-
8 mpg αντιστοιχεί σε 30 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (η συνήθης κατανάλωση ενός small ή big block V8...) σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις - και, βέβαια, η πραγματική κατανάλωση είναι πάντα τουλάχιστον 30% υψηλότερη.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Ένας φίλος μου έχει στην κατοχή του μια GTV 2000 (όχι την Alfetta, την προηγούμενη). Απ'τους υπολογισμούς του (και δεν το λυπάται τ'αυτοκίνητο), δεν του'χει κάψει πάνω από 15 λίτρα στα 100 χιλιόμετρα, κι ας τρώει τρελό σκίσιμο σε ορεινά στροφιλίκια. Από εκεί κι έπειτα, τι άλλο να σου πω;
Μα μόνος σου απαντάς!!
Το αυτοκίνητο του φίλου σου καίει περισσότερα απο τον 4.6lt northstar!
O 4.6 northstar έχει μία μέση κατανάλλωση 10 λίτρα / 100 Khm
-
Και πάλι όμως, συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο 30ετίας με ένα σημερινό... Οπότε; Πού καταλήγεις;
-
Και πάλι όμως, συγκρίνεις ένα αυτοκίνητο 30ετίας με ένα σημερινό... Οπότε; Πού καταλήγεις;Το Eldorado απο όσο ξέρω που ήταν V8 είχε κατανάλωση περίπου 17 lt /100 khm και είναι 30 ετών αυτοκίνητο .
Chrysler 30 ετών με 13 lt / 100 khm
κλπ
15 λτ / 100 κημ είναι πολλά.
Εκεί καταλήγω. -
Για τυποποιημένη κατανάλωση μιλάς τώρα ή πραγματική; Γιατί η πραγματική κατανάλωση που μετράνε τα περιοδικά (αλλά κι εμείς με τα trip computer) είναι ΠΑΝΤΑ υψηλότερη από την τυποποιημένη.
-
Για τυποποιημένη κατανάλωση μιλάς τώρα ή πραγματική; Γιατί η πραγματική κατανάλωση που μετράνε τα περιοδικά (αλλά κι εμείς με τα trip computer) είναι ΠΑΝΤΑ υψηλότερη από την τυποποιημένη.Μιλάω για πραγματική κατανάλωση σε καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο που κυκλοφορεί ακόμα και σήμερα.
Ακόμα και σύγχρονα αυτοκίνητα αν θέλεις να συγκρίνουμε. Όσα Ευρωπαικά θέλεις να συγκρίνουμε ...
Αλλά το δίκτυο το χειρίζεσαι καλά Κάνε ένα search και απέδειξέ μου οτι τα Αμερικάνικα καταναλώνουν συνολικά περισσότερο. Είσαι άνθρωπος των αποδείξεων αν δεν κάνω λάθος.
Aν βαλουμε και την BWM με τον 4.5λτ κινητήρα της, απο ότι βλέπω έχει κατανάλλωση 18/26 !
Ίδια με την Mercedes. Χειρότερα απο την GM.
Τόσα χρόνια η εμπειρία που έχω απο Ευρωπαικα αυτοκίνητα για την κατανάλωση τους είναι άσχημη. Έχουν άπειρα καλά και τα προτιμώ για διάφορους λόγους απο άλλα , αλλά για την κατανάλλωση δεν με πείθεις.. Ειδικά οταν δεν έχεις προσωπική εμπειρία.
-
Eγω τα ευρωπαικα δε τα συμπαθω και εχω οδηγησει αρκετα,τα αμερικανικα εχουν αλλη προσωπικοτητα και δε τα συγκρινω με κανενα ευρωπαικο.Τα γιαπωνεζικα τα προτιμω χιλιες φορες απο τα ευρωπαικα.
-
16/02/2005Turin
The move forsees that Alfa Romeo and Maserati will co-operate closely technically and commercially – particularly in important international markets.
http://www.corriere.it/Primo_Piano/Econ ... rati.shtml
Maserati will, however, continue its co-operation with Ferrari – especially in industrial, technical, engine and sales network terms – which has helped re-vitalise the marque.“This is a significant step forward for both Maserati and Alfa Romeo. The synergies between the two marques will bring benefits to both and will allow us to strengthen our portfolio offering in the sports car market” said Luca Cordero di Montezemolo, Chairman of Fiat and of Ferrari.
