-
Να ξαναγινει αεροδρομιο για ποιο λογο???
Μια χαρα ειναι το ΕΛ ΒΕΝ.
-
Το 'ΕΛ ΒΕΝ' είναι υπερβολικά ακριβό. Καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο αεροδρόμιο, διά παν ενδεχόμενον. Άσε που η χρήση του Ελληνικού ως αεροδρομίου δεν αποκλείει καθόλου τη χρήση του για αγώνες ταχύτητας.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Το 'ΕΛ ΒΕΝ' είναι υπερβολικά ακριβό. Καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο αεροδρόμιο, διά παν ενδεχόμενον. Άσε που η χρήση του Ελληνικού ως αεροδρομίου δεν αποκλείει καθόλου τη χρήση του για αγώνες ταχύτητας.Σε τριάντα χρόνια θα ψάχνουμε δεύτερο αεροδρόμιο....
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Προσωπικά δεν θέλω τα χρηματά μου από τους φόρους να πάνε σε κατασκευή πίστας.
Kαι να συνεχίσουν να σκοτώνονται δεκάδες νέοι κάθε χρόνο στις κόντρες;; Το προτιμάς αυτό;;;
Εγώ νομίζω οτι πίστα με κρατικά κεφάλαια είναι πρόκληση.Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δρόμους και να ονειρευόμαστε πίστα!Δε μπορώ να δεχτώ οτι τα χρήματα που με φορολογούν και είναι πάρα πολλά αναλογικά με αυτά που βγάζω, θα πάνε σε πίστα!Γιατί;Για να κάνουν την πλάκα τους οι 100 -200 φραγκάτοι με τα Έβο και τα Πορσικά;Σας λέω είναι πρόκληση.Ο κόσμος δεν έχει δουλειά, χιλιάδες είναι ανασφάλιστοι επειδή δεν αντάχουν να πληρώνουν φόρους, και εμείς θέλουμε κι άλλο καπέλο;Η δυτική Ελλάδα δεν έχει δρόμους, δεν έχει σιδηρόδρομο, δεν υπάρχει ούτε μια πόλη με πεζοδρόμια, με σεβασμό στον πεζό, η Αθήνα υποφέρει από έλλειψη υποδομών, η Θεσσαλονίκη δεν έχει ούτε τα μισά απ όσα χρειάζεται σαν πόλη, η επαρχία ερημώνει...Υπάρχουν τεράστια προβλήματα, τα οποία απαιτούν πολλά πολλά χρήματα...Προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ οτι η κατασκευή πίστας αποτελεί μεγαλύτερη προτεραιότητα από τα παραπάνω...Αν υπήρχαν επενδυτές, έχει καλώς.Αλλά όταν υπάρχουν άνθρωποι που λεφτά δεν έχουν ούτε για τα βασικά, όχι ρε παιδιά!Δε το δέχομαι!Σκεφτείτε πόσοι συνταξιούχοι τη βγάζουν με 200 και 300 ευρώ...Φίλοι είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και δε θα κάτσω να τα γράψω όλα.Όλοι εδώ στο Ελλαδιστάν ζούμε και τα ξέρουμε.΄Και μη με πείτε μίζερο.Απλά βλέπω τα πράγματα ρεαλιστικά και νομίζω οτι η πίστα είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου.Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.Θέλω πάρα πολύ να δω να γίνεται ένα τέτοιο έργο στην Ελλάδα , αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να το πληρώσω και τελικά να μην μπορώ (με το σαπάκι μου των 10 και βάλε χρόνων) να την χαρώ.Και οι κόντρες δεν είναι σωστό να μεταφέρονται σε πίστα, γιατί η νοοτροπία μένει η ίδια.Αντίθετα μπορούν να περιοριστούν, με κέντρα κυκλοφοριακής αγωγής που νομίζω μόνο στην Αθήνα υπάρχουν.Και όοσι έχουν το όχημα, τη διάθεση και το χρόνο να τρέξουν σε μια πίστα (και καλά θα κάνουν-μαζί τους!) μπορούν να πάνε σε Μέγαρα, Σέρρες και όποια άλλη τέτοιου μεγάθους δημιουργηθεί.Γιατί μη μου πείτε πως χρειαζόμαστε πίστα προδιαγραφών Φ1 για να ξεκ**λώσουμε!Μπορούμε και σε μικρότερες
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Να ξαναγινει αεροδρομιο για ποιο λογο???Μια χαρα ειναι το ΕΛ ΒΕΝ.
