-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Στα αμάξια που έμαθα να οδηγώ είναι ένα Fiat 131 super mirafiori (του μπαμπά)
Έλα ρε sado... συνάρρωστε!!!
μόλις γίναμε τρεις
-
Hyundai Stellar 1.6 Πισωκίνητο
-
Το πρώτο που οδήγησα: Fiat 128 '76, πινακίδες ΖΗ-9185
θυσιάστηκε στο βωμό της απόσυρσης το '91, με περίπου... μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα, χωρίς να έχει ζητήσει ποτέ τίποταόποιος έχει ζήσει με αυτό το αυτοκίνητο, θα καταλαβαίνει σίγουρα γιατί είμαι... gruppista
το πρώτο που οδήγησα με δίπλωμα: Daihatsu Feroza '91. Σκύλος από τους λίγους, μπλοκέ διαφορικό, μεσαίο με κλείδωμα, υδραυλικά ρυθμιζόμενα (με διακόπτη, οδηγώντας!) αμορτισέρ (400 χιλιάρικα η τιμή τους για να αλλαχτούν το 1999 ), υπερβολικό κοπάνημα (φύλλα σούστας πίσω), αλλά πήγε ΠΑΝΤΟΥ και ρυμούλκησε ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Πουλήθηκε πανάκριβα πριν 2 χρόνια.
-
Αχ!! Αχ!!!!
Εγώ είχα μάθει να οδηγώ (αλλα και να γλιστρώ) στο αλησμόνητο FIAT 127 903cc!!!
Η συμβίωση μαζί του ήταν θυελλώδης!!
Έχω ξαναγράψει γι' αυτό το αμάξι σε παρόμοιο topic (σιγά μην έχανα την ευκαιρία!).Δεν θέλω να επαναλαμβάνομαι... (τσςςςςς...)
-
Πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα ...
Ford Cortina 1200 του 60κάτι ..δεν θυμάμαι :oops: του πατέρα μου.Αυτοκίνητο που έμαθα να οδηγώ ....
Opel Record coupe .... το μόνο του καλό ότι ήταν πισωκίνητο και δεν χάλαγε με τίποτα ... του πατέρα κι αυτό.To πρώτο αυτοκίνητο με δικά μου λεφτά ...
Μιni 1000 του 76 , το αγόρασα το 84 ....... ρε τι τράβηξε το κακόμοιρο ... είχα φτάσει να αλλάζω μηχανή σε ένα απόγευμαΑν και κάπου τα έχουμε ξαναγράψει ..
-
Πρώτο αυτοκίνητο ήταν citroen visa 632cc αερόψυκτο, μοντέλο τέλος δεκαετίας 80 νομίζω, αγοράστηκε με 60.000 χλμ το 92 και πουλήθηκε με 110.000 το 98. Εκεί έκανα τα πρώτα μου βήματα. Δεν θα ξεχάσω τον απίστευτο θόρυβο που έκανε , την τελική του στα 110 και γενικά όλο τον χαβαλέ που έκανα με αυτό σαν πρώτο αυτοκίνητο. Γενικά είχα καλές αναμνήσεις από αυτό το αμαξάκι
-
Πρώτο αυτοκίνητο κλασικά το αυτοκίνητο της οικογένειας: ένα 4-τάχυτο πισωκίνητο Mazda 323 1.3 του '80, απίστευτα αξιόπιστο αυτοκίνητο με το οποίο 'εξερευνήθηκε' σχεδόν όλη η Ευρυτανία και ορεινή Ναυπακτία.
Έγινε παλιοσίδερα πριν λίγα χρόνια καθώς έπεσε πάνω του ένα 'δίποδο' με μια Ε200 kompressor.
Το πρώτο ιδιόκτητο μετά από πολλά km με νοικιάρικα, το υφιστάμενο Golf II με το οποίο συνοδοιπορούμε για 155.000 km.Γιάννης
-
CELICA TA 40 GT. Μοντέλο 81. 1600 κυβικά. Κεφαλη yamaha με 2 εκκεντοφόρους, τα 35 solex είχαν αντικαταστθεί απο 40ρια weber. Μπλοκέ διαφορικό απο μαμά. Το 89 έδειχνε ανα πάσα στιγμή 210 στο κοντέρ. Αριθμός κυκλοφορίας ΤΡ 8041. Ο πατέρας μου αναγκάστηκε να την πουλήσει γιατί μάθαινε απο τους γείτονες διάφορα. Έπνιξα τον καημό μου με ενα FIAT 128 με μοτέρ abarth το οποίο δεν είχε καμία σχέση με ευθυγράμμιση , μέχρι να βάλω στα χέρια μου εκείνη την beta με το άσπρο σαλόνι. Αναγκάστηκαν να μου πάρουν ενα καινούριο starlet γιατί ήμουν έτοιμος να πάρω το δίπορτο και δίλιτρο 131 abarth. Ναι εκείνο με τα φουσκωτά φτερά. Υπέκυψα στον πειρασμό του καινούριου το 91.
Παρεπιπτόντως, χτές έψαχνα να βρω μια ίδια celica που έμαθα οτι πουλάει κάποιος. Και είναι και δίλιτρη. Και έχω εντοπίσει μοτέρ 18R-G σε εξευτελιστική τιμή. Μάλλον έχω κακό σκοπό. -
Ξανά:
Mazda 1.500 SS (τρομάρα του ) του... 68 με εξαψήφια πινακίδα αρχικά!
