-
Η χαμηλότερη τιμή που τα βρήκα είναι €520 για 205/55R16. Δεν βγαίνουν όμως με δείκτη Η όπως τα Exalto I που φοράω τώρα, ξεκινάει απο V.
Η διαφορά των PE2 με τα Primacy (που βγαίνει με δείκτη Η) ποιά είναι; Είναι πιο ακριβά απο τα Exalto;
-
[quote='panark']Η χαμηλότερη τιμή που τα βρήκα είναι
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μαλακά πλαϊνά σε σχέση με τι???Καλημέρα Meco.
Μαλακά σε σχέση με π.χ. PZero Rosso. Με λίγα λόγια, το αυτοκίνητο στις στροφές δείχνει να γέρνει περισσότερο απ'ότι με τα Rosso!
Μήπως μερικές παραπάνω λίβρες αέρα (2 ή 4) είναι απαραίτητες για να γίνει λιγότερο ενδοτικό το λάστιχο στις στροφές?
-
Ο χρήστης treasure έγραψε:
Μαλακά πλαϊνά σε σχέση με τι???
Καλημέρα Meco.
Μαλακά σε σχέση με π.χ. PZero Rosso. Με λίγα λόγια, το αυτοκίνητο στις στροφές δείχνει να γέρνει περισσότερο απ'ότι με τα Rosso!
Μήπως μερικές παραπάνω λίβρες αέρα (2 ή 4) είναι απαραίτητες για να γίνει λιγότερο ενδοτικό το λάστιχο στις στροφές?
Δεν έχω εμπειρία από Pzero Rosso. Σε σχέση με τα 720 πάντως που φορούσα παλιότερα δεν θα έλεγα ότι έχουν τόσο μαλακότερα πλαϊνά.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Δεν έχω εμπειρία από Pzero Rosso. Σε σχέση με τα 720 πάντως που φορούσα παλιότερα δεν θα έλεγα ότι έχουν τόσο μαλακότερα πλαϊνά.Τι λες Meco για την ιδέα της προσθήκης μερικών λιβρών αέρα? Θα μπορούσε αυτή η λύση να βοηθήσει το λάστιχο να γίνει λιγότερο ενδοτικό στις στροφές?
-
Δεν έχω εμπειρία από Pzero Rosso. Σε σχέση με τα 720 πάντως που φορούσα παλιότερα δεν θα έλεγα ότι έχουν τόσο μαλακότερα πλαϊνά.
Τι λες Meco για την ιδέα της προσθήκης μερικών λιβρών αέρα? Θα μπορούσε αυτή η λύση να βοηθήσει το λάστιχο να γίνει λιγότερο ενδοτικό στις στροφές?
Ναι αλλά υπάρχουν και όρια. Αν κάνεις τα λάστιχά σου μπαλόνια, τότε μπορεί μεν να μη γέρνει καθόλου, αλλά δεν θα κρατάει κιόλας...
-
Καλημέρα σε όλους και Καλές Γιορτές!
Θα ήθελα πολύ σύντομα να ενημερώσω όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει 4 Michelin Exalto II, διάσταση 205/55-16, ότι πουλάω τα δικά μου στην τιμή των 350 Ευρώ (η τιμή λιανικής κυμαίνεται στα 550 Ευρώ για αυτή τη διάσταση).
Τα ελαστικά έχουν διανύσει μόλις 900 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητό μου, σε διάστημα ενός μηνός, και ουσιαστικά είναι άθικτα.
Αν ενδιαφέρεστε να τα αγοράσετε, παρακαλώ στείλτε προσωπικό μήνυμα (pm).
Η παραπάνω πληροφορία υπάρχει και στην κατηγορία Μικρές Αγγελίες.
-
Γιατί τα πουλάς??? Δεν σε ικανοποιούν?
Αν ναι, είσαι ο πρώτος που γνωρίζω και του συμβαίνει αυτό... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί τα πουλάς??? Δεν σε ικανοποιούν?