Maserati is now at a significant point in its development. In 2004 it achieved substantial sales growth to 4,600 cars and received tremendously positive international acclaim of its Quattroporte model.”“This move is essential to the future development of Alfa Romeo” said Sergio Marchionne, CEO of Fiat. “We believe that as part of the re-launch of Fiat Auto, we need to devote great attention to the distinctiveness of our brands. The technical and commercial collaboration between Maserati and Alfa Romeo will give the latter the necessary impetus to re-establish itself as a leading contender in its segment and to expand its presence in international markets, as has occurred for Maserati.”
-
dimitrios2004: Θύμισέ μου σε παρακαλώ πόσα οκτάνια είναι οι βενζίνες στις ηπα... Για να βεβαιωθώ ότι δεν κάνω λάθος. Μήπως υπάρχει εδώ ένας παράγοντας που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν;
Τέσπα, αυτό μήπως σου λέει κάτι;
http://www.greencarcongress.com/2004/11 ... el_co.html
http://www.nhtsa.dot.gov/cars/rules/caf ... f-2004.pdf
Ή μήπως είναι ψέματα;
-
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Αφού είσαι μηχανικός, όπως λες, απόδειξέ μου την υπεροχή των αμερικανικών κινητήρων στα κριτήρια που θέτει ένας μηχανικός. Ποια είναι αυτά; Αφού είσαι κι εσύ μηχανικός, θα τα ξέρεις!
Γιατί να προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι που τόσο καλά κατέχεις;
Ειδικά όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις το διάλογο σου θεωρώντας τους άλλους ανόητους;
Ευχαριστω αλλά δεν θα το κάνω.
Δημήτρης
Έχεις λύσει ποτέ σου μοτέρ; έχεις οδηγήσει ποτέ στο όριο σε στροφές και μετά από το όριο να τις χάνεις και αυτές;
Έχεις φτιάξει ποτέ καπάκι, έχεις τρίψει βαλβίδες, μέταλλα, έχεις φτιάξει πλεξούδες, έχεις αλλάξει φρένα τακάκια, σωληνώσεις, υγρά, έχεις κάνει μετατροπές σε κάρτερ, έχεις δουλέψει σε φαναρτζίδικο κλπ κλπ?? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ενός μηχανικού και οδηγού αυτοκινήτου που μπορεί να εκφέρει γνώμη έτσι όπως ο skullone και άλλοι (...) στο παρελθόν.
Δεν θεωρείται κανείς ανόητος, αλλά άπειρος φαίνεται μέσα από τα λόγια του... -
kpsig, όταν στα εργαστήρια (τότε που ήμουν προπτυχιακός) μας βάζανε να λύνουμε και να δένουμε μηχανές αυτοκινήτων, ήμουν πάντα πρώτος εθελοντής! Το ρεκόρ μου ήταν (να λύσω ΤΕΛΕΙΩΣ μηχανή βγαλμένη ήδη απ'τ'αμάξι και να την ξαναδέσω με δυναμόκλειδο, να ρυθμίσω βαλβίδες με το φίλερ, να περάσω καδένα εκκεντροφόρου, να γίνουν όλα με τη σωστή σειρά και να μη λείπει ΤΙΠΟΤΑ, να'ναι ξανά έτοιμη για να της βάλεις λάδια και να την τοποθετήσεις) 16 λεπτά! Μιλάμε για τρέλλα! Δώσμου μοτέρ και πάρε μου την ψυχή! Ωραίες εποχές...
