-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
λογικά στο τάπερ θα ισχύει το ίδιο σύστημα στον υπολογιστή ταξιδιού με το 1.8 οπότε θα σου πω ότι έχεις 4-5 λίτρα μέσα από την στιγμή που θα σου ανάψει λαμπάκι.
Να ξέρεις πάντως ότι σύμφωνα με το διευκρινιστικό μπούλετιν της μαμά χόντα που θα βρεις στο civinfo.com ακόμα και αν διαβάσεις 0 εναπομείναντα χιλιόμετρα το αυτοκίνητο έχει ακόμα ελάχιστο καύσιμο γεγονός που οφείλεται στο ιδιαίτερο σχήμα της -τοποθετημένης κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού- δεξαμενής καυσίμου.
Μην σου φαίνεται περίεργο λοιπόν το μέγεθος της κλοπής που καταγγείλατε να είναι μικρότερο απ' όσο νομίζεις,
Βέβαια η κλοπή είναι δεδομένη αν και το πρατήριο που λες θεωρείται από τους κατοίκους της περιοχής φθηνό αν και εταιρικό shell πλέον δεν υφίσταται.
(Συνήθως πάντως τα φθηνά πρατήρια κλέβουν αφού η χαμηλή τιμή χρέωσης ανά λίτρο...αντισταθμίζεται από το κλέψιμο)αυτό που λέει είναι ότι:
-διένυσα τόσα km.
-μηδενίζοντας τον μετρητή κατανάλωσης σε κάθε γέμισμα
-θα πρέπει η διαίρεση 'lt/100km' των πραγματικών νούμερων (λίτρων που βάζεις στο ρεζερβουάρ και km που έκανες) να ταυτίζονται με την ένδειξη του αυτοκινήτου (μιας και ο μετρητής κατανάλωσης των σύγχρονων οχημάτων δεν λαθεύουν - ξέρει με ακρίβεια πόσα λίτρα έκαψε, ξέρει πόσα Km διένυσε και σου βγάζει την μέση κατανάλωση).Άρα αν αντί για 9,5lt/100km σου βγάλει 12lt/100km, σημαίνει ότι ο μετρητής της αντλίας δεν μετράει σωστά, αφού τα km είναι ίδια ως αναφορά και προφανώς ο μετρητής του αυτοκινήτου δεν έχει κανένα όφελος να μετράει λιγότερα λίτρα από αυτά που πραγματικά έκαψε η μηχανή.
edit: προφανώς μικρο-αποκλίσεις είναι αποδεκτές (9,7 αντί για 9,5) γιατί μπορεί η αντλία να μην έκλεισε στο ίδιο ύψος στάθμης με την προηγούμενη φορά που γέμισες (λόγω διαφορετικής αντλίας, διαφορετικό πρατήριο ή πιο καινούρια αντλία άρα πιο ευαίσθητη ή το ανάποδο).
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Δε γράφεις και ποιο είναι το πρατήριο;Οχι πριν γίνει ο έλεγχος γιατί η καταγγελία έγινε σήμερα
-
το σιβικ έχει περίεργο ρεζερβουάρ λόγω θέσης και η ίδια η εταιρεία αναγνωρίζει όσα παρέθεσα.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αυτό που λέει είναι ότι:
-διένυσα τόσα km.
-μηδενίζοντας τον μετρητή κατανάλωσης σε κάθε γέμισμα
-θα πρέπει η διαίρεση 'lt/100km' των πραγματικών νούμερων (λίτρων που βάζεις στο ρεζερβουάρ και km που έκανες) να ταυτίζονται με την ένδειξη του αυτοκινήτου (μιας και ο μετρητής κατανάλωσης των σύγχρονων οχημάτων δεν λαθεύουν - ξέρει με ακρίβεια πόσα λίτρα έκαψε, ξέρει πόσα Km διένυσε και σου βγάζει την μέση κατανάλωση).Άρα αν αντί για 9,5lt/100km σου βγάλει 12lt/100km, σημαίνει ότι ο μετρητής της αντλίας δεν μετράει σωστά, αφού τα km είναι ίδια ως αναφορά και προφανώς ο μετρητής του αυτοκινήτου δεν έχει κανένα όφελος να μετράει λιγότερα λίτρα από αυτά που πραγματικά έκαψε η μηχανή.
edit: προφανώς μικρο-αποκλίσεις είναι αποδεκτές (9,7 αντί για 9,5) γιατί μπορεί η αντλία να μην έκλεισε στο ίδιο ύψος στάθμης με την προηγούμενη φορά που γέμισες (λόγω διαφορετικής αντλίας, διαφορετικό πρατήριο ή πιο καινούρια αντλία άρα πιο ευαίσθητη ή το ανάποδο).