Αν ναι, είσαι ο πρώτος που γνωρίζω και του συμβαίνει αυτό...Φίλε Meco,
τα Michelin είναι θαυμάσια ελαστικά, με ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ καλή πρόσφυση στο βρεγμένο, πολύ καλή πρόσφυση στο στεγνό, ήσυχα στο δρόμο, με ιδανικό φρενάρισμα και πολύ καλό κράτημα στις στροφές.
Δυστυχώς όμως για εμένα δεν είναι το κατάλληλο ελαστικό για το αυτοκίνητό μου. Το Audi ζυγίζει 1.700+ κιλά (μαζί με οδηγό) και είναι station (δηλ. παραπάνω βάρος πίσω απ'ότι ένα sedan) με αποτέλεσμα ενώ όλα τα παραπάνω να ισχύουν, λόγω αυξημένου βάρους και λόγω κατανομής του αυξημένου βάρους, το αυτοκίνητο να γέρνει κάπως παραπάνω απ'ότι θα ήθελα στις πολύ γρήγορες στροφές! Μην φανταστείς κάτι υπερβολικό, ούτε κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια, απλά είναι θέμα αίσθησης στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Έτσι, για αυτόν και μόνο τον λόγο, αναγκάζομαι να τα αλλάξω με κάποιο άλλο τύπο ελαστικού που θα καλύπτει αυτήν μου την απαίτηση.
Εκτιμώ, ότι για κάποιον ιδιοκτήτη που έχει πιο ελαφρύ αυτοκίνητο (sedan, hatchback, κ.ο.κ.), και θέλει ένα πραγματικά πολύ καλό ελαστικό, το exalto, ειδικά σε αυτή την τιμή που το πουλάω, αποτελεί πρώτης τάξης ευκαιρεία.
-
Το Audi ζυγίζει 1.700+ κιλά (μαζί με οδηγό) και είναι station (δηλ. παραπάνω βάρος πίσω απ'ότι ένα sedan) με αποτέλεσμα ενώ όλα τα παραπάνω να ισχύουν, λόγω αυξημένου βάρους και λόγω κατανομής του αυξημένου βάρους, το αυτοκίνητο να γέρνει κάπως παραπάνω απ'ότι θα ήθελα στις πολύ γρήγορες στροφές! Μην φανταστείς κάτι υπερβολικό, ούτε κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια, απλά είναι θέμα αίσθησης στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.ok. Μου κάνει εντύπωση πάντως.
Μήπως ο δείκτης ταχύτητας και ο δείκτης βάρους δεν ήταν οι σωστοί για το αυτοκίνητό σου? -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Το Audi ζυγίζει 1.700+ κιλά (μαζί με οδηγό) και είναι station (δηλ. παραπάνω βάρος πίσω απ'ότι ένα sedan) με αποτέλεσμα ενώ όλα τα παραπάνω να ισχύουν, λόγω αυξημένου βάρους και λόγω κατανομής του αυξημένου βάρους, το αυτοκίνητο να γέρνει κάπως παραπάνω απ'ότι θα ήθελα στις πολύ γρήγορες στροφές! Μην φανταστείς κάτι υπερβολικό, ούτε κάτι που επηρεάζει την ασφάλεια, απλά είναι θέμα αίσθησης στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
ok. Μου κάνει εντύπωση πάντως.
Μήπως ο δείκτης ταχύτητας και ο δείκτης βάρους δεν ήταν οι σωστοί για το αυτοκίνητό σου?O δείκτης είναι V (μέχρι 240 χλμ) καθώς και ο δείκτης βάρους.
Απλά, επειδή προφανώς κυκλοφορούν πλέον πολλά καινούργια μικρομεσαία (άρα πιο ελαφριά από το Audi A6) αυτοκίνητα (π.χ. Seat Ibiza, VW Golf, κ.ο.κ.) με αυξημένες ιπποδυνάμεις και αυξημένη διάσταση ελαστικών (στάνταρ πλέον οι δεκαεξάρες ζάντες σε πολλά), υπάρχει η ανάγκη κάλυψης των παραπάνω αναγκών. Νομίζω ότι το Exalto, έχει φτιαχτεί για αυτές τις κατασκευές και όχι για τα πολύ βαριά stations.
