-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μετα το συγκριτικο στους 4Τροχους τι εχεις να πεις? 1.14.10 το Type-R εναντι 1.15.65 του Golf GTI
1.55sec στο γυρο στα Mεγαρα ειναι μεγαλη διαφορα.Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.
Το ένα είναι μόνο για στρίψιμο και το άλλο τα κάνει όλα.
Από όλους εσάς που έχετε ψηφίσει το Type R είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 δεν θα αγοράζε το TypeR αν είχε τα χρήματα. 'Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει', λέει μια παροιμία και μάλλον είναι σωστή.
Καλή Χρονιά για άλλη μια φορά!!!!!Να σου πω, φίλε meco, αν τα βάλω όλα στο τσουβάλι για τα δύο αυτοκίνητα, προτιμώ να έχω ένα αυτοκίνητο που δεν θα σπάσει και δεν θα χαλάσει ασχέτως αν είναι ίσως πιό απόλυτο οδηγικά από το άλλο. Και επειδή από αυτά που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό για το golf (σπάνε πλαστικά, ξεφλουδίζουν τιμόνια, ακόμα χαλάνε τα παράθυρα, τριγμοί διάφοροι), την στιγμή που το honda δεν κάνει κιχ, ε δεν το συζητάμε, honda δαγκωτό...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.
Οχι, με το χειροκίνητο έγιναν όλες οι δοκιμές.
Μα αυτό δεν γράφει ο Σ.Χ. στο άρθρο? Ότι το DSG τους μπέρδευε στα Μέγαρα?
Για τον κινητήρα καταναλώνει λιγότερο σε σχέση με το TypeR, οπότε αυτό που γράφει ο Σ.Χ. ότι έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο δίλιτρο παραγωγής είναι μάλλον γεγονός. Άντε να καμαρώνουμε και εμείς οι ευρωπαιοι για έναν κινητήρα...Κώστας1970
Είναι και αυτό μια άπόψη. Μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου δεν μπορώ να διαφωνήσω. To μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το δικό μου Golf στον τομέα της αξιοπιστίας, μετά από 6 χρόνια και 102000χλμ είναι μέχρι στιγμής άριστο... Οπότε είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης και δεν έχω λόγο να μην ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου στην εταιρεία. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.
Ναι αλλά μετά λέει πως άφησαν το DSG, πήραν το χειροκίνητο, γύρισαν στα Μέγαρα και μετά το πήγαν στον Αγιο Μερκούρη. Δηλαδή όλη η δοκιμή ήταν βασισμένη στο χειροκίνητο, το DSG φαντάζομαι αναφέρθηκε επειδή δοκιμάστηκε στην παρουσίαση του μοντέλου που έγινε στα Μέγαρα. Τέλος πάντων, ας μας πουν οι συντάκτες του περιοδικού.
Και στο κάτω-κάτω, αν το DSG στα χέρια έμπειρων δοκιμαστών κάνει χειρότερους χρόνους σε πίστα από το χειροκίνητο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για τη VW, ίσα-ίσα που είναι φάουλ διότι το DSG υποτίθεται πως 'το έβαλαν για καλό' και πως βελτιώνει τη λειτουργία του κιβωτίου, όχι πως τη δυσκολεύει...
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Για τον κινητήρα καταναλώνει λιγότερο σε σχέση με το TypeR, οπότε αυτό που γράφει ο Σ.Χ. ότι έχουμε να κάνουμε με τον καλύτερο δίλιτρο παραγωγής είναι μάλλον γεγονός. Άντε να καμαρώνουμε και εμείς οι ευρωπαιοι για έναν κινητήρα...To DSG στα Μέγαρα ήταν κατά την παρουσίαση, το άσπρο. Προφανώς δοκιμάστηκε και το κόκκινο χειροκίνητο εκτός παρουσίασης.
