-
www.modelteam.gr αν ήταν για αυτοκίνητο θα βοηθούσα, τσέκαρε το φόρουμ που σου έβαλα.
-
Οπως επισης και http://www.aeromodelling.gr/
-
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα τα τσεκάρω. Βρήκα και άλλο ένα μετά από ψάξιμο. Το www.petame.gr.
-
Αν σας ενδιαφερει ο μοντελισμος μπορειτε να μπειτε και εδω περα www.rc-tunerz.com
ειναι φορουμ μοντελισμου και ασχολουνται με πολυ μερακι και οπως λεει το ονομα τους tunerz ασχολουντια πολυ με πατεντες κλπ.
επισκεφτειτε το να δειτε..και εχουν συναντηση τον μαρτιο σε πιστα on road kai off road. -
Μοντελιστες δημιουργηθηκε εδω και 1 μηνα ενα καινουργιο φορουμ μοντελισμου το www.rc-tunerz.com εχει αρκετη υποστηριξη απο μαγαζια και ατομα..ριχτε 1 ματια μπορει να σας ενδιαφερει.
-
'Τα σημερινά μονοθέσια της F1 παράγουν 4g επιτάχυνση (τέσσερις φορές την επιτάχυνση της βαρύτητας, δηλαδή) χωρίς να συμπεριληφθεί ο παράγοντας στροφή. Οι πλευρικές δυνάμεις που διαπερνούν το σώμα του μονοθέσιου, άρα και του πιλότου, σε g κατά τη διέλευση από στροφές είναι πολύ μεγαλύτερες από την τιμή που αναφέραμε πιο πάνω. Η μεγάλη επιτυχία όμως ενός σχεδιαστή είναι να μπορέσει να βρει τον τρόπο να μειώσει όσον το δυνατόν την παραγωγή κάθετης δύναμης. Το 35% αυτής παράγεται από την πίσω αεροδυναμική πτέρυγα και ποσοστό αυτής διακόπτεται από τις αεροδυναμικές αντιστάσεις που διαφοροποιούνται από πίστα σε πίστα.
Υπάρχουν πίστες όπως η Μόντσα που έχει μεγάλες ευθείες και γρήγορες στροφές και οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν flat πτερύγια για επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερη τελική ταχύτητα. Αντίθετα, στο Μονακό προστίθενται αεροδυναμικά στοιχεία για να παραχθεί κάθετη δύναμη και τα μονοθέσια να μπορούν να κινούνται γρήγορα αλλά και σταθερά στις στροφές.
Οι εμπρός πτέρυγες παράγουν 25% της κάθετης δύναμης, μια τιμή που μειώνεται περίπου 10% όταν πίσω από το μονοθέσιο βρίσκεται κάποιο άλλο. Το υπόλοιπο 40% παράγεται από το διαχύτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος, και επιτυγχάνεται με τη βοήθεια καναλιών αέρα.
Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι η αεροδυναμική παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση ενός μονοθέσιου, αλλά και στην επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερης τιμής τελικής ταχύτητας. Γι' αυτό συχνά οι κινητήρες των μονοθέσιων αποδίδουν λιγότερους ίππους, αφού ισχύς μπορεί να παραχθεί και από την εκμετάλλευση του αέρα που αγκαλιάζει το μονοθέσιο..
πηγή: Ιστορία της F1'Απ' το παραπάνω site...
-
-
Έπεσε ένα στα χέρια μου ενα Tamiya TT-01? Αξίζει καθόλου?
-
εγω πηρα dionic (της πλάκας θεωρητικά, αλλα καλύτερο του jumbo) και το πετάμε λίγο με τον γιο μου. Φυσικά και σπάσαμε τους έλικες... μια φορα...
Αλλά για 40 ευρω, καλό ειναι για αρχη με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. (9 χρονων)
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
εγω πηρα dionic (της πλάκας θεωρητικά, αλλα καλύτερο του jumbo) και το πετάμε λίγο με τον γιο μου. Φυσικά και σπάσαμε τους έλικες... μια φορα...Αλλά για 40 ευρω, καλό ειναι για αρχη με επαναφορτιζόμενη μπαταρία. (9 χρονων)
Κ εγω ετσι ξεκινησα,το εσπασα,μετα δεν δουλευε και ειχα ξεχασει πως ειχε φορτιστη,νομιζα πως χαλασε εντελως και το πεταξα
Καπου στο πασχα πηγα και πηρα το πιο μικρο και φτηνο που ειχε στα jumbo για να πειραματιστω-μαθω να το πεταω και σε εσωτερικο χωρο το παω μια χαρα πλεον αλλα εξω λιγο αμα φυσαει μου το παρασυρει
Τωρα θα παρω κατι πιο επαγγελματικο.. -
ναι κι εγω κόλλησα...
απλά τώρα εχω 4 έλικες καβάτζα... Ο δικός μου το πετάει. Αλλά άμα έρθει φίλος μετράω μείον έναν έλικα κάθε φορά. Μου στείλανε οι άνθρωποι τσάμπα έλικες. χ4!!!
-
Τους εκανες τηλεφωνο και σου εστειλαν? Γιατι μαλλον κ εγω ενα επιπλεον σετακι θα το χρειαστω
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Τους εκανες τηλεφωνο και σου εστειλαν? Γιατι μαλλον κ εγω ενα επιπλεον σετακι θα το χρειαστωναι τους είπα ότι θέλω να αγοράσω και σε πιο μαγαζί να πάω... Μπορεί να μην ειχαν μαγαζί τότε!.... Μάλλον στην Καλλιρρόης κάποιος πουλάει... Γενικά σκέφτομαι αν γίνεται να βάζω από άλλο ελικόπτερο της αγοράς... μία βίδα είναι ....
-
xmmm.Οκ coyote ευχαριστω πολυ .Mεχρι παρασκευη θα το παρω,θα ποσταρω και καμια φωτο
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
xmmm.Οκ coyote ευχαριστω πολυ .Mεχρι παρασκευη θα το παρω,θα ποσταρω και καμια φωτοαν μπορείς να βάλεις 80 ευρω μπορεί και να βρεις κανονικό ελικόπτερο,
-
Μεταχειρισμενο ε?Κοιτα προσωρινα θελω ενα ακομα φτηνο μεγαλο,να σιγουρευτω οτι μπορω να το ''πιλοταρω'' και αν το σπασω να μη με νοιαζει απο αποψη χρηματων(30-40 ευρω),ενω τα 80 θα τα κλαψω..Αλλα αν εχεις κατι υποψιν σου ευχαριστως να το τσεκαρω
-
http://www.modellsport.gr/products/inde ... cts_id=227
μπορείς να το βρεις και πιο φτηνο ίσως αλλά δεν εχω χρονο...
ανταλλακτικά....
http://www.heliland.com/catalog/index.p ... x&cPath=75 -
Ενδιαφερον το πρασινακι..Ευχαριστω πολυ για τον χρονο,μη σε απασχολω αλλο,θα ψαξω μονος μου
-
Δοκιμάστε να αγοράσετε και από εξωτερικό, απλά θα περιμένεις λίγες μέρες μέχρι να έρθουν αλλά η ποικιλία και οι τιμές είναι ασύγκριτες.
Επίσης πολύ σημαντικό, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεις εξυπνακιστές μαγαζάτορες που σου κάνουν χάρη και που σου μιλάνε.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Επίσης πολύ σημαντικό, δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεις εξυπνακιστές μαγαζάτορες που σου κάνουν χάρη και που σου μιλάνε.
+00 σ'αυτο
Tηλεκατευθυνόμενος Μοντελισμός