-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εξ αναβολης το 1966-68.Ημουν 74η ΕΣΣΟ και υπηρετησα με την 80η.
γκουλπ!
Σπύρος
Εγώ πάντως σας προειδοποίησα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Για να μην λέτε ότι μόνο εγω ήμουνα στους Βαλκανικούς!!!
Πες μας για τους βαλκανικούς, να μας πει κι ο DAP (χωρίς παρεξήγηση ) για την μάχη του Μαραθώνα....
-
Περί φιλοξενείας
Το 1992 ως σπουδαστής του ΕΜΠ βρέθηκα ένα βράδυ στη Λήμνο
(κοιτάγα κάτι ανεμογεννήτριες για την πτυχιακή μου) μαζί με
άλλους 2 συμφοιτητές.Μόλις βγήκαμε στο λιμάνι κατευθείαν ξενοδοχείο και μετά για
φαγητό έξω. Ανοιχτό στις 21.00 ήταν μόλις και με τα βίας ένα
γυράδικο. Προσοχή όλοι είμασταν με κοντό μαλλί και εκεί
παίχτηκαν τα απίστευτα.Μόλις μπήκαμε στο μαγαζί ούτε να είχαμε μπεί στο σπίτι του παππού
μας. Μας εξυπηρέτησαν όσο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και
εκεί όπου αμέριμνοι κοιτούσαμε την θάλασσα (λες και υπάρχει τίποτα
άλλο να δούμε) ένας παππούς στα +80 ξεκίνησε να μας μιλά...Για να μην μακρυγορώ αφού μας ρώτησε από που είμαστε (τύχαινε
ό ένας από Αθήνα ο άλλος από Ζάκυνθο και ο τρίτος από Καλαμάτα)
άρχισε να λέει τα παραπονά του καθώς οι στρατιώτες ενώ οι κάτοικοι
είναι φιλικοί μαζί τους τους φέρονται απαίσια πως πειράζουν τα λιγοστά
κορίτσια του νησιού κλπ. και πως δεν μπορείς να έρχεσαι στο σπίτι μου
και να με βρίζεις και από πάνω κ.α. Κάπου εκεί με ευγένεια του εξηγήσαμε
ότι δεν είμαστε στρατιώτες αλλά σπουδαστές του ΕΜΠ και λύθηκε η παρε-
ξήγηση με πολύ γέλειο....Πάντως αυτό που έμαθα χρόνια πριν καταταγώ (έγινε το 1999) ήταν
ότι αν κάποια σειρά αρχίσει να κάνει @@@κίες τότε το πληρώνουν οι
επόμενες σειρές.ΥΣ. Αυτό δεν ισχύει βέβαια παντού γιατί υπάρχουν και παράξενοι άνθρωποι
καθώς και μειονότητες που μας βλέπουν με κακό μάτι (όπως γλαφυρότατα
μου εξιστορούσε φίλος που είχε υπηρετήσει στη Ξάνθη ..... -
263 (99ΣΤ) η τελευταία σειρά του προηγούμενου αιώνα ! Μετά ξεκίνησαν οι δίλιτρες!
Τεθωρακισμένα (Αυλώνα-Σάμος-απολελέ από Λιτόχωρο) Ειδικότητα:Χειριστής Bic, blanco, PC και άλλων σχετικών!
Καλοί πολίτες όσοι είναι ακόμα φαντάροι! -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Β '95 Αεροπορία. Τρίπολη-->>Ελληνικό--->>Λάρισα--->>Τατόϊ.
Γεια σου σειρουλα!!! Τι εισουν ,κιτρινος ή μπλε ( 1η ή 2η Μοιρα ) ;
1η Μοίρα, μετά την βασική εκπαίδευση κάθισα κάνα μήνα ακόμα στη Μ.Ε.Τ.Α. λόγω ειδικότητας (αερονόμος, δεν θέλω ου) συνέχεια της εκπαίδευσης στο Ελληνικό(πήξαμε άσχημα εκεί για κάνα ακόμα μήνα) μετά Λάρισα 110 Π.Μ (για 6 μήνες) και τέλος Τατόϊ 123 Π.Τ.Ε.για τους υπόλοιπους ~ 10 μήνες. Αυτά!
-
Απο οτι βλέπω ειμαι δευτερος σε αρχαιότητα σειρα 106 στο Μηχανικό. Παρουσιαστικα Τριτη του Πάσχα το 1973 ηταν και Πρωτομαγιά!!! Υπηρέτησα 30 μήνες και 20 μέρες φυλακή. Οι τριαντα μήνες ηταν γιατι μας επιασε η εισβολή στην Κύπρο και μείναμε αλλους 6 μήνες περαν του 24μήνου. Υπηρέτησα στη ΜΟΜΑ Λάρισσας και γύριζα σε κλιμάκια για κατασκευή επαρχιακών δρόμων απο την Σκυρο, Σκιάθο, Πρεσπες, περτούλι, Βόλο κ.λ.π.