-
Σχετικά με την ύπαρξη μπλοκέ διαφορικού στο Type-R: Πριν 2-3 εβδομάδες πήγα στο Σαρακάκη και ρώτησα σχετικά. Η απάντηση ήταν οτι η νέα έκδοση (facelift) που έρχεται στην Ελλαδα διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD).
Οσον αφορά την επιλογή μου, ψηφίζω Honda λόγω του πιο καθαρόαιμου χαρακτήρα εν σχέση με το Golf. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Μετα το συγκριτικο στους 4Τροχους τι εχεις να πεις? 1.14.10 το Type-R εναντι 1.15.65 του Golf GTI
1.55sec στο γυρο στα Mεγαρα ειναι μεγαλη διαφορα.Nαι αλλά με το DSG που στην πίστα τους προβλημάτισε. Με το χειροκίνητο η διαφορά θα είναι μικρότερη και σαν αυτοκίνητα δεν συγκρίνονται καθόλου.
Το ένα είναι μόνο για στρίψιμο και το άλλο τα κάνει όλα.
Από όλους εσάς που έχετε ψηφίσει το Type R είμαι σίγουρος ότι ούτε το 1/10 δεν θα αγοράζε το TypeR αν είχε τα χρήματα. 'Όποιος είναι έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει', λέει μια παροιμία και μάλλον είναι σωστή.
Καλή Χρονιά για άλλη μια φορά!!!!!Εγω παντως αν ειχα τα λεφτα με κλειστα ματια θα το επαιρνα το Type-R και θα το βελτιωνα ειδικα στα φρενα που τα θεωρω λιγα για αυτο το πλαισιο με τον θεϊκο κινητηρα.Μετα ολα τα υπολοιπα.Τo θεωρω πιο ομορφο απο το συντηρητικο Golf, πιο αξιοπιστο(εχω ακουσει ιστοριες τελευταια για to Golf αστα να πανε), πιο γρηγορο και πιο 'αντρικο' για αυτους που ξερουν με λιγα λογια τι σημαινει πραγματικη οδηγηση ηλεκτρονικα και λοιπες μ@λ@κιες...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ναι αλλά μετά λέει πως άφησαν το DSG, πήραν το χειροκίνητο, γύρισαν στα Μέγαρα και μετά το πήγαν στον Αγιο Μερκούρη. Δηλαδή όλη η δοκιμή ήταν βασισμένη στο χειροκίνητο, το DSG φαντάζομαι αναφέρθηκε επειδή δοκιμάστηκε στην παρουσίαση του μοντέλου που έγινε στα Μέγαρα. Τέλος πάντων, ας μας πουν οι συντάκτες του περιοδικού.
Και στο κάτω-κάτω, αν το DSG στα χέρια έμπειρων δοκιμαστών κάνει χειρότερους χρόνους σε πίστα από το χειροκίνητο, αυτό δεν είναι δικαιολογία για τη VW, ίσα-ίσα που είναι φάουλ διότι το DSG υποτίθεται πως 'το έβαλαν για καλό' και πως βελτιώνει τη λειτουργία του κιβωτίου, όχι πως τη δυσκολεύει...
Μάλλον πως έχεις δίκιο και στις δύο περιπτώσεις...
Chrisxek
Ευχαριστούμε, έλυσες σε πολλούς την απορία... -
Για μενα τα ειπε ΟΛΑ ο Σ.Χ. : R ο Ιαπωνας, GTi ο Γερμανος!
Διαλεγετε και παιρνετε!Εγω προσωπικα θα επαιρνα τον Γερμανο, θα τον εφτανα 250 αλογα με 1500ευρω, θα του εβαζα μαλλον και τα φρενα μιας 911Τ και καλα ταξιδια...
Και το R ειναι εξαιρετικο παντως.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Για μενα τα ειπε ΟΛΑ ο Σ.Χ. : R ο Ιαπωνας, GTi ο Γερμανος!
