-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Οσον αφορά το αν γέρνει περισσότερο το αυτοκίνητο,δεν νομίζω οτι αυτό γίνεται αντιληπτό σε λάστιχα ίδιας διάστασης...
Για τον φίλο που πουλάει τα Exalto θα πρότεινα να αλλάξει αμορτισέρ στο Audi και να αφήσει τα Exalto στη θέση τους...
Κι όμως γίνεται αντιληπτό... εξαρτάται από τις απαιτήσεις του οδηγού.
Και συμφωνώ ότι θα μπορούσαν να φταίνε τα αμορτισέρ... αλλά αυτό δεν φαίνεται μόνο από τις κλίσεις στις στροφές, φαίνεται και σε όλο το φάσμα λειτουργίας τους. Λίγο δύσκολο να μπερδευτεί τόσο κάποιος. Είναι βέβαια και πάλι θέμα οδηγού, αλλά και αρκετά εμφανές.
-
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Φοράω τα Εxalto II απο το καλοκαίρι σε διάσταση 225/45/17 94W:
Σαφώς πιό άνετα απο τα ContisportContact 1 που φορούσε το αυτοκίνητο απο το εργοστάσιο.
Κράτημα,φρένο στα ίδια επίπεδα με τα Conti.Αυτό δεν τιμάει τα EXALTO!
Εκτός αν τα Conti που φοράει το δικό μου (ιδια διάσταση) είναι προβληματικά!
Πάντως αυτό που σίγουρα συμφωνώ, είναι η πολυ γρήγορη μειωση της αποδοσης τους με τον χρόνο, στις ελληνικές τουλαχισατον συνθηκες. -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Φοράω τα Εxalto II απο το καλοκαίρι σε διάσταση 225/45/17 94W:
Σαφώς πιό άνετα απο τα ContisportContact 1 που φορούσε το αυτοκίνητο απο το εργοστάσιο.
Κράτημα,φρένο στα ίδια επίπεδα με τα Conti.Αυτό δεν τιμάει τα EXALTO!
Πάντως αυτό που σίγουρα συμφωνώ, είναι η πολυ γρήγορη μειωση της αποδοσης τους με τον χρόνο, στις ελληνικές τουλαχισατον συνθηκες.Για ποια Conti μιλάμε και σε ποιά διάσταση? Τα II ή τα I? Από όσο ξέρω τα II είναι πολύ καλό λάστιχο για τα I δεν γνωρίζω κάτι...
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Αυτό δεν τιμάει τα EXALTO!
Πάντως αυτό που σίγουρα συμφωνώ, είναι η πολυ γρήγορη μειωση της αποδοσης τους με τον χρόνο, στις ελληνικές τουλαχισατον συνθηκες.Δεν είχα παράπονο απο τα Conties πάντως,απλά είπα να δοκιμάσω τα ΡΕ2 μιας και στη νέα Laguna GT αποτελούν προεπιλογή του εργοστασίου...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για ποια Conti μιλάμε και σε ποιά διάσταση? Τα II ή τα I? Από όσο ξέρω τα II είναι πολύ καλό λάστιχο για τα I δεν γνωρίζω κάτι...
ContiSportContact I, σε 225/45-17.
Τα φοράει το leon μου απο το εργοστάσιο και είναι ένα δράμα...
Τα ΙΙ είναι μια πολύ πιθανή λυση αντικαταστασης, αφου διαβασα και ακουσα πολλα καλά! -
Με τα SportContact II που φοράω πάντως δεν έχω απογοητευτεί.
Απλά δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα.Καμιά 35.000 με το ζόρι. -
Ο χρήστης Megane II έγραψε:
Απλά δεν είναι για πολλά χιλιόμετρα.Καμιά 35.000 με το ζόρι.
Τελικά αυτό είναι χαρακτηριστικό των Conti. Τα μαμίσια Premium που είχα τα πέταξα σε 1,5χρόνο με 27000χλμ επειδή δεν είχαν πλέον πέλμα στο εξωτερικό μέρος. Ήδη από τα 22000χλμ ήταν για αλλαγή.
Με ίδια οδήγηση (και χειρότερα αφού έκανα και χρήση πίστας 3 φορές) τα P7000 μου έβγαλαν σχεδόν 55000χλμ χωρίς τόσο μεγάλη φθορά και με σαφώς ανώτερα οδικά χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς (απλά μετά την 2ετία η γόμα είχε κουραστεί γι αυτό και αναγκαστικά τα άλλαξα όπως θα έκαναν όλοι). -
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Για ποια Conti μιλάμε και σε ποιά διάσταση? Τα II ή τα I? Από όσο ξέρω τα II είναι πολύ καλό λάστιχο για τα I δεν γνωρίζω κάτι...
