-
Και ομως για φανταστητε οτ ιτο κρατος μολις τον περασμενο Απριλιο ψηφισε νομο ωστε να ειναι υποχρεωτική μια θεση παρκιγκ ανα διαμερισμα ανεξαρτητος τετραγωνικων και 2 για >200 μετρων.
Και μαλιστα το ΤΕΕ ζητα απεγνωσμενα απο το ΥΠΕΧΩΔΕ να καταργησει το νομο αυτο διοτι λενε αχρηστευονται τα μικρα οικοπεδα και οι αντιπαροχες.Το άλλο που έμαθα; Απαγρεύεται σε κτίρια κατοικίας να έχουν περισσότερα από ένα υπόγεια. Ενώ θα μπορούσε μια νέα πολυκατοικία σε κορεσμένη περιοχή να έχει δύο υπόγειους ορόφους γκαράζ για να βολέψει και τους γύρω... Το μεγάλο έξοδο είμαι σίγουρος ότι θα αποσβαίνονταν από τις πωλήσεις των θέσεων.
-
Σε ανοιχτό πάρκινγκ 50 μ. από το σπίτι μου με 52 ευρώ το μήνα.
Μπορώ να βρω σχετικά εύκολα θέση να παρκάρω, αλλά μερικές φορές απουσιάζω για μέρες και καλό είναι να είναι κάπου ελεγχόμενα και επίσης βολικό για τα ψώνια του Σαββάτου -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Και ομως για φανταστητε οτ ιτο κρατος μολις τον περασμενο Απριλιο ψηφισε νομο ωστε να ειναι υποχρεωτική μια θεση παρκιγκ ανα διαμερισμα ανεξαρτητος τετραγωνικων και 2 για >200 μετρων.
Και μαλιστα το ΤΕΕ ζητα απεγνωσμενα απο το ΥΠΕΧΩΔΕ να καταργησει το νομο αυτο διοτι λενε αχρηστευονται τα μικρα οικοπεδα και οι αντιπαροχες.
Ε και ??? το συνολο του κοσμου νοιαζεται για αυτα?? να μην χτιζονται....
καταρχην φιλε GFON στην πλειοψηφια τα διαμερισματα που μενω/εις ειναι χτισμενα στα ''μικρα'' κατα την αποψη σου οικοπεδα π.χ(οικοπεδο Ν.Σμυρνη 200.τμ επι 2,4 Σ.Δ ισον 480 τ.μ σε 6 οροφους αν αφαιρεσεις κλιμακοστασιο προκυπτουν εξι οροφοδιαμερισματα 65 περιπου καθαρων τ.μ οποτε εχεις εξι οικογενειες και πιθανον μινιμουν 7-8 αυτοκινητα, στην επιφανεια των 200 τ.μ που ειναι το οικοπεδο βγαλε μου τωρα εισοδο -κηπο-ραμπα πεζωνκαι 6 θεσεις σταθμευσεις και αντε και τις εβγαλες αν σε αυτο το οικοπεδο χτιζονταν 12 γκαρσονιερες τι κάνεις?Που θα βαλεις 12 παρκινγκ. Για αυτο το λογο γκρινιαζε το ΤΕΕ
Mα ακριβως αυτο που περιγραφεις εφθασε την Αθηνα σε αυτή την κατασταση.....και για να γινει αυτό βοηθησαν πολλοι απο πολιτικους , απο μηχανικους, απο ιδιοκτητες και παει λεγοντας.
Το οτι ομως γινονταν-γινεται επι χρονια δεν σημαινει οτι ειναι και σωστό να συνεχισει να γινεται, και ποσο μαλλον καποιοι να 'παλευουν' για αυτό.Το οτι εγινε ενα λαθος στο παρελθον δεν εινα ειπιχειρημα για να συνεχισουμε να το κανουμε δια παντώς.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Mα ακριβως αυτο που περιγραφεις εφθασε την Αθηνα σε αυτή την κατασταση.....και για να γινει αυτό βοηθησαν πολλοι απο πολιτικους , απο μηχανικους, απο ιδιοκτητες και παει λεγοντας.
Το οτι ομως γινονταν-γινεται επι χρονια δεν σημαινει οτι ειναι και σωστό να συνεχισει να γινεται, και ποσο μαλλον καποιοι να 'παλευουν' για αυτό.Το οτι εγινε ενα λαθος στο παρελθον δεν εινα ειπιχειρημα για να συνεχισουμε να το κανουμε δια παντώς.
μεσα μαζι σου κι εγω οπως ολοι, αλλα αυτο οπως ειπα και στο Σπυρο private εχει αλλαξει κατα πολυ τα τελευταια χρονια.