Διαλεγετε και παιρνετε!Εγω προσωπικα θα επαιρνα τον Γερμανο, θα τον εφτανα 250 αλογα με 1500ευρω, θα του εβαζα μαλλον και τα φρενα μιας 911Τ και καλα ταξιδια...
Kαι από ανάρτηση????
-
μια ρυθμιζομενη βεβαια, την παρελειψα!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μια ρυθμιζομενη βεβαια, την παρελειψα!!!Παρέλειψες όμως κι άλλα 1500 Ευρώ
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Παρέλειψες όμως κι άλλα 1500 Ευρώ
αντε να βαλουμε και τα αλλα 1500ε για να ειμαστε ευχαριστημενοι ολοι.
Και κατι που ξεχασα πριν, το R αδικειται απο την υψηλη τιμη του στην Ελλαδα, στο εξωτερικο η διαφορα με το Γκολφ ειναι πολυ σημαντικη.
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Με 3000 βαζεις μια κορυφαια ρυθμιζομενη της Ohlins και εισαι αρχοντας
-
Καλά βέβαια μην αρχίζουμε τώρα με μετατροπές, γιατί και το type r φτιάχνεται όπως γουστάρεις και ειδικά από πλευράς μοτέρ μπορεί να βγάλει παπάδες..
-
Ο χρήστης panos7 έγραψε:
Να την κάνεις τι μια τέτοια ανάρτηση;
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Να την κάνεις τι μια τέτοια ανάρτηση;
Για ενα και μονο λογο ειναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ!!!
-
Nαι,αλλά θα εκμεταλλεύεσαι μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων της και για να τη ρυθμίσεις σωστά θέλει κόπο χρόνο και γνώσεις.
Τα διαθέτεις?Προσωπικά το GTI θα έπαιρνα και θα το άφηνα όπως είναι.Εάν κατάφερνα να εξαντλήσω τα όριά του (χλωμό...),ίσως να του πείραζα την ανάρτηση.
-
GTi χωρίς μετατροπές.
Ατόφιο... -
........Μετά και τις εκμυστηρεύσεις του Ιkarou, το θέμα αναζωπυρώνεται....
-
Σε σχέση με μια διαφωνία που υπήρχε σχετικά με το Type-R:
Ημουν σήμερα στα Μέγαρα και, μεταξύ άλλων, οδήγησε το Type-R γνωστός και έμπειρος οδηγός αγώνων πίστας. Ο οποίος απεφάνθη: δεν έχει μπλοκέ
Στη συνέχεια κάναμε το γνωστό τεστ: σηκώνουμε το αυτοκίνητο στο γρύλλο με τις 2 μπροστινές ρόδες στον αέρα και (α) γυρίζουμε τη μία, η άλλη γυρίζει ανάποδα (με την αντίθετη φορά) (β) κρατάμε τη μία σταθερή, η άλλη γυρίζει ελεύθερα. Συμπέρασμα από τα (α) και (β): δεν έχει μπλοκέ
Ε, δεν κατεβάσαμε κιβώτιο για να είμαστε σίγουροι...
Μάλλον τα περιοδικά αυτοκινήτου (όχι μόνο οι 4Τ αλλά νομίζω και το Drive έγραψαν για μπλοκέ) παραπληροφορήθηκαν από κάποιον άσχετο στη Honda ή το Σαρακάκη αλλά μάλλον επίσης μπερδεύτηκαν και από τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, το οποίο, πολλές φορές μετά την κορυφή της στροφής, όταν πατάς το γκάζι και περιμένεις να 'βγάλει μούτρα' αντιθέτως 'βάζει μούρη μέσα' (έχουν κάνει τρομερή δουλειά οι Ιάπωνες σε γεωμετρία + σινεμπλόκ, απ΄ ό,τι φαίνεται Τελικά ίσως το να καταφεύγεις στα ηλεκτρονικά μερικές φορές είναι, απλά, ο εύκολος δρόμος... )
GOLF GTI vs CIVIC Type-R......