Το BC στο bmw πάντως δεν είναι καθόλου έγκυρο. Σχεδόν πάντα μου δείχνει ότι να 'ναι νούμερα. Πχ, τελευταία μέτρηση, πραγματική κατανάλωση 13.8lt/100km και το BC να δείχνει 12.3lt/100km
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Πριν μια εβδομάδα βρισκόμουν για διακοπές στην Πελοπόννησο και ήθελα να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο
Επειδή δεν ήθελα να ρισκάρω γιατί το αυτοκίνητο είναι καινούργιο,επέλεξα ενα πρατήριο shell και έβαλα v-power με τιμή 1,438 όταν το απλό πετρέλαιο ήταν 6-7 λεπτά φθηνότερο
Για κακή τύχη του υπαλλήλου όμως χύθηκε απ'έξω κάποια μικροποσότητα και πρόσεξα οτι το χρώμα του ήταν κίτρινο..
Σήμερα μπαίνοντας στο σάιτ της shell για να δω τα χαρακτηριστικά του v-power,διάβασα οτι σε αντίθεση με το απλό πετρέλαιο που είναι κίτρινο,το v-power είναι ΑΧΡΩΜΟ!
Και για του λόγου το αληθές:
http://www.coralenergy.gr/inside.aspx?a_id=202
Eννοείται οτι τον έδωσα στεγνά και στην εταιρεία του,αλλά και στο 1520 γιατί κάποια στιγμή αυτοί όλοι οι πρέπει να σταματήσουν να μας δουλεύουν επιτέλουςΤο V-power Diesel ΔΕΝ ειναι αχρωμο! Το σαιτ ορθως αναφερει οτι ενα απο τα βασικα συστατικα του ειναι αχρωμο... Οχι το καυσιμο αυτο καθ' αυτο! Το ιδιο χρωμα με το απλο πετρελαιο εχει και αυτο...
Κανεις δεν σε εκλεψε! -
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Το BC στο bmw πάντως δεν είναι καθόλου έγκυρο. Σχεδόν πάντα μου δείχνει ότι να 'ναι νούμερα. Πχ, τελευταία μέτρηση, πραγματική κατανάλωση 13.8lt/100km και το BC να δείχνει 12.3lt/100km
Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον τρόπο που γεμίζεις το αμάξι σου?
(πχ το γεμίζεις παραπάνω μετά που σταματάει 'αυτόματα' η αντλία?Γενικά ο εγκέφαλος ξέρει πόσο βενζίνη ψέκασε μέσα στους θαλάμους μέσω των μπεκ, ξέρει και πόσα Km διένυσες, οπότε δεν μπορεί να κάνει λάθος (σε μία διαίρεση ).
-
Μπα, με το που σταματάει η αντλία άντε να μπει κανά μισό λίτρο το πολύ για στρογγυλοποίηση. Δεν νομίζω να επηρεάζει όμως . Γενικά πάντως, των bmw τα BC κάπου το χάνουν. Αν μπεις στην υπογραφή μου, θα δεις ότι το BC κάπου έχει πέσει ακριβώς μέσα, κάπου έχει μικρές αποκλίσεις και κάπου το χει χάσει .
-
Το V-power Diesel ΔΕΝ ειναι αχρωμο! Το σαιτ ορθως αναφερει οτι ενα απο τα βασικα συστατικα του ειναι αχρωμο... Οχι το καυσιμο αυτο καθ' αυτο! Το ιδιο χρωμα με το απλο πετρελαιο εχει και αυτο...
Κανεις δεν σε εκλεψε!Δεν εχω κανένα λόγο να μη σε πιστέψω,απο τη στιγμή μάλιστα που έχεις και βενζινάδικο σίγουρα ξέρεις πολλά περισσότερα απο μένα..
Ωστόσο εχω μια απορία...ο κύριος της shell που απάντησε στο τηλέφωνο,γιατί δεν μου είπε το ίδιο; θα μου πεις μπορεί να μην το ήξερε...γίνεται όμως κάποιος υπάλληλος της εταιρείας που δουλεύει ακριβώς εκει που κάνουν καταγγελίες-παράπονα οι πελάτες να μην το ξέρει αυτό;
Τέλος πάντων όμως,ο έλεγχος θα δείξει -
Δεν μπορω να γνωριζω ποιος ηταν ο κυριος που απαντησε στο τηλεφωνο σου φιλε μου, ουτε τι γνωσεις μπορει να εχει ουτε το τι ακριβως καταλαβε... Αυτο που ξερω ειναι οτι το συγκεκριμενο καυσιμο δεν ειναι αχρωμο!