Αθήνα-Βρυξέλλες 180 ευρώ
Βρυξέλλες-Αθήνα 75 ευρώ με την ίδια εταιρεία ίδια περίοδο
Να αναφέρω και τις διάφορες άλλες χρεώσεις;
κάνε έναν έλεγχο στο http://www.airtickets.gr για απλές πτήσεις
-
Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να διαβάζω παραληρήματα κατά των αυτοκινητοδρομίων που είναι, τάχαμου, πρόκληση. Στις πίστες δεν πάνε μόνον οι 100-200 φραγκάτοι με τα Έβο και τα πορσικά... Πόσο '80s πασοκοκουκουέδικος ακούγεται αυτός ο βλακώδης ισχυρισμός! Θα πάει ο καθένας από εμάς που θέλει να μάθει να οδηγεί πιο σωστά! Μακάρι κάθε πόλη να είχε κι από μια πίστα και να γίνονται εκεί αγώνες και μαθήματα οδήγησης!
Αλλά αυτά είναι... πρόκληση.
Μη χέσω.
Για το ότι πεινάει ο κόσμος θα φταίει η ύπαρξη πίστας ή η διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό μας βίο; Θα φταίνε τα 5-6 εκατομμύρια ευρά που θα στοιχίζει το χρόνο μια σοβαρή πίστα προδιαγραφών F1 ή τα 60 που μας κοστίζει το άγαμο, αστράτευτο gay κηφηναριό (που, συν τοις άλλοις, ΔΕΝ πληρώνει φόρους...); Η πίστα (αν γίνει) θα φταίει ή η παντελής έλλειψη έρευνας και βιομηχανίας (γιατί αυτά, σύμφωνα με την ΠΚΣ, τα ΕΑΑΚ και άλλους μαλάκες που λυμαίνονται την Ανώτατη Παιδεία - όχι ότι οι πρασινομπλέ φοιτητοτσομπάνηδες είναι καλύτεροι - , είναι... το κακό κεφάλαιο), που έχει οδηγήσει τόσον κόσμο στην ανεργία;
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι πίστα με κρατικά κεφάλαια είναι πρόκληση.Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δρόμους και να ονειρευόμαστε πίστα!Οι ολυμπιακοί -αγώνες - δεν ήταν πρόκληση;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι πίστα με κρατικά κεφάλαια είναι πρόκληση.Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δρόμους και να ονειρευόμαστε πίστα!
Οι ολυμπιακοί -αγώνες - δεν ήταν πρόκληση;
Ιδίως όπως εξελίχθηκαν τα έργα η Ολυμπιάδα έγινε Η απίστευτη πρόκληση...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Το 'ΕΛ ΒΕΝ' είναι υπερβολικά ακριβό. Καλό είναι να υπάρχει και δεύτερο αεροδρόμιο, διά παν ενδεχόμενον. Άσε που η χρήση του Ελληνικού ως αεροδρομίου δεν αποκλείει καθόλου τη χρήση του για αγώνες ταχύτητας.
Σε τριάντα χρόνια θα ψάχνουμε δεύτερο αεροδρόμιο....
Καμιά από τις ευρωπαικές μεγαλουπόλεις δεν περιορίζεται σε ένα αεροδρόμιο. Και όχι σε τριάντα χρόνια, αλλά ήδη εξετάζουν την περίπτωση της επαναλειτουργίας του Ελληνικού από την ΥΠΑ και το Υπ.Μετ.
-
Μα... δεν υπήρχε κάποια ρήτρα στη συμφωνία με τους γερμανούς που όριζε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο αεροδρόμιο σε απόσταση 70 χλμ από το Ε.Β;
-
Ειλικρινά, έχω βαρεθεί να διαβάζω παραληρήματα κατά των αυτοκινητοδρομίων που είναι, τάχαμου, πρόκληση. Στις πίστες δεν πάνε μόνον οι 100-200 φραγκάτοι με τα Έβο και τα πορσικά... Πόσο '80s πασοκοκουκουέδικος ακούγεται αυτός ο βλακώδης ισχυρισμός! Θα πάει ο καθένας από εμάς που θέλει να μάθει να οδηγεί πιο σωστά! Μακάρι κάθε πόλη να είχε κι από μια πίστα και να γίνονται εκεί αγώνες και μαθήματα οδήγησης!Αλλά αυτά είναι... πρόκληση.