-
dimitrios2004: Θύμισέ μου σε παρακαλώ πόσα οκτάνια είναι οι βενζίνες στις ηπα... Για να βεβαιωθώ ότι δεν κάνω λάθος. Μήπως υπάρχει εδώ ένας παράγοντας που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν;Τέσπα, αυτό μήπως σου λέει κάτι;
Ή μήπως είναι ψέματα;
Ναι αλλά η πρώτη μελέτη είναι Γαλλική, οπότε δεν μπορεί να είναι αντικειμενική ή αληθής
Μα, τι βλέπω; η δεύτερη είναι αμερικάνικη;
Τέλος πάντων, εδώ μιλάει για μέση κατανάλωση που δεν λέει και πολλά, αυτή είναι η αλήθεια, καθώς ο μέσος όρος των κυβικών που θέλουν οι βορειοαμερικανοί είναι ο διπλάσιος από αυτόν των Ευρωπαίων. -
kpsig, όταν στα εργαστήρια (τότε που ήμουν προπτυχιακός) μας βάζανε να λύνουμε και να δένουμε μηχανές αυτοκινήτων, ήμουν πάντα πρώτος εθελοντής! Το ρεκόρ μου ήταν (να λύσω ΤΕΛΕΙΩΣ μηχανή βγαλμένη ήδη απ'τ'αμάξι και να την ξαναδέσω με δυναμόκλειδο, να ρυθμίσω βαλβίδες με το φίλερ, να περάσω καδένα εκκεντροφόρου, να γίνουν όλα με τη σωστή σειρά και να μη λείπει ΤΙΠΟΤΑ, να'ναι ξανά έτοιμη για να της βάλεις λάδια και να την τοποθετήσεις) 16 λεπτά! Μιλάμε για τρέλλα! Δώσμου μοτέρ και πάρε μου την ψυχή! Ωραίες εποχές...Τώρα που θα πάρω το 306 (ελπίζω να βρώ κάποιο καλό GTi) και θα ασχοληθώ με το καπάκι και ορισμένα άλλα πραγματάκια έλα να παίξουμε
Τώρα που αφήνω τα εργαλεία λόγω αλλαγής εργασίας θα πάρει φωτιά το εργαστήριο μου -
Όντως, η δεύτερη είναι από το αμερικανικό Υπουργείο Μεταφορών. Στις ηπα πηγαίνουν κυρίως Ευρωπαϊκά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων και κυβισμού (που είναι απολύτως λογικό να καίνε περισσότερο από τα ταπεινότερα αδερφάκια τους που ΔΕΝ εξάγονται επίσημα στις ηπα...) και μάλιστα ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΑ.
Άρα, τι μας λέει αυτή η μελέτη του αμερικανικού Υπουργείου Μεταφορών:
Ότι το σύνολο των αμερικανικών αυτοκινήτων (συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών-φθηνών αυτοκινήτων, των αυτοκινήτων επιδόσεων, των ελαφρών φορτηγών, των μεσαίων αυτοκινήτων) έχει κλείσει την ψαλίδα σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά που πάνε εκεί (και τα περισσότερα από τα Ευρωπαϊκά στις ηπα είναι εκδόσεις υψηλών κυβισμών και επιδόσεων)...
Άρα;
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
kpsig, όταν στα εργαστήρια (τότε που ήμουν προπτυχιακός) μας βάζανε να λύνουμε και να δένουμε μηχανές αυτοκινήτων, ήμουν πάντα πρώτος εθελοντής! Το ρεκόρ μου ήταν (να λύσω ΤΕΛΕΙΩΣ μηχανή βγαλμένη ήδη απ'τ'αμάξι και να την ξαναδέσω με δυναμόκλειδο, να ρυθμίσω βαλβίδες με το φίλερ, να περάσω καδένα εκκεντροφόρου, να γίνουν όλα με τη σωστή σειρά και να μη λείπει ΤΙΠΟΤΑ, να'ναι ξανά έτοιμη για να της βάλεις λάδια και να την τοποθετήσεις) 16 λεπτά! Μιλάμε για τρέλλα! Δώσμου μοτέρ και πάρε μου την ψυχή! Ωραίες εποχές...
Τώρα που θα πάρω το 306 (ελπίζω να βρώ κάποιο καλό GTi) και θα ασχοληθώ με το καπάκι και ορισμένα άλλα πραγματάκια έλα να παίξουμε
Τώρα που αφήνω τα εργαλεία λόγω αλλαγής εργασίας θα πάρει φωτιά το εργαστήριο μουΑχ, αν αδειάσω καθόλου... Μην ξεχνάς ότι με πήζουν εδώ στο Πολυτεχνείο! Αλλά θα'ρθω καμιά μέρα, γιατί πρέπει να ξεσκουριάσω, να θυμηθώ όσα ήξερα! Στην Τεχνολογία Παραγωγής (θεωρία και εργαστήριο) και στη θερμοδυναμική κάποτε δε μ'έπιανε κανένας!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Αφού είσαι μηχανικός, όπως λες, απόδειξέ μου την υπεροχή των αμερικανικών κινητήρων στα κριτήρια που θέτει ένας μηχανικός. Ποια είναι αυτά; Αφού είσαι κι εσύ μηχανικός, θα τα ξέρεις!
Γιατί να προσπαθήσω να σε πείσω για κάτι που τόσο καλά κατέχεις;
Ειδικά όταν προσπαθείς να ξεκινήσεις το διάλογο σου θεωρώντας τους άλλους ανόητους;
Ευχαριστω αλλά δεν θα το κάνω.
