-
αν με εχεις για ανθρωπο που υοθετω αβολα την αποψη οποιουδηποτε λυπαμαι αλλα θα σε πληροφορησω οτι δεν το εχω κανει ποτε,αλλα και ουτε επισκεπτομαι μαστρομητσους.δεν εχω ακουσει παντως κανενα τεχνικο να μιλαει ετσι οπως μου τα παραθετεις.
οσο για το θεμα γοητρου οπως και να το κανουμε το γκολφ ειναι ΠΙΟ....
Τα καταλαβαινω ολα.Μην ανυσηχεις για μενα -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
όποια γνώμη έχω την έχω αντλήσει από τον υπεραξιόπιστο μαστρομήτσο της γειτονιάς ο οποίος συνηθίζει να λέει:
'Τα VW δεν παθαίνουν τίποτα. Τα παίρνεις και τα' χεις για μια ζωή να 'ούμε'
'Τα Ιταλικά είναι χρέπια, σαπιοκάραβα γαμώ το μπελά τους'Άρα, αν είναι έξυπνος και θέλει να αυξήσει τη δουλειά του, διαφημίζε τα Γερμανικά για να τον πληρώνεις αργότερα :lol:
-
Για να γυρίσουμε στο θέμα μας:
'Golf 1400 75hp -- Θα μου αρκεί για οικογενειακή χρήση?'
Απάντηση: ΟΧΙ!
Αιτιολόγηση: Μπορεί να λες ότι θα είσαι μέσα στην πόλη μόνο, ότι δεν σε ενδιαφέρουν επιδόσεις κλπ, κλπ.. ΑΛΛΑ, πίστεψέ με, θα έρθει εκείνη η ώρα που το αυτοκίνητο θα είναι σε επαρχιακό δρόμο, φορτωμένο, πίσω από φορτηγό / νταλίκα και θα θες να προσπεράσεις.. και θα θες.. και θα θες.. αλλά το αυτοκίνητο ΔΕΝ θα μπορεί. Ή θα το καταφέρεις σε ένα - ενάμισι λεπτό και με τη ψυχή στο στόμα, βλέποντας τον απέναντι να σου έρχεται αναβοσβήνοντας φώτα..
Από την άλλη, αν το αυτοκίνητο πρόκειται να είναι το δεύτερό σου, έχοντας ένα άλλο δυνατότερο για οικογενειακό, τότε προχώρα. Αν όμως θα είναι το μόνο... τότε, όσο και να το θες το Γκολφάκι, προτίμησε κάποιο φθηνότερο και δυνατότερο.
-
Σωστά, εδώ τα είχα φτύσει το καλοκαίρι με το Accent, που σε σύγκριση με το Golf 75 hp έχει και ισχυρότερο κινητήρα και καλύτερη αναλογία βάρους/ισχύος, στις εθνικές της Θεσσαλίας, σκέψου να μου λείπανε και καμιά δεκαριά άλογα.
-
Αρα, δεδομένης της ψύχωσής μου για το Golf... πάω για το FSI
Αληθεύει οτι χτυπάει πυράκια αν δεν βάλεις super αμόλυβδη?
-
Φιλε μου,γιατι δεν παιρνεις ενα αυτοκινητο της προκοπης;
Εκτος πια αν εισαι βαριά αρρωστος με το golf οπότε τζαμπα συζητάμε.
Δοκίμασε κατι τετοιο,έτσι για να δεις οτι περα απο το golf υπαρχουν χιλια αλλα αυτοκινητα που καλυπτουν πολυ καλυτερα τις αναγκες ενος οικογενειάρχη : -
Ο χρήστης tmanolat έγραψε:
Αρα, δεδομένης της ψύχωσής μου για το Golf... πάω για το FSIΑληθεύει οτι χτυπάει πυράκια αν δεν βάλεις super αμόλυβδη?