Εχει πιο διαφανο χρωμα απο το κλασσικο πετρελαιο αλλα εχει χρωμα...Γενικα τα πετρελαια παιζουν αρκετα στα χρωματα τους! Μπορει να ειναι απο πολυ πολυ σκουρο μεχρι σχεδον ενα ανεπαισθητο κιτρινο χρωμα το οποιο το βλεπεις με το ζορι...
Βεβαια εσυ καλα εκανες και κατεθεσες την καταγγελια σου! Αν οπως υποψιαζομαι δεν τρεχει κατι με το πρατηριο, τοτε δεν εχει να φοβηθει τιποτα...
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Πριν μια εβδομάδα βρισκόμουν για διακοπές στην Πελοπόννησο και ήθελα να βάλω πετρέλαιο στο αυτοκίνητο
Επειδή δεν ήθελα να ρισκάρω γιατί το αυτοκίνητο είναι καινούργιο,επέλεξα ενα πρατήριο shell και έβαλα v-power με τιμή 1,438 όταν το απλό πετρέλαιο ήταν 6-7 λεπτά φθηνότερο
Για κακή τύχη του υπαλλήλου όμως χύθηκε απ'έξω κάποια μικροποσότητα και πρόσεξα οτι το χρώμα του ήταν κίτρινο..
Σήμερα μπαίνοντας στο σάιτ της shell για να δω τα χαρακτηριστικά του v-power,διάβασα οτι σε αντίθεση με το απλό πετρέλαιο που είναι κίτρινο,το v-power είναι ΑΧΡΩΜΟ!
Και για του λόγου το αληθές:
Eννοείται οτι τον έδωσα στεγνά και στην εταιρεία του,αλλά και στο 1520 γιατί κάποια στιγμή αυτοί όλοι οι πρέπει να σταματήσουν να μας δουλεύουν επιτέλουςΗ φωτο λεει οτι το συστατικο GTL ειναι αχρωμο ,οχι το πετρελαιο .Δεν ειναι το ιδιο πραγμα.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μπα, με το που σταματάει η αντλία άντε να μπει κανά μισό λίτρο το πολύ για στρογγυλοποίηση. Δεν νομίζω να επηρεάζει όμως . Γενικά πάντως, των bmw τα BC κάπου το χάνουν. Αν μπεις στην υπογραφή μου, θα δεις ότι το BC κάπου έχει πέσει ακριβώς μέσα, κάπου έχει μικρές αποκλίσεις και κάπου το χει χάσει .Και ομως , σε μερικα αμαξια που εχουν κουμπακι διπλα (ή μεσα) απο τον λαιμο για να βγαζεις τον αερα μπορει να παρει και 2 λιτρα απο το χτυπημα της μανικας.Τετοιο κουμπακι εχουν τα VW κλπ και μερικα σιτροεν.
-
......Το καύσιμο GTL είναι συνθετικό καύσιμο που παράγεται από φυσικό αέριο. Είναι άχρωμο και εξ ολοκλήρου απαλλαγμένο από θείο και αρωματικές ενώσεις και έχει αποδειχθεί πως από τη χρήση του επιτυγχάνονται σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές NOx, σωματιδίων και άλλων εκπομπών σε τοπικό επίπεδο......
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=2110Εδω αναφέρεται σαν καύσιμο GTL..
Η αυτοψία θα δείξει -
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
......Το καύσιμο GTL είναι συνθετικό καύσιμο που παράγεται από φυσικό αέριο. Είναι άχρωμο και εξ ολοκλήρου απαλλαγμένο από θείο και αρωματικές ενώσεις και έχει αποδειχθεί πως από τη χρήση του επιτυγχάνονται σημαντικές μειώσεις στις εκπομπές NOx, σωματιδίων και άλλων εκπομπών σε τοπικό επίπεδο......
http://www.cityauto.gr/article.cityauto.gr?aid=2110[ Η Shell, πρωτοπόρος στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία αυτού του πρωτοποριακού συστατικού παγκοσμίως.
wo companies, SASOL and Shell, have technology proven to work on a commercial scale. Using gas-to-liquids processes, refineries can convert some of their gaseous waste products (flare gas) into valuable fuel oils, which can be sold as is or blended only with diesel fuel.
http://en.wikipedia.org/wiki/Gas_to_liq ... rcial_uses
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Γενικά ο εγκέφαλος ξέρει πόσο βενζίνη ψέκασε μέσα στους θαλάμους μέσω των μπεκ, ξέρει και πόσα Km διένυσες, οπότε δεν μπορεί να κάνει λάθος (σε μία διαίρεση ).
