-
Δεν είναι πάντα έτσι. Μπορεί τα όρια πρόσφυσης να μειώνονται αλλά η γενικότερη συμπεριφορά του ελαστικού σπάνια αλλάζει με τον καιρό.
Για παράδειγμα, όταν αποφάσισα να αλλάξω τα Michelin Pilot Sport στις 52.000 χλμ, ήταν ακόμη όπως στην αρχή απότομα στο όριο και ψιλομέτρια στο βρεγμένο, ενώ τα Yokochoco A539 που έβαλα από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι είναι πολύ πιο προοδευτικά στο όριο, αλλά αυτό ερχόταν αρκετά πιο πριν από τα Michelin.
-
Μετά από αρκετά χιλιόμετρα, η αρχική εκτίμηση δεν αλλάζει.
Πολύ καλό λάστιχο, προοδευτικό και αρκετά αθόρυβο.
Τώρα αν είναι και πραγματικά γρήγορο, θα το δείξει η πίστα .... (αν και η αίσθηση που έχω είναι ότι κρατάει πολύ καλά) -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Παιδιά μήπως είναι λάθος να συγκρίνουμε καινούρια λάστιχα με ότι φαγωμένο,ξεραμένο,πολυκαιριασμένο φορούσαμε πιό πριν?
Εχω τη γνώμη ότι το χειρότερο καινούριο λάστιχο να φορέσετε στα αυτοκίνητά σας ,θα βρίσκετε διαφορές υπέρ του σε σχέση με ότι κι αν φορούσατε πιό πριν.Αυτό που λες ότι τα καινούρια λάστιχα είναι καλύτερα από οποιαδήποτε παλιά,νομίζω ότι ισχύει,τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό.
Πάντως τα δικά μου προηγούμενα λάστιχα είχαν μόλις 10.000 χλμ και 1,5 χρόνο ζωής (πάνω στο αυτοκίνητο τουλάχιστον).Να φανταστείς είχαν μείνει και μερικά μπιμπίκα πάνω τους.Αλλάχτηκαν για διάφορους περίεργους λόγους και μετακόμισαν στον πατρικό αυτοκίνητο.Οπότε μάλλον η συγκριση είναι αρκετά δίκαια.
Σήμερα ξαναέκανα μια ωραία διαδρομή και διαπίστωσα ότι η διαφορά τους με τα προηγούμενα dunlop sp2000 είναι όντως μεγάλη,λόγω διαφορετικού πλαϊνού.Πολύ καλύτερα!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
Τα έβαλα σήμερα, στην θέση των τελείως 'τελειωμένων' YOKOHAMA AVS Sport, σε διάσταση 195/55 15V. (450 € με τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση).
Πρόλαβα μάλιστα (γυρνώντας από το μαγαζί που τα άλλαξα, να περάσω μια σχετικά ήσυχη (ένεκα στρωσίματος των ελαστικών) Πεντέλη (βραδάκι ήταν, δεν θα με είδε κανείς άρα δεν πιστεύω να φάω πεντάλεπτο ).
Πρώτες εντυπώσεις λοιπόν πολύ καλές. Προοδευτικό στην έξοδο της στροφής (2ας με τέρμα γκάζι σε γλιστερό κομμάτι), απλά άρχισε να ανοίγει λίγο την πορεία. Και μέσα στην στροφή πολύ καλή αίσθηση. Γενικότερα το τιμόνι ζωντάνεψε.
Η πλάκα βέβαια είναι ότι σε μια στροφή μέτρια/παρατεταμένη ένοιωσα με έκπληξη και ανησυχία (λόγω σχτικά μικρής ταχύτητας) την ουρά να γλιστράει λίγο, και να κλείνει την πορεία του. Συνειδητοποίησα όμως τελικά ότι αυτό που ένοιωθα δεν ήταν γλίστρημα του πίσω μέρους, αλλά ότι το εμπρός δεν γλίστραγε καθόλου και έβαζε μούρη μέσα, κάτι που είχα ξεχάσει τελείως λόγω της ανυπαρξίας πρόσφυσης των προηγούμενων ελαστικών.
