-
Ο 'Τσάρλι.......' είναι μια πάρα πολύ καλή 'παιδική' ταινία!
Συστήνεται προς άπαντες,σινεφίλ και μή!Θα περάσετε καλά,θα θαυμάσετε το ταλέντο του Τιμ Μπάρτον και του Ντεπ (για άλλη μια φορά δημιουργούν απίστευτη 'χημεία'..) και σίγουρα θα θέλετε σοκολατίτσα στο διάλειμμα!
-
Θα συμφωνήσω με το φίλο tsilis στο θέμα Charlie & The Chocolate Factory.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Πάρτε εμένα. Δεν την έχω δεί και δε βρίσκω παρέα για να πάω...
Από το να πάω μόνος μου .......Ηλία να πας με τα παιδια γιατι εμεις δεν πηγαμε να το δουμε!:-?
Προτιμησαμε τον παναθηναικο και δικαιωθηκαμε.Θα παμε αυριο παντως!! Εχω καιρο να δω τον Ντεπ και ομολογω μου εχει λειψει!!
-
Δως του χαιρετίσματα από εμένα!
Σοβαρά τώρα, η ταινία αξίζει! Την είδα προχτές, μου άρεσε πολύ και λέω να ξαναπάω προσεχώς με τη (10χρονη) αδερφή μου.
-
Ο χρήστης ast έγραψε:
Δως του χαιρετίσματα από εμένα! -
Λοιπόν το κανονίζουμε για Παρασκευη βραδυ;;;
(Καλημέρα...!!!)
-
Μόλις είδα το 'Der Untergang' ,κοινώς 'Η Πτώση'.
Περιγράφει τις τελευταίες ώρες του ναζιστικού Βερολίνου,με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές του Χίτλερ.Εξαιρετική ερμηνεία από τον Μπρούνο Γκάτζ ως Φύρερ και πολλά ζητήματα όπως η τρέλα,η τιμή,ο θάνατος,η ανθρωπιά,η εξουσία κλπ.
Είναι πραγματικά απίστευτο το πως ένας παρανοϊκός έκανε μια ολόκληρη χώρα να τον ακολουθεί τυφλά...
Μακράν η καλύτερη ταινία που έχω δει τον τελευταίο καιρό!
-
Tη ταινία 'Πτώση' θέλω να την δω και εγώ. Έχει πάρα πολύ καλές κριτικές.
Χθες είδα το 'Oνειρεμένη απόδραση' ή αλλιώς 'Νοι αlbinoi'. Kαι αυτό έχει πάρα πολλά βραβεία και καλές κριτικές. Ωραία ταινιούλα αλλά πολύ απότομη στο τέλος. -
'η πτωση' ειναι πολυ καλη ταινια, νοικιαστε την και δειτε την παιδια!
-
Είδα εχθές την Πτώση. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία που έχω δεί. Επικεντρώνεται στο πρόσωπο του παρανοϊκού ενώ αφήνει να εννοηθεί πως τις αποφάσεις τις έπαιρναν άλλοι. Δυνατό σημείο το παραλήρημα του τρελάρα και η αντιμετώπισή του απο τους στρατηγούς. Με λίγα λόγια δεν πείστηκα επ ουδενί πως αυτά που παρουσιάζονται στη ταινία έχουν σχέση με την πραγματικότητα. θα την χαρακτήριζα λοιπόν ένα ανάλαφρο ευφυολόγημα...
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Είδα εχθές την Πτώση. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία που έχω δεί. Επικεντρώνεται στο πρόσωπο του παρανοϊκού ενώ αφήνει να εννοηθεί πως τις αποφάσεις τις έπαιρναν άλλοι. Δυνατό σημείο το παραλήρημα του τρελάρα και η αντιμετώπισή του απο τους στρατηγούς. Με λίγα λόγια δεν πείστηκα επ ουδενί πως αυτά που παρουσιάζονται στη ταινία έχουν σχέση με την πραγματικότητα. θα την χαρακτήριζα λοιπόν ένα ανάλαφρο ευφυολόγημα...Ίσα-ίσα!Εμένα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που υπάκουαν στις εντολές του Χίτλερ,ή μάλλον προσπαθούσαν να υπακούσουν,λόγω της απελπιστικής τους κατάστασης,παρ' όλο που γνώριζαν πως αυτές ήταν τελείως παράλογες.