-
88Γ' (194 Σειρα) (Με παμπολες αναβολες κανονικα πηγαινα το 81-82)
Διαβιβαστης (ΚΕΔΒ = Κεντρο Εκπαιδευσεως δυνατων Βυσματων)
Κρυπτογραφος.
(Αμέρικα) --> Χαιδαρι --> Μυτιλυνη ---> ΓΕΣ(το προσεξα τωρα ΓΕΣ -->YES )-- Πισω στην Αμέρικα.
(Επισης εκανα και ενα φεγγαρι δοκιμαστικα στην Αμερικανικη Εθνοφυλακη. Ξερω ξερω κακο παιδι αλλα ειχαν πεσει αφραγκιες και οι μαγκες μου πληρωνανε τα εξοδα σχολειου και το σκεφτηκα αλλα δεν το εκανα)
Νικος
-
03A ήμουνα. Η πρώτη 12μηνη
Ημουνα 95Δ κανονικα, αλλα ξόδεψα την αναβολή μου μέχρι τελευταίου μαθήματος στη σχολή περιμένωντας να γίνει 12μηνη η θητεία.
Παρουσιάστηκα Λαμια ΚΕΥΠ Φεβρουάριο που έφαγα το κρυο της ζωής μου.
Αφού στο παρατρίχα τη γλίτωσα από ΔΕΑ με στείλανε Γύθειο - Μάγειρας
και ΚΩ στο 80 ΤΥΠΕΘ
Απολύθηκα από την 693 Αποθήκη Πυρομαχικών στην Κατερίνη (Σβορώνος)Πύρ και κίνηση δεν κάναμε, ΜΠΥΡ - και κίνηση (τους μεζέδες στα Μαγειρία) κάναμε όμως παμπολες φορές
-
Ναυτικό, σειρά 03ΣΤ.
ΚΕΠΑΛ 2 μήνες,Σαλαμίνα 3 μήνες,ΑΣΑΕΔ 5,5 μήνες, ΓΕΝ 1,5 μήνα και εδώ και 2 βδομάδες άδεια απολύσεως μέχρι 6 Γενάρη. -
Εγώ παρουσιαστικά Καλαμάτα (9ο Σ.Π.)
Μετά πέρασα από Μεγάλο πεύκο... έπειτα από Πάτρα ως Τ.Τ.Ο. (Τεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων)
ύστερα από Καβυσό Αλεξανδρούπολης και στο τέλος απολύθηκα από το Νατοϊκό στρατηγείο στον Τίρναβο.η σειρά μου ήταν η 272 .
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ναυτικό, σειρά 03ΣΤ.
ΚΕΠΑΛ 2 μήνες,Σαλαμίνα 3 μήνες,ΑΣΑΕΔ 5,5 μήνες, ΓΕΝ 1,5 μήνα και εδώ και 2 βδομάδες άδεια απολύσεως μέχρι 6 Γενάρη.ΩΠΑ!!!!
βρήκαμε κληρούχα! Και ΑΣΑΕΔ??? Αναφέρσου αμέσως ναύτη!
Σπύρος
-
Σειρά 241, 1996, Μάρτιος. Παρουσιάστηκα στην Αρτα ( Υγειονομικό ),
και από εκεί πήγα γφια 2 μήνες στο Γ'ΚΝΟ ( Θέρμη Θεσσαλονίκης) και μετά για 14 μήνες στο ΚΕΝΟΚ στην Λάρισα , λόγω ειδικότητας ( κτηνίατρος ). Γενικά στον στρατό παρόλα τα χιλιάδες σπαστικά , και την απύθμενη μ.....ια που δέρνει τους ' καραβανάδες ' πέρασα καλά !!! -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πες μας για τους βαλκανικούς, να μας πει κι ο DAP (χωρίς παρεξήγηση ) για την μάχη του Μαραθώνα....
Μαραθωνα!!!!!Τι μου θυμησες ρε Κωστα.
Τα δυο αλογα του αρματος ψοφησανε αλλα ακομα εχω τη θερινη πανοπλια που μας δωσανε πριν τη μαχη. -
Ο χρήστης panoss έγραψε:
ΣΕΜ σειρα 195 ή Δ' 88 υπηρετησα 4 μηνες Σπαρτη, 8 μηνες Κομοτηνή και τους υπολοιπους 8 μηνες ταγμα ΓΕΣ στο πενταγωνο με πολιτικα σαν οδηγος υπαρχηγου του ΓΕΣ(εξ αναβολής) 192 σειρά,88 Α' , ΣΕΜ,2 Σπάρτη,2 Γύθειο....(Μάγειρας....),8 και κάτι μήνες
στην Κομοτηνή (833 Λ.Ε.Μ/511 Τ.Π. στρατόπαιδο Πασχάλη) 8 Αθήνα 784 Τ.ΜΕ Γουδί....Μήπως βρεθήκαμε κάπου???? -
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Ναυτικό, σειρά 03ΣΤ.
