-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το αριστερό το έχει ο πατέρας μου και έχει βγάλει πάνω από τα 3πλάσια από όσα λέει η διαφήμιση χωρίς να κάνει πότε κιχΤο δεξί το έχει ένας γνωστός μου και έχει βγάλει πάνω από το 1/3 από όσα λέει η διαφήμιση χωρίς να έχει κάνει ποτέ ρεκτιφιέ.
Μπάι δε γουέι, εμένα με βλέπω να το οδηγώ για καμιά 20αρια χρόνια ακόμα. Αφού δεν έρχεται ο διάδοχος (350Ζ) θα βολευτούμε με το θρύλο.
-
Μια σύντομη πραγματική ιστορία
Πριν μερικά χρόνια ο θείος μου αγόρασε μια Citroen Xantia και είχε εντυπωσιαστεί από την τρομερή για τα δεδομένα της εποχής άνεσή της.
Χρειάζεται κάποια στιγμή να πάνε με τον father μου στα πάτρια εδάφη, ~400χλμ ταξίδι από την Αθήνα. Δεν χρειάζονταν δύο αμάξια και φαγωθήκανε με ποιανού το αυτοκίνητο θα πάνε. Ο πατέρας μου ανένδοτος να πάνε με το Sunny 1.3 του, ο θείος μου να τον πρίζει να πάνε με το άνετο, πιο γρήγορο και καινούριο Xantia και τελικά τον πείθει.
Στη διαδρομή και εκεί που εκθείαζαν τη φοβερή υδροπνευματική, βλέπουν τη θερμοκρασία νερού στα κόκκινα και ο κινητήρας δεν ανέβαζε πάνω από 3.000-4.000 στροφές παράγοντας τρελό μουγκρητό. Το ψυγείο είχε διαρροή στη μέση της εθνικής οδού Δεν θυμάμαι πως, βρίσκουν οδική βοήθεια τέσπα, τους πάει σε συνεργείο, χάνουν τη μέρα, επισκευάζεται το Xantia. Την επόμενη συνεχίζουν για το χωριό και μπαίνουν σε χωματόδρομους όπου πάλι λέγανε για την υποδειγματική άνεση της Xantia στο χαλικόδρομο. Ακούγεται γκουπ πίσω και νιώθουν να έχει κάτσει το αμάξι στη μια πλευρά. Είχε σπάσει λέει μια μπάλα/μπλίλια/δεν ξέρω τι της υδροπνευματικής Φτάνουν στο χωριό με τα πόδια καθώς από εκεί δεν πέρναγε ψυχή (20χλμ και βάλε ), παίρνουν πάλι οδική το πάνε σε συνεργείο και γίνεται αντικατάσταση με ανταλλακτικό. Μένουν 2-3 μέρες κάνουν τις δουλειές τους και έρχεται η ώρα να γυρίσουν πίσω. Ο πατέρας μου λέει έκανε 1000 φορές το σταυρό του πριν ξεκινήσουν Αυτή τη φορά δεν λένε κουβέντα για το αμάξι για να μην το γρουσουζέψουν. Έφτασαν μια χαρά Αθήνα αλλά την επόμενη μέρα που ο θείος ήθελε να χρησιμοποιήσει το Xantia αυτό δεν άναβε καν (δεν θυμάμαι τώρα τι ακριβώς είχε πάλι)
Σημειωτέον αυτό το ταξίδι το Sunny το έχει πραγματοποιήσει πάνω από 100 φορές χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα.Μετά από αυτό το περιστατικό ο πατέρας μου:
-Δουλεύει τον θείο μου εδώ και ~12 χρόνια για αυτό το θέμα
-Αποκαλεί τα Citroen σάπια αυτοκίνητα
-Μου έσπασε τα ... να μην πάρω VW και να προτιμήσω γιαπωνέζικο
-Με κράζει κάθε φορά που ακούει σφύριγμα τούρμπο στο αμάξι μου ('Τι τσουμπλέκια έχει μέσα αυτό το αυτοκίνητο που πήρες γμτ σου. Δεν πα να τρέχει όσο θες, άμα κάποια στιγμή σου μείνει ακούνητο να δω τι θα το κάνεις. Έπρεπε να πάρεις το Tiida')
-Ορκίζεται ότι δεν θα αλλάξει αυτοκίνητο αν δεν δει με τα ίδια του τα μάτια τον κινητήρα του Sunny του να ανατινάζεται Αλλά και πάλι Nissan θα πάρει σίγουρα -
Για το καινούριο Nissan Micra ποιά είναι η γνώμη σας;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
-Ορκίζεται ότι δεν θα αλλάξει αυτοκίνητο αν δεν δει με τα ίδια του τα μάτια τον κινητήρα του Sunny του να ανατινάζεται Αλλά και πάλι Nissan θα πάρει σίγουρα
νομιζω ουτε με ναρκη προκειται να παθει τπτ...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
....-Με κράζει κάθε φορά που ακούει σφύριγμα τούρμπο στο αμάξι μου ('Τι τσουμπλέκια έχει μέσα αυτό το αυτοκίνητο που πήρες γμτ σου. Δεν πα να τρέχει όσο θες, άμα κάποια στιγμή σου μείνει ακούνητο να δω τι θα το κάνεις.** Έπρεπε να πάρεις το Tiida**')
...Έπρεπε να τον ακούσεις... Έχασες αυτοκίνητο κελεπούρι...