Mε βενζίνη 95 οκτανίων είσαι μια χαρά. π.χ. Vpower. Όχι τη racing, την απλή.
-
Ο χρήστης tmanolat έγραψε:
Αρα, δεδομένης της ψύχωσής μου για το Golf... πάω για το FSIΑληθεύει οτι χτυπάει πυράκια αν δεν βάλεις super αμόλυβδη?
Γιατί τόση ψύχωση φίλε μου ? Εαν εχεις αποφασίσει να παρεις Golf νομιζω οτι δεν εχει νοημα η παραπέρα αναλυση. Αρκει να εχεις σταθμισει προσεκτικά τα +/- και να εισαι μεσα σου πεπεισμένος οτι εχεις κανει καλή επιλογή.
Οσο για το FSI νομιζω οτι απαιτεί χρήση Super αμολυβδης αλλά δεν ειμαι σιγουρος, φαντάζομαι καποιος θα ξερει να μας πεί..
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκτος πια αν εισαι βαριά αρρωστος με το golf οπότε τζαμπα συζητάμε.
Δοκίμασε κατι τετοιο,έτσι για να δεις οτι περα απο το golf υπαρχουν χιλια αλλα αυτοκινητα που καλυπτουν πολυ καλυτερα τις αναγκες ενος οικογενειάρχη :Eάν είναι αποφασισμένος για Golf, δύσκολα του αλλάζεις γνώμη
Βέβαια, φίλε Tiger,
και το Altea είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο,
της ίδιας 'προκοπής' με το Golf....... -
Εάν είναι αποφασισμένος να πάρει το golf τότε γιατί άνοιξε θέμα...?
Για να του πούμε να το πάρει..?Οχι σε αυτό το φόρουμ...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Εκτος πια αν εισαι βαριά αρρωστος με το golf οπότε τζαμπα συζητάμε.To golf 1.4 τείνει να γίνει νέα 316i ή μου φαίνεται; Ή έχει ήδη γίνει;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εάν είναι αποφασισμένος να πάρει το golf τότε γιατί άνοιξε θέμα...?
Για να του πούμε να το πάρει..?Οχι σε αυτό το φόρουμ...
Εσύ δεν είσαι που έγραψες αυτό....;
Παιδιά έλεος, γιατί πρέπει να καταλήγουν κάποια θέματα που αφορούν ένα μοντέλο στο Γερμανία vs Ιταλία...υπάρχει θέμα συγκεκριμένο για το Golf 75hp!
Σταματείστε τα οφτοπικς...παράκληση
-
Και..?
Γράφω την εύλογη απορία μου γιατί ζητά τις γνώμες μας εφόσον του έχει μπει στο μυαλό να πάρει το Golf...δεν μιλώ για το αν τα ιταλικά είναι καλύτερα από τα γερμανικά...
Anyway sorry για το offtopic.
edit: Χε χε χε περίμενες βλέπω να 'μου την πεις'...
-
Είθισται στις 'on-topic' συζητήσεις στις οποίες κάποιος ζητά τη γνώμη των άλλων για να πάρει κάποια απόφαση ή να κάνει κάποια επιλογή, όταν κάποιος διαφωνεί με την Α απόφαση να είναι σε θέση να αντιπροτείνει κάποια που είναι κατά τη γνώμη του καλύτερη. Τέλος πάντων...
-
...κάτι που γίνεται όντως αλλά στο 99% καταλήγει σε Γερμανία vs Ιταλία!:oops:
Δεν αντιλέγω στο να αντιπροτείνεις το Stilo ή την 147 αλλά στο ότι φτάνουμε την συζήτηση στο αν η Ιταλία είναι καλύτερη από την Γερμανία σε διάφορους τομείς όπως πχ η ποιότητα!
Sorry και πάλι και τέλος από μένα!