Λαθη ηταν και οι κατασκευες ταφοι των προηγουμενων δεκαετιων, λαθη και η μη θερμοηχομονωση, λαθη και η απαραδεκτη αισθητικη των κτιριων, λαθη και η μη προβλεψη για μελλοντικη αναγκη θεσεων σταθμευσης, ολα αυτα αλλαζουν για το λογο οτι ο κοσμος πλεον ξερει, εχει αντιληψη για πολλα, εχει ενημερωση, ταξιδευει και βλεπει, εχει πληθωρα επιλογων σε ΜΜΕ για να ενημερωνετε και να επιλεγει σωστα, βεβαια η κακογουστια και τα λαμογια δεν θα λειψουν ποτε αλλα πες μου απο που λειπουν?(Γιοσακη) -
ευτυχώς στο νέο σπίτι προνοήσαμε κ έτσι υπάρχουν 3.5 (3 κανονικά με το ζόρι μπαίνει κ ένα μικρό ακόμα... ) στο υπόγειο πάρκινγκ!
Παλαιότερα έπαιζε πεζοδρόμιο κ ... δρόμος!
αυτά για την Αθήνα, για την Πάτρα έχουμε νοικιάσει κλειστό πάρκινγκ κ το 2ο στο δρόμο
-
Σε κλειστή αποκλειστική θέση garage
-
εγω εβαλα 'πανω στο πεζοδρομιο' αλλα πριν με κραξετε επεξηγουμαι.
το σπιτι μου πριν λιγα χρονια ηταν εκτος σχεδιου πολεως και ολοι οι διπλανοι στο δρομο ειχαν τραβηξει τους φραχτες τους μεχρι εξω. Εμεις ειχαμε προβλεψει την υπαρξη πεζοδρομιου και βαλαμε το φραχτη πιο μεσα
Αμα κοιταξει κανεις απο μπροστα ολο το δρομο βλεπει συνεχεια φραχτες συριζα στο δρομο και ξαφνικα 7μ πεζοδρομιο μπροστα απο ενα σπιτι
Επισης το σπιτι (και τα αλλα) ειναι χτισμενα ακριβως διπλα απο ενα μεγαλο ρεμα βαθους 4-5 μετρων το οποιο απο πανω το εχουν σκεπασει με δοκαρια απο μπετο (απο κατω το νερο περναει κανονικα) το πλατος του ρεματος ειναι περιπου 10μετρα και δεν ειναι χαρακτηρισμενο ως δρομος οποτε ολοι οι γειτονες αραζουν τα αμαξια τους εκει. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
...Το rav4 εχει και αυτό χτυπηματα και γρατζουνιες αλλά όχι και τόσο πολύ.Ο λόγος που μπηκε το pull bar και **κοτσαδόρος **ήταν εν μέρει το παρκάρισμα στο κέντρο....
**κοτσαδόρος ** : ο μόνιμος κοτσαδόρος είναι παράνομος και - κατα την ταπεινή μου γνώμη - αντιαισθητικός, επικίνδυνος και ζημιογόνος για τους άλλους αθώους...
παρανομος δεν είναι γιατί εχουμε αδεια και ειναι σταθερου τυπου,
αντιαισθητικος δεν μου φαίνεται,και τελος επικινδυνος δεν είναι για τους αλλους γιατί αποκλείεται να χτυπήσεις το πόδι σου επάνω του αφού είναι στο ίδιο επίπεδο με το τελείωμα της ρεζερβας.Ο μόνος που μπορεί να παθει ζημιά με το κοτσαδορο είναι αυτός που στο καθε παρκαρισμα μου χτυπαει το αυτοκίνητο και προσπαθεί να χωσει αυτοκίνητο 4 μετρων σε παρκινγκ μηκους 4,10 μετρα -
Kai aytos poy 8a se xtyphsei apo pisw (apo diko toy la8os) alla anti na pa8ei zhmia 5 eyrw, 8a pa8ei 500...
Kai einai paranomos, ka8ws twra pia APAGOREYONTAI oi sta8eroi kotsadoroi GENIKA, oloi prepei na einai afairoymenoi, KAI na afairoyntai otan den xrhsimopoioyntai, KAI na exeis adeia.
(sorry no ellhnikos se ayto to kompioytor )
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kai aytos poy 8a se xtyphsei apo pisw (apo diko toy la8os) alla anti na pa8ei zhmia 5 eyrw, 8a pa8ei 500...Kai einai paranomos, ka8ws twra pia APAGOREYONTAI oi sta8eroi kotsadoroi GENIKA, oloi prepei na einai afairoymenoi, KAI na afairoyntai otan den xrhsimopoioyntai, KAI na exeis adeia.
Επειδή πρόσφατα άκουσα για μια τέτοια περίπτωση (τρυπημένος προφυλακτήρας και διαλυμένο ψυγείο από τον κοτσαδόρο) δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να κυνηγήσεις κάτι νομικά (π.χ. συνυπαιτιότητα στη ζημιά σου) αν πέσεις σε αυτοκίνητο με κοτσαδόρο, παρόλο που είναι παράνομος πια.