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
Για το καινούριο Nissan Micra ποιά είναι η γνώμη σας;ε οχι και καινουριο...
μαρεσει σαν σχεδιο, σβελτο ειναι απλως μαλλον δε κανει για ταξιδια κτλ κτλ λογω κιβωτιου, θορυβου και παει λεγοντας...
μια χαρα μου φαινεται..
-
Καλησπέρα παιδιά!
Τη βοήθειά σας ,όποιο πραγματικά ξέρει.
Πόσα λίτρα -πάνω κάτω...- αντιψυκτικό παίρνει το κύκλωμα ψύξης σε Sunny N14 (1,4 με τα 87 άλογα),άραγε?
Γιατί του το άλλαξα (αυτό το πράμα ,που είχε μέσα για την ψύξη του κινητήρα μόνο αντιψυκτικό δεν θύμιζε! ),αλλά δεν ξέρω αν του συμπλήρωσα τη σωστή ποσότητα.
Του έβαλα γύρω στα 3,5-3,7 λίτρα μέσα.
Τώρα το έχει πάρει ο πατέρας μου κι ελπίζω να μην ανατιναχθεί σε καμμιά ερημιά ,είτε αυτός ή καμμιά φλάντζα κινητήρα.
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά!Τη βοήθειά σας ,όποιο πραγματικά ξέρει.
Πόσα λίτρα -πάνω κάτω...- αντιψυκτικό παίρνει το κύκλωμα ψύξης σε Sunny N14 (1,4 με τα 87 άλογα),άραγε?
Γιατί του το άλλαξα (αυτό το πράμα ,που είχε μέσα για την ψύξη του κινητήρα μόνο αντιψυκτικό δεν θύμιζε! ),αλλά δεν ξέρω αν του συμπλήρωσα τη σωστή ποσότητα.
Του έβαλα γύρω στα 3,5-3,7 λίτρα μέσα.
Τώρα το έχει πάρει ο πατέρας μου κι ελπίζω να μην ανατιναχθεί σε καμμιά ερημιά ,είτε αυτός ή καμμιά φλάντζα κινητήρα.
Tα 1.6 παίρνουν γύρω στα 6 λίτρα έχοντας όμως μεγαλύτερο ψυγείο από τα 1.4 .
Δίχως να γνωρίζω με ακρίβεια εσύ πρέπει να υπολογίζεις γύρω στα 5 για το δικό σας. -
Σε ευχαριστώ Παύλο για την άμεση απάντηση!
Όντως τώρα που επέστρεψε ο πατέρας μου το τσέκαρα και το πλαστικό-εφεδρικό δοχείο δίπλα στο ψυγείο είχε αδειάσει σχεδόν,δείγμα,ότι έπαιρνε κι άλλη ποσότητα μέσα.Του συμπλήρωσα άλλα 400ml.
Μάλλον θα ξαναχρειαστεί να προσθέσω.Θα το έχω στο μυαλό μου.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
-Ορκίζεται ότι δεν θα αλλάξει αυτοκίνητο αν δεν δει με τα ίδια του τα μάτια τον κινητήρα του Sunny του να ανατινάζεται Αλλά και πάλι Nissan θα πάρει σίγουρα
Πάρτου ένα μπρελόκ της σιτροέν για δώρο στη γιορτή του
-
Ρε παιδια βγαινει το υπαρχον μικρα με CVT η βλακειες μου ειπε ενας πωλητης?Γενικα τι αυτοματο βγαινει στο μικρα και καποιος μπορει να μοιραστει και εντυπωσεις
-
Όχι δεν έχει CVT το υπάρχον micra. Απλό 4τάχυτο αυτόματο.
