-
μετρια τα γιαλαντζι
-
-
να 'σαι καλά βρε Δημήτρη γέλασα
-
-
το φχιαξες/δοκιμασες;
-
Φοβερή η τεχνική του τζαπανέζου.
Είχα περισσευάμενο κιμά μακαρονιών και μοτσαρέλα τριμμένη.
Πίτσα! Τα παραπάνω συν πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα, ντομάτα (εννοείται σάλτσα).Πολύ ιδιαίτερη, με την καλή έννοια.
-
ποια σοκολατα παιρνω απο το sm γι' αυτο; -> http://www.argiro.gr/Γλυ ... E%B1%CF%82
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ποια σοκολατα παιρνω απο το sm γι' αυτο; -> http://www.argiro.gr/Γλυ ... E%B1%CF%82αν βαλεις κουβερτουρα θα βγει πικρο, αν βαλεις κανονικη γαλακτος ενδεχομενως να εχεις ενα μικρο θεματακι με τα υπολοιπα που εχει μεσα, λαδια κλπ. Βαλε μιση μιση για αρχη. Θα σου προτεινα να φτιαξεις μιση δοση απο αυτη που λεει, ωστε να περιοριστει το λαθος.
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε μπαιν μαρι, οχι κατευθειαν στην κατσαρολα θα ελεγα.
-
Κουβερτούρα.
Μπορείς να φας όση θέλεις, δεν είναι πικρή.
(εκτός αν η τελευταία φορά που αγόρασες κουβερτούρα ήταν πριν 40 χρόνια) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Κουβερτούρα.Μπορείς να φας όση θέλεις, δεν είναι πικρή.
(εκτός αν η τελευταία φορά που αγόρασες κουβερτούρα ήταν πριν 40 χρόνια)αν εννοεις οτι θα σπασει το πραγμα με το μελι κι την κρεμα γαλακτος, μπορει.
Η κουβερτουρα ομως ειναι σοκολατα με πολυ κακαο, πικριζει οπως και να το κανεις. ('δεν ειναι γλυκια' αν το θες ετσι) -
Ο Γιαννς και μικρός να είχε αγοράσει κουβερτούρα δεν θα ήταν πικρή.
Ποιος ξέρει από πότε έχεις να φας κουβερτούρα.
Την επόμενη φορά που θα είσαι στο σουπερμάρκετ, κοίταξε το ΙΔΙΟ ποσοστό του κακάου στην κουβερτούρα του Παυλίδη (που ήταν και είναι πολύ καλή σοκολάτα) και στην μπλε σοκολάτα του Παυλίδη.Η γεύση αλλάζει λίγο γιατί η μια είναι σοκολάτα για να την τρως και η άλλη για ζαχαροπλαστική - είναι το ίδιο γλυκές.
-
ωραια
σ' αλλο θεμα τωρα:μεσ' τη βολτα μου σημερα περασα απο ενα ωραιο μαγαζακι στη βασ. ηρακλειου που ειχε στη βιτρινα δυο μικροπινακες οπου εγραφε με κιμωλια την λιστα των τυριωνε που 'χει. Μου τραβηξε την προσοχη αλλα η ουσια ειναι αλλου: οτι στην γευστικη μου αμορφωσια περιλαμβανονται και τα τυρια.
(γευστικα γνωριζω [οχι να το 'χω φαει χωρις να ξερω τι ειναι] και αναγνωριζω μονο φετα, γκουντα, κεφαλοτυρι, ανθοτυρο)αποφασισα να ξεκινησω τις δοκιμες.
οποιος θελει να βαλει ενα χερι για να βγω απ' την α' δημοτικου, κατω αριστερα παταει το κουμπι απαντηση και δινει γνωμη για:
ποια ειδη εχουν ξεχωριστη, αξιολογη γευση και θα προτεινατε να δοκιμασω; (ξεχωριστη, δηλαδη μην ειναι γευστικα παρομοιο με αλλο τυρι και ετσι να μου 'ναι δυσκολο να το αναγνωρισω)
επισης, αν και αρχικα θα τα δοκιμασω γευσιγνωστικα, θα χρειαστω να τα ενταξω καπου και καπως. Οπως για παραδειγμα γνωριζω/ουμε που και πως συνδυαζεται καλυτερα η φετα.
Ετσι, μπορει καποιο τυρι να του ταιριαζει να 'ναι μοναχικος μεζες, αλλο με παρεα, αλλο σε φαϊ κοκ.γνωμες λοιπον. μη λυπηθειτε ενα ποστ
-
viewtopic.php?f=13&t=21213&start=60
Ξεμπανάρετε τον IKE (και τους πολιτικούς κρατούμενους ιταλάκια πατρινό ) ρε να μοιράσει γνώση
Το σιτε του μαμαλάκη έχει μπόλικες πληροφορίες για τα ελληνικά τυριά.
-
σαν ιδιαίτερη γεύση, δοκίμασε σαγανάκι 'ταλαγάνι' γαργαλιάνων...
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ωραια
σ' αλλο θεμα τωρα:μεσ' τη βολτα μου σημερα περασα απο ενα ωραιο μαγαζακι στη βασ. ηρακλειου που ειχε στη βιτρινα δυο μικροπινακες οπου εγραφε με κιμωλια την λιστα των τυριωνε που 'χει. Μου τραβηξε την προσοχη αλλα η ουσια ειναι αλλου: οτι στην γευστικη μου αμορφωσια περιλαμβανονται και τα τυρια.