-
Εγω ξερω ακριβως το αντιθετο, οτι σχεδον ΠΑΝΤΑ βγαινει συνυπευθυνοτητα για ποσοστο της ζημιας του απο πισω, ειδικα σε περιπτωσεις που φαινεται ξεκαθαρα οτι την μεγαλη ζημια την εκανε ο κοτδσαδορος (πχ σοτ παραδειγμα που εφερες αν ο υπολοιπος προφυλακτηρας δεν εχει μεγαλη ζημια = χαμηλη ταχυτητα αλλα στο κεντρο εχει τσακισει ολο το αυτοκινητο).
-
'Αλλα κόλπα'
Στο σπιτι μου εχω 1,5 στρεμμα αυλη!!!!Οποτε προβλημα παρκαρισματος δεν υπαρχει.Απλα οταν φτιαξει λιγο ο καιρος θα φτιαξω ενα υποστεγο για να το βαζω απο κατω.Στην Τριπολη ,αναλογα με την ωρα, μπορει να παρκαρω και σε αποσταση απο το μαγαζι μου εως και 600μετρων. -
δυο ιχ και μια μοτο σε πιλοτι.
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
το σπιτι μου πριν λιγα χρονια ηταν εκτος σχεδιου πολεως και ολοι οι διπλανοι στο δρομο ειχαν τραβηξει τους φραχτες τους μεχρι εξω. Εμεις ειχαμε προβλεψει την υπαρξη πεζοδρομιου και βαλαμε το φραχτη πιο μεσα
..................εκει.αυτο που περιγραφεις λεγεται ''πρασιά'' και μπορεις να παρκαρεις εκει νομιμα.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
..................εκει.αυτο που περιγραφεις λεγεται ''πρασιά'' και μπορεις να παρκαρεις εκει νομιμα.
Εάν υπάρχει ικανοποιητικός χώρος για πεζούς (όλων των ηλικιών, και όχι μόνο πρωταθλητών σε άλμα-μήκος), τότε ΟΚ...
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Πρασιά λέγεται η απόσταση μεταξύ ρυμοτομικής γραμμής και οικοδομικής γραμμής, πλάτους (στις περιοχές με σχέδιο πόλης) 4 μέτρων. Πρακτικά, είναι η απόσταση από το κτίριο μέχρι το όριο του οικοπέδου, αν το τελευταίο σταματάει στη ρυμοτομική γραμμή. Επίσης, από τη μεριά του δρόμου τώρα, δρόμος ορίζεται όλο το πλάτος από τη μία ρυμοτομική στην άλλη. Αυτό σημαίνει ότι και το πεζοδρόμιο ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ, άρα σε καμία περίπτωση πρασιά. Η πρασιά είναι ιδιοκτησία, το πεζοδρόμιο δεν είναι! Σε πολλές περιπτώσεις η οικοδομική και η ρυμοτομική ταυτόζονται. Εκεί δεν υπάρχει πρασιά, αλλά υπάρχει πεζοδρόμιο. Αν λοιπόν στην περίπτωση του Aerandir, το πεζοδρόμιο έγινε μέσα στην ιδιοκτησία τους (που παραμένει ιδιοκτησία τους, ακόμα και μετά από μία ενδεχόμενη πράξη εφαρογής, παραχώρηση ρυμοτομούμενων και δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έχει εφαρμοστεί εκεί, τότε καλώς κάνει και παρκάρει, κακώς δε, το έχει αφήσει πεζοδρόμιο. Από την άλλη, αν έχει συμβεί κάτι από τα παραπάνω και το τμήμα αυτό έχει παραχωρηθεί σε κοινή χρήση, τότε πολύ κακώς κάνει.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Kai aytos poy 8a se xtyphsei apo pisw (apo diko toy la8os) alla anti na pa8ei zhmia 5 eyrw, 8a pa8ei 500...Kai einai paranomos, ka8ws twra pia APAGOREYONTAI oi sta8eroi kotsadoroi GENIKA, oloi prepei na einai afairoymenoi, KAI na afairoyntai otan den xrhsimopoioyntai, KAI na exeis adeia.
(sorry no ellhnikos se ayto to kompioytor )
αν με χτυπησει από πίσω δικό του φταίξιμο.και ναι ο κοτσαδόρος μπήκε και για αυτό το ενδεχόμενο, αν φάει από τρακα από πίσω το αμαξι να μείνει όσο πιο άθικτο γίνεται.