-
Ορκίζεται ότι δεν θα αλλάξει αυτοκίνητο αν δεν δει με τα ίδια του τα μάτια τον κινητήρα του Sunny του να ανατινάζεται Αλλά και πάλι Nissan θα πάρει σίγουρα
Καλή είναι η αξιοπιστία της Νισσάν αλλά εκτός απο αυτή, η συγκεκριμένη εταιρία δεν προσφέρει πλέον κάτι ιδιαίτερο.
Τα μοντέλα της είναι επι το πλείστον χρυσές μετριότητες - Τιντα, Νόουτ, Μίκρα- και μόνο το Patrol GR και το 350Z σώζουν την εικόνα την εταιρίας αλλά και πάλι απευθύνονται σε συγκεκριμένους αγοραστές.Τα τελευταία χρόνια η Νισσάν έχει πέσει πάρα πολύ.
Βλέπω ακόμα τα αλμέρα και τα πριμέρα 5-8 χρονών μοντέλα να κυκλοφορούν ως πλειοψηφία των Νισσάν και μετά το Μίκρα απόδειξη ότι η εταιρία έχει μείνει αδρανής για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Όσο η εταιρία ήταν στη λογική των φθηνών αυτοκινήτων με κύριο όπλο την ποιότητα και την αξιοπιστία ήταν καλά σε πωλήσεις, κυρίως σε εποχές όπου το θέμα ποιότητας δεν ήταν δεδομένο σε όλες τις εταιρίας.Απο το 2000 και μετά όπου ο ανταγωνισμός ανέβασε το επίπεδο η Νισσάν δεν έχει καταφέρει να έχει κάποιο ικανότατο μοντέλο στις δημοφιλείς κατηγορίες.
-
Ο χρήστης ΔΝΤΖ έγραψε:
Απο το 2000 και μετά όπου ο ανταγωνισμός ανέβασε το επίπεδο η Νισσάν δεν έχει καταφέρει να έχει κάποιο ικανότατο μοντέλο στις δημοφιλείς κατηγορίες.
Είχε, το Micra. Αλλά πόσο να αντέξει; Πάνε επτά σχεδόν χρόνια (6 στην Ευρώπη) από τότε που ξεκίνησε η παραγωγή του και αλλαγή ουσιαστική δεν έχει γίνει καμία. Ακόμη και τώρα που γιορτάζουν τα 25 έτη των Micra βρήκαν μόνο με ipod να το εξοπλίσουν.
Από εκεί και πέρα μόνο τα Qashqai και Note είναι εξαιρετικά αυτοκίνητα αλλά όχι ικανά να στηρίξουν μια εταιρεία σαν τη Nissan. -
Η αξιοπιστία είναι κάτι σχετικό παίδες.
Ένα νισσάν Αλμέρα 1.5 3d είχα (υπάρχει ακόμη, αλλά το χρησιμοποιεί άλλος) και μόνο αξιόπιστο δε βγήκε.
Και ερωτώ:
Όταν ξεκινάει το αυτοκίνητο ανεβάζει κανονικά στροφές, σε όλο το φάσμα.
Μετά απο λίγη ώρα, το αυτοκίνητο κομπλάρει, ή κάτι τέτοιο τέλος παντων, και δεν ανεβάζει μετά τις 2900σ.α.λ. Κόβεται η παροχή, κόβεται το ρέυμα, τι σκ@τ@ συμβαίνει, δε ξέρω.
Επίσης είναι μονίμως αναμμένο το κίτρινο φωτάκι του κινητήρα. Πήγα σε συνεργείο εξουσιοδοτημένο, το έβαλε στο διαγνώστη, έκανε τη διάγνωση, έσβησε το λαμπάκι. Με το που επανεκκίνησε το μοτέρ, πάλι το λαμπάκι, πάλι το ίδιο πρόβλημα.
Ά λέει φταίει ο αισθητήρας στο κολάρο εισαγωγής. 'Πόσο κάνει?', 'Μαζί με το ένα, μαζί με το άλλο, 400€' λέει ο συνεργειατζής.
Αλλάζει λοιπόν ότι αλλάζει, αλλά φυσικά δεν άλλαξε τίποτα στο πρόβλημά μου.
Και το κουφό ποιο είναι??