στο δικο μου, ενω δείχνει σωστη ενδειξη (σε σχεση με την κλασικη μετρηση με τη μανιακα) οταν κανω ταξιδι,
στην πολη χανει τη μπαλα.
Αν σε ενα γεμισμα εχω αρκετα χιλιομετρα σε πολη, η αποκλιση ξεπερνα το ενα λιτρο.Το πετρέλαιο υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφανο;
Φιλος που δουλευει σαν λογιστης σε βενζιναδικο μου ειπε οτι το χρωμα στα μπουκαλακια που αφηνουν σαν δειγμα για ελεγχο ήταν 'σαν το νερό'Μηπως το ανακατεψαν με νερο και ξεχασαν να βαλουν πετρελαιο;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το πετρέλαιο υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφανο;
Φιλος που δουλευει σαν λογιστης σε βενζιναδικο μου ειπε οτι το χρωμα στα μπουκαλακια που αφηνουν σαν δειγμα για ελεγχο ήταν 'σαν το νερό'Μηπως το ανακατεψαν με νερο και ξεχασαν να βαλουν πετρελαιο;
Μία περίοδο έβαζα σε συγκεκριμένο πρατήριο το χειμερινό πετρέλαιο, ειδικά από την ΕΚΟ για θερμοκρεσίες έως -40 C. Αυτό είναι λίγο ακριβότερο, βγαίνει από Οκτώβριο μέχρι Απρίλιο και γεμίζουν οι νταλίκες που πηγαίνουν βόρεια. Μάλιστα η αντλία ήταν μόνο η φαρδιά για φορτηγά και στο ΙΧ μου το γέμιζε λίγο λίγο.
Αυτό λοιπόν το πετρέλαιο ήταν διάφανο σαν νερό και ο κινητήρας δούλευε σαφώς καλύτερα (οικονομία και απόδοση) -
Παιδια ενα βενζιναδικο στη γειτονια μου εκλεισε σχεδον για 15 μερες τωρα το καλοκαιρι.Μπροστα απο τις αντλιες ειχε ασπροκοκκινη ταινια,χωρις ομως να υπαρχει σημανση .Λετε να εκλεισαν απλα για διακοπες ή να παιζει κανενα προστιμο-ποινη και να προσπαθουν να το περασουν οσο πιο διακριτικα γινετε??
Θυμαστε το site του υπουργειου που ανακοινωνει τα προστιμα στα βενζιναδικα? -
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Γενικά ο εγκέφαλος ξέρει πόσο βενζίνη ψέκασε μέσα στους θαλάμους μέσω των μπεκ, ξέρει και πόσα Km διένυσες, οπότε δεν μπορεί να κάνει λάθος (σε μία διαίρεση ).
στο δικο μου, ενω δείχνει σωστη ενδειξη (σε σχεση με την κλασικη μετρηση με τη μανιακα) οταν κανω ταξιδι,
Αν σε ενα γεμισμα εχω αρκετα χιλιομετρα σε πολη, η αποκλιση ξεπερνα το ενα λιτρο.Το πετρέλαιο υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφανο;
Σε οσα δοχεια για δειγματα καυσιμων εχω δει ειναι μεταλλικα σαν κονσερβες.Γυαλινα ειναι πολυ ευθραυστα για τετοια χρηση.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το πετρέλαιο υπαρχει περιπτωση να ειναι διαφανο;Το στρατιωτικό F75 είναι διάφανο. Από όσο ξέρω τα εμπορικά πετρέλαια είναι όλα χρωματισμένα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε οσα δοχεια για δειγματα καυσιμων εχω δει ειναι μεταλλικα σαν κονσερβες.Γυαλινα ειναι πολυ ευθραυστα για τετοια χρηση.
Το Πολυτεχνείο, που κάνει ελέγχους, χρησιμοποιούν κυρίως πλαστικά μπουκάλια. Το γυάλινο είναι όντως πιο 'κουλό'.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!