-
257 ή 98 ΣΤ λόγω αναβολής, (κανονική σειρά 225-93Δ), Σπάρτη [απίστευτο κρύο στους πρόποδες του Ταύγετου] για δύο μήνες με ειδικότητα χημικού μηχανικού, κατόπιν στα χωριά της Ροδόπης και τέλος για μικρό διάστημα στον Ασπρόπυργο.
Γιάννης
ΥΓ Για πυρ και κίνηση, ρωτήστε το φίλο Spiro,
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
.....'Ψηλά! Ψηλά! τα μαύρα τα μπερέ!'....Δέν τά,δέν τά,τρομάζει τι-πο-τέ!!!
Ερμαμουνιάτα!!! -
Πυροβολικό (γι αυτό και το κουσούρι με την ακοή )
94 στ σειρά (233)
Ηλεκτρολόγος τροχοφόρων οχημάτων (ΗΤΟ) και οδηγός.
Θήβα , Πάτρα , Χίος και Κιλκίς. -
Πυροβολικό, οδηγός ρυμουλκού μετά ρυμουλκουμένου, 82Β ΕΣΣΟ ή αλλιώς 157 σειρά.
Μεσολόγγι, Θήβα με διοικητή τον περίφημο Πίπη που εκπαίδευσε ατέλειωτες σειρές οδηγών του πυροβολικού, κατόπιν 181 Μοίρα κατευθυνομένων βλημάτων I-HAWK στην Νέα Μηχανιώνα, όπου έπηξα Σπύρο ώς 'κολοπειραιώτης' (101 Α.Σ.Μ.) και ήμουν κλασσικά εξοδούχος κάθε Τρίτη, και ολοκλήρωσα στη Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο σαν οδηγός λεωφορείου αξιωματικών με Ford F600 βενζινοκίνητο, το πιό κακό γκάζι της Δυτικής Αττικής (μέχρι που κάτι αστέρια τεχνίτες έχασαν τα ζιγκλέρ του καρμπυρατέρ) στις μεσημεριανές κόντρες του Σκαραμαγκά με όλα τα Ford και τα Dodge της Αεροπορίας από Ελευσίνα αλλά και τα αντίστοιχα των αλεξιπτωτιστών.
Στην εποχή μου state of the art ήταν το Steyr Marathon M3.
Κατά τα άλλα, βασίλευαν M38A1, M37B2, M114, M34-35-36 και Citroen Pony.
Αξιόλογη εμπειρία η οδήγηση ερπυστριοφόρου για φόρτωση βλημάτων Hawk στους εκτοξευτές και Reo με ρυμούλκηση Bofors.
Επίσης οι ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις με Simca 1300 και Opel Record στην παραλία του Μ.Πεύκου, ανάμεσα στις ελιές (γαρμπιλάκι παιδιά, έτσι; ), και λεβιέ ταχυτήτων στο τιμόνι. Αμφότερα πισωκίνητα, μαύρα 'πολυτελείας', ένα 10ήμερο που πέρασα σαν οδηγός του ταξίαρχου-διοικητή. Δεν θα ξεχάσω επίσης τα μούτρα του υπαστυνόμου της τροχαίας στο φανάρι του Ασπρόπυργου, όταν με πινακίδες-αστέρια ξεχασμένα, έκανα ολόκληρο τετακέ μπροστά του και συνέχισα προς Αθήνα με το Opel ... -
99ΣΤ 263
ΚΕΔΒ (πακετο μέναμε σε σκηνες λόγω του σεισμού)---> Ξανα ΚΕΔΒ 1 μήνα για εκπέδευση (Οδηγός)----> 3/1/471 Τάγμα ηλεκτρονικού πολέμου στη ρόδο (φυλάκιο κρεμαστης για όσους ξέρουν απο ρόδο)---> Σ.Δ.Α 486 ΤΔΒ
18 μήνες.
ΥΓ Ακόμα αντιπαθώ απίστευτα τα καρακόλια!!!!!
