-
10 μέρες πριν απέκτησα γυιό και σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο (είναι σαράβαλο αυτό που έχω). Σκέφτομαι σοβαρά για το νέο Golf 1400.
Μιας και τα 1000 ευρώ διαφορά που έχει το απλό 75 hp με το FSI 90hp έχουν σημασία για μένα , μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν θα μου αρκέσει το 75hp?
Some facts:
- 95% του χρόνου είναι για χρήση μέσα στην πόλη
- Λίγες φορές τον χρόνο, θα χρειάζεται να μπω εθνική οδό: Είμαι πολύ συντηρητικός οδηγός, απλά, οταν χρειάζεται, θα μπορώ να προσπεράσω μια νταλίκα? Θα είναι δηλαδή ασφαλές για την οικογένειά μου;
Τέλος, ισχύει αυτό που λένε οτι το FSI απαιτεί super αμόλυβδη αλλιώς χτυπάει πυράκια? Αν ναι, τότε και αυτό συνηγορεί στο να επιλέξω το 75 hp λόγω κόστους λειτουργίας.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ εμφανισιακά (εξωτερικό + εσωτερικό) και 'κρέμομαι' από τις απαντήσεις σας! Σκοπεύω να το παραγγείλω άμμεσα.
-
10 μέρες πριν απέκτησα γυιό και σκέφτομαι να αλλάξω αυτοκίνητο (είναι σαράβαλο αυτό που έχω). Σκέφτομαι σοβαρά για το νέο Golf 1400.
Μιας και τα 1000 ευρώ διαφορά που έχει το απλό 75 hp με το FSI 90hp έχουν σημασία για μένα , μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν θα μου αρκέσει το 75hp?
Some facts:
- Λίγες φορές τον χρόνο, θα χρειάζεται να μπω εθνική οδό: Είμαι πολύ συντηρητικός οδηγός, απλά, οταν χρειάζεται, θα μπορώ να προσπεράσω μια νταλίκα? Θα είναι δηλαδή ασφαλές για την οικογένειά μου;
Τέλος, ισχύει αυτό που λένε οτι το FSI απαιτεί super αμόλυβδη αλλιώς χτυπάει πυράκια? Αν ναι, τότε και αυτό συνηγορεί στο να επιλέξω το 75 hp λόγω κόστους λειτουργίας.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ εμφανισιακά (εξωτερικό + εσωτερικό) και 'κρέμομαι' από τις απαντήσεις σας! Σκοπεύω να το παραγγείλω άμμεσα.
-
Some facts:
-
γκουχαφού τα χρήματα σε απασχολούν τόσογκουχμην πάρεις γκολφγκουχΚοστίζει πολύ και η συντήρησή τουγκουχ
Ρίξε μια ματιά στο Cerato και στο Lacetti πρώτα.
-
Το γκουχ δεν κατάλαβα...
Απλά το 75hp θα αρκέσουν για την χρήση που το θέλω?
ΕυχαριστώΟ χρήστης manosk έγραψε:
γκουχαφού τα χρήματα σε απασχολούν τόσογκουχμην πάρεις γκολφγκουχ -
Για τη χρήση που το θέλεις (εντός πόλης) μάλλον ναι, αλλά οι 75 ίπποι είναι γενικά πολύ λίγοι για το βάρος αυτού του αυτοκινήτου. Κακώς η VW πουλάει τέτοιο μοντέλο.
Τα 1000 ευρώ που λες θα τα πληρώσεις σχετικά σύντομα για συντήρηση, άσε δε που αν χρειαστείς ανταλλακτικό (άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, κάποιο μικρό τράκο είναι μέσα στο πρόγραμμα) θα τρελαθείς με τις τιμές της αντιπροσωπείας.
Εγώ δεν θα το έπαιρνα πάντως, είναι πολύ ακριβό για όσα προσφέρει σε σχέση με τον άμεσο ανταγωνισμό. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για τη χρήση που το θέλεις (εντός πόλης) μάλλον ναι, αλλά οι 75 ίπποι είναι γενικά πολύ λίγοι για το βάρος αυτού του αυτοκινήτου.Το αυτό και δι' εμέ...
Κακώς η VW πουλάει τέτοιο μοντέλο.
Δεν θα το έλεγα, απλά ο κάτοχος θα πρέπει να γνωρίζει ότι το αμάξι θα είναι αρκετά αργό...
Τα 1000 ευρώ που λες θα τα πληρώσεις σχετικά σύντομα για συντήρηση, άσε δε που αν χρειαστείς ανταλλακτικό (άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε, κάποιο μικρό τράκο είναι μέσα στο πρόγραμμα) θα τρελαθείς με τις τιμές της αντιπροσωπείας.
Συμφωνώ απολύτως... Ακόμα και οι τιμές για τα σέρβις είναι τρελές...
Καλύτερα να κοιτάξεις σε Ford μεριά... Με την αλλαγή του μοντέλου, μπορεί να πετύχεις κανένα Focus 1,6 (πρώτης γενιάς) σε εξευτελιστική τιμή... Και 5 χρόνια εγγύηση και φθηνό σέρβις...
Αλλιώς και οι λύσεις που είπε ο manosk είναι πολύ καλές πιστεύω...
-
σωστος ο μαρκος..........