Οταν ειχα το cinquecento δεν με ενοιαζε αν μου τον χτυπούσαν στα παρκαρίσματα γιατί είχε μαυρους πλαστικούς προφυλακτήρες.με το rav4 τα πραγματα ειναι αλλιώς όμως.Αν έμενες και συ κεντρο Θεσσαλονίκης θα είχες άλλη γνώμη.Όπως είπα παραπάνω από το τσινκουετσέντο έχασα 600 ευρώ στην πώληση του επειδή εξωτερικά ήταν χάλια από τα χτυπήματα που μου έκαναν οι άλλοι στα παρκαρίσματα.Εδώ είναι ζουγκλα η κατάσταση.¨Οσο για το τρακάρισμα από πίσω, αν το αυτοκίνητο είναι ψηλό δεν θα χτυπήσει μόνο στον κοτσαδόρο αλλά και στη ρεζέρβα. -
φιλε μου συγνωμη αλλα εδω οτι και να μου πεις θεωρω οτι εισαι λαθος. Και εμενα με εχουν χτυπησει απο πισω κατα λαθος, οπως και εγω εχω ακουμπησει καποιον απο πισω. Και τα δυο απο αφηρημαδα, ακι δεν λεω μλκια ειναι να μην προσεχεις, αλλα **λαθη **γινονται. Και φυσικα θα απαιτησω (εγω που φταιω αφου ηρθα απο πισω) να μου πληρωσεις μερος του ψυγειου, προφυλακτιρα, μετωπης κα ιοτι αλλο μου διαλυσει ο κοτσαδορος σου οταν το μονο που θα επρεπε να παθω ειναι ενας ψιλοτσακισμενος προφυλακτηρας. Οπως ειπα ετσι κι αλλιως οι κοτσαδοροι ειναι παρανομο να ειναι πανω στο αμαξι οταν δεν τραβανε κατι, οποτε ολοι οι σταθεροι ειναι παρανομοι (αυτο εδω και λιγα χρονια).
-
(πράγμα σπάνιο ίσως αλλά) αυτή τη φορά θα συμφωνήσω απόλυτα με τον φίλο kacey στο θέμα του κοτσαδόρου!!!
Ακούω πολλές φορές την δικαιολογία του κοτσαδόρου για το από πίσω χτύπημα αλλά κατά την γνώμη μου 'δεν στέκει' γιατί:
- είναι παράνομος όπως είπαν κ τα παιδιά αν είναι μόνιμος, όπως κ αφαιρούμενος ο οποίος δεν έχει λόγο ύπαρξης εκείνη τη στιγμή!
- σε χοντρό ατύχημα 'αφαιρείς' από το αυτοκίνητο σου την απορόφησης της σύγκρουσης από τον προφυλακτήρα σου κ την μεταφέρεις 'πιο μέσα' παθαίνοντας κ εσύ ο ίδιος μεγαλύτερη ζημιά!
Κ δύο περιστατικά με κοτσαδόρους, το ένα αστείο το άλλο όχι κ τόσο!
-
πατέρας φίλου που συντηρούσε (και) ένα opel manta με κοτσαδόρο παρκάρει ενώ είχε 5 άτομα μέσα κ κάποιες αποσκευές!
Στην συνέχεια πάει να ξεπαρκάρει κ ακούγεται ο ανατριχιαστικός ήχος από λαμαρίνες που τσαλακώνονται!
Ε! από πίσω υπήρχε άλλο αυτοκίνητο που ο κοτσαδόρος είχε περάσει κάτω από τον προφυλακτήρα του (όταν το manta ήταν φορτωμένο...) κ μετά την επαναφορά του στο φυσιλογικό του ύψος (άδειο αυτοκίνητο) κατά την εκκίνηση... τα ξήλωσε όλα!
Γέλιο αλλά κ ... καμπάνα! -
Φίλος με Mitsubishi Pajero V6 3.0lt έκανε όπισθεν για να ξεπαρκάρει κ μία ξανθιά είχε σκύψει πίσω κ δεν φαινόταν! αποτέλεσμα με τον κοτσαδόρο να την σπρώξει στα 'μαλακά της μόρια' κ... να τρέχει κ φυσικά καμπάνα γιατί υπήρχε κοτσαδόρος!
Καλό είναι λοιπόν να τα βλέπουμε όλα από την μία όψη κ να αφήνουμε ότι άλλο στην μοίρα του, πιστεύω ....
Φιλικά
Νικόλας -
Ο χρήστης mad_n έγραψε:
- Φίλος με Mitsubishi Pajero V6 3.0lt έκανε όπισθεν για να ξεπαρκάρει κ μία ξανθιά είχε σκύψει πίσω κ δεν φαινόταν! αποτέλεσμα με τον κοτσαδόρο να την σπρώξει στα 'μαλακά της μόρια' κ... να τρέχει κ φυσικά καμπάνα γιατί υπήρχε κοτσαδόρος!
Ξεράθηκα!!!
Parking!