Μη χέσω.
Για το ότι πεινάει ο κόσμος θα φταίει η ύπαρξη πίστας ή η διαφθορά που μαστίζει τον πολιτικό μας βίο; Θα φταίνε τα 5-6 εκατομμύρια ευρά που θα στοιχίζει το χρόνο μια σοβαρή πίστα προδιαγραφών F1 ή τα 60 που μας κοστίζει το άγαμο, αστράτευτο gay κηφηναριό (που, συν τοις άλλοις, ΔΕΝ πληρώνει φόρους...); Η πίστα (αν γίνει) θα φταίει ή η παντελής έλλειψη έρευνας και βιομηχανίας (γιατί αυτά, σύμφωνα με την ΠΚΣ, τα ΕΑΑΚ και άλλους μαλάκες που λυμαίνονται την Ανώτατη Παιδεία - όχι ότι οι πρασινομπλέ φοιτητοτσομπάνηδες είναι καλύτεροι - , είναι... το κακό κεφάλαιο), που έχει οδηγήσει τόσον κόσμο στην ανεργία;
Απ όσα έχεις γράψει κατά καιρούς και έχει τύχει να διαβάσω, δε σε χαρακτήρισα ποτέ πασοκουκουεδιστή του 80, ούτε βλακώδη τα όσα γράφεις...
Μπορείς να διαφωνείς όσο θέλεις και καλά θα κάνεις αλλά όχι με τέτοιες εκφράσεις.Δε ξέρω ούτε ποιες είναι οι απόψεις σου γενικότερα ούτε να τις μάθω με ενδιαφέρει.Αν νομίζεις οτι τα όσα γράφω αποτελούν κομμάτια από φυλλάδια της ΠΚΣ κων ΕΑΑΚ κάνεις λάθος.Ούτε για τη βιομηχανία μίλησα, που μακάρι να είχαμε...Ποιά 4 - 5 εκατομμύρια ευρώ μου λες;Το οτι πρέπει να την κατασκευάσουμε πρώτα σου λέει κάτι;Και πόσο θα στοιχίζει αυτό;30, 40 δις;Μας περισσεύουν;Και ποιός θα την πληρώσει, όταν υπάρχει το 'άγαμο, αστράτευτο gay κηφηναριό' όπως λες (και δε διαφωνώ); Εκτός αν η άποψή σου είναι οτι αφού τα τρώνε που τα τρώνε και τίποτα δεν κάνουν, ας κάνουν πίστα.Όχι, εγώ δεν έχω τέτοια άποψη φίλε μου.Γιατί κάνοντας κάθε εβδομάδα τη διαδρομή Κόρινθος - Πάτρα κινδυνεύω να σκοτωθώ κάθε 2 λεπτά.Και ξέρεις από ποιούς;από οδηγούς κακούς αλλά και καλούς, που δεν μπορούν για 2 ώρες να κάτσοιυν πίσω από μια νταλίκα και προσπερνούν όπως μπορούν.Για μένα αυτή είναι προτεραιότητα.Και πες μου αν όλα τα προβλήματα που έγραψα είναι κατά τη γνώμη σου υπαρκτά ή όχι.Αν η πίστα έπρεπε να έχει ήδη κατασκευαστεί είναι άλλο θέμα, όπως άλλο είναι και τα χίλια μύρια προβλήματα.Και αν είχε κάθε πόλη δική της πίστα, θα έπρεπε ντε και καλά να είναι Φ1;μόνο εκεί θα μάθουμε να οδηγούμε;Μακάρι να είχε κάθε πόλη πίστα σαν της Μαλαισίας και του Μπαχρέιν, αλλά ποιός θα την πληρώσει, ποιός θα τη συντηρεί, ποιός θα την αξιοποιεί;Εδώ οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις ερήμωσαν!Το στάδιο στην Πάτρα δεν έχει καν ρεύμα...Αγαπώ πάρα πολύ του αγώνες και θα θελα να βλέπω κάθε είδος αγώνα στη χώρα μου.Αλλά υπάρχουν άλλα πράγματα να γίνουν πρώτα.
Και κάτι άλλο.Είναι αδιανόητο να μιλάμε 20 χρόνια για πίστα και τώρα που η γειτόνισσα η τουρκία διοργανώνει αγώνα να ιδρώνουμε και να κομπλάρουμε.Αν ρωτούσει κανείς τα εκατομμύρια των τούρκων που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης, ούτε που ξέρουν οτι υπάρχει πίστα και δε θα θέλουν να το μάθουν.