-
Θα ξεκινήσω από λίγο πιο πάνω για να βοηθήσω.
Λογικό που στα Exalto διπλώνει περισσότερο (σύγκριση με PZero) το πλαϊνό. Και αυτό είναι το λιγότερο. Το γεγονός είναι ότι τα PZero Rosso είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από τα ExaltoII (High Performance). Η απευθείας σύγκριση έχει νόημα μόνο με τα Pilot Sport (κατηγορία Ultra High Performance). Πέρα από αυτήν την κατηγορία πας για ημιαγωνιστικά ή ημισλίκ (αγωνιστικά με έγκριση για χρήση και εκτός πίστας).
Ναι, διορθώνεις ελαφρώς την κατάσταση με τα πλαϊνά εάν προσθέσεις 2-5psi στα ελαστικά σου (περισσότερο σε αυτά που έχουν περισσότερο φορτίο). Πιθανότατα όμως θα χειροτερέψει όμως η συμπεριφορά τους στην βροχή και στο γλυστερό οδόστρωμα. Εδώ το αν θα σε βοηθήσει ή όχι το παραπάνω βάρος του αυτοκινήτου είναι άλλη ιστορία (θα το δεις στην πράξη).
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Λογικό που στα Exalto διπλώνει περισσότερο (σύγκριση με PZero) το πλαϊνό. Και αυτό είναι το λιγότερο. Το γεγονός είναι ότι τα PZero Rosso είναι τουλάχιστον μία κλάση πάνω από τα ExaltoII (High Performance). Η απευθείας σύγκριση έχει νόημα μόνο με τα Pilot Sport (κατηγορία Ultra High Performance). Πέρα από αυτήν την κατηγορία πας για ημιαγωνιστικά ή ημισλίκ (αγωνιστικά με έγκριση για χρήση και εκτός πίστας).Ναι, διορθώνεις ελαφρώς την κατάσταση με τα πλαϊνά εάν προσθέσεις 2-5psi στα ελαστικά σου (περισσότερο σε αυτά που έχουν περισσότερο φορτίο). Πιθανότατα όμως θα χειροτερέψει όμως η συμπεριφορά τους στην βροχή και στο γλυστερό οδόστρωμα. Εδώ το αν θα σε βοηθήσει ή όχι το παραπάνω βάρος του αυτοκινήτου είναι άλλη ιστορία (θα το δεις στην πράξη).
Miltellas,
για αυτά που λες για τον εξτρά αέρα και τις επιπτώσεις για τη βροχή συμφωνώ. Όσο για τα PZero Rosso, επέτρεψέ μου να πω - αφού τα έχω δοκιμάσει - ότι μεταφέρουν απίστευτα πολύ τους κραδασμούς από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, στο τιμόνι του οδηγού.
Από εκεί κι έπειτα ούτε παραπάνω αέρα θέλω να βάλω στα Michelin, ούτε άλλες αλχημείες να κάνω γιατί δεν θα μπορώ να είμαι σίγουρος για τη συμπεριφορά τους.
Γι'αυτό εξάλλου προσπαθώ και να τα πουλήσω, ειδικά σε αυτή τη χαμηλή τιμή. Έτσι, και κάποιος που του ταιριάζει το συγκεκριμένο ελαστικό θα επωφεληθεί από το ελαστικό και την τιμή που το συνοδεύει αλλά κι εγώ θα μαζέψω κάποια από τα χρήματα για να τα αντικαταστήσω.
-
Όσο για τα PZero Rosso, επέτρεψέ μου να πω - αφού τα έχω δοκιμάσει - ότι μεταφέρουν απίστευτα πολύ τους κραδασμούς από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, στο τιμόνι του οδηγού.