ContiSportContact I, σε 225/45-17.
Τα φοράει το leon μου απο το εργοστάσιο και είναι ένα δράμα...
Τα ΙΙ είναι μια πολύ πιθανή λυση αντικαταστασης, αφου διαβασα και ακουσα πολλα καλά!Το συγκεκριμένο λάστιχο στη Laguna 2.0T δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα.
Μάλιστα φρέναρα απο τα 220 στα 90 σε κατάσταση SOS στην εθνική και μπορώ να πω οτι ήταν καθοριστικά στο να μην τρακάρω...
Δυστυχώς το να λειτουργούν καλά στη Laguna δεν σημαίνει οτι θα συμβαίνει το ίδιο και στο Leon ή σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο.Είναι διαφορετικά τα βάρη,διαφορετική η κατανομή τους κλπ κλπ -
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!
Να σας ρωτήσω κάτι! Τι πίεση βάζετε στα ελαστικά σας (ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για τα Exalto II)? Αυτή που σας προτείνει ο λαστιχάς, αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του ελαστικού ή αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου?
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά!Να σας ρωτήσω κάτι! Τι πίεση βάζετε στα ελαστικά σας (ας υποθέσουμε ότι μιλάμε για τα Exalto II)? Αυτή που σας προτείνει ο λαστιχάς, αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του ελαστικού ή αυτή που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου?
Πάντα ακολουθείς τίς πιέσεις τού κατασκευαστή του αυτοκινήτου,όσο θέλεις τό αυτοκίνητό σου να έχει τήν συμπεριφορά πού έχει εργοστασιακά.
Αν θελήσεις να αλλάξεις κάποια δυναμικά του χαρακτηριστικά,τότε πειραματίζεσαι μέ τίς πιέσεις. -
Σωστά!
-
Eγω βάζω 2.4 bar εμπρός και 2.2bar πίσω με άζωτο φυσικά.
Είναι οι ιδανικές πιέσεις για να μην κοπανάει η ανάρτηση στα 45άρια λάστιχα.
Παρατηρώ οτι αν τα ξεφουσκώσω στα 2.1/2.0 bar η άνεση πάει περίπατο και κινδυνεύει και η ζάντα απο στραβώματα.
Η εξήγηση είναι προφανής βέβαια,διότι αυξάνεται η απόσταση του πέλματος απο τη στεφάνη της ζάντας και έτσι ουσιαστικά τερματίζει λιγότερο συχνά το προφίλ του ελαστικού στις ανωμαλίες του δρόμου.
Οι πιέσεις σε επιθετική οδήγηση φθάνουν στα 2.7 και 2.4 bar (ενδείξεις του μόνιτορ πίεσης ελαστικών της Laguna).
Με τα Conties είχα υψηλότερες τιμες πίεσης σε επιθετική οδήγηση πράγμα που σημαίνει οτι τα ΡΕ2 ζεσταίνονται πιό δύσκολα...Τέλος για να προλάβω σχόλια,αυτό που είπα με την περισσότερη ανεση που παρέχουν οι τροχοί αν τα λάστιχα έχουν υψηλότερες πιέσεις,είναι παρατήρηση που έχει να κάνει με το δικό μου αυτοκίνητο στα 45άρια του λάστιχα (225/45/17).Πιθανόν να μην ισχύει σε 55άρια ή 60άρια λάστιχα διότι έτσι κι αλλοιώς εκεί τα λάστιχα έχουν υψηλότερο προφίλ και δεν τερματίζουν στη στεφάνη της ζάντας...
-
Πράγματι, αντίθετα από ότι πιστεύουν μερικοί στα χαμηλοπρόφιλα ελαστικά κατά κανόνα αυξάνουμε την πίεση.
-
Αγαπητοί φίλοι,
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.
Θα ήθελα απλά να σας ενημερώσω ότι, για ευνόητους λόγους, δεν ισχύει πια η αγγελία για τα ελαστικά μου!
Αύξησα τις πιέσεις, σύμφωνα πάντα με τα εργοστασιακά στάνταρντς του οχήματος και του ελαστικού, και τώρα τα πράγματα είναι ανεκτά - εως αρκετά - καλύτερα!
-
Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τις σωστές πιέσεις*...