Δημήτρης
Έχεις λύσει ποτέ σου μοτέρ; έχεις οδηγήσει ποτέ στο όριο σε στροφές και μετά από το όριο να τις χάνεις και αυτές;
Έχεις φτιάξει ποτέ καπάκι, έχεις τρίψει βαλβίδες, μέταλλα, έχεις φτιάξει πλεξούδες, έχεις αλλάξει φρένα τακάκια, σωληνώσεις, υγρά, έχεις κάνει μετατροπές σε κάρτερ, έχεις δουλέψει σε φαναρτζίδικο κλπ κλπ?? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ενός μηχανικού και οδηγού αυτοκινήτου που μπορεί να εκφέρει γνώμη έτσι όπως ο skullone και άλλοι (...) στο παρελθόν.
Δεν θεωρείται κανείς ανόητος, αλλά άπειρος φαίνεται μέσα από τα λόγια του...Πρωτα πρωτα δεν εχεις ιδεα τι εχει κανει και στο κατω κατω τι δηλαδη επειδη δεν εχει κανει φαναρτζης δεν ξερει απο μηχανες αυτοκινητων. Αμαν πια ποσες αλλες μπαρουφες θα ακουσουμε εδω μεσα.
Και διαβασες τι εγραψε; οτι δεν εξιζει να ανοιγεις συζητηση με καποιο που δε θεωρει ανοητο και κατωτερο απο την αρχη. Να μου λοιπουν οι συζητησεις με ολαξεριζοντες που νομιζουν οτι ανακαλυψαν τη μπαρουτι απο γενησσιμιου τους καταλαβαν πως δουλευουν τα παντα. Και φυσικα δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος/γνωμη εκτος απο το δικο τους. Αμαν πια τα μισα μας χρονια εχουν δεν εχουν ζησει στα μισα μερη που εχουμε ζησει και απο θαυμα εμεις ειμαστε χαζοι και ηλιθιοι και αυτοι πανσοφοι και εξυπνοι. Συγνωμη φιλε μου με τετοιο υφος ουτε θα πεισεις κανενα και ουτε θα πας πολυ μακρια.
Νικος
-
Σου έδωσε κανένας το δικαίωμα να υποθέτεις ότι δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε από τα γραφόμενα κάποιου πόσο έμπειρος ή επαΐων είναι, ειδικά μάλιστα αν έχουμε κι εμείς γνώσεις στο συγκεκριμένο θέμα;
Μήπως, προτού μιλήσεις για 'ολαξερίζοντες', θα'πρεπε πρώτα να δεις τα δικά σου επιλεκτικά αντανακλαστικά και την τάση σου να ισοπεδώνεις τους άλλους, θεωρώντας ότι δεν έχουν ικανότητα και δικαίωμα να κρίνουν και να σκέπτονται, μόνο και μόνο επειδή ο συνομιλητής τους (που σπεύδεις να υπερασπισθείς) τυγχάνει να ζει στις ηπα;
Αποδεικνύεις επίσης ότι διαβάζεις μόνον ό,τι θέλεις, γιατί αν ίσχυε το αντίθετο, θα έβλεπες ότι όντως ο kpsig έχει hands-on ενασχόληση με τα αυτοκίνητα.
-
οκ αυτη η πρωτη και η τελευταια φορα που σου απαντω.
που εχεις το θρασος να νομιζεις οτι επειδη εισαι στο πολυτεχνειο εισαι και μαγκας.
τι εκανες στη ζωη σου φιλε μου; τι εκανες στην καριερα σου;
Εχεις ποτε στη ζωη σου γραψει business plan και δεν μιλαω για τους καθηγητες σου στο σχολειο που την πρωτη ημερα εκανε τζιρο πανω απο 100 εκατ δολλαρια;
Εχεις δουλεψει ποτε σε fortune 50 εταιρεια.
Εχεις ποτε ηγηθει team απο πανω απο 200 ατομα;
ναι εγω εχω πολλες φορες.ειχες ποτε προυπολογισμο στο team πανω απο 10 εκατομ δολλαρια;
Εχεις απολυσει ποτε ατομο απο την δουλεια τους;
εχεις ποτε δωσει προαγωγη σε ατομο γιατι το αξιζε εχεις υποβαθμισει ατομο γιατι δεν το αξιζε;Εχεις ποτε κανει manage μια ομαδα με πανω απο 12 ανεξαρτητες ομαδες που επρεπε να ησουν 100% υπευθυνος για το τι εκαναν και για τι δεν εκαναν;
Ρε να παρει εχουμε φαει τα νειατα μας στο Αμερικα και εχουμε γκριζα μαλλια απο τα ξενυχτια και την ανησυχια αν θα πανε τα πραγματα καλα και εχουμε καθε φοιτητη να μου παιζει δηθεν μαγκας και τα ξερει ολα...