Αυτά προς το παρόν. Νεότερες εντυπώσεις αφού κάνω μερικά χιλιόμετρα ακόμα.Εάν θα άλλαζες λάστιχα τώρα τι θα έβαζες YOKOHAMA AVS Sport ή ΡΕ2 ?????
-
Πριν από έναν χρόνο φόρεσα στην corolla αντί για τα ξεραμένα και φθαρμένα energy 165/70/14, μια τετράδα Exalto II 185/60/14 με δείκτη V, αφού δεν βγαίνει μικρότερος. Έχω κάνει 15.000 χιλιόμετρα σε συνθήκες πόλης και εθνικής κυρίως, αλλά κατα καιρούς τα ζόρισα κιολας...
Το λάστιχο αυτό για μένα είναι καταπληκτικό. Δε χρειάζεται να ζεσταθεί για να αποδώσει, αλλά όταν ζεσταθεί είναι σαν να έχει κόλλα. Κρατάει σε στεγνό και βρεγμένο, δίνει πληροφορίες στο τιμόνι και το απίστευτο: είχα ένα φόβο ότι πηγαίνοντας από διάσταση 70 σε 60 θα κοπανάει πολύ περισσότερο με πριν. Ε λοιπόν, είναι πιο άνετο από το 70αρι energy! Και επίσης κάνει λιγότερο θόρυβο, αφού δεν έχει τα τριξίματα στις στροφές με μικρή ταχύτητα που είχε το energy και το πρώτο exalto.
Επίσης συγκρίνοντας το με το 195/55/15 pilot primacy που φοράει η Xsara της οικογένειας, έχει αρκετά καλύτερη πρόσφυση (αλλά όχι θεαματικά) και πιστεύω και καλύτερη αίσθηση. Στην Xsara που τώρα θέλει λάστιχα δεν ξέρω τι να κάνω... Τα primacy της πάνε πολύ, αφού κάνει και πιο πολλά χιλιόμετρα από την corolla. Βλέποντας, αν και η συγκεκριμένη διάσταση είναι ακριβή οπότε μπορεί να παίξει και αλλαγή διάστασης... -
Μπορείς να πάς σε 205/50/15 αν θές...
-
Υποθέτω ότι όντως τα 205/50/15 είναι οκ για την xsara, αλλά επειδή δεν την οδηγώ εγώ συνήθως, δεν ξέρω πως θα φανεί στον άλλο οδηγό η αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς. Μάλλον θα το δοκιμάσουμε, έτσι κι αλλιώς είναι η 1600cc, 110hp οπότε δεν θα 'πέσει'!
Edit: Πήρα μερικά τηλέφωνα και το 195/55/15 είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή με το 205/50/15. Είτε με δουλεύανε και θα το βρω αλλού, ή όντως δεν αξίζει η αλλαγή της διάστασης...
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Υποθέτω ότι όντως τα 205/50/15 είναι οκ για την xsara, αλλά επειδή δεν την οδηγώ εγώ συνήθως, δεν ξέρω πως θα φανεί στον άλλο οδηγό η αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς. Μάλλον θα το δοκιμάσουμε, έτσι κι αλλιώς είναι η 1600cc, 110hp οπότε δεν θα 'πέσει'!Edit: Πήρα μερικά τηλέφωνα και το 195/55/15 είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή με το 205/50/15. Είτε με δουλεύανε και θα το βρω αλλού, ή όντως δεν αξίζει η αλλαγή της διάστασης...
Το 205/50/15 είναι πολύ ακριβότερο απ' το 195/50/15. Νομίζω κάπου 150Ε η τετράδα, ανάλογα και με το λάστιχο.
-
στο βολβο του πατερα μου φοραγα εξαλτο 1... περισυ εσκισε το εμπρος και αναγκαστικα εβαλα 2 καινουργια.λογω βλακειας του πατερα μου του πουλησαν premacy...ετσι βρεθηκε το αμαξι πισω εξαλτο1 εμπρος premacy....