Δύο διπλά καρμπυρατέρ 90 άλογα (είχαν ψοφήσει μερικά όταν άρχισα να το οδηγώ) 1.035 κιλά, πίσω κίνηση, άκαμπτο άξονα και φύλλα σούστας και στενά λάστιχα (για οικονομία )
Δεν χρειάζεται να γράψω πως πήγαινε
-
Το πρώτο που αδήγησα ηταν ενός φίλου που πήγε φαντάρος και το πήρα για να πάω με τους γονείς του να τον επισκεφθούμε στην Κόρινθο Ηταν το DATSUN 1300 1971. Τελικά δικό μου πρώτο ηταν το LADA 1500. με 85 άλογα με μοτέρ απο το Autobianchi 111(λιμουζίνα στιλ 124) ένας εκκεντροφόρος επι κεφαλής. Διασκεδαστικό ως πισωκούνα με αλλαγμένα λάστιχα και αμορτισέρ.
-
Αν και το έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα...
Το πρώτο αυτοκίνητο που οδήγησα ήταν το Polo 1,05 (45ps - κι αυτό παίζεται - για 950 κιλά...). Εντελώς βασικό, ούτε υδραυλικό τιμόνι, ούτε ηλεκτρικά παράθυρα ούτε τίποτα (μοντέλο 94). Επιδόσεις αστείες, εξίσου αστεία κοντό κιβώτιο (η 5η έδινε 27χαω ανά 1000σαλ!!! ), που σου έδινε την αίσθηση της σβελτάδας. Καμιά φορά αναρωτιόμουν γιατί δεν έχει και 6η!!! . Μετά, πατούσα το γκάζι με 5η, δεν γινόταν απολύτως τίποτα και καταλάβαινα...
Μετά πέρασα στο Golf IV 1,6 100ps του 99, το οποίο ναι μεν είχε καλό εξοπλισμό και κινητήρα, αλλά τους πρώτους 20 μήνες είχε πάει πάνω από 20 φορές στο συνεργείο.
Μετά πήρα το 206 και ησύχασα...
-
εγω ,αν και δεν εχω διπλωμα, δεν θυμαμαι με σιγουρια ποιο ηταν το πρωτο αυτοκινητο που οδηγησα
Μαλλον ηταν ενα renault 9 1400cc αν θυμαμαι καλα -
Μάλλον το Audi 80 CC, πιθανόν 1600 αγνώστων ίππων (ξέρει κανείς πόσους είχε;). Απλό, στιβαρό και άνετο. Άντεξε τουλάχιστον 15 χρόνια με ελάχιστα προβλήματα, τελικά το ξέκανε μια προστατευτική μπάρα. Τότε δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα μιας χρήσης.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μάλλον το Audi 80 CC, πιθανόν 1600 αγνώστων ίππων (ξέρει κανείς πόσους είχε;). Απλό, στιβαρό και άνετο. Άντεξε τουλάχιστον 15 χρόνια με ελάχιστα προβλήματα, τελικά το ξέκανε μια προστατευτική μπάρα. Τότε δεν έφτιαχναν αυτοκίνητα μιας χρήσης.75 άγριους ίππους έβγαζε..
-
FIAT COUPE TURBO PLUS!!!
Propersi to poulisa...
kai pira Ford focus rs!!!!
EPISIS POLI KALO!!! -
Hillman Imp ( ο Θεός να σε φυλάει)
Renault farma εταιρικό το τι μπορούσε να κάνει αυτό το πραγματάκι θε περιγράφεται (στα σύν του το ότι μου έσωσε τη ζωή μένοντας στο δρόμο μετά απο μεγάλη οδηγική λαλακία κάπου στο ολυμπιακό στάδιο)
Mazda RX4 του αδελφού μου Ιαπωνικό - vankel - πισωκίνητο με αναρτήσεις της δεκαέτιας του 70 τι να λέμε τώρα έβγαζες τρίχες στα δόντια απο αυτά που έκανε η μοναδική 'λέξη' που καταλάβαινε ήταν 'γκάζι', θύμα της απόσυρσης.
VW sirocco 1,6 εντυπωσιακό για την εποχή του αλλά μέχρι εκεί.
Fiat cinquecento 1994 το πρώτο μου καινούργιο αυτοκίνητο αιτία να γνωρίσω τη συντροφό μου που με αντέχει ακόμα !!! οπότε τι άλλο να πω. (Αυτό τώρα τι να είναι άραγε καλό ή κακό )
-
Ο χρήστης tel έγραψε:
FIAT COUPE TURBO PLUS!!!
Propersi to poulisa...
kai pira Ford focus rs!!!!Δεν φαινεσαι ευχαριστημενος που το πουλησες παντως... για ενα RS.
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
FIAT COUPE TURBO PLUS!!!
Propersi to poulisa...
kai pira Ford focus rs!!!!Δεν φαινεσαι ευχαριστημενος που το πουλησες παντως... για ενα RS.
THA TO DIORTHOSO
PARA POLY KALO TO RS OPOS KAI TO FIAT VEVEA!!!! -
FIAT 128 μοντ. 1975...ο πατέρας μου το αποκαλούσε γυπαετό γιατι δεν κόλωνε πουθενά!!!
Ήταν θα έλεγα ένα τίμιο και ανθεκτικό αμαξάκι για την εποχή του.
-
Ο χρήστης stavrosbiologos έγραψε:
FIAT 128 μοντ. 1975...ο πατέρας μου το αποκαλούσε γυπαετό γιατι δεν κόλωνε πουθενά!!!
Ήταν θα έλεγα ένα τίμιο και ανθεκτικό αμαξάκι για την εποχή του.
http://www.ractif.com/~cpittet/personne ... _128_1.jpg
Το Πρώτο σας Αυτοκίνητο?