Ακόμα και όταν φαινόταν ξεκάθαρα πως ο Αδόλφος παραληρούσε,η υπακοή των υπολοίπων ήταν τελείως τυφλή!'Ορκιστήκαμε στον Φύρερ ότι δενθα πεθάνουμε ζωντανοί' και τινάζαν τα μυαλά τους στον αέρα.
Τα παραπάνω,μαζί με την ψυχική διαταραχή του Χίτλερ εξηγούν επαρκώς τη συμπεριφορά των ναζί αξιωματικών και τη γενικότερη κατάσταση της εποχής.
Είδα και τον Νονό ΙΙ σήμερα.Ντροπή μου που δεν το είχα δει τόσα χρόνια!
-
Συνεπώς διαπιστώνουμε το ίδιο πράγμα. Το συμπέρασμα όμως είναι κατα τί διαφορετικό. Και κάτι άλλο. Στο τέλος μας περιγράφει ο σκηνοθέτης για το πού κατέληξε ο καθένας απο τους άμεσους συνεργάτες του σχιζοφρενή. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως πολλοί έζησαν έως και τη δεκαετία του 80 και λίγοι έως και το 90. Πόσο χοντρή πέτσα πρέπει να έχει κανείς για να μήν τον φάνε οι τύψεις και να ζήσει τόσα χρόνια? Και αυτή η γραμματέας είχε την πιό χοντρή πέτσα απο όλες. Δηλαδή τί? Ήθελε να μας πείσει πως δεν ήξερε τίποτα?? Και τί έκανε δίπλα στον τρελο?? Και οι άλλες οι κότες αυτοκτόνησαν για να μή τους πιάσουν οι Ρώσσοι. Σιγά μην αυτοκτόνησαν για το γέρο...
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Συνεπώς διαπιστώνουμε το ίδιο πράγμα. Το συμπέρασμα όμως είναι κατα τί διαφορετικό. Και κάτι άλλο. Στο τέλος μας περιγράφει ο σκηνοθέτης για το πού κατέληξε ο καθένας απο τους άμεσους συνεργάτες του σχιζοφρενή. Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως πολλοί έζησαν έως και τη δεκαετία του 80 και λίγοι έως και το 90. Πόσο χοντρή πέτσα πρέπει να έχει κανείς για να μήν τον φάνε οι τύψεις και να ζήσει τόσα χρόνια? Και αυτή η γραμματέας είχε την πιό χοντρή πέτσα απο όλες. Δηλαδή τί? Ήθελε να μας πείσει πως δεν ήξερε τίποτα?? Και τί έκανε δίπλα στον τρελο?? Και οι άλλες οι κότες αυτοκτόνησαν για να μή τους πιάσουν οι Ρώσσοι. Σιγά μην αυτοκτόνησαν για το γέρο...Υποθέτω πως είδες την ταινία αρκετά προκατειλημένος,ή κάνω λάθος;
Οι άνθρωποι δεν ήταν χοντρόπετσοι,πίστευαν αυτά που έκαναν.Πίστευαν στο μεγαλείο της ναζιστικής Γερμανίας,στην φυλετική καθαρότητα κλπ.Γι' αυτό και δεν τους έφαγαν οι τύψεις.
Η γραμματέας ήταν 'μαγεμένη' από την προσωπικότητα του Χίτλερ,δεν είχε επαφή με τον έξω κόσμο,έζησε το ναζισμό στο απόγειό του,ήταν νέα και προφανώς δεν ήθελε κιόλας να καταλάβει.
Μάλλον όμως δεν πρόσεξες την τελευταία της φράση,με την οποία έδειξε ότι δεν συγχωρεί τον εαυτό της.Είπε ότι ΟΦΕΙΛΕ να είχε καταλάβει...
-
παιδια δε ξερω αμα σας αρεσει πολυ η ιστορια, επειδη ομως μου αρεσει εμενα θα υποφερετε με μερικα απο αυτα που εχω να πω!
ο χιτλερ για το γερμανικο λαο ηταν ο μεσσιας! το κομμα του,το κινημα του πηραν τη γερμανια γονατισμενη και πορσαρτησαν χωρις συγκρουση ενα σωρο γερμανοφωνες περιοχες! αυτο ηταν ονειρο για τους γερμανους!