γιαμενα τα εξαλτο 1 ηταν αθλια και εμφανως τιποτα το ιδιαιτερο σε σχεση με το premacy-με το ασυμετρο πελμα- εγω θα πηγαινα σε premacy...στο 206 μου που φορα και αυτο 195-55-15(και το βολβο αυτο φορα) πηγα σε εξαλτο2 λογω του οτι τα βρηκα πολυ φτηνα (400ευρω) αποφιλο...
οι τιμες σε 205-50 ειναι σχεδον ιδιες με 195-55 με μικρη διαφορα .τωρα πρεπει να ειναι καπου στα 450-470 (φωκας εχει καλες τιμες στα μισελεν)
εγω στη θεση σου θα κοιταγα
α.rainsport uniroyial εχω ακουσει πολυ καλα λογια
β. κοντινεταλ πρεμιουμ2
μονο σε 195--55 παντα.αν πας σε 195-50 υπολογισε -150ευρω αλλα πολυ κοπανημα.φιλος σε ξαρα που το εκανε το σκυλομετανιωσε και εβριζε τα 150 ευρω που γλυτωσε!
επισης το 205-50-15 θελει 6.5 φαρδος ζαντα... στα ξαρα πρεπει να εχεις 6αρα οποτε θα μπαλωνιαζει ασχημα! -
παιδιά, προβληματισμός όσον αφορά τα Pilot Exalto II.....τα φοράω 1 χρόνο και κάτι τώρα και έχω κάνει αισίως 20000 χλμ......
η συμπεριφορά τους στο βραγμένο και στο πλυμμηρισμένο από νερό οδόστρωμα είναι υποδειγματική.....φρεναρουν και σταματάει το αμάξι απίστευτα καλά, ούτε να μπλοκάρουν οι τροχοί, ούτε ABS ούτε τίποτα....μόνο αν τα παραπιέσω( στο φρένο) κάνουν αναμενόμενα τσαλίμια.....
το θέμα είναι όμως ότι στο στεγνό δρόμο, έχει τύχει πολλές φορές να φρενάρω και να γλυστρίσουν κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο..... δεν έχω παρατηρήσει κατα πόσο είναι κρύα ή ζεστά, αλλά δούλευαν τουλάχιστον για κανά 10 λεπτο......
η διάσταση που φοράω είναι 205/50 ΖR16 87W.....
ο λαστιχάς που τα έβαλα μου πρότεινε τα W αντί τα V με τη δικαιολογία ότι έχουν καλύτερη γόμα και θα έβλεπα διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος στις μεγάλες ταχύτητες.....
Το αυτοκίνητο που έχω με το ζόρι να πάει μέχρι 160χλμ....δεν το έχω πάει και παραπάνω....μήπως τελικά οι προδιαγραφές για τα W είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν σωστά σε μικρότερες ταχύτητες?????Περιμένω γνώμες.....
-
παιδιά, προβληματισμός όσον αφορά τα Pilot Exalto II.....τα φοράω 1 χρόνο και κάτι τώρα και έχω κάνει αισίως 20000 χλμ......
η συμπεριφορά τους στο βραγμένο και στο πλυμμηρισμένο από νερό οδόστρωμα είναι υποδειγματική.....φρεναρουν και σταματάει το αμάξι απίστευτα καλά, ούτε να μπλοκάρουν οι τροχοί, ούτε ABS ούτε τίποτα....μόνο αν τα παραπιέσω( στο φρένο) κάνουν αναμενόμενα τσαλίμια.....
το θέμα είναι όμως ότι στο στεγνό δρόμο, έχει τύχει πολλές φορές να φρενάρω και να γλυστρίσουν κατά τη γνώμη μου χωρίς λόγο..... δεν έχω παρατηρήσει κατα πόσο είναι κρύα ή ζεστά, αλλά δούλευαν τουλάχιστον για κανά 10 λεπτο......