προλαβαινεις αδερφε........ -
Αγαπητέ,με δεδομένο το περιορισμένο οικονομικό,νομίζω ότι το Golf,δεν είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο,καθώς πέρα από την ακριβή τιμή κτήσης,είναι και ακριβή η συντήρησή του
Αναβάλλετε για λίγο την αγορά,ώστε να δείτε τις τιμές του νέου Φόκους (θα είναι σίγουρα φθηνότερο),ενώ και οι αναφερόμενες Κορεατικές προτάσεις είναι καθ'όλα τίμιες,στα λεφτά τους.
Με λίγα λόγια,οι προηγούμενοι συνφορουμάδες έχουν δίκιο,κατά την άποψή μου. -
Έχουν δίκιο οι προϊγούμενοι, τα χίλια ευρώ παραπάνω θα τα φας στα σέρβις αφού η vw βαράει πολύ τις τιμές στα σέρβις!
Προσωπικά έχω ένα golf 1.4 75hp μοντέλο 02. Για μέσα στην πόλη είναι μια χαρά, έχει και κοντές πρώτη δευτέρα οπότε όλα οκ αλλά για προσπεράσματα και για ταξίδια φορτωμένο ξέχασε το. Ενδεικτικά και μόνο θα σου αναφέρω ότι με 4 άτομα και άδειο πορτ παγκάζ στα 155 τερματίζει!!!
Με αυτό το παράδειγμα δε θέλω να σου δείξω ότι έχει μικρή τελική αλλά να σου δείξω πόσο αδύναμο είναι.
Καλύτερα να κοιτάξεις κάποιο άλλο μοντέλο, ίσως και opel astra! Με 800 ευρώ λιγότερα από τι κάνει 1.4 golf me ta 75hp παίρνεις αυτοκίνητο με 90hp! -
Γιατι δεν κοιτας προς astra μερια?
-
Για να είμαι ειλικρινής, πρώτα πέρασα απο Opel μεριά. Απλά μου φάνηκε το golf πιο στοιβαρό στο εσωτερικό / εξωτερικό και με καλύτερους χώρους μέσα.
Επίσης έχω ακούσει οτι το Golf γενικά είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Βέβαια το Opel έχει 6 χρόνια εγγύηση vs 2 του Golf
Κύριοι, έχω πήξει!
Μήπως δεν πρέπει να 'ψαρώνω' και να δώ τα πεζά δεδομένα?
Δηλαδή:- 90hp το Astra με
-
... ή να κοιτούσες προς Japan μεριά??? Mazda 3 1,6 στα ίδια λεφτά με το Γκολφ, και με ΠΟΛΛΑ χαρίσματα!
Θα συμφωνήσω με τους άλλους πάντως, ότι το Γκολφ είναι μη-συμφέρουσα αγορά, είτε σου περισσεύουν τα χρήματα, είτε όχι.
Σπύρος
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
σωστος ο μαρκος..........
προλαβαινεις αδερφε........Μπορεί στον Χολωμόντα να μην σας προλάβαινα, εδώ όμως είμαι σφαίρα...
-
[quote='tmanolat']Για να είμαι ειλικρινής, πρώτα πέρασα απο Opel μεριά. Απλά μου φάνηκε το golf πιο στοιβαρό στο εσωτερικό / εξωτερικό και με καλύτερους χώρους μέσα.
Επίσης έχω ακούσει οτι το Golf γενικά είναι υπόδειγμα αξιοπιστίας σε σχέση με τα ανταγωνιστικά. Βέβαια το Opel έχει 6 χρόνια εγγύηση vs 2 του Golf
Κύριοι, έχω πήξει!
-
Ο χρήστης tmanolat έγραψε:
Πολύ γενικά...
Κύριοι, έχω πήξει!
Μ' εμάς που έμπλεξες είχες καμία αμφιβολία;;;
[quote='tmanolat']
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
... ή να κοιτούσες προς Japan μεριά??? Mazda 3 1,6 στα ίδια λεφτά με το Γκολφ, και με ΠΟΛΛΑ χαρίσματα!Θα συμφωνήσω με τους άλλους πάντως, ότι το Γκολφ είναι μη-συμφέρουσα αγορά, είτε σου περισσεύουν τα χρήματα, είτε όχι.
Σπύρος
Mazda 3!!! Και αν δεν σου αρέσει το 5θυρο πάρε το sedan που είναι και πραγματικό sportsedan όχι σαν μερικά μερικά που μόνο το όνομα έχουν...
-
Και ρίξε μια ματιά στο thread Πόσο κοστίζει το σέρβις του αυτοκινήτου σας για να επιβεβεβαιώσεις το πόσο θα πληρώνεις το χρόνο. Εγώ δεν θα το έπαιρνα. Η ιδέα του 'παλιού' Focus μου είναι ιδιαίτερα ελκυστική.
-
Είμαι οπαδός των Golf. Μην ακούς τους Golf-haters που κυκλοφορούν εδω μέσα .
Ωστόσο...εάν ήμουν νέος μπαμπάς...κα εγώ μάλλον θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα έπαιρνα 1600άρη γιαπωνέζικο (όχι κορεάτικο, επειδή ακόμα είμαι λίγο ψώνιο).
-
Για δες κι εδώ
Golf 1400 75hp -- Θα μου αρκεί για οικογενειακή χρήση?