-
πεζικο 210 91Α Μεσολογγι-Κω-Πενταγωνο.(19 μηνες)
Καστορια για μετεκπεδευση μια εβδομαδα. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
90ΣΤ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΚΕΤΘ......ΜΕΤΑ ΤΕΝΞ......................
ΝΑΤΟΣ!!!
ΚΑΙ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ!!!
Πάντα τό έλεγα,ότι η 90ΣΤ' στήν Αυλώνα,έβγαζε...υπεροδηγούς.ΣΕΙΡΑ!!!!!ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ? ΕΓΩ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 216ΣΤΠ ΛΗΜΝΟ .......ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΝΙΔΙ.......12 ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ...(ΝΑΡΚΑΛΑ)
-
Τσ τσ τσ...πολλά τζιτζίκια βρε παιδί μου, βουίξανε τα αυτιά μου.
ΝΑΥΤΙΚΟ 93Β (αναβολή 3 χρόνια)
Πόρος, ΚΕΠΑΛ, Υ/Φ-Κ/Π ΠΡΕΣΠΑ
Υ/Φ = Υδροφόρα
Κ/Π = Κρουαζιερόπλοιο -
Ο χρήστης servmx έγραψε:
257 ή 98 ΣΤ λόγω αναβολής, (κανονική σειρά 225-93Δ), Σπάρτη [απίστευτο κρύο στους πρόποδες του Ταύγετου] για δύο μήνες με ειδικότητα χημικού μηχανικού, κατόπιν στα χωριά της Ροδόπης και τέλος για μικρό διάστημα στον Ασπρόπυργο.Γιάννης
ΥΓ Για πυρ και κίνηση, ρωτήστε το φίλο Spiro,
Ο νέος πάλιουρας είμαι εγώ! Σειρά 285 (03δ). Παρουσίαση στην πανκρυα Σπάρτη. Χαλαρό το κλίμα, γιατί πριν από 4 μερες είχε αυτοκτονήσει κάποιος. Και εκεί άρχίζει το παράλογο. Απίστευτοι οι πιο πολλοί στρατιωτικοί. Παραλίγο Δόκιμος, αλλά τη γλύτωσα αφού είπα ψέματα ότι έχω αδελφό ναρκομανή, αλλά έβαλα και τη μάνα μου να τα...ψάλλει στον ταξίαρχο (τα έπαιξα όλα για όλα ). Στο στρατόπεδο έπιανε -5 βαθμούς το βράδυ, και βέβαια, οι δύο κάλτσες προστατεύαν για 5 λεπτά, οπότε είχες άλλα 115 λεπτά σκοπιάς να...προβληματίζεσαι. Μετά Ρόδος, σε ένα στρατόπεδο απίστευτα παλιό, με χώρους απίστευτα μικρούς και βέβαια, στρατιωτικούς απίστευτα.. χαζούς! Ποιοτικός έλεγχος σε καύσιμα ελικοπτέρων, φυλάκιο όταν αρνήθηκα να πάρω γραφείο, γραφείο όταν βαρέθηκα να ανεβαίνω φυλάκιο. Εκεί παθαίνω-μαθαίνω και τον κανόνα, στην αρχή ήρεμα, μετά κάνε ότι θες, φρόντισε να μην το παίζεις και πολύ υπεύθυνο άτομο, γιατί θα καταλήξεις να τρέχεις για τα πάντα αλλά και ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ! Όλα τα λεφτά ήταν βέβαια, οι τρελλοί 18άρηδες οδηγοί που είχαν απίστευτη ενέργεια! Βρήκα και παιδιά που διαβάζαν το περιοδικό, αξιόλογοι άνθρωποι (όπως και άλλοι βέβαια). Και μετά, χημείο στρατού στον πειραιά Όλα διαφορετικά, σχεδον κάθε βράδυ έξω, ψηλό επίπεδο γενικά, ενώ του κλου ήταν ο ένας μήνας τιμητική-απολύσεως που πήρα γιατί τράβηξα βίντεο συνεντεύξεις με τους ανθρώπους του χημείου να δει ο υπουργος . Τα ζουμ που έκανα , στις ωραίες παρουσίες του χημείου, επικροτήθηκαν από το διοικητή, και ελπίζω να τα απόλαυσαν και τα 'ανώτερα κλιμάκια'.