ο λαστιχάς που τα έβαλα μου πρότεινε τα W αντί τα V με τη δικαιολογία ότι έχουν καλύτερη γόμα και θα έβλεπα διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος στις μεγάλες ταχύτητες.....
Το αυτοκίνητο που έχω με το ζόρι να πάει μέχρι 160χλμ....δεν το έχω πάει και παραπάνω....μήπως τελικά οι προδιαγραφές για τα W είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν σωστά σε μικρότερες ταχύτητες?????Περιμένω γνώμες.....
-
sorry που έβαλα το ίδιο post 2 φορές....δεν κατάλαβα πως.......
-
Ο χρήστης mixmavros έγραψε:
Υποθέτω ότι όντως τα 205/50/15 είναι οκ για την xsara, αλλά επειδή δεν την οδηγώ εγώ συνήθως, δεν ξέρω πως θα φανεί στον άλλο οδηγό η αλλαγή της οδικής συμπεριφοράς. Μάλλον θα το δοκιμάσουμε, έτσι κι αλλιώς είναι η 1600cc, 110hp οπότε δεν θα 'πέσει'!
Edit: Πήρα μερικά τηλέφωνα και το 195/55/15 είναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή με το 205/50/15. Είτε με δουλεύανε και θα το βρω αλλού, ή όντως δεν αξίζει η αλλαγή της διάστασης...
Το 205/50/15 είναι πολύ ακριβότερο απ' το 195/50/15. Νομίζω κάπου 150Ε η τετράδα, ανάλογα και με το λάστιχο.
Το 195/50/15 είναι λάθος διάσταση η διαφορά είναι πάνω από 3% σε σχέση με την αρχική
-
Ο χρήστης nikthanos έγραψε:
ο λαστιχάς που τα έβαλα μου πρότεινε τα W αντί τα V με τη δικαιολογία ότι έχουν καλύτερη γόμα και θα έβλεπα διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος στις μεγάλες ταχύτητες....μήπως τελικά οι προδιαγραφές για τα W είναι τέτοιες που δεν τους επιτρέπουν να λειτουργήσουν σωστά σε μικρότερες ταχύτητες?????Περιμένω γνώμες.....
Κακώς τον άφησες να σου βάλει W ! Πολυ σκλήροτερη γόμα και δεν θα ζεστάνει ποτέ μέσα σε πόλη. Αν ανοίξεις το βιβλίο του κατασκευαστη (owners manual) λεει τι δεικτή ταχύτητας να βάλεις..
Για touring καταστάσεις και πίστα καλό το W, αλλα για πόλη το πολύ V !
-
Εγω σε Corsa C 1.4 εβαλα τα PE II σε 195/50/15 255ευρω με αζωτο!Πριν φορουσα τα αθλια P6000 σε 185/55/15.Παρολο που χαμηλωσε το προφιλ τα λαστιχα μου φανηκαν πιο μαλακα στα χτυπηματα.Επισης ειναι πολυ καλα κ στο στριψιμο ενω αν ζεσταθουν ειναι πολυ καλα κ στην εκκινηση!Το μεγαλυτερο μου προβλημα ομως ηταν το φρεναρισμα με το ABS να επεμβαινει πολυ ευκολα ακομα κ σε μεγαλες ταχυτητες κ δυστυχως ουτε τα PE II μου το ελυσαν!Δεν ξερω αν μπορει να λυθει αυτο το προβλημα απο καποιο λαστιχο ή αν πρεπει να το παρω αποφαση οτι δεν προκειται ποτε να εχω το φρενο που θελω στους αθλιους δρομους των ελληνικων μεγαλουπολεων κ συγκεκριμενα της Θεσ/κης!
-
Ο χρήστης nikthanos έγραψε:
παιδιά, ...........η διάσταση που φοράω είναι 205/50 ΖR16 87W.....