-
Οσο για το FSI νομιζω οτι απαιτεί χρήση Super αμολυβδης αλλά δεν ειμαι σιγουρος, φαντάζομαι καποιος θα ξερει να μας πεί..[/quote]
Aν σε κινητήρα FSI δεν δώσεις 98 οκτάνια τότε το μείγμα θα παρουσιάζει τάσεις αυτανάφλεξης (πυρακια) λόγο συμπίεσης με όλα τα συνεπακόλουθα. Και να μην ξεχνάμε ότι η απλή αμόλυβδη δεν έχει το 95 οκτάνια που υπόσχεται. Παίζει κάπου στα 92-93 συνήθως όποτε ακόμα χειρότερα για τον FSI.
-
Ο χρήστης Mουζας Χαραλαμπος έγραψε:
Και να μην ξεχνάμε ότι η απλή αμόλυβδη δεν έχει το 95 οκτάνια που υπόσχεται. Παίζει κάπου στα 92-93 συνήθως όποτε ακόμα χειρότερα για τον FSI.Που το ξέρεις αυτό ?
-
Που το ξέρεις αυτό ?
[/quote]
Αν ρωτάς για τα RON τότε η απάντηση είναι από έρευνες. Αν ρωτάς για τα πυρακια λόγο επαγγέλματος. .Στο δικό μου αμάξι λόγο αύξησης της συμπίεσης (πλανιαρισμα κεφαλής) αν βάλω απλή αμόλυβδη χτυπάει πυρακια.Αν βάλω αμόλυβδη με 98 ή 100 RON δουλεύει κανονικά. Τα οκτάνια βοηθούν το μείγμα να μην έχει εκρηκτικότητα λόγο συμπίεσης. Απλά στην Ελλάδα λόγο νοθείας η 95 RON είναι πιο φτωχή.
-
Ο χρήστης Mουζας Χαραλαμπος έγραψε:
Αν ρωτάς για τα RON τότε η απάντηση είναι από έρευνες.Για τα RON ρωτάω. Εχεις κάποιο παράδειγμα ?
Απλά στην Ελλάδα λόγο νοθείας η 95 RON είναι πιο φτωχή.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως αν βάλεις 98άρα ή 100άρα δεν είναι νοθευμένη και μάλιστα χειρότερα από την 95άρα ? (Κίνητρο για τον βενζινά η υψηλότερη τιμή της 98άρας / 100άρας).
Απλά μου ακούγεται τελείως μπακάλικο το 'οι 95άρες έχουν 93 οπότε βάλε 98άρα για να έχεις 95'. Σίγουρος τρόπος για να πληρώνεις χρήματα σε βενζίνες χωρίς να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Αν ψάξεις στα 'Τεχνικά' θα βρεις αντίστοιχα θέματα.
Το αυτοκίνητό σου με το πλανισμένο καπάκι (και συμπίεση ίσως και πάνω από 11:1) δεν είναι καλό παράδειγμα.
-
Επειδή είμαι σε σκέψη και εγώ για αλλαγή του audi 80, αυτό με τα 100 άτια του 94, με κάτι μικρότερο σε μέγεθος αλλά όχι πιο αργό . Ο κινητήρας του είναι έστω και οριακά επαρκής σε όλες τις συνθήκες (4 άτομα και αποσκεύες), με χρήση 90% μέσα στην Αθήνα, αλλά δεν έχω κλιματισμό για να ξέρω πόσο 'κόβει' από δύναμη. Συνεπώς στα υποψήφια έχω mazda 3 , corolla , elantra, focus όλα στα 1600 και μόνο . Τα μόνα παράπονα που έχω από την προ 10ετίας επιλογή είναι η μέτρια αξιοπιστία (λιγότερο) και κυρίως το** απαράδεκτο** σέρβις απο τις δύο επίσημες αντιπροσωπίες που δοκίμασα. Για αυτό και μόνο είπα ποτέ ξανά vag εκτός και αν έχεις δικό σου μάστορα φυσικά .
Golf 1400 75hp -- Θα μου αρκεί για οικογενειακή χρήση?