πολλοι ανωτατοι αξιωματικοι της βερμαχτ αρνηθηκαν οτι γνωριζαν εκτροπα που κανανε οι χαμηλοβαθμοι...χειροτερα πραγματα παντως κατα γενικη ομολογια κανανε οι ρωσοι!
οταν μεταφερθηκε ο πολεμος στη γερμανια, η λεξη εκατομβη ειναι πολυ μικρη για να χαρακτηρισει το τι εγινε...υπηρχε παντως η ψευδαισθηση σε αρκετους οτι η γερμανια θα πηγαινε σε εντιμη συνθηκολογηση χαρη τις μοναδες που επεστρεφαν απο τους ανατολικους ποταμους...φυσικα αυτες ευχονταν να παραδοθουν στους αγγλοαμερικανους και οχι στους ρωσους!
ο χιτλερ ειχε χασει την υποστηριξη πολλων αξιωματικων ηδη απο την ηττα στη ρωσια, τους τελευταιους μηνες δε λογω των δυσκολιων βρισκοταν πολλες φορες να δινει ανεδαφικες διαταγες γιατι το σκηνικο αλλαζε ραγδαια μερα με τη μερα κατα των γερμανων..
-
οντως καταπληκτική ταινια η 'Πτώση'..
αφου σε κανα δυο σινεμά την είχαν φέρει και έτρεχα στο κέντρο να την δώ μολις βγήκε (έχω τρέλλα με ταινίες Β' ΠΠ)Με ψήσατε και για το Charlie, θα κανονίσω να πάω να το δώ με γλυκιά παρέα
-
Σήμερα είδα και εγώ την 'Πτώση' και δεν με ενθουσίασε. Πολύ καλή ερμηνία από τον ηθοποιό που έπαιζε τον Χίτλερ αλλά θα την χαρακτήριζα κουραστική! Την περισσότερη ώρα καλούσε τους συνεργάτες του και τους έκανε παρατηρήσεις με τρόπο που τόνιζε ότι κατά βάθος ήταν τρελός. Όπως επίσης η εξέλιξη της ταινίας ήταν τρελά αναμενόμενη ήξερες ακριβώς τι θα γίνει και απλά περίμενες να το δεις. Έχω δει πολύ καλύτερες ταινίες από αυτή.
-
αν τυχον σας αρεσουν οι ταινιες με θεμα τους γερμανους στο β παγκοσμιο,οποιος δεν εχει δει ας δει τη 'νυχτα των στρατηγων' με εναν πητερ ο τουλ απο αλλο πλανητη!!!
-
Για τους οπαδούς του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, το 'Τσεκούρι' συστήνεται ανεπιφύλακτα... Και μια ερώτηση: το 'Κινούμενο κάστρο' όντως προβάλλεται μόνο μεταγλωττισμένο ;
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Με ψήσατε και για το Charlie, θα κανονίσω να πάω να το δώ με γλυκιά παρέανα πας. Οντως αξιζει. Πηγα εχτες και μου αρεσε πολυ, κυριως γιατι ειδα μετα απο πολυ καιρο μια διαφορετικη ταινια!!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
Σήμερα είδα και εγώ την 'Πτώση' και δεν με ενθουσίασε. Πολύ καλή ερμηνία από τον ηθοποιό που έπαιζε τον Χίτλερ αλλά θα την χαρακτήριζα κουραστική! Την περισσότερη ώρα καλούσε τους συνεργάτες του και τους έκανε παρατηρήσεις με τρόπο που τόνιζε ότι κατά βάθος ήταν τρελός. Όπως επίσης η εξέλιξη της ταινίας ήταν τρελά αναμενόμενη ήξερες ακριβώς τι θα γίνει και απλά περίμενες να το δεις. Έχω δει πολύ καλύτερες ταινίες από αυτή.Περίμενες δηλαδή να δεις αν θα πέσει το Βερολίνο ή αν θα αυτοκτονήσει ο Χίτλερ;;;
Πριν λίγο ετ1 έδειξε το 'Σαραμπαντ',την τελευταία ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.Ταινία με θέμα την απώλεια και την αγάπη.Πολύ όμορφη ταινία,αρκετά 'εσωτερική',με φοβερή φωτογραφία.
Επίσης παρατήρησα ότι τα σουηδικά μοιάζουν με τα γερμανικά-άσχετο!
Κινηματογράφος - Ταινίες [#1]