-
To σημειώνω όπως και το blog
-
Παρεμπιπτόντως, χάρη στον κύριο Μπαμπινιώτη ανακάλυψα ότι η ελληνική λέξη 'σιμίτι' προέρχεται από την τουρκική λέξη 'simit', η οποία προέρχεται από την αραβική λέξη 'semid', η οποία με τη σειρά της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη 'σεμίδαλις', δηλαδή σιμιγδάλι.
Πολύ Λιακοπούλειο μου φαντάζει αυτό από το προηγούμενο λινξ. Και πάντα πίστευα ότι τα σημίτικα κουλούρια προέρχονται απλά από τους εβραίους.
-
Πέρα απο το που προέρχεται η λέξη -και αν έχει καμιά σχέση με τα κουλούρια- είναι προσεγμένο blog οσον αφορά τις συνταγές.
για πόσα άτομα ήταν τα σουβλάκια και τα φιλέτα.
-
3,5
Sent from my Note 2 using smoke signals.
-
Αν βρεθειτε στο Λουτρακι καποιο μεσημερι και πεινατε σας συστηνω τον Αγιο Εφροσινο στην Αγιου Ιωαννου. Μια ανεπαναληπτη γευστικη εμπειρια. Και οχι δεν θελω να κανω διαφημιση.
-
Εφόσον ξεπαγώσει ναι δεν είναι για κατάψυξη αλλά νομίζω εφόσον έχει μαγειρευτεί.
-
Φατα ρε μη μασάς.
-
Αν αποψύχθηκαν και ξαναψύχθηκαν, ίσως να έχει αλλοιωθεί το χρώμα τους (σχεδόν μαύρισαν) και μπορεί να 'μυρίζουν'. Αν όχι, ψήστα όπως είναι κατεψυγμένα, μην τα αποψύξεις, αν και την αρχική τους γεύση την έχουν χάσει .... .
-
εφαγα τις προαλλες μακαρονοσαλατα (με ψητα λαχανικα ητανε) για πρωτη φορα και μου αρεσε πολυ.
ρωτησα για τη σως που βαλανε (αυτη εκανε νομιζω την διαφορα) αλλα ξεχασα τα συστατικα. χμ, ισως θυμαμαι τη μουσταρδα και το ξυδι.εχετε καμια προταση για σως;
εκανα μια με μαγιονεζα-μουσταρδα-λαδι-ξυδι-αλατοπιπερο αλλα μονοπωλησε τη γευση του πιατου· αυτη που 'χα δοκιμασει ηταν διακριτικοτερη και πιο γευστικη.
-
viewtopic.php?p=2441729#p2441729
μπορεί να σ' αρέσει
-
καμια συνταγη για κεμπαπ ξερετε? εχω δοκιμασει μερικες και απετυχα. το μυστικο ειναι πως θα παραμεινει
το κρεας νοστιμο χωρις να χασεις τους χυμους του. -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
καμια συνταγη για κεμπαπ ξερετε? εχω δοκιμασει μερικες και απετυχα. το μυστικο ειναι πως θα παραμεινει
το κρεας νοστιμο χωρις να χασεις τους χυμους του.Αμα ήξερες πόσα είδη κεμπάπ υπάρχουν δεν θα ρωτούσες.
Κρέας νόστιμο και να κρατάει χυμούς = σωστό ψήσιμο = οχι καρβούνιασμα.
-
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
το κρεας νοστιμο χωρις να χασεις τους χυμους του.Αυτή την συνταγή την έχω από Τούρκο ταβερνιάρη. Εκεί που τα έφαγα σαν γιαουρτλού ήταν αφράτα και ζουμερά. Πεντανόστιμα!!!
Για μισό κιλό κιμά ανάμεικτο:
1 αυγό και ένα σφηνάκι γάλα
2-3 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης (αυτές που είναι σε βάζο, πολτοποιημένες σε μούλτι)
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά ή μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα
1 κ.σ. ελαιολαδο
1 κ.γ. ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Από μια τζούρα τριμμένα κύμινο, κανέλα, πιπέρι, μπαχάρι και κόλιανδρο
Το μείγμα τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο με μεβράνη για να τραβήξει τα υγρά.
Στο τελος το μείγμα ανοιγμένο σαν χοντρή πίτα και κόβουμε λωρίδες απο τον κιμά και τις ψήνουμε. (οχι σφιχτό πλασιμο σαν σουτζουκάκια).
Οχι πολύ ψήσιμο. -
αρχοντας
-
Η πρώτη προσπάθεια για να φτιαξω τούρτα μάλλον στέφθηκε με επιτυχία! Αύριο θα κριθεί η σεφ!
Ελπίζω να είναι καλή και να μην μου πετάνε ντομάτες!
Για όποιον ενδιαφέρεται για την συνταγή: http://www.bravotv.com/foodies/recipes/ ... ousse-cake
-
@cosneo φενεται νοστιμη η συνταγη σου. οπως ειπε και ο j. marr, το μυστικο ειναι στο ψησιμο και οχι
τοσο στις πιπεριες και σε αλλα διαφορα. θα το ψησω λιγοτερο την επομενη φορα. ευχαριστω. -
Ο μικρος ηθελε ψωμι με nutella. Ψωμι ομως τελος. Ανοιγω ντουλαπι και βλεπω corn flakes. Τα πηρα λοιπον τα εβαλα σε ενα πηλινο μπολακι εβαλα απο πανω μπολικη nutella τα ανακατεψα και τα εβαλα στο φουρνο στους 180 βαθμους για 5 λεπτα . Σε αναμμενο φουρνο. Ο μικρος τα πετσοκοψε. Δεν μου αφησε τιποτα.
-
Ο χρήστης Antong έγραψε:
Ηταν ετοιμα ,οπως τα εχουν στον παγκο.
Δεν τα εχω ψησει ακομη.
Τι κινδυνος υπαρχει αν αποψυχθηκαν και ξαναψυχθηκαν;Φατα χωρίς να μασάς.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2441729#p2441729μπορεί να σ' αρέσει
ωραιος.
η σως πλησιασε αυτο που 'χα δοκιμασει.φχαριστω!
-
Δοκίμασε και λίγο βαλσάμικο μέσα. Μπορεί να είναι αυτό που θές.
Συνταγές και Φαγάδικα (τέως «Τα καύσιμα του οδηγού»)