(γευστικα γνωριζω [οχι να το 'χω φαει χωρις να ξερω τι ειναι] και αναγνωριζω μονο φετα, γκουντα, κεφαλοτυρι, ανθοτυρο)αποφασισα να ξεκινησω τις δοκιμες.
οποιος θελει να βαλει ενα χερι για να βγω απ' την α' δημοτικου, κατω αριστερα παταει το κουμπι απαντηση και δινει γνωμη για:
ποια ειδη εχουν ξεχωριστη, αξιολογη γευση και θα προτεινατε να δοκιμασω; (ξεχωριστη, δηλαδη μην ειναι γευστικα παρομοιο με αλλο τυρι και ετσι να μου 'ναι δυσκολο να το αναγνωρισω)
επισης, αν και αρχικα θα τα δοκιμασω γευσιγνωστικα, θα χρειαστω να τα ενταξω καπου και καπως. Οπως για παραδειγμα γνωριζω/ουμε που και πως συνδυαζεται καλυτερα η φετα.
Ετσι, μπορει καποιο τυρι να του ταιριαζει να 'ναι μοναχικος μεζες, αλλο με παρεα, αλλο σε φαϊ κοκ.γνωμες λοιπον. μη λυπηθειτε ενα ποστ
μπεεεεεε!
Βασικο να μη συχαινεσαι, μερικα ΒΡΩΜΑΝΕ
παρε ροκφορ ή μπλε τυρι, εχουν διαφορα στην τιμη, και καντο σως να συνοδεψει πατατακια η κριτσινια. Ειναι αλμυρο, εχει καργα λιπος, και πολυ γευση, σκεπαζει τα παντα, δεν ειναι για τραπεζι μαζι με το φαγητο, ΑΛΛΑ:
Βαλε ενα κομματι μεσα σε βελουτε πρασοσουπα και θα με θυμηθεις.Παρε παρμεζανα και τριφτη στα μακαρονια σου. Αλμυρη αλλα με πολυ MSG, φοβερη γευση σκεπαζει αλλα πραγματα επισης.
Μπρί παρεα με καλο ψωμι, ισως ελαφρα φρυγανισμενο ή κριτσινια και λιγο κρασι, οτι πρεπει για απογευμα ή ελαφρυ (λεμε τωρα) βράδυ. Λιπος και των γονεων και μια σκονη απεξω.
Στίλτον ειναι εγγλεζικο, μοιαζει με το ροκφόρ.
-
πάρε παρμεζάνα ΚΑΙ γκράνα παντάνο
στην ίδια αγορά ώστε να τις δοκιμάσεις δίπλα δίπλα και να δεις τις λεπτές αλλά πραγματικές διαφορές και ταυτόχρονα να αντιληφθείς τις διαφοροποιήσεις που εισάγει η παλαίωση στο τυρί.η τριμμένη παρμέζανα είναι waste of damn fine cheese πάντως. ειδικά ψιλοτριμμένη/σκόνη χαραμίζεται.
-
Camambert, chevre και reblochon για να φτιάξεις αυτό
viewtopic.php?f=13&t=9917&p=2413711&hilit=tartiflette#p2413711 -
Καλή γραβιέρα. Υπάρχουν με 10 ευρώ και με 15++. Οι φθηνές είναι κάπως άνοστες, οι πιο ακριβές συνήθως σαφώς καλύτερες (μάλλον θέμα χρόνου ωρίμανσης). Με ψωμί ή παξιμάδι, ελιές καλαμών, κρασάκι της επιλογής καθενός.
Φέτα: δεν έχω δοκιμάσει μία σε 'άλμη' βιομηχανοποιημένη που να μου άρεσε πραγματικά. Καλύτερα βαρελίσια.
Tip (της πλάκας): είτε παίρνεις κομμάτι τυρί και το τρίβεις για μακαρόνια επί τόπου, είτε, αν βαριέσαι, φυλάς το τριμμένο τυρί στην κατάψυξη. Στην ψύξη αλλοιώνεται η γεύση αρκετά γρήγορα.
Μετσοβόνε, πολύ καλό, αλλά όχι για χόρταση. Μικρές ποσότητες, γκουρμέ φάση.
Υπάρχουν και οι τυροβρωμίκουλοι. Ίσως ανήκεις κι εσύ σ' αυτούς και δεν το ξέρεις. Αν δεν δοκιμάσεις, δεν θα μάθεις και περαστικά σου.
Είχε γίνει εξειδικευμένη συζήτηση εδώ:
viewtopic.php?f=13&t=21213&start=0 -
Η μόνη χρήση που μου έκατσε για το μετσοβόνε είναι ως πικάντικη προσθήκη σε αλλα φαγητά με λιωμένα τυριά. Πχ. πίτσα, πεινιρλί, quiche κλπ.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πάρε παρμεζάνα ΚΑΙ γκράνα παντάνο
στην ίδια αγορά ώστε να τις δοκιμάσεις δίπλα δίπλα και να δεις τις λεπτές αλλά πραγματικές διαφορές και ταυτόχρονα να αντιληφθείς τις διαφοροποιήσεις που εισάγει η παλαίωση στο τυρί.η τριμμένη παρμέζανα είναι waste of damn fine cheese πάντως. ειδικά ψιλοτριμμένη/σκόνη χαραμίζεται.
Δεν εχεις αδικο.
Το κολπο που βρηκα: Αγοραζεις ενα μεγαλο κομματι, και τριβεις μονο οσο χρειαζεσαι. οχι στον τριφτη, το βαζεις στο μουλτι και βγαινει σαν μπαλακια μικρα, εμενα μου αρεσε καλυτερα ετσι.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)