Αλλά ακόμη κι αν φτιάξουμε πίστα, ποιός μου εξασφαλίζει οτι θα γίνουν αγώνες ή ακόμη περισσότερο οτι θα προβάλλεται και θα συντηρείται σωστά;Από ποιούς;από τους αρτιοριοσκλήρυτους που τόσα χρόνια δε μπορούν να εκμεταλλευτούν το Ακρόπολις όπως του αρμόζει;Που δεν μπορούν ούτε καν μέσα στην ίδια τους τη χώρα να το προβάλλουν στα ΜΜΕ, εκτός από 5 λεπτά στο Κυριακάτικό δελτίο της ΝΕΤ;
Φίλε skullone αν νομίζεις οτι τα λέω αυτά με οποιαδήποτε πολιτική ή ιδεολογική χροιά κάνεις λάθος.ούτε 'πασοκος' έιμαι ούτε 'κουκουές' , ούτε θέλω να έιμαι οτιδήποτε από όλα αυτά.Μπορεί να την έχουμε καημό την πίστα αλλά με το σωστό τρόπο -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Εγώ νομίζω οτι πίστα με κρατικά κεφάλαια είναι πρόκληση.Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δρόμους και να ονειρευόμαστε πίστα!
Οι ολυμπιακοί -αγώνες - δεν ήταν πρόκληση;
Ιδίως όπως εξελίχθηκαν τα έργα η Ολυμπιάδα έγινε Η απίστευτη πρόκληση...
Ποιός σας είπε οτι ήμουν υπέρ των Ολυμπιακών;Προσωπικά δε τους ήθελα, αν και η μό0νη παρηγοριά που είχα τότε ήταν οι αθλητικές εγκαταστάσεις και η υποδομή στο οδικό δίκτυο, που θα μας έμενε...Τώρα που ερήμωσαν και σιγά σιγά θα αρχίσουν να ρημάζουν κατάλαβα οτι και αυτό λάθος ήταν
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μα... δεν υπήρχε κάποια ρήτρα στη συμφωνία με τους γερμανούς που όριζε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει άλλο αεροδρόμιο σε απόσταση 70 χλμ από το Ε.Β;Ε και? Οι Γερμανοί πουλάνε ήδη μεγάλο ποσοστό από το μερίδιό τους, το ίδιο θέλει να κάνει και η κυβέρνηση. Σε ένα καινούριο συμβόλαιο μπορεί να συμφωνηθεί από τα εμπλεκόμενα μέρη η άρση οποιασδήποτε ρήτρας.
Η τελευταία, γενικότερα, δεν είναι δεσμευτική, αλλάζει κατόπιν συναινέσεως. Και απ' ότι με έχουν ενημερώσει, είναι μπαρουφιά ότι υπάρχει πρόβλημα αεροδιαδρόμων αν λειτουργεί και το Ελληνικό παράλληλα, σε περίπτωση που αυτό εξυπηρετεί εγχώριες πτήσεις μόνο.
-
Και ποιος σου είπε ότι είναι απαραίτητο να ζούμε σαν τους Τούρκους για να έχουμε πίστα; Ίσα-ίσα, μια πίστα θα φέρει:
- Ανώτερου επιπέδου τουρισμό, άρα:
- Ανάγκη για αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών
- Έσοδα από τη χρήση της για Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες
- Θα δημιουργηθούν βάσεις για τεχνογνωσία και καταπολέμηση της ανεργίας των πτυχιούχων ΤΕΙ και ΑΕΙ
- Αν χρησιμοποιηθεί ως έδρα κάποιας ομάδας (ΜΑΚΑΡΙ), θα υπάρξει ερευνητική πρόοδος με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε άλλο τη δημιουργία υποδομών και τη χρήση τους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φέρουμε τεχνογνωσία και βιομηχανία.