εχεις παρα πολλα να μαθεις και πολυ λιγο καιρο να αλλαξεις .
Και ξερεις τι μακαρι να μην μαθεις τιποτα και μαην αλλαξεις γιατι εσυ θα χασεις και κανενας αλλος.
Νικος
-
Τον αδικείς. Όλα αυτά που αναφέρεις θα μπορούσε να τα είχε κάνει και με το παραπάνω αν ήταν στην Αμερική.
Μην ξεχνάς και τις ευκαιρίες που προσφέροντε σε κάθε τοπο.
Συμφωνώ με τα περί ξερόλας των Ελλήνων φοιτητών.
-
8 mpg αντιστοιχεί σε 30 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα (η συνήθης κατανάλωση ενός small ή big block V8...) σύμφωνα με τις τυποποιημένες μετρήσεις - και, βέβαια, η πραγματική κατανάλωση είναι πάντα τουλάχιστον 30% υψηλότερη.Απο που την έβγαλες την κατανάλλωση αυτή; Ένας V-8 κινητήρας έχει κατανάλλωση περίπου 15/24mpg (15/9 lt /100 km)
dimitrios2004: Θύμισέ μου σε παρακαλώ πόσα οκτάνια είναι οι βενζίνες στις ηπα... Για να βεβαιωθώ ότι δεν κάνω λάθος. Μήπως υπάρχει εδώ ένας παράγοντας που θα έπρεπε να ληφθεί υπόψιν;
Τέσπα, αυτό μήπως σου λέει κάτι;
Ή μήπως είναι ψέματα;
Δεν μπορείς να συγκρίνεις άμεσα τα οκτάνια στις ΗΠΑ με Ελλάδα.
Τα sites δεν μου λένε τίποτα απολύτος για το θέμα μας. Προφανώς το μέσο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ καταναλλώνει περισσότερη καύσιμη ύλη απο το μέσω Ευρωπαικό αφού έχουμε περισσότερα κυβικά. Δεν θυμάμαι να διαφώνησα ποτέ σε αυτό.
Δεν θεωρείται κανείς ανόητος, αλλά άπειρος φαίνεται μέσα από τα λόγια του...Απο πότε θεώρησες δηλαδή οτι εγώ δεν έχω την απαραίτητη γνώση;
Πρέπει να είμαι φαναρτζής ή να κάτσω να τρίψω βαλβίδες δηλαδή για να
γνωρίζω για κινητήρες;...
Εχεις ποτε στη ζωη σου γραψει business plan και δεν μιλαω για τους καθηγητες σου στο σχολειο που την πρωτη ημερα εκανε τζιρο πανω απο 100 εκατ δολλαρια;
Εχεις δουλεψει ποτε σε fortune 50 εταιρεια.
Εχεις ποτε ηγηθει team απο πανω απο 200 ατομα;
ναι εγω εχω πολλες φορες.ειχες ποτε προυπολογισμο στο team πανω απο 10 εκατομ δολλαρια;
Εχεις απολυσει ποτε ατομο απο την δουλεια τους;
εχεις ποτε δωσει προαγωγη σε ατομο γιατι το αξιζε εχεις υποβαθμισει ατομο γιατι δεν το αξιζε;Εχεις ποτε κανει manage μια ομαδα με πανω απο 12 ανεξαρτητες ομαδες που επρεπε να ησουν 100% υπευθυνος για το τι εκαναν και για τι δεν εκαναν;
...
ΝικοςΝίκο αυτή η πραγματικότητα που περιγράφεις, η οποία αποτελεί καθημερινότητα για αρκετούς, δεν νομίζω οτι την γνωρίζει. Πολλούς πιστεύω δεν τους νοιάζει και ούτε καν την καταννοούν.
Τον αδικείς. Όλα αυτά που αναφέρεις θα μπορούσε να τα είχε κάνει και με το παραπάνω αν ήταν στην Αμερική.
Μην ξεχνάς και τις ευκαιρίες που προσφέροντε σε κάθε τοπο.
Συμφωνώ με τα περί ξερόλας των Ελλήνων φοιτητών.
Aγη δεν νομίζω οτι είναι θέμα αδικίας. Προσωπικά με ενδιαφέρει το τι έχει κάνει κάποιος και όχι τι θα μπορούσε να κάνει.
Για την ξερόλα των Ελλήνων φοιτητών όλων δεν ξέρω, αλλά μερικοί το παρακάνουν.
Φιλικά με σεβασμό,
Δημήτρης
AΜΕΡΙΚΗ - ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ ?