιος πέσει σε ένα τοίχο με το αυτοκίνητό του, να μην πάει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εγώ δε φταίω σε τίποτα να τον πληρώνω στους φόρους μου. Αλλά όχι. Γι΄αυτό ζούμε σε κοινωνίες, αλλιώς ο καθένας θα έπιανε μία γωνιά κ θα λεγε 'δε δίνω δεκάρα για κανέναν'.
Όσον αφορά την ηλικία 10-15, δεν έχει το ακαταλόγιστο πρώτον, και δεύτερον φαντάζομαι ειδικά στα 10 είναι υποχρέωση των γονιών του να τον προσέχουν. Δηλαδή έλεος, αν δε μπορείς να προσέχεις το γιο σου στα 10 του(!) κ αρχίσει τα ναρκωτικά απο την δευτέρα δημοτικού ξερω΄γω, καλύτερα δώστον για υιοθεσία.Αυτά προς το παρόν,
Φιλικά. -
[quote 'skye']
Πρώτα απ΄όλα είναι πολύ γελίο να συγκρίνεις το τσιγάρο με οποιοδήποτε ναρκωτικό. Εξ΄άλλου, δεν πιστεύω να εννοείς ότι η ψυχική υγεία δεν έχει σημασία. Γιατί θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το χασίς μπορεί να προκαλέσει ψύχωση. Εκτός αν όπως είπα αυτά δεν έχουν σημασία..
Αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση, αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι φαντάζομαι το 'γιατί να πληρώνω εγώ τη χαζομάρα του άλλου'. Με αυτή τη λογική, αν κάποιος πέσει σε ένα τοίχο με το αυτοκίνητό του, να μην πάει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εγώ δε φταίω σε τίποτα να τον πληρώνω στους φόρους μου. Αλλά όχι. Γι΄αυτό ζούμε σε κοινωνίες, αλλιώς ο καθένας θα έπιανε μία γωνιά κ θα λεγε 'δε δίνω δεκάρα για κανέναν'.
Φιλικά.[/quote]Για εξηγησέ μου καλύτερα,γιατί είναι γελοία η σύγκριση μεταξύ των δύο συγκεκριμένων κατηγοριών ασθενών που πρέπει να νοσηλευθούν σε δημόσιο ίδρυμα?
Και δεύτερον,κατάλαβες εγώ να είπα κάπου ότι δεν πρέπει να νοσηλευθούν?
Διάβασες,σίγουρα ότι έγραψα ή...έχετε γεια βρυσούλες
Είναι και αργά,οπότε καταλαβαίνω...Φιλικότατα.
-
[quote 'skye']
Πρώτα απ΄όλα είναι πολύ γελίο να συγκρίνεις το τσιγάρο με οποιοδήποτε ναρκωτικό. Εξ΄άλλου, δεν πιστεύω να εννοείς ότι η ψυχική υγεία δεν έχει σημασία. Γιατί θα ξέρεις φαντάζομαι ότι το χασίς μπορεί να προκαλέσει ψύχωση. Εκτός αν όπως είπα αυτά δεν έχουν σημασία..
Αλλιώς, σε αντίθετη περίπτωση, αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι φαντάζομαι το 'γιατί να πληρώνω εγώ τη χαζομάρα του άλλου'. Με αυτή τη λογική, αν κάποιος πέσει σε ένα τοίχο με το αυτοκίνητό του, να μην πάει σε δημόσιο νοσοκομείο γιατί εγώ δε φταίω σε τίποτα να τον πληρώνω στους φόρους μου. Αλλά όχι. Γι΄αυτό ζούμε σε κοινωνίες, αλλιώς ο καθένας θα έπιανε μία γωνιά κ θα λεγε 'δε δίνω δεκάρα για κανέναν'.
Φιλικά.[/quote]Για εξηγησέ μου καλύτερα,γιατί είναι γελοία η σύγκριση μεταξύ των δύο συγκεκριμένων κατηγοριών ασθενών που πρέπει να νοσηλευθούν σε δημόσιο ίδρυμα?
Και δεύτερον,κατάλαβες εγώ να είπα κάπου ότι δεν πρέπει να νοσηλευθούν?
Διάβασες σίγουρα ότι έγραψα ή...έχετε γεια βρυσούλες
Είναι και αργά,οπότε καταλαβαίνω...Φιλικότατα.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ωωωχ, μάλλον έχεις δίκιο, το διάβασα τώρα καλύτερα.
Είπαμε, είναι κ αργά.. παρεξήγησα.. -
Συμφωνώ απόλυτα με τον tsillis!
Επιπλέον,η 'στεγνή' απεξάρτηση,μάλλον μόνο στις ταινίες γίνεται,καθώς στην πραγματικότητα πρέπει να είναι αρκετά εφιαλτική.Πχ η ηρωϊνη που προκαλεί πολύ σοβαρή σωματική εξάρτηση,έχει σύνδρομο στέρησης που περιλαμβάνει άγχος,δυσφορία,διαταραχές ύπνου,κράμπες,διάρροια,τρόμο και τινάγματα.
Με τη χρήση μεθαδόνης τα συμπτώματα είναι ηπιότερης μορφής.Εννοείται φυσικά ότι υπάρχει η κατάλληλη θέληση από την πλευρά του χρήστη... -
Δεν ξερω αν θα μπορουσε να πετυχει το πείραμα της Ολλανδιας στην Ελλάδα. Εγω θαλεγα οτι θα πρεπει να προχωρησουμε ενα βημα πιο περα και μου περνανε διαφορες σκέψεις απο το μυαλό μου.
Λέω εστω οτι οτι υπάρχει ενα φαρμακείο σε κάθε πόλη της Ελλάδας το οποίο πουλάει με απλή συνταγη (η εστω και χωρίς καν συνταγη) και σε πολύ χαμηλή τιμή δοσεις σκληρών ναρκωτικών (ηρωίνη, κόκα κλπ).
Μπορείτε να σκεφτητε τις συνέπειες πού θα εχει αυτο το πράγμα;
Μη μου πείτε οτι θα ετρεχαν όλοι στην ουρα!!!!
Δεν μπορω να εννοησω τις αρνητικες συνεπειες που θα υπήρχαν, αλλα μπορω να παραθεσω μερικές απο τις θετικες.- Τερμα οι διαρηξεις/ληστείες/απραγές τσαντων/πορνεια, από πρεζονια που το κανουν για να πάρουν την δόση τους.
- Επειδη πιστεύω οτι κανείς δεν ξυπναει καποιο πρωι και να λέει 'σημερα θα αρχισω την πρεζα' αλλά η αρχή γίνεται απο προτροπή επιτηδιων για αυξησουν την πελατεια/τζιρο τους, πιστεύω οτι το φαινόμενο θα ελαχιστοποιηθει.
Αυτα...
-
Πιθανόν,η λύση να βρίσκεται στον ανηλεή πόλεμο της Πολιτείας κατά εμπόρων,στην διαρκή και τεκμηριωμένη ενημέρωση,στην καλύτερη οργάνωση των υπαρχόντων και τη διάνοιξη νέων κέντρων αποτοξίνωσης,ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα και ταχύτερα,όσοι από τους χρήστες το επιθυμούν.
συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη, αν και με ανησυχεί που καμιά κοινωνία και ποτέ δεν κατάφερε να γιατρέψει αυτό το φαινόμενο. Η ελληνική δε, απέχει έτη φωτός!
Τα κέντρα απεξάρτησης έχουν λίστες αναμονής μηνών, η αστυνομία δεν κάνει τίποτα ουσιαστικά, ενώ για ενημέρωση, τα κλασικά όπως τότε που εμείς είμασταν σχολείο. Γνωρίζω νέο παιδί με αυτό το πρόβλημα και όσα μου έχει πει ο αδελφός του είναι εξοργιστικά! Εμπόριο στο κέντρο της αθήνας κάθε ώρα και στιγμή, με την αστυνομία να μην κάνει τίποτα.
Τα επιχειρήματα περί..ενσήμων και συνυπευθυνότητας τα βρίσκω τραγικά! Άνθρωποι είμαστε, έτσι πρέπει να μας βλέπει το κράτος πρόνοιας, έτσι πρέπει να βλέπουμε και εμείς τους συμπολίτες μας. Ωραία λογική! Παρατήστε τον άλλο που έπεσε από την πάρνηθα, αφού έτρεχε! Παρατήστε τους άλλους στο βουνό, πού πάνε με τέτοιο καιρό! Μη σώσουμε τον άλλον που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, ο...σπάταλος. Να κυκλοφορούμε και με την καρτέλα ενσήμων στο λαιμό για το μη γένειτο Παιδιά, για σκεφτείτε το ξανά!
Πάντως, και καθαρά λογιστικά να το δεις, η κοινωνία χάνει που αυτοί δεν είναι ενεργοί πολίτες, πόσο μάλλον που παρασιτούν οικονομικά -
Συμφωνώ με τον Chemic.
Και εξάλλου πάντα υπάρχει το ρητό που λέει 'Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες'. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και γεμάτη ανατροπές για μερικούς ανθρώπους. Καλύτερα να μην μιλάμε με δογματισμούς. Επίσης θεωρώ ότι σε τέτοια κοινωνικά θέματα δεν χωράνε ούτε κατά διάνοια σκέψεις οικονομοτεχνικού περιεχομένου...
Τέλος είχα ακούσει για ένα πρόγραμμα που εφάρμοζε ένα νοσοκομείο σε μια πόλη της Ελλάδας για τους ναρκομανείς.
Οι γιατροί χορηγούσανε υπνωτικό στον χρήστη, ώστε να κοιμάται για 2-3 μέρες. Σε αυτές τις μέρες ο χρήστης (λόγω ύπνου) δεν έπαιρνε δόση και έτσι ανεξαρτητοποιούνταν σωματικά.
Αλλά οι γιατροί τόνιζαν πως με αυτόν τον τρόπο δεν επέρχονταν και ψυχική απεξάρτηση!Έχετε ακούσει και 'σεις τίποτα γι' αυτό;
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Εμπόριο στο κέντρο της αθήνας κάθε ώρα και στιγμή, με την αστυνομία να μην κάνει τίποτα.Η Ελληνική Αστυνομία προτιμά να κόβει κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα ή να τα παίρνει από ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, παρά να κάνει καμία σοβαρή δουλειά... Και μην μου πείτε ότι δεν ξέρει... γιατί ο κόσμος τό 'χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι...
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε ότι οι ναρκομανείς θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Τότε πιθανότατα το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με τους καπνιστές (το κάπνισμα προκαλεί σημαντικά προβλήματα και πλέον όλοι τα γνωρίζουν), με τους αλκοολικούς, ακόμα και με τους οδηγούς!!! (γιατί να πληρώνουν οι άλλοι το ότι κάποιοι εξασκούν αυτή την τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα - Νο1 αιτία θανάτου τα τροχαία...). Ας αφήσουμε τις ακρότητες παρακαλώ...
Επειδή έχω γνωρίσει από αρκετά κοντά οικογένεια με παιδί εθισμένο στα ναρκωτικά, γνωρίζω το τι τραβάνε και τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειες... Μακάρι να μη τύχει σε κανέναν...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω όσους λένε ότι οι ναρκομανείς θα πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους. Τότε πιθανότατα το ίδιο θα πρέπει να συμβεί με τους καπνιστές (το κάπνισμα προκαλεί σημαντικά προβλήματα και πλέον όλοι τα γνωρίζουν), με τους αλκοολικούς, ακόμα και με τους οδηγούς!!! (γιατί να πληρώνουν οι άλλοι το ότι κάποιοι εξασκούν αυτή την τόσο επικίνδυνη δραστηριότητα - Νο1 αιτία θανάτου τα τροχαία...). Ας αφήσουμε τις ακρότητες παρακαλώ...
Επειδή έχω γνωρίσει από αρκετά κοντά οικογένεια με παιδί εθισμένο στα ναρκωτικά, γνωρίζω το τι τραβάνε και τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειες... Μακάρι να μη τύχει σε κανέναν...
Ακριβώς αυτό πιστεύω και εγώ...
Ναρκομανείς: Ασθενείς ή αυτόχειρες;