Οι πίστες δεν είναι για να κάνουν φιγούρα οι διάφοροι φραγκάτοι, αλλά πρωτίστως για να γίνεται σοβαρή δουλειά.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εγώ νομίζω ότι η πίστα F1 δεν βγαίνει. Σιγά μην πάρουμε αγώνα F1. Γιατί έχουμε μεγάλη αγορά ή αυτοκινητοβιομηχανία; Εδώ κοντεύουν να τον χάσουν οι άγγλοι. Όσο για άλλα οφέλη, εδώ δεν καταφέραμε να γεμίσουμε με τουρίστες με τους Ολυμπιακούς. Προσωπικά δεν θέλω τα χρηματά μου από τους φόρους να πάνε σε κατασκευή πίστας. Ούτε σε 'μητροπολιτικό πάρκο'. Θέλω το Ελληνικό να παραμείνει (εεε, να ξαναγίνει) αεροδρόμιο.Τα GP δεν τα παίρνουν χώρες με αγορά ή αυτοκινητοβιομηχανία
Σίγουρα βοηθάει αλλά δεν αποτελεί αναγκαία συνθήκη.
Παίζουν κι άλλα πράγματα. -
To A1 ring μπήκε μέσα ή όχι; Σε μία χώρα με πληθυσμό όσο περίπου και η Ελλάδα, χωρίς αυτοκινητοβιομηχανία, με άλλα πλεονεκτήματα σίγουρα (οδικές προσβάσεις, βιοτικό επίπεδο)
-
μια πίστα θα φέρει:- Ανώτερου επιπέδου τουρισμό, άρα:
- Ανάγκη για αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών
Τα ξενοδοχεία της Αθήνας αναβαθμίστηκαν πάρα πολύ με τους Ολυμπιακούς και τώρα είναι άδεια.
- Έσοδα από τη χρήση της για Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες
Αν πάρουμε κανέναν, κι αν αφήσει κέρδη...
- Θα δημιουργηθούν βάσεις για τεχνογνωσία και καταπολέμηση της ανεργίας των πτυχιούχων ΤΕΙ και ΑΕΙ
Εδώ γελάμε. Χωρίς βιομηχανία (έστω και βιομηχανικό σχεδιασμό) σε τι θα ωφελήσει η πίστα;
- Αν χρησιμοποιηθεί ως έδρα κάποιας ομάδας, θα υπάρξει ερευνητική πρόοδος με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ωραίο όνειρο. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι μακρυά από το κέντρο της Ευρώπης. Όταν υπάρχουν δεκάδες πίστες στη χώρα σου γιατί να πας στην Ελλάδα; Μόνο πλεονέκτημα είναι ο καλός καιρός.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να καθυστερούμε άλλο τη δημιουργία υποδομών και τη χρήση τους. Είτε μας αρέσει είτε όχι, πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φέρουμε τεχνογνωσία και βιομηχανία.
Εδώ συμφωνώ απόλυτα.
Οι πίστες δεν είναι για να κάνουν φιγούρα οι διάφοροι φραγκάτοι, αλλά πρωτίστως για να γίνεται σοβαρή δουλειά.
Η οποία γίνεται από θέλει όμως τους φραγκάτους για να βάλουν τα φράγκα. Και βέβαια αυτοί δεν είναι τρελοί να τα φέρουν στην Ελλάδα!
-
-
Εγώ θα πω μόνο αυτό. Όσο καθορίζουμε τη ζωή μας και τις πρακτικές σε σχέση με το τι κάνει ή όχι η Τουρκία δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα. Αν δεν βάλουμε εφικτούς και υλοποιήσιμους στόχους και να δουλέψουμε για να τους πραγματοποιήσουμε δεν πρόκειται να αλλάξουμε τίποτα στη χώρα μας. Φροντίστε να δουλεύουν όλα τα πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής σε όλους τους δήμους παραγωγικά, φροντίστε να γίνουν πίστες καρτ σε κάθε μεγάλη πόλη και να γεμίζουν με πιτσιρικάδες που θα κάνουν φτηνούς αγώνες και σε λίγα χρόνια που θα έχετε πολλούς ενημερωμένους και συνειδητοποιημένους φιλάθλους (τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα) κάντε μεγαλύτερα βήματα που θα είναι και ποιο σταθερά και σίγουρα. Ίσως τώρα μια πίστα προδιαγραφών F1 να είναι πολυτέλεια αλλά μερικές μικρότερες θα ήταν πραγματικά σχολεία για όλους μας και πηγές όχι μόνο ευχαρίστησης αλλά και γνώσης.
-
Πίστα στην Πάτρα τέλος! Από αναβολή, σε αναβολή! Το κορυφαίο; Χάθηκαν οι επενδυτές μετά την σύσκεψη με κυβερνητικά στελέχη! Περισσότερα ΕΔΩ
Πίστα θέλετε?Πάρτε βίλες και ξενοδοχεία