Και εγώ το ίδιο θα σου πω με τον dimsaba... το W για μέσα στην πόλη (όχι σκίσιμο σε κάθε φανάρι και στροφή) δε ζεσταίνεται εύκολα (το βλέπω και στα δικά μου 205/50 W toyo) και μάλλον δεν αποδίδει όσο θα μπορούσε (χαλαρά μέσα στην πόλη γιατί σε άλλες συνθήκες προτιμώ 1000 φορές το W )...
Αλήθεια πόσο σου κόστισαν?? -
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Εγω σε Corsa C 1.4 εβαλα τα PE II σε 195/50/15 255ευρω με αζωτο!Πριν φορουσα τα αθλια P6000 σε 185/55/15.Παρολο που χαμηλωσε το προφιλ τα λαστιχα μου φανηκαν πιο μαλακα στα χτυπηματα.Επισης ειναι πολυ καλα κ στο στριψιμο ενω αν ζεσταθουν ειναι πολυ καλα κ στην εκκινηση!Το μεγαλυτερο μου προβλημα ομως ηταν το φρεναρισμα με το ABS να επεμβαινει πολυ ευκολα ακομα κ σε μεγαλες ταχυτητες κ δυστυχως ουτε τα PE II μου το ελυσαν!Δεν ξερω αν μπορει να λυθει αυτο το προβλημα απο καποιο λαστιχο ή αν πρεπει να το παρω αποφαση οτι δεν προκειται ποτε να εχω το φρενο που θελω στους αθλιους δρομους των ελληνικων μεγαλουπολεων κ συγκεκριμενα της Θεσ/κης!Για το μπλοκάρισμα των τροχών και κατά συνέπεια την επέμβαση του ABS εκτός από τα -φαθρμένα ή ξερά- λάστιχα φταίνει και άλλοι παράγοντες. Κατ' αρχήν ο τρόπος που φρενάρεις, τα ίδια τα φρένα ( έντονη τάση για μπλοκάρισμα) τα φθαρμένα αμορτισέρ και τέλος το ίδιο το ABS και η ευαισθησία του.
-
bill το ποσό για την τετράδα ήταν 580
-
Καλησπέρα σε όλους!
Έχω βάλει κι εγώ πρόσφατα τα Michelin Exalto PEII σε Audi A6 Avant και θέλω να ρωτήσω το εξής.
Πριν τα βάλω, ο λαστιχάς με συμβούλεψε να μην τα βάλω γιατί έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και πως σε συνδυασμό με το βάρος του αυτοκινήτου, στις στροφές θα έγερνε το αυτοκίνητο κάπως παραπάνω, όπως και κάνει!
Βέβαια, το λάστιχο είναι ήσυχο, κυλάει άνετα και έχει πολύ καλό κράτημα, ιδιαίτερα στο βρεγμένο. Είναι σίγουρο από την άλλη ότι όποιο καινούργιο λάστιχο να έβαζε κανείς σήμερα θα ήταν γενικά καλό αφού θα ήταν καινούργιο. Δεν υπαινίσσομαι όμως ότι τα Exalto II είναι μια απ'τα ίδια, απλά ξεκαθαρίζω το θέμα κράτημα, κ.λ.π., κ.λ.π.
Στο δια ταύτα όμως. Το έχει αντιμετωπίσει κανείς το παραπάνω 'πρόβλημα'/χαρακτηριστικό? Και αν ναι πως το έχει αντιμετωπίσει? Με παραπάνω πίεση στα ελαστικά ?
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Πριν τα βάλω, ο λαστιχάς με συμβούλεψε να μην τα βάλω γιατί έχουν πολύ μαλακά πλαϊνά και πως σε συνδυασμό με το βάρος του αυτοκινήτου, στις στροφές θα έγερνε το αυτοκίνητο κάπως παραπάνω, όπως και κάνει!Μαλακά πλαϊνά σε σχέση με τι???
Είναι σκληρότερα πάντως από αυτά που έχουν τα exalto Ι...
Δες και σε αυτο το topic. Έχουν γραφτεί πολλά χρήσιμα πράγματα.
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=11109
Michelin EXALTO II: Πρώτες εντυπώσεις