ΥΓ ούτε και εγώ έκανα πυρ και κίνηση -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
256 σειρά ή 99Β ΕΣΣΟ αν προτιμάτε.
είσαι σίγουρος; η 99Β αντιστοιχεί στην 259, αν θυμάμαι καλά.
Καλά θυμάσαι, τυπογραφικό λάθος
259 σειρά λοιπόν.
-
Περιμένω το 9μηνο τον Φλεβάρη του 2006...
Μέχρι τότε... η σχολή φροντίζει έτσι ώστε ο στρατός να μου φανεί ευχάριστο διάλλειμμα...
-
Ο χρήστης iperodigos έγραψε:
ΝΑΤΟΣ!!!
Πάντα τό έλεγα,ότι η 90ΣΤ' στήν Αυλώνα,έβγαζε...υπεροδηγούς.ΣΕΙΡΑ!!!!!ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ? ΕΓΩ ΝΑΥΠΛΙΟ ΜΕΤΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ 216ΣΤΠ ΛΗΜΝΟ .......ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΜΕΝΙΔΙ.......12 ΜΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ...(ΝΑΡΚΑΛΑ)
Εγώ παρέμεινα αρματιστής,πήγα στό Λιτόχωρο (Leopard-1GR) μέχρι πού απολύθηκα.
Υλη καί επιλαρχία πού ήσουνα στό ΚΕΤΘ,θυμάσαι;
Στήν πρώτη επιλαρχία,ήμουνα ή δεύτερη ή τρίτη ύλη(δέν θυμάμαι καλά).
στήν τρίτη επιλαρχία,ήμουνα στήν πρώτη ύλη. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
ΝΑΤΟΣ!!!
Εγώ παρέμεινα αρματιστής,πήγα στό Λιτόχωρο (Leopard-1GR) μέχρι πού απολύθηκα.
Υλη καί επιλαρχία πού ήσουνα στό ΚΕΤΘ,θυμάσαι;
Στήν πρώτη επιλαρχία,ήμουνα ή δεύτερη ή τρίτη ύλη(δέν θυμάμαι καλά).
στήν τρίτη επιλαρχία,ήμουνα στήν πρώτη ύλη.1H ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ 2Η ΥΛΗ!!!!
-
Εχεις ΡΜ.
-
ΣΕΜ σειρα 195 ή Δ' 88 υπηρετησα 4 μηνες Σπαρτη, 8 μηνες Κομοτηνή και τους υπολοιπους 8 μηνες ταγμα ΓΕΣ στο πενταγωνο με πολιτικα σαν οδηγος υπαρχηγου του ΓΕΣ
-
Στρατός Ξηράς - Τεχνικό σώμα. 2003Δ' ΕΣΣΟ, ή αλλιώς 285 σειρά.
Παρουσιάστηκα Κόρινθο, καπάκι 5 μήνες στην Καβησό Έβρου (31ΤΥΠ) και άλλους 5 μήνες στο Γουδί (ΣΔΑ).
Είχα ειδικότητα γραφέα, αλλά στη ΣΔΑ εκτελούσα χρέη ΑΜ-ίτη!
Απολύθηκα στις 27 του προηγούμενου μήνα (φρέσκος φρέσκος ακόμα...) και πολύ το χάρηκα που δεν θα πρόκειται να ξανασυναναστραφώ με στρατιωτικούς.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αεροπορία
Σειρά Ε85
Ειδικότητα: Μηχανικός Σκαφών Κινητήρων
Τρίπολη 1 μήνα
Αραξος 336 ΜΔΒ F104 13μήνες (στο γραφείο επιχειρήσεων)
Ελευσίνα ΚΕΑ ... Ε.Φ.Α.Ε. 9 μήνεςEDIT: Εξ αναβολής 3 χρόνων
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
.....
Ο νέος πάλιουρας είμαι εγώ! Σειρά 285 (03δ). Παρουσίαση στην πανκρυα Σπάρτη. Χαλαρό το κλίμα, γιατί πριν από 4 μερες είχε αυτοκτονήσει κάποιος. Και εκεί άρχίζει το παράλογο. Απίστευτοι οι πιο πολλοί στρατιωτικοί. Παραλίγο Δόκιμος, αλλά τη γλύτωσα αφού είπα ψέματα ότι έχω αδελφό ναρκομανή, αλλά έβαλα και τη μάνα μου να τα...ψάλλει στον ταξίαρχο (τα έπαιξα όλα για όλα ). Στο στρατόπεδο έπιανε -5 βαθμούς το βράδυ, και βέβαια, οι δύο κάλτσες προστατεύαν για 5 λεπτά, οπότε είχες άλλα 115 λεπτά σκοπιάς να...προβληματίζεσαι.......Δε ξέρω αν αλλάξανε τα πράγματα, αλλά πριν 6 χρόνια οι κάτοικοι της Σπάρτης ήταν πολύ αφιλόξενοι απέναντι στους στρατιώτες. Είχαν ένα ύφος ότι μας κάνουν και χάρη που μας δέχονται στην πόλη τους. Αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο στα 18-19 χρονα παιδιά και όχι σε εμάς τους αρκετά μεγαλύτερους.
Μαζί με το διαπεραστικό κρύο (γνωρίζει καλά!!! ο φίλος chemic), είναι οι δύο βασικότεροι λόγοι που δε θέλω να επισκεφτώ ξανά αυτή την πόλη.
Κάτι που δεν ίσχυε καθόλου στην Κομοτηνή για παράδειγμα ή σε άλλες περιοχές της Θράκης που πήγαν οι υπόλοιποι της 'σειράς'.Γιάννης
ΥΓ Παρεπιμπτόντως εκτελούσαμε πυρ και κίνηση, αλλά όχι κάθε τρεις και λίγο, όπως τα παιδιά ενός Τάγματος Πεζικού της Κομοτηνής, (που είσαι Spiro??????)
-
Εγώ τώρα τι να πω!
Σίγουρα μια κουβέντα που μπορεί να φέρει κοντά κάθε αντροπαρέα αναπολώντας τα επικά χρόνια του στρατού.
Δεν ξέρω μόνο αν ήταν ποτέ κάποιος φαντάρος σε μονάδα που υπηρέτησα γι αυτό τις αναφέρω. Από 87 έως 89 Τατόι, 89-94 Χανιά στην 115ΠΜ, 94-99 Ηράκλειο σε 126ΣΜ και από 99 έως σήμερα στο Τυμπάκι 138ΣΜ.
Και σε όσους φίλους αναφέρουν ότι δεν θέλουν να μας ξανά δουν ας αφήσουν το χρόνο να μας κάνει απλός μια ανάμνηση. -
Ο χρήστης servmx έγραψε:
Δε ξέρω αν αλλάξανε τα πράγματα, αλλά πριν 6 χρόνια οι κάτοικοι της Σπάρτης ήταν πολύ αφιλόξενοι απέναντι στους στρατιώτες. Είχαν ένα ύφος ότι μας κάνουν και χάρη που μας δέχονται στην πόλη τους. Αυτό συνέβαινε κατά κύριο λόγο στα 18-19 χρονα παιδιά και όχι σε εμάς τους [...] Κάτι που δεν ίσχυε καθόλου στην Κομοτηνή για παράδειγμα ή σε άλλες περιοχές της Θράκης που πήγαν οι υπόλοιποι της 'σειράς'.
μπα, μην το λες: στην αλεξανδρούπολη π.χ., σε πολλά καφέ της πόλης δεν άφηναν τις φανταροπαρέες να καθίσουν, ακόμα κι αν το μαγαζί ήταν άδειο και βάραγε μύγες όλο το βράδυ! μόνο στα γυράδικα ήμασταν ευπρόσδεκτοι
Που υπηρέτησες και τι σειρά, φαντάρε?