Όταν αρχίσει να κάνει τις διακοπές μετά τις 2900, εάν γυρίσεις το κλειδί της μίζας γρήγορα μία θέση πίσω και μετά πάλι στο ΟΝ (ένα τσακ-τσακ δηλαδή, χωρίς να σταματήσει το μοτέρ να γυρίζει) το πρόβλημα αυτοδιορθώνεται!!!!!!!
Ανεβάζει κανονικά σε όλο το φάσμα των στροφών! Βασικά μπερδεύεται και δουλεύει σωστά
Όλα αυτά συνέβησαν το 2006. Το αυτοκίνητο έχει πάει σε Ν συνεργεία, με πιό ακριβή την επέμβαση των 400€ και δέν έγινε τίποτα.
(Έχω πάει και σε συνοικιακό συνεργείο όπου αντί να μου αλλάξει βαλβολίνες, απλά τις άδειασε, ξέχασε να βάλει πίσω λιπαντικό και μου έκαψε το κιβώτιο!!!!! Αλλά εγώ φταίω που πήγα σε αλκοολικό συνεργειατζή . Αλλά δε το ήξερα πιο πριν και την πάτησα.)Υπάρχει κανείς που να μπορεί να προτείνει κάτι για το θέμα μου, που δεν έχω ακούσει μέχρι τώρα.???
Το αυτοκίνητο το είχε στη βιτρίνα του ο Θεοχαράκης στη Βουλιαγμένης στο Ελληνικό και από εκεί το αγόρασα το 2002 (N15).
-
Ο χρήστης boofy έγραψε:
Όταν αρχίσει να κάνει τις διακοπές μετά τις 2900, εάν γυρίσεις το κλειδί της μίζας γρήγορα μία θέση πίσω και μετά πάλι στο ΟΝ (ένα τσακ-τσακ δηλαδή, χωρίς να σταματήσει το μοτέρ να γυρίζει) το πρόβλημα αυτοδιορθώνεται!!!!!!!
Ανεβάζει κανονικά σε όλο το φάσμα των στροφών! Βασικά μπερδεύεται και δουλεύει σωστάΜηπως εχει χαλασει ο διακοπτης ;
-
Μα όταν ξεκινάει ο κινητήρας και είναι κρύος, δουλεύει κανονικά. Μετά από λίγη ώρα κάνει τα κομπιάσματα. Χωρίς λόγο και χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα.
Μπορεί να φταίει κανένας αισθητήρας λ? -
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΛΗΜΜΑ?MAZDA MX-3 1.6 H NISSAN 100NX 1.6??ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΤ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΕΖΟΥΝ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΠΕΙ 2 ΛΟΓΙΑ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
αυτο θα πει συγκριτικο 1992...
νομιζω οτι το 100νχ ηταν πιο σβελτο τοτε...αλλα εκεινα τα μαζντα ηταν ενα κλικ πιο πανω σε ποιοτητα κατασκευης...νομιζω και χωρους καλυτερους
-
Εγώ παίδες έχω ένα Almera 1500 μοντ.2000.
Γενικά σκυλί το αμάξι , όμως το μόνο που μου έχει βγάλει έιναι το εξής.
Πολλές φορές όταν πλησιάζω σε φανάρι και φρενάρω με το που βγάλω την ταχύτητα και είναι στην νεκρά τότε χαμηλώνει υπερβολικα τις στροφές και πολλές φορές σβήνει.Με ταχύηττα ποτέ δεν σβήνει , μόνο όταν βγάλω την όποια ταχύτητα έχω μέσα.
¨εχω πάει σε 3 μάστορες , ο πρώτος μου καθάρισε τα μπεκ , ενώ οι άλλοι δύο μου έιπαν μετρητής αέρα και τον αλλάξαν (κόστος περίπου 150 ευρώ).
Υπόψιν ότι όταν άλλαξε την 1 φορά ο μετρητής δεν το έκανε το πρόβλημα . όμως μετά άπό κάποιους μήνες το ξαναέκανε , και πηγαίνοντας στον 2 μάστορα μου κατηγόρησε τον 1ο (όπως συνήθως ) ότι τάχα μου δεν είχα βάλει γνήσιο ή καινούριο μετρητή.Πάντως όλοι μου είπαν ότι έφταιγε νοθευμένη βενζίνη .
Το αμάξι ακόμα το κάνει , αλλά δεν το ξαναλλάζω..
ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙς ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ?
Χ.Λ.Μ ΕΝΔΕΙΞΗ ΑΥΤ/ΤΟΥ : 130,000 ΧΛΜ
NISSAN FORUM