Είναι πολύ λογικό το φαινόμενο των περισσότερων κραδασμών. Ισχυρότερα πλαϊνά=περισσότεροι κραδασμοί. Στα ημιαγωνιστικά τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Αν δεν είσαι 100% στο τιμόνι, ίσα που το πάνε όπου θέλουν οι ανωμαλίες του οδοστρώματος. Η λύση του προβλήματός σου θα έλθει σε συνάρτηση με τις προσδοκίες σου. Στο PZero Rosso σε ενοχλεί η άνεση. Στα ExaltoII σε ενοχλούν τα οδικά χαρακτηριστικά. Άρα χρειάζεσαι κάτι ενδιάμεσο. Αρκετά απαιτητικός ομολογώ... Από αυτά που έχω δοκιμάσει τα AVS Sport (πέλμα σε V) της Yokohama πιστεύω ότι θα σου ταιριάξουν. Τα Pirelli P7 είναι επίσης κάπου ενδιάμεσα (αν και πλησιέστερα προς τα ExaltoII) και είναι αρκετά μελετημένα ελαστικά που λίγοι εκτιμούν τις ισορροπίες του.
-
Ο χρήστης Miltellas έγραψε:
Στο PZero Rosso σε ενοχλεί η άνεση. Στα ExaltoII σε ενοχλούν τα οδικά χαρακτηριστικά. Άρα χρειάζεσαι κάτι ενδιάμεσο. Αρκετά απαιτητικός ομολογώ... Από αυτά που έχω δοκιμάσει τα AVS Sport (πέλμα σε V) της Yokohama πιστεύω ότι θα σου ταιριάξουν. Τα Pirelli P7 είναι επίσης κάπου ενδιάμεσα (αν και πλησιέστερα προς τα ExaltoII) και είναι αρκετά μελετημένα ελαστικά που λίγοι εκτιμούν τις ισορροπίες του (ίσως τελικά να απευθύνονται σε σένα).Έχω ακούσει ότι μεταξύ Exalto και PZero Rosso, βρίσκονται τα Dunlop Sport 9000 και τα Dunlop Maxx, καθώς και τα Bridgestone RE720 και RE050. Αν εξαιρέσουμε τα Bridgestone RE720 λόγω αντικατάστασης από το εργοστάσιο, τότε μένουμε ουσιαστικά με τα παραπάνω.
Έχεις άποψη για αυτά μέχρι να ρίξω μια ματιά στα Yokohama?
-
Για τα Dunlop δεν γνωρίζω. Θεωρητικά τα SP9000 ανήκουν στα ισορροπημένα ελαστικά της κατηγορίας UHP οπότε ενδεχομένως να σου ταιριάζουν (για τα Maxx δεν έχω ιδέα). Για τα RE720 οι περισσότεροι που γνωρίζω τα θάψανε (όπως και τα Α539). Ή παραείναι καλά ή είναι απλώς πολύ ειδικά. Μάλλον το 2ο πιστεύω καθότι ενώ ανήκουν στην κατηγορία HP (όπως τα Exalto II) έχουν πλαϊνά που συνηθίζονται στην κατηγορία UHP. Πιθανότατα να είναι αυτό που χρειάζεσαι καθότι ενώ δεν τα θέλεις πολύ σπορ στην συμπεριφορά από την άλλη τα θέλεις και να μην 'λυγίζουν' όπως συμβαίνει στα πολύ σπορ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιος που να κατέχει το χόμπι και να έχει δοκιμάσει τα RΕ720 μήπως μας βοηθήσει εδώ.
Για τα RE050 δεν γνωρίζω τίποτα πέραν του ότι ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία UHP και παίζουν απευθείας με τα PZero, Pilot Sport κλπΖητάς ελαστικά που ανήκουν είτε στην HP είτε στην UHP, και μπερδευόμαστε ανάμεσα στα υπέρ και κατά τους. Όλα τα ελαστικά έχουν τις ιδιαιτερότητές τους που εκτιμούνται διαφορετικά από τον καθένα.