*Δηλ. τις πιέσεις που ταιριάζουν στο σύνολο αυτοκίνητο-οδηγός-ελαστικό-δρόμος-προσδοκία
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τις σωστές πιέσεις*...*Δηλ. τις πιέσεις που ταιριάζουν στο σύνολο αυτοκίνητο-οδηγός-ελαστικό-δρόμος-προσδοκία
Μια που το αναφέρεις Miltellas, αρχικά μου έκανε εντύπωση τι πιέσεις δίνει η Audi για το Α6 !!!
Έτσι, η Audi προτείνει για **3 επιβάτες (+ αποσκευές) 34 psi εμπρός / 34 psi πίσω **ενώ για **5 επιβάτες (+ αποσκευές) 42 psi εμπρός / 46 psi πίσω. **
Αυτό λοιπόν που έκανα, και βελτιώθηκαν αρκετά τα πράγματα (με κάποια μικρή παραχώρηση στην άνεση), είναι να βάλω ενδιάμεσες πιέσεις ώστε να πετύχω λιγότερο πλάγιασμα στις στροφές. Έτσι βάζω 38 psi εμπρός / 40 psi πίσω, κάνοντας το αυτοκίνητο μια 'ιδέα' υπερστροφικό στο (δικό μου) όριο!
Πρακτικά, το αποτέλεσμα αποτελεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στην αίσθηση στις στροφές και στην άνεση/κτύπημα στις λακούβες-σαμαράκια.
Το άλλο θετικό είναι ότι η απόκριση στο γκάζι είναι αμεσότερη! Σχετικά με την κατανάλωση, αυτή ίσως είναι λίγο αυξημένη, αλλά αυτό θα το δω στην πράξη!
-
Το έχεις πιάσει το θέμα από την καλή και μπράβο σου. Μακάρι έτσι να το έψαχναν όλοι, αντί να θάβουν τα ελαστικά τους.
Μου έδωσες λοιπόν την αφορμή να ανοίξω ένα καινούριο τόπικ. -
Ο χρήστης ping of death έγραψε:
Σκεφτομαι να βαλω τα parada. Μηπως τα εχει δοκιμασει κανεις;
Oριστε το parada 2. Απ'οτι εχω διαβασει ειναι πολυ καλο ελαστικο ,αλλα το κακο ειναι οτι δεν βγαινει σε πολλες διαστασεις.
205/40R16 83V 205/45R16 83V
205/40ZR17 84W 205/45ZR17 84W
215/40ZR17 83W 215/35ZR18 84W
215/40ZR18 85W 225/35ZR18 83W
225/40ZR18 92W 215/35ZR19 85Y
225/35ZR19 88YΑφου ψαχνεις λαστιχα επιδοσεων βαλε ημισλικ να βρεις την υγεια σου.
Βαλε τα ADVAN A048 τα οποια βγαινουν σε οτι διασταση μπορεις να φανταστεις. Απο 205/50/15 86V μεχρι 315/30/18 98Υ.
Αφου ειναι street-legal γιατι να μην τα βαλεις και να εχεις κορυφαιο κρατημα και στο δρομο και στην πιστα? -
Είμαι σε δίλημμα μεταξύ των ExaltoII και των Α539 (ΥΟΚΟ) για το Αλμερα μου. Και τα δύο δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ οπότε περιμένω τις γνώμες σας.
(Τώρα φοράω Pirelli P6 αλλά δεν τα ξαναβάζω γιατί φαγώθηκαν πολύ γρήγορα και εκτός αυτού δεν έχουν κρατήματα. Η αναρτησή μου Kayaba Red είναι αρκετά σκληρή οπότε σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω πιο 'μαλακά' λάστιχα)
-
Αφου εκανα αρκετα χλμ με τα exalto 2, επιβεβαιωνω αυτο που ειχα πει σε προηγουμενο ποστ.
Σε σχεση με τα avon zv3, τα exalto εχουν πολυ πιο μαλακα πλαινα, και ετσι ειναι πολυ πιο μαλακα σε λακουβες, πολύ πιο ασαφη στην πίστα. Εχουν ομως πολύ καλη πλευρικη και ελκτική προσφυση. Στην πιστα ειναι πιο προοδευτικα.
Το συμπερασμα μου ειναι οτι σε πιστα και σπορ οδηγηση τα avon ειναι πολύ καλυτερα σε αισθηση, ενω στην καθημερινη οδήγηση στους ελληνικούς καροδρομους καλυτερα ειναι τα exalto γιατι ειναι πιο ανετα.
Michelin EXALTO II: Πρώτες εντυπώσεις