ΚΕΠΑΛ 2 μήνες,Σαλαμίνα 3 μήνες,ΑΣΑΕΔ 5,5 μήνες, ΓΕΝ 1,5 μήνα και εδώ και 2 βδομάδες άδεια απολύσεως μέχρι 6 Γενάρη.Σαλαμάινα που;
-
NAYTIKO
04B
Πορος ---> 8,5 μηνες ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ -----> σε 3 μερες παω Δ/ΓΕΝ (Πενταγωνο)
Τι εκανα? ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Κυριως Σηματωρος/Τηλεγραφιτης, και απο εκει και περα και Γ/Ε, και τον μαγειρα κλπ κλπ κλπ... για ολα φταινε οι Ολυμπιακοι Αγωνες. 8,5 μηνες με ελαχιστα ατομα, αστειες αδειες και εξοντωτικες βαρδιες.
Τωρα για ανταμοιβη των κοπων μας, μας στελνουνε Παλασκα, Δ/ΓΕΝ κλπ κλπ... που να πεσει φωτια να τους καψει στην ΔΝΕ.Τελος παντων, Αριθμος Διψηφιος, Πολιτης Υποψηφιος
-
Ο χρήστης fanis13 έγραψε:
ΣΕΜ σειρα 195 ή Δ' 88 υπηρετησα 4 μηνες Σπαρτη, 8 μηνες Κομοτηνή και τους υπολοιπους 8 μηνες ταγμα ΓΕΣ στο πενταγωνο με πολιτικα σαν οδηγος υπαρχηγου του ΓΕΣ
(εξ αναβολής) 192 σειρά,88 Α' , ΣΕΜ,2 Σπάρτη,2 Γύθειο....(Μάγειρας....),8 και κάτι μήνες
στην Κομοτηνή (833 Λ.Ε.Μ/511 Τ.Π. στρατόπαιδο Πασχάλη) 8 Αθήνα 784 Τ.ΜΕ Γουδί....Μήπως βρεθήκαμε κάπου????Πολυ πιθανο και εγω σε αυτο το στρατοπαιδο ειμουν 778 ΛΕΜ πανω απο το 511 ΤΠ απο 5 Νοεμβριου το '88 μεχρι 10 Ιουλιου το '89. Για να εχουμε βρεθει αθηνα λιγο δυσκολο γιατι ουσιαστικα ειμουν αποκομενος απο τους υπολοιπους.
Τι μου θυμησες τωρα, αυτο που δεν θα ξεχασω απο την Κομοτηνη ειναι το σνομπαρισμα που ειχαμε απο τους φοιτητες -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
NAYTIKO04B
Πορος ---> 8,5 μηνες ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ -----> σε 3 μερες παω Δ/ΓΕΝ (Πενταγωνο)
Τι εκανα? ΤΑ ΠΑΝΤΑ... Κυριως Σηματωρος/Τηλεγραφιτης, και απο εκει και περα και Γ/Ε, και τον μαγειρα κλπ κλπ κλπ... για ολα φταινε οι Ολυμπιακοι Αγωνες. 8,5 μηνες με ελαχιστα ατομα, αστειες αδειες και εξοντωτικες βαρδιες.
Τωρα για ανταμοιβη των κοπων μας, μας στελνουνε Παλασκα, Δ/ΓΕΝ κλπ κλπ... που να πεσει φωτια να τους καψει στην ΔΝΕ.Τελος παντων, Αριθμος Διψηφιος, Πολιτης Υποψηφιος
έλα ρε, Δ/ΓΕΝ καλά είναι, μόνο που πρέπει να είσαι ντυμένος στην τρίχα. Εσύ θα με απολύσεις στις 6/1 μου φαίνεται
δε λες που κάνεις 12μηνο? 03ΣΤ, η τελευταία σειρά με 15 είμαι. Που μας το κάνανε 14 βέβαια, για να μην απολυθεί η 04Α πριν από μας
κράτα γερά νέοοοοοο
Σπύρος
-
Προσοχή, κυκλοφοράει μια γάτα
-
Πεζικό 202 σειρά (εξ αναβολής).
Ειδικότητα :οδηγός αυτοκινήτων 2,5 τόννων.
Κόρινθο, Ν.Σάντα, Σαμοθράκη (γενναίος...), Καρδίτσα.
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?