Μην παρεξηγηθούν ορισμένες έννοιες που χρησιμοποιώ. Το 'πολύ σπορ' για κάποιους μπορεί να σημαίνει 'αγωνιστικό' και για άλλους απλώς 'σπορ'. Σίγουρα έχει σχέση με τις οδηγικές εμπειρίες του καθενός. Στα πλαίσια του αντικειμενικού, για μένα 'πολύ σπορ' σημαίνει.. 'πολύ σπορ'. Ούτε 'αγωνιστικό' ούτε σκέτο 'σπορ'. Συνήθως 'σπορ' είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών High Performance και 'πολύ σπορ' τα αντίστοιχα των Ultra High Performance. Στην προσπάθεια των εταιρειών να καλύψουν όλα τα γούστα, πολλές φορές συναντώνται ελαστικά με επιμερισμένα ή μοιρασμένα χαρακτηριστικά.
-
Εβαλα πριν λιγες μερες τα exalto 2. Ειχα τα Avon zv3, se 195 50 15.
Ακομα δεν έχω τρέξει πολυ τα exalto, αλλα αυτο που φαινεται αμέσως ειναι ποσο λιγότερο χτυπάει το αμάξι στις ανωμαλίες-λακουβες, και ποσο πιο ανετα ειναι.
Η πρώτη μου εντύπωση ειναι οτι τα avon κρατάγανε πιο καλα και πληροφορουσαν καλυτερα. Αλλα θα οδηγηρω τα μισελέν πιο γρηγορα, και θα σας πω!
-
Μάλλον το Exalto PE2 έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα δημοφιλές μου φαίνεται.
Πριν 4 μέρες τα φόρεσα κι εγώ, και θα συμφωνήσω πως είναι αρκετά άνετα, ενώ δίνουν την εντύπωση πως έχουν πολύ καλή πρόσφυση.
Ακόμη, στο καθιερωμένο ταξίδι της εβδομάδος, αναμφίβολα μου ενέπνευσαν μεγαλύτερη σιγουριά- αν και τα Α539 που φορούσα πριν δεν ήταν καθόλου άσχημα σε αυτόν τον τομέα.
Η διάρκεια στο χρόνο βέβαια είναι μια άλλη ιστορία... καθώς και η απόδοση στο βρεγμένο.
Υπογραμμίζω για 2η φορά πως σου δίνουν την αίσθηση πως έχουν πολύ καλή πρόσφυση.
Θα δούμε εν καιρώ...
-
Φοράω τα Εxalto II απο το καλοκαίρι σε διάσταση 225/45/17 94W:
Σαφώς πιό άνετα απο τα ContisportContact 1 που φορούσε το αυτοκίνητο απο το εργοστάσιο.
Κράτημα,φρένο στα ίδια επίπεδα με τα Conti.
Μεχρι στιγμής δεν παρουσιάζουν σημάδια ανομοιόμορφης φθοράς όπως τα Continental (έχω κάνει 10000 χλμ),ενω δείχνουν να αντέχουν περισσότερο στη χιλιομετρική φθορά.
Για να φανταστείτε τα Continental τα άλλαξα στα 27000 χλμ παρόλο που το 90% των χιλιομέτρων αυτών έγιναν σε ταξίδια ως επι το πλείστον στην Ε.Ο.,ενω τα Michelin δείχνουν ακόμη καινούρια!!!Οσον αφορά το αν γέρνει περισσότερο το αυτοκίνητο,δεν νομίζω οτι αυτό γίνεται αντιληπτό σε λάστιχα ίδιας διάστασης...
Για τον φίλο που πουλάει τα Exalto θα πρότεινα να αλλάξει αμορτισέρ στο Audi και να αφήσει τα Exalto στη θέση τους...
Είμαι σίγουρος οτι δεν είναι θέμα ελαστικού το φαινόμενο που περιγράφει...
Πιθανόν το Exalto να κρατάει καλύτερα στις στροφές πράγμα που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες οπότε και το αμάξωμα γέρνει πιό πολύ... -
Ο χρήστης GTZ έγραψε:
Πιθανόν το Exalto να κρατάει καλύτερα στις στροφές πράγμα που επιτρέπει μεγαλύτερες ταχύτητες οπότε και το αμάξωμα γέρνει πιό πολύ...ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!!
Michelin EXALTO II: Πρώτες εντυπώσεις